Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia prý podvádí při prezentaci G-SYNC HDR

Mne spis zarazi jina vec a to, ze to NV za tyhle posmesky vubec stoji za to. Pokud byl ten SDR monitor opravdu "rozladeny" tak je to celkem dobre diletanstvi :)
Jinymi slovy, ne jen v AMD 'neumi' prezentace :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně to vypadá, že tohle nemá žádný negativní dopad.

Navíc AMD má i nedostatek konkurenčních produktů, pokud chcete výkon, tak vám prostě nic jiného nezbývá, než pořídit NVIDIA kartu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je to hrozne vtipny, NVidia podvadi pri prezentacich a AMD nema co prezentovat. :-D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jako, že AMD nepodvádí protože nemůže(nemá co prezentovat)? To je rouhání. 100x rychle napiš "Nvidia a Intel jsou zlý, ale AMD, jako jediná komerční firma na světě, je hodná."
:-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia a Intel jsou zlý, ale AMD, jako jediná komerční firma na světě, je hodná.

Stokrat to nedam, me moc nebavi lhat. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem na papír.
Tahle to mohlo být podvodem - <CTRL><C><CTRL><V>.
(To by ti ostatně bylo podobné, jakožto kacíři co nevyznává jediné dobro světa)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze z toho, ze v tom je diakritika, kterou ja jinak nepouzivam, je jasne, ze i tu jednu vetu jsem podvadel. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě to drze přiznává... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že nemá negativní dopad? Pravda je že tento postup není vynálezem NV. Já slyšel už před 15 léty od kamaráda jak se v prodejně TV nastavují TV přístroje, které jedou propagačně pro zákazníky jako ukázka své kvality, aby se prodaly ležáky bez nutnosti velkých slev. Jak jsem si přečetl co provedli s nastavením monitorů, hned jsem si na kamaráda vzpomněl. Další co se dělá jsou demo smyčky s kvalitou kterou v domácích podmínkách mít nebudete, Ale lidem se to opomene zdělit. Účel to celé má jediný, zblbnout lidi a podpořit prodeje.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je klasika. Jako bývalý zástupce vedoucího elektra potvrzuji. Potřebujete něco prodat ? Strčte to mezi telky co jsou v továrním nastavení a daný kousek "poštelujte".
Na druhou stranu si ale lidi uvědomte, že ten "poštelovaný" kousek opravdu umí to co vidíte a pokud si ho koupíte jako poslední kus, budete mít už předem slušně nastavenou telku... s bůhví kolika nalítanejma hodinama... ;))
...
(A ano dalo by se bavit o tom, že světelnost vašeho obýváku bude jiná, než světelnost prodejny, ale ačkoli mám dovolenou, na tyto "hluboké rozpravy" fakt čas nemám. Takže děkuji za NEpřipomínky ;))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Jak se v prodejně nastavují TV přístroje" - není třeba, moderní televizory mají režimy "Obchod" a "Doma" a stačí je přepnout. Má to můj dnešní LG z roku 2015 a měl to i předchozí Philips z roku 2007.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tym si chcel povedat, ze AMD nema GPU HDR ready? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna jsem uplne mimo misu, tema SDR/HDR hardware a prenosu proste nastudovanou nemam, ale:
- obcas delam HDR fotky, nebo neco co by se za HDR dalo nejspise oznacit
Uz i korekce jako zesvetleni stinu pri male podexpozici se uz svym zpusobem da povazovat za HDR, protoze zachova vice detailu jak ve svetlych, tak tmavych castech snimku

Diskuze o HDR/SDR v dobe, kde NAPROSTA vetsina monitoru neda kontrast vetsi nez ~1000:1 a ruzne prezentovane hodnoty jako 1000 000:1 a podobne jsou marketingove krasozvasty, mi prijde jako snaha vyrabet elektrinu trenim lisciho ocasu o ebonitovou tyc.
=> tak nejak ten predmet ignoruju a ptam se - delam chybu ? Nebo mi tady neco uteklo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neuteklo. Mam takovej pocit ze to HDR a 10bit barvy je vyfabrikovanej hype podobne jako byli 3D televize. Ono totiz jak vite podstatne pro HDR je pomer minimalniho a maximalniho jasu, a tudiz monitor 1000:1 s 10bit barvami je naprosto stejne HDR jako s 8bit barvami, ale stavim sve boty ze bude bilion vyrobku s "10bit HDMI = uber-mega-kool-HDR-ready" nalepkami a naprosto zoufalym kontrastem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vemte si ten nejlepší SDR monitor, udělejte na něm na šířku gradient z bílé do černé, a pak se můžeme bavit o tom, jestli větší bitová hloubka je, anebo není hype.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina těch "10 bit HDR monitorů" stejně bude mít panel se šestibitovou barevnou hloubkou. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Správný chlap stejně pozná jen 16 barev, před pár dny za mnou přišla žena a ukazovala mi tričko. Chtěl jsem udělat frajera a řekl jsem, že to je ale krásná "lososová" (protože jsem už o té barvě slyšel) a ona mě stejně setřela, že to vůbec není lososová, ale krevetová. Tak jsem "stáhl ocas" a šel si po svým :o)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Což je stejně slušná blbost, protože vnímání barev natolik závisí na okolí, že se klidně může stát, že ty dvě růžovoidní barvy rozeznáte, jen když budou ležet vedle sebe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

HDR je něco jiného než popisuješ. To co popisuješ je tonemapping, neboli jak z HDR (typicky ukládaný jako EXR, Logluv TIFF) udělat SDR, což je pravý opak HDR.

HDR monitor by měl umět zobrazit přímo HDR data bez tonemappingu. Zjednodušeně řečeno takový monitor by měl mít právě hodně velký kontrast s tím, že i v nejjasnějších/nejtmavších oblastech budou uchované detaily (ne jako když člověk vohulí kontras u levné obrazovky tak, že se vše sleje do černých/bílých fleků). Vzhledem k velkému rozdílu jasů to na první pohled pak může vypadat že tam těch detailů je ještě míň než u tonemapovaného SDR, protože oku chvíli trvá, než se přizpůsobí výrazně světlejšímu/tmavšímu obrazu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prvkem každého byznisu a kšeftu je tak trochu kecat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi by bylo korektní, kdyby oba monitory byly v továrním nastavení anebo naopak oba vyštelovány s ohledem na obrazová data a prostředí. Pak nechápu, proč v tom nechali někoho vrtat. Osobně bych dovolil pouze nahlédnout jak je co nastaveno (ovšem nikoli v případě, že bych jeden z monitorů záměrně mrvil).

Když jsem si koupil novou TV s panelem založeným na SPVA, tak jsem naopak hledal způsob, jak obraz sploštit. Kontrast mi přišel hodně dynamickej a to nebyla aktivována volba pro vyšší dynamiku. Světlý scény mi přišli příliš zářivý a v tmavých se mi ztrácely detaily. Tak jsem to různě ladil a z černý si udělal spíš šedočernou a z bílý šedobílou, ale pořád to nebylo ono. Až jsem si zvykl. Nastavil jsem tovární nastavení a jen lehce upravil slidery ovládající jas, kontrast a podsvícení. To jsem navíc navázal na zabudované fotocitlivé čidlo, takže večer TV sama ubírá na podsvícení. Co tím chci říct ? Jde o zvyk především. Proto mnoha lidem nevadí TN panely nebo obraz bez VSync.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Davide prosím Vás, jakožto člověk který si (nejspíš) nikdy monitor kupovat nebude (neb si ty kousky co mám už léta tahám od kamarádů ze sběrného dvora a mnohé dám do kupy), se zeptám. Od kterého roku se běžně začaly prodávat HDR monitory pro "běžné smrtelníky", tedy v cenovce okolo 6k ? Abych si tak odhadl, kdy na nějaký pěkný kousek natrefím :))))

Jinak souhlas, já bych na svém aktuálním BW226 ten "rozdíl" nepoznal nikdy :))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2027

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No podla mna je mozne na SDR monitore vidiet rozdiel medzi SDR a HDR.
Ak su taketo 2 monitory postavene vedla seba a snima ich jedna kamera, tak obraz jedneho zachyti inak ako obraz druheho (plati pre SDR aj HDR kameru). A tento rozdielne zachyteny obraz sa prenesie do vasho SDR monitoru a zobrazi sa rozdielne. Bude to len v SDR rozsahu farieb a SDR rozsahu jasu/kontrastu ale rozdiel tam bude vidiet. Nepoda ti skutocny realny zazitok HDR, len osekanu realitu, ale rozdielnu.

A na margo nVidie, kazdy robi nejak marketing a upravuje/prikrasluje fakty. Dolezite je aby to zabralo na ludi. Kedysi bolo v marketigovych materialoch SD rozlisenie sive a stvorcekovane a FullHD sytofarebne a ostre. Dnes je FullHD sive a storcekovane a UHD je syte a ostre :-) .

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak nezabudaj na klasicke NVidiacke grafy, kde pociatok Xovej osy je nastaveny tak aby rozdiel 5 FPS oproti konkurencii/starsiemu modelu vyzeral ako dvojnasobok :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, když si každý najde pro své podvody drobné ospravedlnění, bude na světě hned líp, že? Nebo snad ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co je to k sakru HDR?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

h***o do rakve

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze u Nvidie jsou akorat lopat v tom ze si to nezkontrolovali. Protoze oni monitory nevyrabi a jen predvadi ze ta technologie na jejich HW funguje. Predpokladam ze ani Nvidii nejak nenapadlo to prezentovat stylem ze u nich to funguje lepe nez kdekoliv jinde kdyz ta technologie jako takova by mela fungovat porad stejne.

Nicmene co se samotneho HDR tyka tak je to uplne jine zobrazeni te hry kde nevim jak moc narocnejsi by bylo to zobrazovat "stejne" i na SDR monitoru. Rozhodne v tom videu ten HDR obraz zobrazeny na mem SDR monitoru vypadal alespon subjektivne mnohem lepe nez ten SDR obraz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na konkurenčním webu na to kápnul Crha - odhalil, že za celou kauzu může Ježek !

"Crha 10.6.2017 at 10:38
ani bych se nedivil, pokud si mohli novináři s těma monitorama dělat co chcou, že to byli oni kdo to záměrně pozměnil a celé je to novinářská kachna nějakého novináře co má rád AMD a tak záměrně škodí nVidii. Typu Ježek a spol…s.r.o…"

https://www.cnews.cz/blamaz-nvidia-pri-demu-monitoru-sabotovala-nastaven...

Mimochodem - tady jsme už chlapce zakázali, nebo se Le Inteligent teď jmenuje jinak ? ;))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hm, na jiném konkurenčním webu někdo celkem vtipně vznesl dotaz, jestli jakože víme jaký je Jardův nejoblíbenější příspěvek? ???
Prý: Příspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů... :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.