Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový počítač s Windows 7 v roce 2018?

Děkuji za pěkný článek, nicméně musím oponovat shrnutí na konci.
Nedávno jsem prováděl upgrade PC na tyto komponenty:
CPU: Ryzen 5 2600x
MB: Asus Prime X470-PRO
+ paměti, novou GK jsem nekupoval, mám zatím dostačující Sapphire RX480
a z *ehm* jistých důvodů jsem potřeboval přeinstalovat OS na Win 7 a následně provést upgrade na Win 10.
Přesně jak píšete byl problém s USB 3 ovladači, ale ten byl jednoduše vyřešen přes Asus EZ install (nebo tak nějak), utilit na doplnění instalačky USB3 ovladači je opravdu hodně. A mluvím samozřejmě o instalaci z USB nikoli z DVD kde problém s chybějícími ovladači nenastává (samozřejmě pak ale potřebujete PS2 klávesnici).
Ano, není to úplně proces zasunu a instaluju ale i na novější řadě Ryzenů lze rozchodit Win 7.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kam až klesla úroveň tohoto webu. Nedávno jsem zákazníkovy s i5-8600K, Strix 370-F, Samsung 960PRO a GFG 1080ti instaloval Win7, protože je prostě chtěl. Což podle autora vůbec nemělo jet, protože procesor nemá podporu W7, grafika a deska jsou OK. Trvalo to asi 3 hodiny včetně stahování ISO WIN 7.

Krok 1: stažení ISO Win 7, já byl líný upravovat instalaci Windows 7 např. přes PowerISO (postupů jak si přidat drivery a updaty do instalace WINDOWS je mraky), tak jsem stáhl z nejmenovaného w**fora ISO se všemi updaty, podporou USB 3.0 a NVMe.

Krok 2: Instalace WIN, ovladačů, jediný problém byl se síťovkou, ale strýček google pomohl za 5 minut.

Krok 3: odškrtnout hlášku že nechci znovu zobrazovat, že CPU není podporován. Ve správci zařízení nechybí žádný ovladač..

A netrávil jsem spoustu hodin s hledáním komponent….

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Já mám zase Gigabyte desku a ten dává utilitku, která tyhle ovladače do instalačky vpraví a vyrobí instalační USB flashku. USB3.0, 3.1, NVMe a ještě nějaký patche.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za informaci, přesně tento problém se chystám v nejbližší době řešit (nejnovější procesor od intelu + Win 7) a potěšilo mne, že to stále jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro toho, kdo to umí, samozřejmě W7 není problém, ničeho se nebojte...nechci to pořád opakovat, ale W10 vážně jsou jen na hraní...stabilita vypadá jinak...jde to!
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro pouziti s W7 se mi osvedcila prvni generace Ryzenu v kombinaci s deskama od asusu. Na prilozenem dvd s ovladaci je taky nenapadna utilitka, ktera zcela samocinne dotaha nezbytne ovladace behem instalace systemu. Instalace je nepatrne delsi, ale opravdu staci mit prilozene dvd v mechanice a instalovat system treba z flashky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problémy s driverama budou dnes tak možná v rámci MB. (Ne)podporu Integrované "grafiky" u Intelu (610/630) neřeším, krom kanclu to snad nikdo nemůže myslet vážně, u AMD nevím jak jsou na tom. Na vše ostatní se drivery seženou bez problémů včetně ALC1150, problém trochu asi je u ALC1220, ale to pokud vím "nějak" vyřešila komunita. W7 samotné je zbytečnost patchovat a od dob agresivní MS W10 kampaně to s blížícím se koncem podpory nepovažuju ani za vhodné, neb nemám zájem zjišťovat, co tam MS zašil za kurvítko aby více motivoval k přechodu. Mám firemní servisní instalačku Leden 2017 zbavenou balastu, s přídavnými drivery a nikde s ní není nejmenší problém. Nicméně pro ty kteří chtějí je vždy možnost stáhnou si záplaty manuálně. Sám jedu na G4560 nad kterou se oficiálně Intel s MS v rámci sedmiček "mračí" a noproblemo ;))))))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a proc jo? to uz je lepsi nainstalovat 8.1, kde mam aspon 3.5roku podpory, upravit start menu je otazka peti minut a ten system je daleko sviznejsi nez sedmicky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U Intelu si s klidem přidejte podporu pro Kaby Lake a Coffee lake. Fungujou na win7 oba ok, sám to tak provozuju. Pokud máte Z370 desku kde neni podpora na webu s klidem tam vražte drivery z Z270 protože ten chipset je jen rename a jsou kompatibilní.

Jedinej problém může bejt s integrovanou grafikou ale i tam se daj sehnat drivery, fungujou ňáký bety pro win server 2008 R2.

Obecně co z moderního HW nefunguje jsou AMD Raven Ridge APU, maj nekompatibilní ACPI.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A funguje u těchto CPU i Windows update? MS přece vyhrožoval, že pro nové CPU je přestane poskytovat. Win7 by tak měly jít nainstalovat, ale už by se neměly stahovat nové patche.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je od toho svatej pokoj. Nicméně co člověk chce, může si tam naflákat manuálně a kdesi jsem četl, že se systém dá upravit tak, aby hlásil starší CPU (Skylake), čímž to zase funguje automaticky. Žádný reálný důvod blokování tam totiž - ostatně jako vždy - není...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sám používám multiboot WIN10/W7 (ty kvůli 18 let sterému simulátoru - MS train simulator) na desce s čipsetem B350 (ASUS), CPU Ryzen 1600x a GPU RX470. Možnost aktualizace WIN 7 na tomto železe pak obnoví mj. tyto utilitka:
https://github.com/zeffy/wufuc/blob/master/README.md
Vše funguje bez problémů.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

sranda.. jedina vyhoda win7 oproti 10 su vypnutelne aktualizacie a vy si ich utilitami zapinate spet :) To je ako keby som si kupil capovane pivo a v rychlovarnej konvici ho ohrial na teplotu nechladeneho flaskoveho... :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dost dětinské, protože v možnosti spravovat aktualizace je mezi W7 a W10 dost podstatný rozdíl. W10 prostě jedou jak buldozer a aktualizují vše hlava nehlava, ve verzích pro prostý plebs doslova.

Na W7 si mohu každou aktualizaci proklepnout a instalovat jen to co je vhodné (bezpečnostní hotfixy). Ostatní "zlepšování Windows" si můžou nechat. Kdy chci a co chci.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

vyhody win10 zatial prevazuju nad nevyhodami. Ak to bude opacne, na vsetkych mojich existujucich PC si mozem nainstalovat 7ku. Vsade mam ale 10nu a nieje snou problem - teda okrem updatov. Ak by boli vypnutelne, bolo by to to prave orechove!
edit: napr. na tomto desktope kde sedim sa mi nejak podarilo dosiahnut stav, ze najde updaty ale nevie ich nainstalovat :) paradicka, stale osm na 1709 a ked to takto pojde dokonca zivota daneho PC, tak budem stastnejsi jak Sagan ked vyhra TDF.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jaké výhody nad jakými nevýhodami. Win7 mi k naprosté spokojenosti fungují a dožijí jak jsou, teď už jen v zástupné roli pro pár posledních věcí co na Linuxu váznou. S W10 se nehodlám smířit, nehodlám nikterak tento prachmizerný produkt a jeho "rolling koncepci" podporvat a tak jsem se celkem úspěšně zabydlel na Mintu. A je to jediný možný směr "boje", nebrat a nekupovat produkty se kterými se neztotožňuji.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

mint mam na booku v zahrade, lebo som nan chcel dat ubiquiti kamerovy system, zostal som vsak na desktope vo virtualnom PC s ubuntu.. ak sa rozhodnem to tak ponechat, tak mint bude sformatovany rychlejsie ako rychlostou svetla :) lebo to je oproti 10ne katastrofa, aj ked mensia ako to ubuntu, to je uberkatastrofa, len ti cinski kokoti z ubiquiti to nevedia spravit na windows stabilne, nikdy viac..

edit: tak su to amici, sorry, myslel som ze cinania..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se asi neshodneme. Pro mě jsou katastrofa Win10. Beze srandy. Odchod z Windows jsem původně nijak neplánoval, ale Microsoftího hejla ze sebe dělat nenechám.

Nechápu co je na tom uberkatastrofa. Nejsou to Windows? No nejsou no. :-D To je tak když jsou lidi od mládí na jediném OS. ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

prirovnam to k synology vs qnap... som zvyknuty na synology, v qnape nic nieje tam kde ma byt, funguje to inak, su tam ine aplikacie atd. Ja chcem moje aplikacie, chcem moje ikonky tie co poznam a chcem aby to fungovalo tak ako to fungovalo poslednych xy rokov. Nechcem qnap.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť ani na Win10 u mnoha položek nejsou věci tam, kde byly ve Win7 :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

mno na zopar drobnosti je rozdiel medzi win7 a 10 v tom, ze je spodna lista cierna a vypinanie je ze najprv kliknes prvu ikonku nad startom a tam je vypnut :) Win8 bol uplne iny, to sa bez classic shellu nedalo pouzivat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je to nejmenší. Ale přeorané controlpanely, kdy se třeba síť nastavuje částečně v tom starém, ale částečně přes nový, to je lepší chuťovka...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tom případě je poctivé napsat ne že je něco katastrofa, ale že jsem konzerva líná a nechce se mi učit jiné ovládání. :-D Což je jistě legitimní důvod. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já sobně mám v MS update zapnuto pouze upozorňování na nové aktualizace. Pak se musím rozhodnout zda ji naistaluji či ne a věřím, že to tak dělají i jiní - nakonec příspěvek níž je toho důkazem-))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tu umelou blokaci updatu resi https://github.com/zeffy/wufuc
Uspesne pouzivam od zari v kombinaci s ryzenem a kazdy mesic dostanou win 7 svoji pravidelnou varku updatu :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jak jiz zde pisou, vsechny Intely vcetne Coffee Lake fungujou bezproblemove na Windows 7. Skylake a Kaby Lake desky mely i USB2 radic. Moc se mi nezda, ze by ho Coffee Lake uz nemel, kdyz tak dejte nekdo vedet, jak to je doopravdy. V autora clanku proste nemam s informacema duveru.

Zajimalo by me taky jak je to u AMD, opravdu uz desky RyZenu prvni a druhe generace nemaji USB2.0 radic?
A opravdu nejde RyZen 2000 rozjet pod Windows 7???
Nechapu to teda, protoze je to normalni x86(-64) procesor, tak by to rozjet melo jit. Akorat nebudou stajne jako u Intelu fungovat nektere usporne stavy procesoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podpora Windows 7 skonci v roce 2020, pak uz nepujdou davat updaty ani manualne, proste blbost to dneska instalovat na novy pocitac.
Sam jedu na Haswellu na Windows 7, ale na novej PC uz bych to fakt nedal.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jak píše Arc pod tebou a co tam chceš dávat. S W7 vím, že budu mít klid a svatej pokoj. Co dál? Neustálou veřejnou betu W10? Mám jich okolo několik a vždy když slyším "Hele se mi to nějak jebe, můžeš se stavit?", neubráním se hlubokému nádechu a ještě hlubšímu výdechu... Linux? Na filmy, web, muziku a případně pro psavce asi fajn. S hrama se to za poslední léta trochu zlepšilo (ale stále spíč *nic* než *moc*), takže za pár párů let to bude mít i naději. Ale otázka je spíš co teda *TEĎ*.

Mimochodem je dost prasečina ukecat výrobce k nepodpoře systému, který má podporu do roku 2020, ale tak MS známe, že? ;)))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro vyrobce hardwaru je jednodussi tto testovat jen pod Windows 10, takze kdyz MS prihodil par drobnych, tak proste nemohli mit namitek proti nepodpore Windows 7.
Navic ty Windows 7, jak uz tu vsichni pisi, stejne nejak vzdycky rozjeli.
Ano je to od MS prasarna, "Nadella style".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ryzeny usb 2.0 radic maji. Realne mi ale usb 2.0 porty na asrock taichi x370 pod win 7 bez ovladace nefungovali. Ryzen 2000 samozrejme na windows 7 jede. A usporny stavy taky fungujou, protoze narozdil od intelu neni potreba podpora primo v os.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska instalačky W7 nezáleží na tom, jestli je USB ve v2.0 nebo 3.x, ale jestli je OHCI/EHCI nebo XHCI. W7 XHCI nativně neumí. A Intel desky s čipsety od 1xx nahoru a Ryzen desky mají i USB2 porty v XHCI standardu (tj i když je na desce USB2 port, W7 instalačka se v něm nechytne)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

PPK a TOW dekuju, myslel jsem si to, co pisete, akorat to s XHCI jsem nevedel. Myslel jsem, ze nastavim AHCI a pojede to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je prostě catch 22.. W10 kromě kompatibility, Linux subsystému a DX12 nenabízí prakticky nic nového či lepšího než W7 ale přidává navíc periodickou nestabilitu/nekompatibilitu s každou hlavní aktualizací. Někteří to nechtějí řešit, a někteří jako já si tyhle glitche nemůžou dovolit (hlavní herní PC je zároveň i pracovní PC).

Kdyby se MS nezbavil celé QA sekce tak by nebylo nad čím přemýšlet (i když to UI je pořád schyzofrení, aneb jsem Desktop ale jsem Tablet...).Takhle jim QA dělají sami zákazníci a objektivně je to víc problematické než kdy byl W7.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dejte si pozor, protože narazíte už s nativní podporou NVMe disků (PCIe), TPM 2.0, ... a skončíte se slušným výčtem funkcí, které Windows 7 chybí. Je-li řešení možné, musíte se spoléhat na třetí stranu a jejich ochotu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam 8700K, Asrock z370 extreme4, Samsung 960 EVO NVMe a funguje to bez problemov. Len som na instalaciu USB3 do Win7 iso musel pouzit utilitku od gigabytu lebo od asrocku nefungovala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořád je tu možnost to nainstalovat z normální SATA mechaniky a s PS2 klávesnicí a drivery nainstalovat až poté. Ale ještě jsem tu neviděl zmínku o UEFI a VGA při spuštění setupu Win7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NVME si ze seznamu muzes skrtnout. Je to jen drobny zadrhel (podobne jako usb resene vejs) a reseni je dostupne primo od microsoftu https://support.microsoft.com/en-us/help/2990941/update-to-add-native-dr...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, že jste pochopil podstatu problému.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by mne zajímal jediný argument proč instalovat W7 na nový PC. "proč ne" opravdu není argument. Proč se s tím drbat když W10 jsou bez problému na M.2 ssd trva instalace doslova pár minut a po ní neřeším prakticky nic (nějaké drivery ap, max tak nvidia nebo amd budle a je to).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna je to hlavne dizajn a farba okien, chybajuce aero a vadi mi ze skin vo W10 je az prilis svetly a vyrazne viac taha oci nez skin u Win7. Jednoduchsie nez laborovat nad 3rd party skinmi je nahodit W7. Z podobneho dizajnoveho dovodu pouzivam i stary FirefoxESR 52.9.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Teda pravda dizajn by mně asi nenapadl :). Desítky mají mnohem lepší práci s pamětí i ssd disky i usb zařízeními, lepší podporu pro síťové protokoly, pro vývojáře podporu řady novinek, pro hráče DX12, podporu velkých pracovních ploch, indexování souborů a s tím spojený search (ikonky a plocha prakticky ztrácí smysl když mám vše na jednu klávesu + napsat co chci a je to). Design oken je asi to úplně poslední, navíc snadno modifikovatelná věc proč zůstat u W7 - asi jako tvrdit že jsem si nezvykl na poslední model fabie protože moje felicie měla jiný odstín plastů :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dizajn som skusal riesit cez 3rd party skiny ale je to samy kompromis a ten vysledok nestal za to. :P

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se Win10 nerozesíraly každý půlrok s další verzí, tak by k Win7 takový důvod nebyl. Ale to jednou nenaběhne zvukovka, po jiném updatu to nevidí disk...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Desítky mám asi na 4 strojích a nikdy jsem nic podobného nezaznamenal. A to mám i historický netbook s atomem a 2G RAM, kde jsou desítky suverénně použitelnější než sedmičky, které byly už tak pomalé že se to nedalo použít.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

4 stroje je trochu málo na nějakou statistiku...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já si nedělám statistiku, jen mne zajímalo proč to někdo na nový stroj cpe protože os zkušenost s desítkama je mnohem lepší a naopak se sedmičkama mají nové hw problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto, že zkušenost mnohých s desítkama je výrazně horší. U Win7 stačí vyřešit tu instalaci a pak je vcelku jistota, že se nic samo nezačne přeorávat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

vo firme 112 desktopov s Win7 pocas 8 /2016 preinstalovanych na Win10.
problemy so sietovymi diskami, problemy s odpajanim od exchange serveru. mrznutie pocas sietoveho scanovania dokumentov. vypinanie wifi sietovky (niektore kancelarie nemaju lan zasuvky a pc idu len do intranetu cez wifi)
problemy s aplikaciou politik, atd atd.
sucastnost, 42 PC Win7 SP1, 70 pc ubuntu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo desitky maji vsechno lepsi, jen nikdo nedokaze napsat v cem... pamet ? ssd ? usb ? sitovy protokoly ? Realne nikde nic.
Pro vyvojare jen drobnosti, jako kazda minoritni verze od vist (to byla posledni verze co fakt prinesla vyvojarum zasadni zmeny). Ze to ma uwp ? Toho se vyvojar nedotkne ani dlouhym klackem a po smrti win na mobilech ani nema duvod.
Indexovani a search jsou tam minimalne od tech sedmicek.. to neni specialita 10.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu ti tvou pravdu vyvracet, kdo chce kam...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak sem cekal... jako vzdy jen dalsi desitkovej pohadkar. Pouzivam 7 i 10 aktivne v zamestnani a mam prime porovnani. Takze vim, ze ty veci o pameti nebo ssd jsou pohadky. Az vyjde dalsi ltsb tak 10 nainstaluju i doma. A zmeni se jen jedina vec... budu mit podporu dx12. Jinak se nic zasadniho nezmeni.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nemám prostě potřebu se hádat s přesvědčeným člověkem, já jsem nespad z měsíce, pracuji jako sw vývojář už 15let, měl jsem na PC všechny verze od 98. a pc od 386 DX po ryzen. S w10 jsem nikdy neměl žádný problém, naopak na slabších strojích fungují znatelně líp.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jak se to lepší fungování na slabších strojích projevuje. Já tu zkušenost nemám a na strojích s klasickým HDD jsou Win10 neštěstí. Jak při bootu, tak poté, co si vzpomenou instalovat update.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mám kvůli autodiagnostice stařičký netboook nějaký jednojádrový atom + 2G RAM a klasický disk (ono je to tam jedno protože to brzdí cpu). Sedmičky na tom byly téměř nepoužitelné, už jen to nabootování :( Po instalaci win 10 je situace znatelně lepší a dá se mít dokonce několik oken v chrome :). Emulace com portu, dosbox na nějaké ty staré klasiky, sw na flashování epromek atd vše funguje. Celkově prostě ten systém jde používat lépe s desítkama. Původně tam byly win XP - s těma to sice celkem funguje ale zase mi spolehlivě nešly jiné věci (wifi, com porty). Jednu dobu jsem s tím laboroval a zůstal jsem u 10, ukazaly se jako nejlepsi. Druhy pripad je stary HP notebook s nejakym core2duo, 2G ram a rovnez klasikou diskem. Tam ty sedmicky celkem fungovaly jenze CPU byl casto vytizeny tak ze zacal prehrivat a krotit vykon. instalace desitek tento problem vyresila, vklidu je notebook studeny (a protoze na tom je vicemene jen word a surfing tak skoro furt).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě by mě zajímalo, co by na těch Win7 u C2D vytěžovalo CPU a ve Win10 to chybí. To bych spíš viděl na nějakou hloupou aplikaci, takže reinstalace čistých Win7 by asi taky stroj zrychlila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prostě jsem neviděl důvod je tam dávat. Na sedmičkách jsme dloouho pracovali ve firmě (tehdy na jednech s prvnich ctyrjader co zraly snad 120W), ty storje byly zapnute nonstop a casto jsme je museli rstartovat protoze neco se zaseklo, obcas bluescreen, obcas neco vytizilo CPU a neslo to zhodit atd. S desítkama se situace výrazně zlepšila, BSOD jsem neviděl. Každý máme jinou zkušenost, já bych sedmičky už nikde neinstaloval pokud by to nebylo vyloženě fakt krutopřísně nutné kvůli něčemu specifickému.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Důvod jste třeba neměl. Ale pak nelze tvrdit, že Win10 jsou na tom stroji výrazně rychlejší, když to nelze porovnat s čistou instalací.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hele tohle fakt nemá cenu, vím co mám doma, vím co dělaly sedmičky v práci i ve firmě kterou spoluvlastním. Klidně si instalujte sedmičky, podle mně je to úplně k ničemu ale když chcete...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Cenu to veru nemá, ja sám som prešiel s5 na W7, pretože aj keď s polročným oneskorením sa systém začal správať veľmi divoko a hádzať BSOD ako sa mu zachcelo a pritom som nenainštaloval nič nové v rámci HW alebo SW. Len sa zaktualizoval. Najviac ma na 10 dožralo, že systém sa vypínal niekedy aj 10-15 minút. Systém mal proste nevysvetliteľný problém. Zostava Ryzen 2700, 32 GB RAM, 1 TB NVMe, X470. Nepomohlo nič a rozdiel vo výkone W7-W10 žiaden. Momentálne mi ide komp na W7 bez problému, viem presne, čo sa na pozadí deje a ak sa niečo pos***e, tak mám v logu presne čo + neodosielajú sa nezmysly, ktoré pomáhajú iným. Vo firme sme s 3-4 ročnými strojmi prešli na W10 a je to väčšie utrpenie ako so 7(cez 100 ks).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Programátor s patnáctiletou praxí by si mohl zjistit, jaký proces mu zaměstnává počítač. S největší pravděpodobností to byl Widows update a v tom případě by stačilo vyčistit disk od stažených aktualizací. Jinak na word a surfing by to nějaká linuxová distribuce taky vyřešila. Obávám se ale, že to neni pro Vás, protože když si neporadíte s WIndows7, tak s linuxem taky ne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Děkujeme za komentář a tady máte klíčenku .)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz si chces premerovat pindiky. Mel sem na svych pocitacich 3.1, 3.11, 95, 95 osr2, 98, 98SE, ME, XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 (insider testuju od rijna 2014). Rozbity windows sem ve vsech verzich videl na spoustu zpusobu. A 10 nejsou vyjimka. Videl sem, jak si funkcni ovladac grafiky nahradili rozbitym z windows update. Videl sem je po spachani sebevrazdy, kdy jedinny co dokazali bylo po nabehu zobrazit hlasku neco jako "nepovedlo se spustit start menu a cortanu". Updatu rozbijejicich 10 velkemu mnozstvi lidi bylo uz nekolik a lze to overit googlem. Nevim co si predstavujes pod slabsim strojem, ale telemetrie v kombinaci s bezicim windows update spolehlive zabije pouzitelnost na desitky minut na jakemkoliv dvoujadrovem procesoru...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem to tu psal takže se nauč číst a pindíka nech pěkně kde je .) Psal jsem o svých zkušenostech, nechápu co tě na tom tak žere. Já jsem prostě naprosto spokojený win 10user a bývalý win7 user a nepochopím k čemu jej dneska cpát na cokoli nového, dokud sám nezažiju nějaký ten nepřekonatelný průser.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano psal si "Desítky mají mnohem lepší práci s pamětí i ssd disky i usb zařízeními, lepší podporu pro síťové protokoly"... v cem se to tedy podle tvych zkusenosti projevuje ? Podobny pohadky sem od milovniku windows 10 cet uz mnoho a nikdo neni schopny napsat, v cem se to konkretne projevuje. Tak kdyz mas zkusenosti tak to preci musis dokazat nejak konkretne popsat.
Mam v zamestnani dve workstation. Obe maji sata ssd, obe maji 32 GB ram, obe maji 4 jadrovy xeon. Jedna win 7 a druha 10. Obe 100% stabilni a bezproblemovy. Nevidim zadny zasadni rozdil ani v praci s ssd ani v praci s pameti. A neberu jako lepsi praci s pameti to, ze windows 10 ji potrebuji vic (cca 25% navic), protoze maji mnohem vic systemovych procesu...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Reaguji *UŽ* v tomto bodě, neb tvá argumentace že "nemáš prostě potřebu se hádat s přesvědčeným člověkem" absolutně neodpovídá tvým snahám níže.

K faktům - já jsem byl na SW (a to uznávám) vždy moc hloupý a tak se jen léta věnuji HW. Počítače mám od Sharpu MZ-800, měl jsem i 286 a Wokna znám od 3.11 (neb jsem je předtím ignoroval kvůli své představě, že MS DOS je fakt Dokonalý Operační Systém :))))

Stejně jako těm "letitým servisákům", kteří vyprávějí o tom, jak jsou procesory (nehledě na značku) tak úžasný kus křemíku že neviděli (krom příliš taktovaných) jediný chybný kus (zatímco já jsem třeba jen v rámci praxe u HP viděl těch nefunkčních CPUček 5-6 *TÝDNĚ* přímo z fabriky) ti i k těm tvým dokonalým W10 řeknu jediné - "Viděl jsi toho moc málo chlapče" ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutečnosti mají Windows 8 pár pěkných vylepšení na GUI. Asi to potřebovali kvúli dlaždičkám :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Dizajn"? Není to něco jako "dézynk"? Tenhle výraz používal můj někdejší šéf v dceřince ČRa, a všem se nám z něj kvůli terminologii kroutily nehty do kornoutů. Když otevřel hubu, hodinu jsme se radili, co to z něj vlastně vypadlo za produkt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netradiční, respektive specializovaný příklad.

Univerzitní software pro simulování chování v kapalině s již ukončenou podporou (s Win10 prostě nefunguje), jehož náhrada stojí od $120 000,00 ročně. Tenhle byl zdarma od vydání a lze jej používat bez omezení. Jedinou podmínkou zůstává dělit se o poznatky z konstrukce. Řeším to tak, že používám virtualizovaný systém Windows 7 (SR-IOV) a funguje s mírným poklesem výkonu. Jiné řešení v cenové relaci není (pro obyčejné smrtelníky).

Podobné problémy můžete najít u kutilů, praktických lékařů, ... až po konstruktéry. Prostě není náhrada, nebo aktualizace vyjde na 3/4 nového přístroje, který může stát desítky, stovky, ... nebo rovnou miliony.

Oblíbené DIIT žvásty o líných vývojářích si nechte od cesty, až budete prodávat do 10 zařízení ročně, tak si též necháte řádně zaplatit. Alternativy prostě nejsou, taková je realita.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že vyjímky se asi najdou, ale pořád jde na desítkách zapnout kompatibilní režim. Nenapadá mne důvod proč by nějaký program, který funguje na sedmičkách ,neměl jít na desítkách. Prakticky s žádným takovým programem jsem se nesetkal (naopak na sedmičkách jsem měl problému se starým SW dost), a to jsem měl i opravdu historické programy například na autodiagnostiku ještě z dob win98, vždy to šlo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní důvod pro virtualizaci legacy systému je ten, že při obměně HW neřešíš ovladače a kompatibilitu. Stačí používat hypervisor daný OS podporující, a virtuál je pak balíček, který na nové železo prostě přestěhuješ, spustíš, a jedeš dál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, zrovna nedávno jsem řešil - soft sám o sobě jel, ale na W10 nebyl schopný načíst HW klíč, takže se přepl do demo módu (a za update chtěli 250000). Takže na novou mašinu šly W7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

HW klíč? To jsem potkal naposled u softu z roku 2002 :-) Je ale fakt, že LPT dostat do virtuálu problém je, a ani USB2LPT redukce, na které tiskárna jede obousměrně jak z praku, HW klíč nepropustila, nejspíš kvůli latencím. A i přímo na železe s nimi byly problémy už od Vist, a to dokonce i na nativních portech. Někdy to šlo, někdy (většinou) ne, speciálně ty co byly k softu ve verzích pro 95/XP/2k. IMO to byl hlavní důvod, proč se od nich upustilo, a rozšíření internetu a online aktivace už jen dokonaly dílo "zkázy".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Běžně se používají i HW klíče na USB. Používá se to u speciálních softů, kde se žádná masová distribuce nečeká a kde se třeba ani nepředpokládá připojení k netu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U USB klíče bych ovšem neočekával problémy. Nebyla by průchodná reklamace klíče jako vadného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový klíč obvykle potřebuje driver, to není USB Mass storage. A problém je na světě...
Co chcete reklamovat? Že MS v další verzi Windows něco opět mírně změnil, a tak driver nefunguje? To bych měl spíš reklamovat u MS než u výrobce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle navržený hardware je pěkný svinstvo a osobně bych to zákonem zakázal. V podstatě to odpovídá úmyslnému omezení životnosti, a s ohledem na připravovanou unijní legislativu zavádějící povinnost opravitelnosti zařízení bych si troufl tvrdit, že uvádění takto chráněného softu na trh by s ní mohlo kolidovat. Božuhell, i pokud tomu tak právně bude, to půjde aplikovat jen na nové verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on hw je v pohode, to MS nedodrzuje ani vlastne standardy.
a to je velky problem (viz. office formaty a ich kompatibilita)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Základní problém s W10 je ten, že pokud je na nich udělaná nějaká pokročilejší konfigurace, tak ji celkem spolehlivě každý "velký" update rozstřelí - pokud by MS pustil W10 LTSB mezi běžný lid (za rozumnou cenu) tak jsem šťastný jak blecha.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No update je asi jediná věc co mně na w10 irituje ale že by mi někdy něco sám update rozhodil to si nepamatuju, maximálně tak nějaké firewall pravidla. Ale toto bylo na každých win a asi to nebude jinak. Update na androidu to je taky pakárna...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodí asociace, nastavená pravidla, občas nefunguje nějaký HW (mimochodem autoupdate driverů je taky dobrá pitomost)...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Opět tuhle zkušenost nemám, vždy sice update třeba trval dlouho a v nejnevhodnější dobu ale po něm bylo vše ok. Pak jsem si zapnul update pouze v naplánovaném čase a mám pokoj už roky... Autoupdate driverů - opět ze svých zařízení nic takového neznám.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den...nechci a nebudu nikoho přesvědčovat...w10 mám na domácím stroji proto, že s w7 je "nuda"...česky: všechno běží a když si ohlídám up, nudím se...a já si rád hraju...proto mám doma w10...jak bylo řečeno nade mnou, pokaždé nejde něco jiného a nejen po upgradu, pozor...v období mezi je taky "sranda"...proto ".....ze svých zařízení nic takového neznám..." nekomentuju, ale já znám....každému okolo sebe doporučuji, aby se w10 vyhnul obloukem, pokud není jako já....nový stroj = W7...tečka
B

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych to videl opacne stary stroj w7 novy od skylaku vys jedine w10 pokud tomu nebrani neco konkretniho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Proč se s tím drbat když W10 jsou bez problému

Protože nejsou bez problému pro všechny. V tom je ten největší háček. Samozřejmě ne všichni mají problémy (a tím líp pro ně), ale ten systém jako celek prostě není stabilní.

MS se snaží vecpat hlavní aktualizace všem bez rozdílu, nedělá se ani compatibility check takže si potenciálně zaděláváš na nefunkční drivery.

Takových hypotetických příkladů je mnoho a bohužel leckdy nejsou jen hypotetické ale doslova reálné.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ani w7 nejsou pro vsechny Ok a pomerne stabilni OS ze z nich stal az ke konci zivotnosti .lide koukam rychle zapominaji na zacatky asi jako vychvaluji posledni verze XPecek taky to nebyl dlouho zadny zazrak... hadam ze podobnou cestou pujdou i W10

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže W10 už nejsou na začátku ladící cesty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že Win7 přišly jako finální verze původní bety zvané Vista, tak už byly i bez SP vcelku použitelné. XP tak po SP1, možná 2. U Win10 máme těch SP už asi 6 a situace se spíš zhoršuje. Paradoxně nejmíň problémové byly pro mě verze 1511 a 1607.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No vidis a ja s w10 nemam problem vc. Hyper-V od skylaku vys proste funguji a maji podobne problemy jako w7 ...nejvetsi zadrhel jsem mel na velmi starem NTB ale po odstraneni bloatware od Asus naprosta pohoda a od athlonu vys to vetsinou vyresila cista instalace :) ale asi to bude tim ze pouzivam pomerne standardni a rozsirene konfigurace ..coz bych videl jako pricinu toho ze vetsine lidi ty win proste slapou ... pro cloveka co s win pracuje od dosove verze to neni zadny vyrazny posun k horsimu ba prave naopak ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, standardní a rozšířené konfigurace. Při updatu na 1709 přestala chodit ta nejrozšířenější zvukovka od Realteku, Windows samozřejmě stáhly driver, ovšem bez úspěchu. Až se ukázalo,že MS zase mezi verzemi provedl jakousi změnu v chování zvukového subsystému, takže Realtek musel vydat driver pro verzi 1709 a výš....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A konkretne ktera? mam taky realtek zvukovky( nekolik druhu )a nikde nezaznamenan problem se zvukem ;) takze "no" ... a v praci uz nas taky dlouhodobe vybavuji HW s w10 (NTB/PC) a zadny problem se zvukem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o Realtek HD audio, konkrétní čip nevím, ale projevilo se to stejně jak na mé desce se 170 čipsetem, tak u kolegy na jeho mnohem starší desce pro SandyBridge.
Původní driver je sestřelen, místo toho nainstalován s verzí 1709 nový a výsledkem je ticho... Že to není nic neobvyklého ukazuje tato debata:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/re...
Pokud si najedu na stránku Gigabyte, najdu tam přímo u driveru ke zvukovce tuto poznámku: Realtek Audio Driver (Note) Win10 ver.1709 \ver.1803 supported.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam dve desky se Z170 (msi, asus) a zadny problem takze to musi byt zpusobeno nejakou konkretni konfliktni HW ci SW soucasti apod. Je fakt ze Gigabyte nemam ;)

Tim nechci poprit negativni zkusenosti uzivatelu ale podobne rakoviny se tykaji vsech OS i milovanych W7;) ...ac nemusi byt vzdy pricinou nekorektniho chovani...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže všechny dosavadní verze Woken podobné problémy eliminovaly aspoň tím, že se neupgradovaly každý půlrok, automaticky neinstalovaly ovladače a nebyl problém jakýkoliv update odinstalovat a zakázat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, "proč ne" je nejdebilnější důvod, jaký lze vůbec vymyslet. Protože bez konkrétní potřeby, kterou by to řešilo, je to broskvovina [(c)Jardax]. 1) sedmičky jsou na stejném hw objektivně pomalejší nejen proti 10tkám, nýbrž i proti 8.1. 2) podpora HW: PROČ mám podstupovat nějakou šílenou onanii s výběrem komponent, když k tomu nemám konkrétní důvod? 3) nutná omezení na většinou starší HW budou mít za následek to, že můžu narazit do zdi i na opačném konci chodby, tedy v momentě, kdy se rozhodnu aktualizovat na nejnovější verzi systému, a kvůli nějaké součástce to nepůjde, protože bude moc stará (viz Intel Clover Trail). 4) Až / pokud se rozhodnu, že už sedmičky nechci, budu muset provést čistou instalaci desítek, protože byla spousta lidí, kteří měli s in-place aktualizací problémy nebo jim po ní něco nefungovalo správně. 5) v článku uvedené požadavky "velké a výkonné" ve finále fungující sestava ani omylem neplní; s desítkami ta mašina mohla být dramaticky lepší.
Pokud na něco konkrétního sedmičky potřebuju, daleko lepší službu mi prokážou desítky (nebo cokoli jiného) na nejnovějším železe a sedmičky nad nimi ve virtuálu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čo mi vadí na Win 10?
–––––––––––––––––

* Schizoidné ovládanie
Panel s nastaveniami má vlastné rozhranie, nerešpektuje nastavenie farebnosti systému. Ak chcem zmeniť napríklad nastavenie sieťového adaptéru, idem do toho úžasného nového tabletoidného panelu nastavení s vlastným vizuálom a odtiaľ sa aj tak preklikám do starého režimu "Ovládací panel\Sieť a internet\Sieťové pripojenia" kde to funguje v starom vizuále. Kocúrkovo…

* Otrasná použiteľnosť rozhrania
Samotný plochý minimalistický dizajn sa mi páči, v desiatkach je ale hrubo nedotiahnutý z hľadiska použiteľnosti. Konkrétne - chcem aby som mal hornú lištu farebne odlíšenú od zvyšku okna - táto oblasť reaguje na akcie myši, minimalizáciu, posnun okna, maximalizáciu dvojklikom - a je pre mňa dôležité aby som tú oblasť vedel vizuálne identifikovať - čato klikám na oblasť, lde lišta už nie je, ale viuálne odlíšiť to nejde. Farba lišty síce nastaviť ide, ale nefunguje to na všetky okná, napríklad ovládací panel a niektoré natívne aplikácie toto nastavenie veselo ingnorujú. Dalšia vec ktorá mi vadí, je minimalizovaný posuvník. V oknách a start menu, kde je veľa obsahu (appiek) a treba scrolovať, je ťažké identifikovať polohu v rámci okna podľa toho krpatého scrollbaru - je extrémne nevýrazný a hlavne mení veľkosť pri prechode myši nad oblasť posuvníka. Na Win 7 presne vidím, kde som a kde mám kliknúť, na Win 10 to len odhadujem, pretože aktívna oblasť sa objaví až pri nábehu myši. Typicky ak chcem priamo naskrolovať na určitú pozíciu v rámci okna chytením scrollbaru a jeho posunom na určité miesto v dokumente/okne.
Nechcem animácie, prechodové efekty panelov, okien a podobné nezmysly ktoré rozhranie len spomaľujú. Toto si nastavím, ale má to háčik – musím byť admin. Bežný user si rozhranie vo svojom profile neprispôsobí, musím mu dať admin práva, nastaviť rozhranie a admin práva odobrať - choré…
Nemožnosť nastavenia Štart menu je tiež humus. Prečo to nejde? Abecedne zoradené aplikácie bez možností ktoré má Windows 7 sú fakt chabé a náplasť vo vorme rýchleho prístupu pri písaní je nedostatočná. Ak už tam lezem myšou, chcem ak myšou vybrať program/položku z MNOU vytvoreného zoznamu, ktorý si ja sám vytvorím.

* Vnucovanie aplikácií ktoré nechcem
Toto je kapitola sama o sebe a to, že Windows 10 je plný bloatware ma neskutočne serie. SodaStream, Xbox, Minecraft a kopec sračiek by si mohli aspoň v proffessional verzii odpustiť a pchať to len domácnostiam v home verziách. Navyše tento bloatware treba odstraňovať pre každý účet zvlásť, alebo si nástrojom tretej strany naklonovať nastavenia na defaultný profil. Aj tak niektoré appky a súčasti bude windows 10 vytrvale vnucovať, či už je to OneDrive, Skype alebo iné a na ich vynucovanie zneužije aj vstavaný antivír, ktorý bude generovať alerty - napríklad pri vypnutom oneDrive. Zadrátovanie OneDrive do prieskuníka aj keď nie je aktávne - nemožnosť trvalého odinštalovania (vráti sa po update systému). Vnucovanie MS cloudu už pri inštalácii - vytváraní profilov (MS konto, nie lokálne konto)... na viac si teraz nespomeniem, no súhrn týchto "drobností" je v dôsledku to, kvôli čomu som stále na Win 7 a desiatky nechcem ani zadarmo. Tiež sa i nepáči vnucovanie obrázkov na login obrazovkách - aspoň že je možné to vypnúť... aj keď zas pre každého usera samostatne alebo klonovaním default profilu.

Čo sa mi na Win 10 páči, je možnosť scrollovania na touchpadoch dvomi prstami. To je asi tak všetko :-/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a proč ano když máme systém který je novější a přitom jediným "problémem" je úprava nabídky Start, tedy minutová instalace Classic Shell? Rázem netřeba řešit peripetie s ovladači základního hardwaru které stařičký W7 prostě nemohou znát. Jinak je vše postaru jako ve starším bratříčkovi, tahle kombinace šlape dlouhá léta a zmíněný prográmek za už pátý rok ani jednou nespadl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a) Classic Shell i když funguje, je z hlediska vývoje už aktuálně dead (autora přestaly bavit neustále změny ve W10 při každém velkém updatu)
b) s těmi drivery to není tak úplně sluníčkové - většinou se sice chytnou celkem rozumně, ale občas je automatická detekce ve Win na píp (a úplně nejveselejší je, když aktualizace zruší funkční driver a nahradí ho nefunkčním)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jak jsem se zpětně obával tak to nebylo pochopeno jako narážka na W.8.1...
P.S: sám patřím k těm co tak nějak doufají v projekt Windows 11. Desítky jsem několikrát vyzkoušel a vždy jsem vrátil ze zálohy W 8.1 MCE. Někdy překvapily 10 pozitivně ale někdy zase brutální chyby a chování co se u Pro verze nedá strpět. Podle mě byla nejlepší Výroční edice, tam to vypadalo že se konečně z bety posune do použitelné verze. Dál to bylo opět neštěstí. Mínus je že chudší firmy jako AMD prostě odřezávají podporu 8.1, NV to jistí ale žádná radost když se výběr už tak úzký dál zužuje....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno to jsou zastupny problemy. Na Windows 10 existuje jeden jedinej problem, kterej teprve jednou prijde a nevi se kdy.

Co delat az prestane fungovat ClassicShell. ???

Ty problemy s updatama a upgradama na novy verze se daji poresit nakupem PRO verze a odlozenim updatu o 365 dni a nerikejte mi, ze si jednou rocne nemuzete udelat volno na preinstalaci. Navic to preci nemusite delat v den vydani, ale az za nekolik mesicu, kdy budou vsechny problemy konecne vyresene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani PRO verze není žádná výhra, sám ji mám. Jde o to, že se oser jen odloží, ale stejně jednou do roka musím řešit stejný problém. Pomůžu si tak jen o půl roku a mám možnost si určit termín. To je málo, jakékoliv předchozí Win můžu provozovat do překročení "poločasu rozpadu" :-). Navíc to neřeší ty PC, které po mně chce správcovat okolí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

souhlas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro tu srandu (ale sám vím, že je to samozřejmě nesmysl), jak by W10 po delší době reagovaly, kdybych je jen nainstaloval, hodil tam své drivery (rozuměj - fungovalo by to) a už navždy je odpojil od netu? Jely by normálně, nebo by od svého "Boha" věděly, že se mají jednou za čas aktualizovat a pokud by jim bylo toto delší dobu odepřeno, odmítly by fungovat? Dík za mínusy, ale já fakt nevím a ptám se? Zkoušel to někdo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fungovaly by, jen se dole objeví zpráva, že je ten MS antivir neaktuální.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nezkousel, ale rekl bych ze fungovaly.

Zatim jsem v zacatcich, mam na chalupe prvnim rokem Win10 Pro, odlozene aktualizace o 365 dni a nastaveno uctovane datove pripojeni, ono taky je (LTE).
Obcas stahnu aktualizaci antiviru jinak nic, ale pocitam s tim, ze tam budu pridavat ty pulrocni upgrady, jen urcite ne nikdy hned po vyjiti a budu je muset nejak na externim disku dovest pro offline aktualizaci.

Snad to nejak pujde, stejne je parada, ze mi tam vsechno funguje na obstaroznim hardwaru pro ktery nebyly drivery od vyrobce, ale vsechno jsem poresil pres Windows update, kdyz jsem to doma instaloval pred odvezenim na chalupu.

i7-950, 6GB RAM, GF450GTS (planovan upgrade na GF570GTX), Seagate 7200ot. 2TB

Bezi to stabilne, rozbehl jsem i USB 3.0 radic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U zákazníků nám jede hromada airgapnutých mašin s první verzí desítek a není s nimi problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sedmicky jsem nainstaloval v roce 2009 a kdybych je po peti letech nestastnou nahodou nezboural tak, ze uz se je nevyplatilo zachranovat, jela by ta puvodni instalace doted (ted jede druha). Celou dobu chodi jen aktualizace a nic se nemeni, vsechno nastaveni drzi, atd. Nechci si delat volno na preinstalaci nejen jednou rocne, ale vubec. Rozhodne ne proto, ze to jako dobrej napad prislo nekomu v MS. Proste sorry, ale takhle pokrok nevypada.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

taková hypotetická otázka na závěr:
Co budou dělat ti, kteří potřebují systém od Microsoftu (třeba kvůli software, který potřebují pro práci) a zároveň odmítají W10 za třeba 3 roky? Budou všichni hromadně prolézat smeťáky a doufat, že jim na tom stroji poběží aspoň browser nebo jak to budou dělat? Já to pořád nepochopil.
Neobhajuju W10 - upřímně je mi putna co má kdo na pc, ale sám ho mám a mám ho právě proto, abych mohl spustit programy, které používám. ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budou ještě víc na*raní chováním MS než dnes, ale ještě tu jsou Win8 + Classic desktop :-)
Kromě DX12 zatím nevím o ničem, co by pod Win7 nefungovalo a proti Win10 bez zbytečné buzerace s nechtěnými upgrady OS. Kdyby MS toto odstranil (+ šmírování) nebyl by vůči Win10 odpor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smirovani je vsude v mnohem vetsi mire ..ale netvrdim ze je to spravne ale zas jak na druhou stranu neco vylepsovat kdyz nejsou diagnosticka data...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nám taky zákazníci, píšou ať změníme to či ono na produktu který vyrábíme. Naše odpověď (ač nevyřčená) je vždy stejná: funguje to? dělá to co má? můžeš si to sehnat jinde (ne....hh)? je to zaručeně násobně nejdražší řešení na trhu? tak proč to kupuješ když to nesnášíš .... bohužel pro zákazníka sehnat umělý orgán není až tak jednoduché, takže si stejně koupí náš ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Win8.1 ale pouze problem lehce odsouvaji. Teoreticky o tri roky (aktualizace od MS), ale prakticky to muze byt horsi. Uz ted treba AMD kasle na Win8.1 v grafickych ovladacich a s ohledem na trzni podil se pravdepodobne brzo pridaji i dalsi. Na to ten system zajde driv nez Win7. Vyhlidky jsou neradostny. Domaci uzivatel se teoreticky muze rozpomenout na piratsky mladi a nasadit Win10 LTSB, ktery zda se fungujou podobne jako predchozi verze, tzn. aktualizace jen opravujou a nic se nepreinstalovava, takze dlouhodoba stabilita by mela byt zarucena. Bohuzel s podporou HW i SW to muze dopadnout uplne stejne jak u starych verzi, proste si to rekne o minimalni verzi Win10 a bude to zase v haji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lze jen doufat že se do 2 let W10 přehoupnou do stabilnější verze, s Anniversary updatem už to vypadalo nadějně, ale bohužel další buildy to zmršily. Tohle je první OS kde takovou dobu jsem nepřešel - k WXP jsem přešel po SP1, Vista taktéž s SP1, 7 tak jak byly vydány a 8 po povýšení na 8.1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se dá brát příklad XP (konec podpory 2014) tak ty díky podpoře třetích stran (hlavně FW, antiviry a prohlížeče) i bez upgradu na WEPOS (podpora do 2019) fungovaly bez obtíží do 2016. Čili pokud to bude podobné - oficiální podpora W7 od MS je do 2020, s obdobnou podporou třetích stran jako měly XP, vydrží bez problémů do 2022 a i posléze bude W7 použitelný, neb i on má svou" WEPOS" verzi ;)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemluvě o tom, že až nebude existovat hardware na kterém by šly rozběhnout, hypervisory je budou podporovat tipuju tak do 2050 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to hoď do virtuálu, a bude ti úplně šumák, co máš za železo a co na něm běží jako systém nebo hypervisor. Železo shořelo? Nezájem, koupí se nový, přepojí se disk / obnoví VHD ze zálohy, a jede se dál, akorát o něco rychleji, protože novější železo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Virtuál zdaleka neřeší všechno. Obzvlášť pokud potřebuju rychlou grafiku nebo nějaký specifický HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako třeba konkrétně? Zatím tu padl jeden jediný konkrétní případ: univerzitní software počítající fyzikální modely kapalin s HW klíčem. Kromě her jsem ještě nenarazil na případ, který by virtuál s moderní grafikou a RemoteFX, případně PCI passthrough, nevyřešil. Teda vlastně jo, jednou; když klient chtěl na virtualizovaném pracovišti pouštět FHD video, a nedošlo mu že tenkého klienta připojuje RDPčkem k serveru přes půl republiky (konkrétně ze Zlína do Liberce), a že tou linkou mu to video prostě naživo neproleze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby aktualizace byli opravdu jen opravy bezpecnostnich der, a ne neustale zmeny systemu, vnucene instalovani programu ktere jsem uz 10x odinstalovaval, a prepisovani funkcnich driveru nefunkcnimi, tak by win10 nebyli tak spatny system na novy pocitac. Ale to co aktualizace provadi jsem vydrzel 8 mesicu nez jsem se vratil zpet na win7.
To je system bud pro ty co ho pouzivaji ve vychozim stavu, tak jim ho aktualizace nemeni pod rukama, nebo pro masochisty ktere to bavi menit kazdou chvili podle sveho.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň se člověk procvičí s opravou či nastavením OS u win10 :). Nevím jak ostatní, ale posledních pár let je na poli PC docela nuda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při sestavování sestav s win 7 jsem pokaždé narazil na tyhle tři problémy:
1) Instalace z USB se v pulce zasekla protoe chyběl USB ovladač -> bylo třeba doplnit ovladač do instalačního USB pomocí appek od výrobce desky, obecných patcherů, nebo pomocí toolkitu od MS.
2)Po nainstalování nefungovala USB myš -> v biosu desky je třeba aktivovat "legacy USB support".
3)Po nainstalování nefungovaly USB disky a nebylo tedy možné nainstalovat ovladač síťové karty -> Zpustit z USB flasky "opravný režim" a jak najede barevný interface tak je tam někde tlačítko "otavřít/najít, nebo podobně" a i když se jedná jen o výběr souboru, lze nově otevřený dotaz na výběr souboru použít jako file brovser a zkopírovat obsah flashky na hdd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem optimista. Věřím, že za 2 roky budou W10 odladěné natolik, že současné průsery typu „po aktualizaci je PC dead-cyklický restart" už nebudou. Jenom aby mně někdo neoznačil za jelito, tak uvedený problém řešil známý před pár měsíci.

Microsoft s Indem v čele je tragédie, protože v minulosti byly nové OS za stejnou dobu od svého vydání jako jsou dnes W10, vždy bezproblémové (XP, Vista, 7, 8) nebo alespoň zcela jistě méně problémové než W10.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dokud to bude co půlroku nová verze systému, tak odladěné nikdy nebudou. S průběžnými upgrady MS přešel do fáze trvalé betaverze.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak nějak, dokud si windows nezapamatuje nastaveni všeho po updatech je to na prd. Jeden přiklad, grafické studio po každém updatu se muselo nastavovat vše znovu kalibrace monitoru profily tiskáren, práce na celý den náklady na zkušební tisky atd.. Po přechodu na WIn 7 je klid. Po konci podpory je možná sám mikrosoft donutí k přechodu ke konkurenci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

1. bude to asi rukama IT správce, protože já takové problémy neznám. Žádné update mě neotravuji, jen jednou za pár týdnu přijede IT správce, ručně docpe updaty co je potřeba a zas zmizí. Takže aktualizace jdou natrvalo vypnout.

2. Přejit jím moc nepomůže, macOS už dávno není tým čím byl i když drobet spolehlivější než Windows

3. Grafická studia stejně budou chtě něchtě přejít na novější OS (Win, mac) od Corleu přes Quark po Adobe je na novějších os (než doba vzniku software) strašně stabilní provoz. Adobe díky své cenové politice se zatím snaží vyjít vstříct, ale až poslední uživatelé CS5 a 6 přejdou na Cloud, odřízne i tenhle software od podpory nových OS. A blbý je, že jak Apple, tak Windows (některé distribuce linuxu taky) jedou trendem každý rok nový OS. Samozřejmě Vás nikdo nenutí mít nový OS, ale osobně věřím v záškodnický řádky v ovladačích i updatech nutících k upgradu nejen OS, kterým se fakt nedá vyhnout.
Grafikům doma to

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale ryzen 2 s win7 sp1 je funkcny :-)
msi https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-SLI-PLUS#support-cpu

:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mam doma celkem 10 stroju- z puvodnich 4x win7 a 6x win10 jsem se dostal na 9x win7 a 1x win10 LSTB (zatim testovani).. Ono kdyz po aktualizaci clovek musi znova updatovat drivery pro touchpad, aby zase zacal fungovat, tak to vydrzi delat tak trikrat, ctyrikrat... a pak se nas.. a vrati se na win7, a ma klid...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dostat W7 na nové železo není zas takovej porod. Sice nevlastním nic postavené na Zenu, nicméně když jsem kupoval Haswella-E v době, kdy se tvrdilo že MS bude tvrdě "bojkotovat" instalaci W7 na skylake a novější, tak jsem do toho také zabředl. V podstatě mám všechno podporované, kromě NVMe disku (on je ohromnej problém míst na těch několika discích v kořenovém adresáři složku s driverem, kdyby náhodou ty USB porty nefungovali... což se stejně nestalo).

USB jako takové pak většinou funguje tak, že je někde jen USB2.0 a tam jsem nikdy nenarazil na problém, nativní USB 3.0 může způsobovat problém. U X99 je univerzální HUB který přiřadí portu buď USB3.0 nebo 2.0, záleží co si zařízení vyžádá, takže defacto mám na desce tunu univerzálních portů. USB rámeček od zalmanu emulující CD/DVD mechaniku fungoval jak víno. Paradoxně nefunguje na NTB od HP z období kolem roku 2005/6 a tam jsou jen USB2.0 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Haswellu problém s USB ještě není, ten začíná až u čipsetů pro Skylake řady 100.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když už se to tu tak hezky rozjelo… ;-)

Jel jsem taky na Windows od 3.0 do současnosti, vynechal jsem jen všechny Windows NT před 4.0 (celou řadu 3.x). Největší propadák, co jsem zažil, byly Windows Me, který mohly být (ale nebyly) nejlepšími DOS-based Windowsy, ale nakonec tuhle roli převzaly Windows 98 SE, když se do nich přidalo pár drobností právě z Me (Windows Me hrála na trhu roli „Home“ edice k Windows 2000, což byla Professional edice a byla postavená na Windows NT - dvoutisícovky byly snad nejlepší Windows, co jsem znal, skloubily uživatelskou přívětivost DOS-based Windows 9x a stabilitu NT).

XPčka byly fakticky vylepšený Win2000 o pár užitečností a o pár blbostí, opravený a v klidu použitelný byly XPčka až od SP2 (podobně jako Win2000).

No, a pak si Microsoft zadělal na gigantickej průser tím, že se nemohl rozhodnout, jaký vlastně budou nástupce XPček a dlouho očekávaná Vista byla propadák srovnatelnej s WinMe. Byl to takovej hybird mezi XPčkama a sedmičkama, celej ten galimatyáš se povedlo opravit až s příchodem Windows 7, který byly první Windows, co byly v pohodě použitelný už od začátku bez SP.

No, a protože v Microsoftu už kuli osmičky a protože nechtěli zopakovat to, co se stalo s XPčkama (který maj pořád ještě dneska po mnoha letech od ukončení podpory víc jak 5,5% podíl - zdroj: Net Marketshare), tak zařízli pro sedmy připravovanej SP2 s tím, že prostě nebude. Tím pádem od SP1 vychází už jen aktualizace a ty efektivně dusí celej systém (stačí si srovnat svižnost čisté instalace systému a svižnost čisté instalace opatřené všemi záplatami do dnešního dne). Problém s nadměrnou oblíbeností Windows 7 solved. Přesto má tenhle OS pořád (podle Net Marketshare) největší podíl mezi desktopovými operačními systémy.

Pak přišly osmičky. Zgarb šílenýho kalibru, přesto byly podle mě použitelný už od začátku bez nutnosti instalace SP, stejně jako Win7. Ten SP nakonec přišel, jmenoval se Windows 8.1 a i když to MS zpočátku komunikoval jako novej OS, na kterej mohli uživatelé Windows 8 upgradovat zdarma, tak nakonec fakticky přiznal, že to je jako Service Pack a kdo si ho nenainstaloval, o podporu Windows 8 přišel (ano, podpora Windows 8 už skončila, avšak protože na stejný bázi je postavenej Windows Server 2012 bez přídavku R2, tak se ta podpora dá z jeho záplat dobastlit).

S příchodem Windows 8.1 coby prvního SP pro Windows 8 (čímž se osmičky staly v zásadě dodělaným systémem stejně jako se Vista stala dodělanou příchodem Windows 7) však Microsoft začal aplikovat to, co mě dneska tolik sere na desítkách. Novější OS nemusí podporovat starší procesory, a to ne tak, že pasivně nepodporuje, ale aktivně nepodporuje, tj. na novějším procesoru to reálně nejde rozchodit. To samý pak aplikujou postupně desítky.

Windows 10 pak přišlo jako něco, co mělo vyřešit neochotu lidí přejít na osmy (Metro) tím, že to ModernUI (Metro) předělali tak, aby to mohlo zase fungovat jako okna. Plus vrátili nabídku Start, což byla jen kosmetická záležitost, neboť nabídka start, zejména její klíčová složka „Programy“, se stala nepoužitelnou už od příchodu moderní verze nabídky Start, neboť byla tak nepřehledná, že bylo paradoxně rychlejší spouštět programy jejich hledáním prostřednictvím napsání jejich názvu (a tak je to doposud).

Především pak ale Windows 10 zavádí model Windows as a Service, kterej naplno propukne definitivním ukončením podpory Windows 7 a Windows 8(.1), protože pak už nic jinýho podporovanýho nebude. Jakkoli to vypadá, že tu máme pořád Windows 10, tak realita je taková, že letos na podzim dorovnají Windows 10 počtem Service Packů staré dobré Windnws NT 4.0. Těm, jak víte, vyšlo 6 Service Packů (no, reálně 7, protože vyšel ještě SP6a, ale ten je jen Rollup Updatem). No, a počítejte se mnou: původní Win10: SP0 neboli verze 1507. Dále pak záhy přišel „SP1“ v podobě verze 1511, potom „SP2“ verze 1607, „SP3“ verze 1703, „SP4“ verze 1709, „SP5“ verze 1803 a ještě letos přijde onen „SP6“ v podobě verze 1809. A tím to samozřejmě končit nebude. No, a to je další věc, čím mě desítky serou: každej půlrok vychází nová verze a ta aktualizace takhle často je prostě voser, nehledě na to, že to vždycky drobet předělá nastavení a různý další věci, a ani nechci zmiňovat, kolikrát jsem se setkal s tím, že ta snaha o aktualizaci na novou verzi rozmrdá instalaci tak, že systém už nenaběhne vůbec (to jsem vždycky řešil čistou novou instalací).

Takže já osobně z důvodu minimalizace sraní s kompatibilitou preferuju Windows 8.1 (umím si vyladit instalačku tak, že tam není krom nastavení a nabídky start žádná Metro aplikace, a to ani pro nové účty), až potom Windows 7 a až pak Windows 10 a když už musím desítky, tak ideálně LTSB (jasně, underground, ale Microsoft si o to prostě říká). Od jistý verze jsou desítky navíc nepřehledný ve správci úloh, protože je tam miliarda svchostů (přijde mi, že to je záměr, aby se v tom nedalo vyznat) a samozřejmě mě sere ztráta kontroly nad aktualizacema, což Microsoft ještě „vylepšil“ (jak se to vezme) tím, že od jistý doby vychází aktualizace jen kumulativní, a to i pro osmy a sedmy (má to jedinou výhodu: je těch aktualizací míň, jinak ale samý nevýhody - Microsoft do tý aktualizace např. může protlačit kdejakou kravinu, o který nikdo neví, co dělá, byť se to děje snad téměř výhradně až s kompletníma upgradama Windows na nový verze, tedy aspoň u desítek).

No, co se Linuxu týče, tak na univerzální desktopový využití ho pořád ještě nevidím. Pro mě třeba jo, pro masy ne, ale ani já ho nepoužívám na desktop, ale jen výhradně jako technologickou mašinu, nejčastěji pro virtualizaci (KVM a v tom další Linuxy a Windowsy pro různý převážně statický účely, jako klasickej virtualizovanej desktop to bejvá tak jedna virtuálka na celej stroj).

Microsoftu se taky podle mě hodně moc hodí do krámu, že AMD šlápla na plyn a vývoj procesorů se zase po letech posunul dál, na druhou stranu ho zase imho docela slušně brzdí ARMy, se kterýma by hrozně rád měl mnoho společného, ale jejich výkon tomu moc nepřeje.

Zkrátka líp už bylo. Jo, a za tu tapetu se omlouvám, ale musel jsem :).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

hezky sepsáno, mám podobný názor. Milénia nebyla tak špatná ale konkurovat proti W2000 tam to měly těžké i XP protože byla nenažranější na paměť. Visty byly po SP1 dobře použitelné, ovšem proti XP to byl pořádný skok a kdo měl 1GB RAM a starší malý a pomalý HDD tak měl vážný problém. Na Vistu bylo minimum použitelné 2GB a na hraní 4GB, 7200ot. soudobý disk a dualcore procesor. Provozoval jsem je i na ntb kde jsem rozšířil RAM na 2x2GB, cpu byl Turion X2 a 320GB Seagate Momentus a grafika Radeon 2600Pro 256MB, takže výkon prakticky jako stolní mašina. Taky když jsem ho po roce a půl prodával tak se kupec divil že je to s Vistou tak svižné. A co se týče desingu, tam je dle mého Vista nejhezčí OS od Microsoftu - ve své době měl prezentovat modernost, jenže ta propast v hw nárocích byla proti XP moc velká. Rozhodně k tomu přispěl i restart celého vývoje a dlouhá doba mezi verzemi kdy skokově došlo k navýšení požadavků na železo. Sedmy mě tak nějak míjely, nepřišly mi nějak sympatické po desingu Vist, stejně jako Osmy co slouží doteď jen z důvodu že 10 jsou pořád nedodělek. A hlavně se notně rozostřila hranice mezi Home a Profi - spíš je Profi nyní něco jako pro mírně pokročilé než pro profíky kteří chtějí stabilní prostředí. Zlaté SP balíčky, tyhle půlroční přeinstalace celého systému jsou čiré zlo. A mimochodem, Osmy jsou první systém MS který se po aktualizacích nezpomaluje a to ani na klasickém plotňáku. Používal jsem jen nástroj vyčistění disku-vyčištění aktualizací plus jednou za dva měsíce defragmentaci a žádné zpomalování se nekonalo. Celý tento skvělý systém zabila myšlenka že lidi musí své pc ovládat tak jak si usmyslí v Redmondu, pod "kapotou" ale proběhla proti 7 spousta změn a dát MS prostě možnost volby při instalaci tak by nikdo neměl důvod setrvávat na starší verzi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se těm osmám dá k nezpomalování ještě trochu pomoct.

dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup /resetbase

(píšu to z hlavy, přesně teď nevím, jestli jsem se trefil).

To zazdí všechny záplaty do systému natvrdo tak, že nejdou odinstalovat, takže se z toho de facto stane čistá instalace :). Tohle sedmám zoufale chybí.

Na druhou stranu u osmiček se blbě připravuje aktualizovaná instalační image, protože v audit módu nefunguje Windows Update a tak musí člověk používat obskurní PowerShellovské moduly.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

díky za názor...naprosto souhlasím...bohužel můj písemný projev proti ústnímu krapet zaostává, tak jste to napsal místo mně....prostě každý umí něco jiného (a někdo neumí nic a do všeho....), díky
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4DDR0.....8. moc nemusím kvůli metru a hlavně proto jsem je dlouho neviděl, ale Vaše nadšení mě trochu nakazilo, tak já je zkusím....uvidím...díky
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem nikdy moc nepochopil, proc lidi byli tolik proti Osmickam. Za sebe muzu rict, ze me tezce ranila ztrata klasickyho vzhledu (styl Win9x), kterou jsem neprenesl pres srdce. A protoze tam zaroven nebylo nic novyho navic, co bych nutne musel byt, zustal jsem na Sedmickach. Zaznamenal jsem reptani v podobnym stylu ze strany milovniku Aera a pruhlednosti, ale nechce se mi verit, ze by jich bylo zase tolik, kteri to mysleli natolik vazne, ze kvuli tomu Osmicky odepsali. Pak je tam jeste ta bota se zrusenym Start menu, ale to prece taky samo o sobe nemuze stacit, ne? A co dal je tam jinyho? Jeste "nevypnutelny" UAC, ale na tom se bezny uzivatel taky nezasekne. Ale celkove jsou to uplne normalni Wokna jako driv. Naopak nechapu, ze u Desitek zase mnozi nadsene tvrdi, ze jsou to novy Sedmicky, navrat k normalu a podobne. Ale proboha proc, jen kvuli tomu, ze je zpatky Start menu? Protoze jina pozitivni zmena oproti Osmickam tam neni. To mi fakt hlava nebere.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to normální wokna s nenormálním UI (ve verzi 8.0 zvlášť blbým) a nic moc nového proti Win7 nepřinášely. Takže se pořizovaly jen s novým PC, nebyl žádný důvod upgradovat na Win8 starší systém. Nebylo ale ani moc důvodů k downgradu (u Win10 je jich víc), v podstatě stačilo jen nainstalovat Classic desktop.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zkuste, doporučím ale s poslední verzí Clasic Shell. Používám od vydání 8.1 verze - XP styl, velmi stabilní prográmek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S hodně věcma se dá souhlasit. Ale proč by nemohl být linux pro masy? Co používají masy co nejde dělat na linuxu? Email, web, facebook a podobné blbosti? To na co linux nestačí jsou pracovní aplikace a hry a ty dnes moc nemusí být pro masy (rozuměj většinu lidí)..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sedmičky byly proti Vistám o tolik lepší především proto, že MS dal Vistám do SysReq naprosto nesmyslně nízký požadavky, takže hromada výrobců je instalovala na shity s 512MB RAM a pomalým 5100rpm diskem s 1MB cache. Když srovnávat 7čky a Visty, tak na obdobném HW, tzn. Visty na netbooku se 7 Starter na stejně shitové konfiguraci (1-core Atom N270/1,6GHz, 512MB DDR2, 160GB plotna 5100rpm), naopak na stejně našlapané konfiguraci, tedy minimálně (v mém případě) C2D 8400T, 8GB DDR2, a 80GB SSD. To první používat nešlo ani se sedmičkami, to druhé naprosto v pohodě pod čímkoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Visty měly do SP2 i dost vlastních SW problémů (v práci jsem bojoval s nestabilitou windowsí sítě), k tomu se přidávaly i "nedovařené" drivery.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což přesně potvrzuje tvrzení, že Vista byly veřejností placená beta sedmiček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky s článkem moc nesouhlasím . Před necelým rokem jsem dával dohromady pc na internet procesor intel I3 8300. Byl jen problém s usb3 při instalaci win7. Po nainstalovaní win7 nejily všechny usb zachránil to až ovladač ze stránek intelu. Pokud bych do počitače přidal jestě grafiku AMD nebo Nvidia tak mam win7. Bohužel kvuli omezenému rozpočtu tam mam Intel UHD Graphics 630 a ta pod win7 nemá ovladače tak přeinstal na win10.

Nakonec před necelým měsícem jsem aktualizoval svůj počítač měnil zakladni desku, procesor a paměti. Původně procesor AMD 1100T deska Asus M4a78 t-e. Nově Ryzen 2700X a deska Asus X470 PRO. Bez nutnosti instalace mi staré win7 běželo !!! Nešla jen siťovka a zvukovka. Přesto jsem udělal čistou instalaci.S ultilitou na usb3 ze stránek výrobce jsem udělal usb3 instalacku a do 15 min jsem měl win7 bez jediného problému při instalaci. Po aktualizaci win7 jsem jen řešil kurvitko od microsoftu "nepodporu procesoru a vypnuti aktualizaci" ,ale zde pomohl googel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ovladače na w7 pro grafiky intel má, sice mně to chvíli tvalo najít ale nakonec jsem to našel a rochodil....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohu požádat o odkaz na W7 x64 drivery pro 610/630? Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych doplnil - mě se podařilo najít pouze "bety" (a podobné) typu :
http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/mb_driver_vga_intel_21.20.16...
Tento konkrétně je :
Intel VGA Driver (beta Version for 7th Generation Intel® Processors), OS:Windows 7 32bit,Windows 7 64bit - 10.1.2017
Takže za cokoliv FULL novějšího data budu vděčen ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stahoval jsem to přímo odněkud od intelu a už si fakt nepamatuji přesný odkaz...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, dobrá, stane se. Ale předpokládám, že sis je uložil. Můžu tě požádat, abys je hodil na uložto, či nějaký shareweb a dal sem odkaz? Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže o 26 dní později konstatuji, že ŽVANÍŠ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč dávat na nový počítač w7?
1. mám aplikace co na nich fungují jak mají a na w10 nikoli
2. jsou to míň "tableto omalovánky" a "reklamní plocha"
3. zvyk na ovládání
4. nedělají si tolik co chtějí při updatech
5. neštvou mně tolik s nějakým dementním sběrem "telemetrie"

Jinak na novém HW to chtělo upravit instalačku kvůli USB a pak patchnpout w7 abyneodmítaly nové updaty jinak fungují naprosto v pohodě jak na nových intelech tak na ryzenech...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako dezinformační článek dobré. Přes NTlite nalejete do instalačky W7 ovladače a jedete. Zatím jediné co se mi nepovedlo rozchodit bylo NB Lenovo s E1-1200 procesorem, kde to stejně po instalaci spadlo do BSOD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč ta obsese nejnebezpečnějším operačním systémem na světě, na který se díky jeho rozšíření všichni třesou, jak jej napadnout a vysosat, co je uvnitř cenné...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak pro kontinuitu. Včera s upravenou instalací Windows 7 bezproblémová instalace na AMD B450 chipset. Největší problém byl, že už jen AMD nabízí USB3 ovladače pro x86 systém (Microsoft Windows Setup x86). Na stránkách výrobců desek jsem je nenašel. A stále funguje upgrade na W10. :) Takže se vlasně stále nic nestalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro linux je to snadné. Proč lidi nepoužívají linuxové distribuce? Protože nejsou lidi ale ovce, kterým stačí zabečet a korýtko se zaplní žrádlem... Nechci se dotknout těch, co používají zbytečně drahé nástroje na to, na co nestačí ty zdarma, protože GPL atd. Jenže kolik lidí potřebuje super speciál CAD, se svými super speciálními souborovými prvky, které nikdo jiný nemá? Kdo potřebuje Adobe produkty k tomu, aby zpracoval grafiku profesionálně? To by bylo porasku, kdyby firmy masivně použili linuxové distribuce a najednou by se pánovi, který na Špicberkách založil osivovou banku pro vyvolené, rozpustil jeho majetek na účtě jako pára nad hrncem? V USA je cca 60 % populace v existenčních problémech, zadlužených po uši bez šance to někdy splatit, s nimi spousta firem a nad tím čnící obří federální dluh trojnásobný oproto oficiálnímu, když do něj zahrneme splatné záruky. Další finační krize je za rohem, jen se za ten roh drtivá většina nechce raději ani podívat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni lidi si na tom chtějí hlavně hrát, že... ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám bez problémů Windows 7 na Coffee Lake:
Core i5-8400
MSI Z370 A Pro
NVMe Samsung SSD 970

Dokonce nebyla potřeba ani čistá instalace, stačilo nainstalovat USB3 + NVMe driver, oklonovat disk a prohodit HW (upgrade z Core2Quad + Biostar TPower i45). Po instalaci fix na Windows Update, Win10 drivery na chipset a hotovo. Integrovanou grafiku nepoužívám, neřešil jsem.

Bylo by fajn doplnit do článku, na čem všem to nakonec jede. Jak jsem pročítal komentáře, tak ani s Ryzenem není problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I7 9800x + x299 msi gaming carbon ac + win 7 ? podpora skončila u generace skylake ,tedy když budu chít skylake i7 9800x,a vyberu si k tomu desku třeba od MSI X 299 Gaming pro AC karbon pro socket 2066, tak u této desky výrobce uvadí podporu win 7 a je psáno ,že nejnovější procesory skylake viz i7 9800x lze na tuto desku použit s přehráním biosu . Tak že lze koupit tento procesor a požít win 7 ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám win10, ale chtěl bych jet na Win8.7 Mohu se zeptat jak mám nainstalovat na win8.1 grafiku (když je integrovaná přímo v CPU)? Zkoušel jsem instalovat tu pro win10 a nešlo to. Pro Win 8.1 jsem instalačku nenašel.

Parametry PC:

MB : GIGABYTE AX370-Gaming K5
CPU : AMD RYZEN 5 2400G
RAM : HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Predator Series KHX3200C16D4/8GX
Power : Seasonic Focus Plus 550 Gold
SSD-OS : M.2 NVMe Samsung 960 EVO 250GB
SSD2 : SATA3 Samsung 850 EVO 250GB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jde to. https://www.youtube.com/watch?v=7w9JofZQkxI Nastesti. Ten shit W10 mi nesmi domu, ani do firem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc do prkeny ohrady davat na novy PC starej system? Pokud to bude PC na hry,je W10 prakticky nutnost. Pokud na kancl,nepotrebuju nove PC.Drobet nechapu. Nacpal jsem W10 i na NTB Dell D820 myslim. Takovej prcek. 2GB DDR2. 40GB mini HDD (ziff?). CPU Intel dual core 1,2GHz. Masina urcena na XP. 7 makaly dobre,10 makaji furt dobre kdyz se z nich vyhaze zbytecnej bordel. W7 maji vyznam maximalne na overclock rekordy. Tam jsou stabilnejsi...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.