Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přes 500 digitálních foťáků na trhu a já si nevyberu

Upřímnou soustrast.

Vždycky jsem se podivoval, kolik lidí se chodí vyptávat do různých fór, jaký foťák si mají koupit. Teď to začínám chápat, on totiž opravdu neexistuje dokonalý foťák na všechno, který by se vešel do kapsičky u košile a za dvě až tři tisícovky vyráběl výstavní, technicky dokonalé snímky o nejméně 24 MPx, bez šumu i na ISO 411200, se světelností nejlíp 0,9 v celém rozsahu ohnisek 5-8000 mm, s čipem velikosti aspoň 6x9 cm, a objektivem, který by šel clonit alespoň na 42 bez ztráty ostrosti a přitom netrpěl žádnou z optických vad. Bůhví, proč ho ještě nikdo nevyrábí a neprodává, smetl by z trhu celou konkurenci...

Většina lidí to řeší jednoduše tak, že si koupí přístroj, který, s přihlédnutím k jejich finančním možnostem, co nejlíp vyhoví při tom, na co foťák nejčastěji potřebují.

Jsou také jedinci, kteří jsou schopni vystřídat do roka i osm přístrojů v naději, že právě ten další bude ten dokonalý.

Sebelepší dláto ovšem samo sochu neudělá.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Vystřídat tolik foťáků ? Já nevim ale na dovolenou jezdim pro to abych si odpočinul a prožil zážitky, ale lidi co jezdí občas se mnou a mají velké nikony tak celkou dovolenou zabijí hledáním toho dokonalého zážitku a když přijde promarní ho focením a nic z toho nemají. Můj foťák je moje pamět a mé zážitky z si vezmu do hrobu. Myslím že digitál za 4 táci který se vejde přítelkyni do kabelky bohatě stačí i tak uděláme za 14 dovolené max. 50 snímků při příjezdu a odjezdu :-D. Osobně mi ta mania co je posledních 8 let kolem supr čup fotoaparátů nejde do hlavy, nepřišel jsem tomu na chuť. Přijde mi že se všichni snaží vytvořit umělé zážitky při svém volnu a zapomínají žít.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ježiši to jsou zase bláboly. Já už fakt nevím proč sem vlastně lezu. Asi je načase vyřadit DIIT z RSS i z quickdialu

"rozumný rozsah zoomu je někde kolem 10× až 15×" - ne neni, neexistuje objektiv s takovym rozsahem aby obraz z nej za neco stal.Vzy to bude hnus, jakkoliv softwarove korigovany.

"z nejnovějších profi strojů - FZ1000 a RX10" - bohajeho, jake profi pristroje? FZ1000 je jen pokracovani nesmyslne FZ rady ktera nikdy za moc nestala, pouze klamala tělem a cenou že je něco víc.

"Jem přesvědčen, že skutečně univerzální přístroj neexistuje" - to je fakt velmi bystrá myšlenka hodna génia, to my ostatní debilové nevíme a nikdy by nám to nedošlo.

No nic, preju pekny zbytek DIIT, dalsi zbytecny Jezkuv blabol.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však to číst nemusíš. Můžeš jít číst ty Slovenské splašky na pctuning.sk(cz) popř. na extrahardwer.sk(cz). Nicneříkající články v cizím jazyce na českém webu. DIIT a DDWorld je poslední český magazín co se nechá číst, jen DD má rudo před očima, ale dá se to odfiltrovat.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že problém bude někde jinde :o)

Nevím, proč vám slovenština tak vadí? To jí nerozumíte? Nebo vám snad bratři něco provedli?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Všechny tři body jsou správně.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Všetci sú debili, len tuto pán je lietadlo :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Uz si videl video s FZ1000?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Uz si videl video s FZ1000?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

10-15 , jak jsem psal, je dle mého rozumný rozsah co do ohnisek, nikoli co do kvality objektivu. všimni že k té se nevyjadřuji. mimochodem čím fotíš, že tak odsuzuješ FZ1000 a tvrdíš, že ultrazoomová skla jsou hnus?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já bych řekl, že kdo chce fotit tak fotí

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě žádný zlatý grál neexistuje ani ve fotografii. A je jedno jestli jsem nadšenec, amatér, nebo profík.... Prostě si koupím to, co mi vyhovuje a co mi finance dovolí. Co následně vyprodukuji je už samozřejmě věcí dovedností. Své nejlepší fotky jsem stejně nafotil na 400D s plastovou 50/1.8, reverzním Pentaconem bez autofokusu a jiní to dokázali s podstatně starším vybavením....

Osobně mě přestalo bavit vozit na dovolenou 3kg fotovýbavu a tak jsem skončil u Sigmy DP1m, žena má G1x a na profi máme fullframe s většinou pevných skel....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně - když jdu/jedu fotit, vezmu malou brašnu se svou starožitnou 6 MPx DSLR a maximálně dvěma objektivy (vím, co jdu fotit - nač tahat všechna skla?), případně přiberu stativ. Tak světoborný fotograf nejsem a nikdy nebudu, abych musel mít něco lepšího a na hraní to bohatě stačí. Když jdu/jedu na výlet nebo dovolenou, mám na krku v malém pouzdře lepší kompakt, na dokumentaci a případný pokus o streetfoto je ideální. A když jdu třeba nakupovat a potřebuju si vyfotit otevírací dobu na dveřích, vyndám z kapsy obyčejný hloupý mobil s 2 MPx náhražkou foťáku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem sel do micro 4/3. Panasonic G6 na kterem pouzivam vetsinou Canon FD 50mm f1.4 a Canon FD 28mm F2.8 a Olympus E-PM2 (Nove telo v prepoctu za 4000kc) + Panasonic 14mm pancake f2.8. Nekdy ty objektivy ruzne stridam mezi temito tely. Casto beru jenom E-PM2 s pancakem a do batohu FD 50mm na pipadne portrety a fotky kde chci mit malou hloubku ostrosti - E-PM2 jsem si vzal nedavno na vikend do Prahy, vetsinou jsem mel jen pancake tak kde sem sel nalehko jen s malou ledvinkou a FD 50mm jsem pouzival na 'zakladnach' - https://plus.google.com/photos/112981689532095799714/albums/604160053944...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotky pěkné, ale IMHO k dokonalosti chybí největší street zbraň m43 - dvacítka. Od té doby, co ji mám, jsem čtrnáctku vzal jenom jednou - na loďky. Ta panaleica 25 je taky super (ještě lepší), ale už není tak kompaktní a samozřejmě je dražší, ale to už si každý musí rozhodnout sám. :-) Canon super, nejlepší pomněr cena / výkon u těchto skel. Každý by měl mít nějakou starou padesátku, já mám Pentax.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1200mm zase není takový problém pokud chci fotit jen měsíc, mars atd...

Normálně hvězdářský dalekohled, nějaký slušný, k němu redukci na bajonet příslušné zdrcadovky a místo 3 Milionů to mám podle kvality dalekohledu od cca 15-20tisíc :) až do aleluja a záleží fakt jen na tom jak kvalitní pozorovadlo si pořídím.

jen rychlý příklad...
http://www.novedalekohledy.cz/catalog/telescopes/reflectors/view/telesco...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě bloudíš někde okolo m43 a nemůžeš se do něj trefit. :-)

Je fakt, že m43 se dá cokoli vmést do tváře - senzor je proti FF malý, těla jsou proti kompaktům veliká (i když ten malý Panasonic...), atd., ale na druhou stranu - když už to má být univerzální kočkopes, tak proč ne m43? Jako největší handicap tohoto systému vidím omezenou použitelnost starých skel, ale zase z takové 135/3,5 je už slušný teleobjektiv za nějakých 1300Kč - a kdo z vás to má?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tu omezenou použitelnost bych neviděl tak horce. mám tu rokkor 50/1.4 a když ho přes redukci prsknu na redakční GX1, je to paráda. na druhou stranu, totéž lze na apsc bezzrcadlovkách, kde dostaneš i víc megapixelů a celkově rozumnější snímače.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Právě. Ne že by to nešlo, fotí to perfektně, viz třeba toto:

http://fotky.stodulkovi.cz/p/t1/token-5d9fdcfe12

Ale APS-C je prostě vhodnější, o tom žádná. Naopak na FF bych to už asi nedával, ony ty staré objektivy mají většinou okraje už dost na prd, ale právě proto je APS-C ideálka.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"a apsc bezzrcadlovkách, kde dostaneš i víc megapixelů a celkově rozumnější snímače."
Tím jsi to zazdil :), protože jasně naznačuješ, že bys chtěl velký snímač, ale kompaktní rozměry. Tím pádem už chápu, proč si z dnešní nabídky nevybereš. Xvasek to napsal dobře, m4/3 je skvělá volba. Ještě pohotovější je určitě nová Sony RX100 III, ta uspokojí leckoho. Původně jsem ti ji chtěl doporučit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co jsem zazdil? bavíme se o bezzrcadlovkách a já jen konstatoval , že při stejných rozměrech s micro43 bezzrcadlovkami dávají ty apsc větší snímač a lepší kvalitu snímků.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, když vezmeš jenom tělo a snímač, tak máš pravdu. (I když pětiosá stabilizace...) Jakmile do toho začneš montovat "systémovou" optiku, tak už je to celkem slovo do pranice. Při drahých sklech asi pořád jo, ale v kategorii do nějakých 30k za objektiv už jde kvalita IMHO spíš k m43.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

prihováram sa za sony rx100. stále nedokážem uveriť, že to má len 1" senzor. rozsah svetlosti f/1.8 - f/2.8 je v šere na nezaplatenie.

dva mesiace som manželke vyberal kompakt, lebo odmietala so sebou ťahať zrkadlovku. skončilo to pri Nikon 1 j4 a Sony RX100 mk3. objednal som obidva a po týždni som Nikon vrátil. kvalita snímkov a videa zo Sony bola viditeľne lepšia. Menu v nikone som nenávidel.

priznám sa ale, že keby mal samsung galaxy camera 2 väčší senzor, tak kupujem to. komfort ovládania a post-processing funkcie boli neporovnateľne lepšie než hocičo iné na trhu. ten komfort, prehľadnosť a rýchlosť ovládania sú návykové.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jako největší handicap tohoto systému vidím omezenou použitelnost starých skel... přes redukci lze na tyhle přístroje nasadit pomalu vše. Tedy naopak - výběr objektivů je prakticky nekonečný. Navíc prakticky všechny pak umí bez problémů ostřit na nakonečno (což je u APSC dost problém)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nasadit to jde, ale všechno je pak moc dlouhé. Pod padesát není moc zajímavých objektivů, vem si jako modelový příklad takový Vivitar 28/2.0 (některý z nich :-) - je to pěkná kráva, plus redukce, fotí to použitelně až po přiclonění na nějakých 2.8 a opticky to pokoří i takový pidižvík, jako je ta dvacítka od Panasonicu. Zajímavé mi přijdou až padesátky, ale přepočítané ohnisko 100mm na m43 už je dost specifické (neříkám, že špatné).

Docela zajímavá je kompatibilita se Super16 objektivy (ze starých kinofilmových kamer), ale těch je málo a jsou strašně drahé, zábavné je použít taky C-mount objektivy, ale to je spíš taková efektová záležitost. Ale člověk se dostane k 25mm/F1.4 za 400Kč, no neber to. :-)

http://fotky.stodulkovi.cz/p/2o4/token-69ef151f14

Prostě pro experimentování s manuálními skly bych šel spíš do Samsungu NX nebo do bezzrcadlovek od Sony.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bude blog i o tom, ze neexistuje universalni notebook, auto, telefon, obleceni, jidlo...?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přesně..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

notebooky, o těch píšeme celkem běžně a zrovna tu mám jeden zajímavej malej herní kousek, takže můžu slíbit brzkou recenzi v této oblasti. autům nerozumím, takže o těch ne. telefony mě moc neberou, mám levnou tupou nokii, ale můžu o ní napsat. oblečení, na to jsou jistě povolanější. a jídlo? těžko říci. jestli chceš, můžu napsat o pečení kváskového chleba.

vyber si.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo o tom chlebu. Ale musi mi chutnat kdyz mam chut na sladke, a musi mi chutnat kdyz mam chut na slane, musim se z nej byt schopny najist aspon 3 dny v kuse, a nesmi byt vetsi nez krabicka od sirek. Samozrejme ze by se mel dat upect do 15 minut a nemelo by tostat vic nez 15 korun

Portfolio fotaku neni spatne, jen nase pozadavky ktere si na ne klademe, a ktere jsou v drtive vetsine pripadu neopodstatnene, nas omezuji. A tam bych zacal, prehodnoceni zvracenych pozadavku, pak se nam bude zit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozadavek, aby fotak fotil rozumne i k veceru kdyz je zatazeno nebo v mistnosti je velice logicky, presto s nim ma rada fotaku problem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam zatial Canon SX220HS, ktory ma mizernu svetelnost. Skoda, ze stary Canon A590IS sa trochu pokazil, mal sice mensi cip, ale bol CCD a mal omnoho lepsiu svetelnost. Tak som sa rozhodol hladat nahradu
- nie som profesional, ale slaba svetelnost mi leze na nervy
- nie zrkadlovku (je velka, nevyuzijem)
- nie ultrazoom
- cip aspon 1/1.7
- dobra svetelnost od F2.0
- zoom aspon 5x (nemozem chciet zazraky)
- primerana velkost, vo vrecku aj tak nikdy fotak nenosim
- nech sa dobre drzi (canon s120, sony rx100, nikon p340 su moc krpate)
- nech nie je moc tazky max 400g (Canon G1X je uz moc tazky, skoro mi vypadol z ruky)
- nemam zaujem o vymenitelne objektivy
- nakoniec zostal Canon G16 (fakt rychly, dobre sa drzi) a Nikon P7800 (vacsi zoom, zaujimave funkcie, lepsie rozlozenie ovladania, hladacik, pomalsi)
A teraz sa neviem rozhodnut. Som obycajny clovek, ktory by mal rad dobry fotak, no nie extremne drahy. Okrem Canonu a Nikonu si v inych znackach neviem vybrat. Najradsej by som mal Nikon s rychlostou Canonu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

LF-1 nie, LX7 dik za tip

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ked zlavis zo zoomu, je ta RX100M2/3 imho najlepsia volba. A myslim, ze sa drzi dobre.
Mam M2 a som maximalne spokojny. Poziadavky som mal presne ako ty.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Skusal som, ako som pisal, je krpaty. cena velkost kompenzuje, ta je naopak velka :))))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou cena je dobrá, pokud budu vycházet z toho, že cenově se G16 v podstatě rovná RX100. Pokud z nějakého důvodu nechceš CSC (tam se dá bez problému najít levněji lepší), tak opravdu nevidím moc důvodů upřednsotnit G16. RX100 má cca 2,5x větší čip, který je navíc na rozdíl od Canonu top modelem momentálně nejlepšího výrobce, objektivy jsou oba velmi slušné (nejen papírově) a žádný z nich nemá nějakou větší vadu. Tady u těch dvou bych neváhal ani minutu.

Ono nejde o to, že G16 by byla špatný kompakt, ale je IMHO cenově momentálně dost mimo a podle mého si ji může koupit tak maximálně z nostalgie někdo, komu se právě rozflákalo nějaké starší G-čko, nebo majitel zrcadlovky přesvědčený, že "Canon je nejlepší, nemá cenu se dívat jinam".

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ako som pisal, Sony RX100 je krpaty fotak, zle sa mi drzal.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja som prave preto kupil M2, lebo M3 sa mi uz zdalo moc drahe pre moje potreby.
A kedze to bol naviac "sedy" dovoz, cena bola viac nez dobra.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji jako kompaktní a přitom s velmi dobrým výstupem i za horších podmínek, SONY RX10 a to po několika spokojených kamoších co jsem jim to doporučil a koupili. Není levný ale má , dle mě, velmi kvalitní a světelný, pevný ale ZOOM ("jen" 10x), objektiv Zeiss, který by jako výměný jen samostatně byl v ceně celého tohoto přístroje (RX10).

Přečtite si hned první reakci člověka, co na něj po zkušenostech dokonce přešel! ze zrcadlovky! (Nikon D400):
http://digiarena.e15.cz/sony-cyber-shot-rx10-kvalitni-univerzal-existuje...

Má bezkonkurenčně kvalitní FullHD Video a to nativně progresivní a o 50fps (50p/50Hz)!!! Ostřejší ne již tak dobré ze SONY SLT A65 a A77 s APS-C a 24Mpx. (asi proto že 20Mpx, comá RX10, je snáze dělitelné na FullHD o 2Mpx a tedy bez chyb ve výpočtu a výrazného moaré, byl jsem docela překvapen při porovnávání, s koamoši co jej maj, u mě na zahradě,kde byla tráva i jemné textury střech)
Barvy nemá ujetý ani pro fotorežim ani videorežim :-) A dá se i pokročile nastavit manuálně WB i nádechy a sytosti a to jak jadnoduše - skokově - v přednastavených profilech zvaných: živá, standart a pod. , ale i plynuleji na stupnici +-Saturace :-)

Slabší je náběh, což řeší nový FW, klasicky, aby jste šel na web Sony no..., (u A65 jsem vyfotil zprvu 1. foto po zapnutí až po 5-6s po upgrejdu FW do!!! 1s! Mimo situace poprvé po výměně aku, kdy si nejprve vymění údaje o kapacitě nejspíš. Tyto dva případy testeři vůbec nikdy neuvedli ani dodatečně a stále je zde dogma pomalosti po zapnutí...)

A někdy je slabší rychlost ostření za horších podmínek, nejen dle šera ale i dle výraznosti objektů, kdy ani v šeru s výrazným objektem neměl problém :-) V OLED!!! hledáku je jasně vidět obraz i za velkého šera i při max zoomu kdy se světlo ještě víc jakoby rozředí žeano.

Oproti zrcadlovkám a optickým hledákem s tímto EVF máte neustále 100% kontrolu i expozice i při videu, při focení již i před vyfocením snímku a stále máte na očích všechny parametry i menu a nemusíte neustále odhlížet na žrouta energie - LCD... Přesně se dá dle něj i ostřit manuálně (má i fci žlutého zvýraznění ideálně zaostřených kontur) i kontrolovat přepaly :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všechno je relativní. Toto to dobrý foťák. Dokud si vedle tebe nestoupne někdo s libovolným CSC, který koupil za dva tisíce z bazaru, a nenašroubuje si na to třeba Pentax 50/1.4 vyrobený v okolo roku 1970 z ebay za 1500Kč. :-) Na druhou stranu oproti zrcadlovkám se soudobými standardními objektivy je to určitě posun, o tom žádná.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

S FZ200 zas takový problém s hloubkou ostrostí není. Pro malou musíte, pravda, trochu zoomovat a pro velkou potřebujete zase stativ. Pokud tohle ovládnete, tak fotky budou skvělé.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Alpha 7R má dle mě kresbu lepší a čistší, při i vysokých ISO, než 5DMII nebo D800 http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100-m3/11 A je docela malý ;-) Cena větší, no :-(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě řeším podobné dilema hledám něco skladného do vody (DSLR + uw case se mi už fakt moc tahat nechce a když k tomu přidám 2 blesky, je to na extra nosiče s krosnou :-D). Zatím koketuju s RX100 (m1 stačí, nechci do toho vrážet moc peněz) a váhám, jestli by nestál za úvahu i Panasonic LX7. Ve vodě nepotřebuju zoomovat (naopak budu potřebovat širokoúhlou předsádku), důležitá je světelnost, která je u panasonicu o něco lepší, ale zas má menší čip, takže IMHO bude na vyšší ISO šumět víc jak RX100. Je tu někdo podobně postižený podvodním focením a dokáže poradit a doporučit (klidně i něco jiného, ale zatím mi vždycky vyjde RX100 jako nejlepší volba). Na suchu s tím moc neplánuju fotit, na to mám DSLR, jinak na momentky nosím TG3 (to jen kvůli tomu, že s tím můžu relativně v klidu blbnout s děckama ve vodě).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono nemusíš mít case, prodávají se i takové "pytlíky", do kterých to celé strčíš a uděláš z čehokoli vodotěsný foťák. Moc místa to nezabere, váží to pár gramů, je to za pár stovek, ušetříš za RX100 a ještě budeš mít ten luxus, že pod vodou můžeš použít svou oblíbenou DSLR. Ale jestli chceš pod vodu něco menšího, tak to asi není cesta. Taky ovládání je pak samozřejmě o ničem, je potřeba nastavit na automat, liveview a pak už jenom mačkat. Zkoušel jsem to, v zásadě to funguje, jenom si člověk opravdu nic na foťáku pod vodou nenastaví a všechno je potřeba fotit vícekrát, protože na display jde taky vidět podstatně hůř, než na souši.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem se vyjádřil nepřesně - mám celkem objemnou výbavu na foceni do vody (Nikon D40+case+dome port+blesk+občas si ještě jeden půjčím), a dopracoval jsem se do stavu, že už to nechci vláčet. Když mám jít na bazén, tak to ještě jde, ale táhnout se s tím přes půl světa (a řešit s kamarády, kdo ještě nenaplnil váhový limit abych mu něco strčil do kufru, to taky není pravé ořechové). Fotím pro radost, případně sem tam nějaké plavecké kroužky na bazéně, neživí mě to, tak si myslím, že Nikon D40 právě RX100 nahradí naprosto bez problémů, spíš si polepším :) Ale tak nějak jsem chtěl znát názor, jestli uvažuju správným směrem a nepřehlédl jsem třeba jiný model, který je na UW foto vhodnější. Kamarád si pořídil ZX-2, ale ten mě nepřesvědčil.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jo aha, prostě něco menšího. :-) Kdybych měl tento požadavek, tak bych se asi podíval ještě na Nikon 1 AW, který je vodotěsný od narození, určitě se bude líp ovládat, než RX100 v pytlíku. Na druhou stranu na objektiv, jako má RX100, si asi budeme muset ještě nějakou dobu počkat...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně o pytlíku na foťák neuvažuju, potřebuju s foťákem hlouběji než jsou limity jak igelitu, tak Nikonu 1AW (15m mi nestačí, na šnorchlování si beru Olympus TG3). A ať si Nikon o vodotěsnosti říká co chce, poté co mi TG1 zatekl 2 měsíce před koncem záruky (a to jsem se o dostupné těsnění fakt staral), nechci foťák bez pořádného pouzdra do 60m (a i do toho klidně může zatéct, ale to už bude nejspíš moje blbost). Jinak Olympus se k tomu vytopenému TG1 postavil moc hezky, bez řečí vyměnili za úplně nový TG3 (pro mě na kolo, brusle, lyže, k vodě, apod. naprosto dostačující záznamník). Zatím tedy i Vaše zmínka o objektivu RX100 napovídá, že neuvažuju úplně blbým směrem. No snad se za měsíc po koupi neobjeví něco lepšího za stejné peníze, jak se mi občas stává :), ale nechci furt čekat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Vystava Photokina www.photokina.com zacina 16.9.2014, urcite nieco nove bude.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.