Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pentax K-s2: designér se definitivně zbláznil?

Nevidím v něm problém. Trochu hranatý, nevím jak moc padne do ruky, ale jinak ok. To zelenobílé provedení bude asi cílené na teenagery, kteří se (pochopitelně) chtějí lišit od ostatních. Pokud si to koupí, tak aspoň budou fotit něčím lepším než mobilem...

Srovnávat fotoaparáty podle krásy je jako srovnávat auta podle vůně.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nezamotal jste se v těch ohniscích? Nebo ten seťák má fakt lepší světelnost na delším ohnisku, než na širším?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

"...tratí trochu na světelnosti na nejširší ohnisko." znamená, že zatímco dosud měly seťáky na nejširší ohnisko f/3.5, tento nový má f/4.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

a mně se to dyzajnově líbí. modelu K-S1 jsem v recenzi vyčítal šílenou ergonomii, ten grip byl prostě malý a blbě se mi to drželo. podle obrázků má K-S2 grip větší a má i druhý roller, který mi u jedničky chyběl.
ten "wedr sýling" vypadá taky dobře... jsem zvědav, jak se to bude držet :) a jak malé budou čudlíky

technicky je K-S1 dost povedený strojek... pokud K-S2 napraví ergonomické úlety jedničky, bude to příjemná stylovka.

že to vypadá jako panda je mi ukradené...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co všem vadí u DSLR na gripech. DSLR se drží pod objektivem. Dokonce jsem měl v ruce foťák, kde recenzent, pomlouval grip a mě připadal docela normální.
Jinak souhlas - design je mi u dobré techniky fuk.
Doslova nesnáším kritiky (auta, foto, kompy, mobily ..) - mohl být hranatější<->oblejší, zelená mohla být zelenější (blbečci, 'utěšuje' mne jen to, že tak plácaj, protože jim jde o prachy od 'testované' firmy).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

já bych si dovolil oponovat, zrcadlovka se drží dvěma rukama, jednou za grip a druhou za objektiv. ale jako hlavní mi přijde pravačka na gripu, levá to jenom stabilizuje. a pokud je ten grip malý nebo klouže, prostě to není komfortní

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Máte tak trochu pravdu. Ale podle fota je grip dost 'hluboký'. U značkových DSLR jsem neviděl nepogumovaný.
Pokud máte trochu 'delší' objektiv, tak u mne držím určitě za objektiv vzhledem k těžišti. Objektivy jsou vždy těžší, než lehounká těla.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

ano, u K-S2 je podle obrázku grip hlubší... u K-S1 tam grip je jenom proto, aby tam byl, ale drželo se mi to špatně i se seťákem; když jsem nasadil tele, tak jsem nadával ještě víc

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak Pentax K-s1 byla nejen hnusná, ale musela se fakt blbě držet. Ono i Pentax K-01 se mi nedržela dvakrát dobře ve srovnání s K-x.

Osobně bych uvítal, kdyby Pentax uvedl nástupce K-01 - tj. APS-C bezzrcadlovku, ale:

1) s normálním gripem, aspoň jako tady ta K-s2

2) rozhodně s vestavěným hledáčkem

3) zpětně kompatibilní s Pentax skly, stejně jako K-01

To by bylo docela fajn. Je sice fakt, že Pentax DSLR jsou dost kompaktní už nyní, ale absence zrcadla by byla v lecčems výhoda.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vážení, vzhled je vyloženě subjektivní záležitost a to, jestli je grip dost velký, to záleží na tom, jaké má kdo ruce. Například já mám nexe od sony a je mi jedno, že je malý a že na něj dám třičtvrtěkilového macka sklo. Pro mě je podstatné, jak to fotí a když mám velké sklo, tak sestavu stejně držím v levé dlani, kvůli rovnováze a na těle jen ovládám ovladače. Pokud mám třeba 28/2,8, což je prcek, tak je mi to putna, stejně držím foťák oběma rukama. LEvou zespod pod objektiovem a pravou za grip. To jsou tady takové pindy, protože každý by si měl kupovat foťák podle toho, jaké má fotografické záměry, rozpočet a ať se mu dobře drží. Dyzajn je až na jednom z posledních míst. Držení ne, samozřejmě, ale co se jednomu drží blbě, druhý z toho může být nadšen. Já chodím fotit, já s tím nechodím machrovat do společnosti. Kdyby jo, vzal bych si Hassyho s digitálními zády a k tomu pevný půllitr na 5,6.

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.