Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poklekněte: přichází GeForce GT 720 (přeznačená GT 710 OEM)

No on by to nebyl ani problem bez poklesu vykonu prohnat pres pcie1x :-) kdyby takova karta byla do tohoto slotu, tak by se mozna i naslo dalsi vyuziti...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

co chvili tady ctu jak nekdo neco preznacil, a zjistuju ze se v kartach od nvidie naprosto neda vyznat. chtel bych si koupit novou nvidia grafiku, ale kdyz je v tom takovy bordel, tak naprosto nevim co vybrat :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na to obvykle odpovídám: GTX 750, nebo GTX 750 Ti. Cokoli nižšího je vzhledem ke svému výkonu předražený hlemýžď. Cokoli vyššího si zase nechává Nvidia slušně zaplatit. Ale to se týká těch, kteří nejdou nekompromisně po výkonu bez ohledu na cenu.

Například Gainward GeForce GTX750 1GB se dnes dá koupit za 2600Kč. Fakt nemá smysl dávat o 1000 méně za architektonicky starý šmejd se zlomkem výkonu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A proč ne třeba AMD? dotyčný nepsal, že požaduje Nvidia a že tam pojede linuks :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

John Douberro píše: "...chtěl bych si koupit novou nvidia grafiku..." Už víš, proč ne AMD?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

sakryš, nějak jsem to mezi řádky přehlédnul :( pardon :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pekny, to je myslim presne to co potrebuje 90% zakazniku vedet, koukam ale ze ten Gainward ma dsub wtf ? proc nema vic hdmi/dvi...
Jaka by byla rozumna volba od AMD ?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Na pomer vykon/spotreba se tady AMD moc nechyta. Nebo jsem aspon nic takoveho nenasel. Ale rad se necham poucit od znalejsich a dovzdelam se:)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Poměrem spotřeba/výkon se v tomhle výkonnostním segmentu AMD moc nechytá, ale poměrem cena/výkon se zase moc nechytá GTX 750 Ti. Třeba OC model Radeonu R7 265 stojí o 17 % více než nejlevnější GTX 750 Ti, přičemž onen Radeon je minimálně o 25 % rychlejší. Takže je čistě na libovůli uživatele, jestli chce vydat peníze navíc za produkt s horším poměrem cena/výkon, nebo je zaplatit na elektřině s produktem s horším poměrem spotřeba/výkon.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

super, dik moc. a ano, pobezi tam linux...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To Douberro:
Nedavej ji tam, budeš litovat. Je to sračka a jestli budeš na 64bit v Gnome 3, Cinnamonu a Unity, bude tě v některých situací štvát, žes na ni přistoupil. Tohle jsem nedávno řešil s NV-630-tkou 128-bit sběrnice, 1GB RAM, ale DDR3, průser jak mraky. Že bude, jsem věděl, ale že až takovej, to mě zarazilo. Tenhle případ je nemlich to samy. Bacha na to, doporučuju nebrat, linux nelinux, jestli je možnost, tak prostě nebrat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas u prestante s tym smejdem GTX 750, vzdyt je to jasne osekany cip ktery ani plne hardwarove nezvlada akcelerovat DirectX 11. Ja bych si ho teda urcite nekoupil ackoli je to pekne ze je laciny a pry ma byt z rodiny Maxvell coz urcite neni, proste hybridi sragora se kterou NVIDIA dale prispiva k tomu balastu o-znaceni jeji produktu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tak máte pravdu,že GTX750 není zrovna high-end, ale pro střední (a low?) segment je to dost slušný kus.

ale jinak souhlasím s tím, že Nvidia v tom dělá strašný bordel, aby se zákazníci špatně orientovali.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzhladom na to, ze vacsina pouzivatelov PC nie su hraci, tak je jedno aka je GK. Akurat dnes ma velka cast CPU na trhu viac nez dostatocnu integrovane GPU, tak to ma vyznam skor ku tej mensine ktora GPU nema integrovane - napr. 8 jadrovym AMD CPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A tak to je proste takova ta grafika do Pc, které nemá integrovanou grafiku na desce a je potřeba do toho cokoliv strcit, na cem pujde občas pustit nejake video a jinak na tom clovek leze na net a pousti si hudbu..
Ono když jsem před rokem něco podobného stavel s tim, ze jsem nekde dostal za babku MB s CPU nejake AMDcko dvoujadro, nemelo to integrovanou grafiku, tak jsem proste vzal Alzu, tam si kliknul grafiky, dal seřadit podle ceny a koupil tu nejlevnejsi za tusim 6 stovek :-)
Takze na nejake takove ucely to je docela vhodna karta, kdyby to stalo do litru, tak se to občas da pouzit..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam pomerne nadupadnu masinu s nejakou i7, 12 GB Ram a takuto grafiku (nejaky najlacnejsi pasivne chladeny radeon). Nehravam a GPU nemam kde vyuzit okrem winzipu :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.