Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Staré dobré tiskárny

jedou mi v kanclu 3 kusy HP LJ P1606dn a myslím, že je mohu doporučit. jako hlavní pomalu umírá p3005 a místo ní půjde určitě zase HP, buďto p2035 nebo p3015. za dobu životnosti p3005 jsem vyzkoušel canon, lexmark, oki a minoltu a v ČB tisku žádná nevydržela déle než pár let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

P3005 je pěkná sračka, stejně jako její předchůdce 2420. HP 3015 vydrží cca 300 000 stránek. Trochu se to různí, ale vesměs kolem těch 300 000 začne odcházet pec (používáme origo tonery).
Teď jsme na zkoušku vzali místo HP 3015 3ks Oki B721dn. Je sice asi o 2000,-Kč dražší (asi 12 000Kč), jak 3015, ale naběhne do pár sekund, má toner na 18 000 stran (takže ještě levnější tisk) a je to sakra velký kus železa.
A samozřejmě platí, že Oki = výborný support ovladačů (nativní drivery pro linux a hafo dalších OS, žádné balstení jako u HP, Canonu, Brothers apod.)
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nevím jestli je p3005 sračka. mám ji asi 10 let a najela 180tis. v pětileté záruce neměla žádnou chybu. před dvěma lety jsme na ní měnili podávací korky a gumová kolečka v šuplících. jiné závady neměla. od 6. roku do ní dávám alternativní tonery od xeroxu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

My jich měli kolem 25ks, možná více a během 5 let, co jsme je měli, ani jedna nedala 300 000 stránek.
Pec na tom při takovém nájezdu odcházela + prapodivnosti při komunikaci po USB. Byly tam velké timeouty (hlavně při tisku pdf), nový fw to zlepšoval, ale stále nic moc.
Udávaných 180 000 stránek je ještě slabota. Pro tak malý objem tisku se nedivím, že ještě drží. U nás je jeden uživatel schopen dát 100 000 / rok
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak to je jiná třída užívání. to budu mít ještě 5 let čas. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za doporučení. Už mám HP LJ P1606dn objednanou z Aukra.
Tonery do ní jsem našel zatím zde: http://www.naplne-do-tiskaren.com/naplne-do-tiskarny-hp-laserjet-pro-p16... a nebo tady: http://www.tisknout.cz/hp-laserjet-p1606dn-c-65_67_1383.html
Máte někdo jiný typ, kde nakoupit nějaké ověřené a levné tonery?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak výběr tiskárny nebude až tak složitý. Ideálně síťová, musí tedy podporovat alespoň PCL5. U nás máme vyzkoušenou HP LJ 1606dn, která vydrží desetitisíce stran a tonery se repasují za tři kila, kvalita za pakatel, jenže má jen jednu drobnou vadu - loni se přestala vyrábět. Ale kdo ví? Třeba se ještě někde podaří vymést nějaký ztracený kousek.
Co se týče nástupce, což je M201dw, nemůžu zatím referovat. Zatím se mi žádná nevrátila, jenže jsme vypravili zatím jenom dvě. Těch 1606 točíme tři stovky. Na opravu se mi sem vrátí tak jedna za 14 dní, většinou kvůli přehrání firmwaru (stará firmware občas zapomene svoji IP, po přehrátí dobrý). Jednoduchým výpočtem se dobírám k tomu, že za dva roky se mi otočila asi třetina tiskáren, takže žádná hrůza. Pokud tiskárna selhala nějak jinak, většinou to bylo vinou uživatele (zaseknutý papír nestandardního tvaru, sponka sešívačky v peci apod.).
Ta M201dw je "morálním" nástupcem, což znamená, že se rozšířilo příliš mnoho repasovaných tonerů z 1606-ky, tak udělali novou verzi, aby roztříštili trh. Co se týče kvality, asi to bude obdobné.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vedle ve sbírce mám tiskárnu Apple :D Kdo to má co? Ale možná jí pustím do světa :D.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Doma mi uz pres 12 let slouzi cernobile HP 1018
Ted jsem dostal od znameho pouzivane sitove HP CP1515N. Coz uz je taky letitej kousek. Mela by prej zlobit ale zda se ze ji jen nechutnali papiry, ktere byli v zasobniku. Ale pry umiraji na elektroniku.

Problem dneska je hlavne bezolovo. Mechanika muze byt treba dobra ale kdyz ji nema co ridit tak jsme ri... Do 4 let od vyroby umre asi vetsina produkce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem si vzpomněl na dobu dávnou, kdy přišel zákoš a chtěl opravit tiskárnu HP LaserJet II a v ní byl v háji zapékací válec.
Tak říkám: "Vyměníme pec!"
"Pec ne to je moc peněz, jen válec!"

Rozebral jsem celou pec, vyměnil válec a složil to dohromady. Zůstalo mi součástek na další tiskárnu. Ale ta tiskárna tiskla. S časem a díly to stálo o 700 stovek víc než vyměnit jen pec (práce na půl hodiny).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

HP LaserJet III. Stála sice (i s Postscript cartridge) asi dnešní tři měsíční platy, v přepočtu, ale vydržela všechno.
10 let jela a vydržela všechno trápení. Ještě měla poctivou kovovou mechaniku.

Všechny další modely byly horší, ovšem také mnohem levnější.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

LJ4 má taky komplet kovovou mechaniku, mám ji doma. Najeto k milionu stránek, rok výroby 1992. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Musím potvrdiť. Staré stroje toho skutočne vydržia veľa. Mám starú LJ4 MPlus so sieťovou kartou a na svojich +20 rokov veku funguje ako nová. Je to nezničiteľný kus železa. Zhruba raz za 5 rokov ošetrím gumené kolečka na podávač papiera, aby nestvrdli a povysávam prach. To je jediná údržba, ktorú odo mňa dostáva. Veľký toner obvykle vydrží +8k strán a nemá to žiadne "obmedzovátka" životnosti.
Mám silné tušenie, že tá tlačiareň ma prežije... :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dal jsem PLUS. Také mi nedosloužila Hewlett Packard LaserJet 4, se slzou v oku jsem ji daroval, protože přece jen "zpomalila" a neměla oboustranný tisk. Takže teď mám HP LJ 1320tn a 8 let spokojenosti (výhodný koupě za hranice v Rakousku z druhé ruky, místo 15 tisíc, jen 3 tisíce).
JEN MUSÍM OPONOVAT. Koupil jsem kdysi drahou EPSON inkoustovku (1996?), ale hrůza - odcházely hlavičky, pomalá ..., před druhou opravou a neslýchané ceně za opravu, hozena do popelnice.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jj 4L a 5L, obe pekne nalezato, to byly nadherne kousky
doma tedka mam relaitvne novou Brother DCP-2520DW (duplex+wifi), funguje sikovne a ma i linuxove ovladace... kolik vydrzi? netusim ale pri mem tisku 10 straek mesicne me urcite prezije (uvidime az zacnou decka tisknout do skoly :-> )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za mě přidávám také HP LaserJet 1150/1300 . Koupeno několik starších modelů za pár stovek a jedou již několik let naprosto bez problémů...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Brother MFC-9340CDW s nekonečným tonerem :) už je to víc jak rok co došel černý a stále to tiskne

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Brother sú dobré, hej, oni hlásia dosť skoro že dochádza toner a dá sa na tom tlačiť ešte ďalší štós papiera :-) Akorát pokiaľ chce človek používať lacnejšie alternatívne tonery treba vyberať podľa modelu, nie všetky ich zožerú ... tá čo máme doma ich zrovna nežerie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tisknu na taky už letité HP DeskJet 840C z přelomu milénia a nic nového bych nechtěl. Tiskne se černobíle, repasy černé cartridge stojí pár korun, barva mne nezajímá, tak neměním.

Dnešní přechytřelé inkoustovky jsou oproti tomu zlý sen. Milion funkcí co nikdo nechce, milion důvodů, proč si dneska nic nevytiskneš. X barev v samostatných náplních, když jedna dojde, odmítne to tisknout a co na tom, že barevně daný dokument vůbec nepotřebuji, k tomu to zasychá jedna radost...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Na barvotisk jsem pořídil Epson L550, má to nádrže a ethernet. Počítám s epsoním ojebem, alias "servisním intervalem" (čekám, že se objeví resetter a návod na odvod odpadní stoky mimo tiskárnu), ale při ceně barevné stránky okolo 0,2 Kč je mi to fuk. Kvalita tisku je ucházející, teď ještě vysledovat, kdy to tiskárna vzdá elektronicky či mechanicky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Doma stále bez problémů tisknu na HP DJ 930C a zatím o změně neuvažuji. Cartridge jsou stále k mání, používám alternativní, vzhledem k velikosti vydrží pěkně dlouho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

900vková rada je nezničiteľná. Všetko ostatné po nich bolo len blato. A tak je to až do dnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, no. Mně šel u všech starých tiskáren po pár letech do háje podavač, ztvrdla guma na válečcích, začalo si to žrát víc papírů najednou, a musí se to krmit po jednom. Očistit se to nedá, obrousit se to nedá. Ale ono to neva, dřív jsem si na tom tiskl občas aspoň nějaké manuály, tam bylo krmení po jednom opruz, dnes už tisknu tak "často", že když mi došel toner v laserovce, tak už se mi při těch v průměru dvou stránkách za měsíc (z čehož je navíc obvykle jedna pro někoho jiného) ani nechce vrážet prachy do nového.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty válečky v podavači jsou běžný spotřebák, normálně se to mění a stojí to pár šušňů, není třeba se trápit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2002 jsem rodičům kupoval Xerox Phaser 3121, stále funguje, toner stačí neorigo (2500+ stran) a jak tak koukám na stránky výrobce, tak podporu Linuxu má http://www.support.xerox.com/support/phaser-3121/downloads/cscz.html?ope... . Jen už ji asi bude problém sehnat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty malé xeroxy/samsungy/canony (liší se to imho jen tonerovou cartridgí a logem na bedně) jsou taky pěkné držáky, až jsem se divil. Potkal jsem kus, který umřel na to, že se vychodily plastové lišty zásuvky podavače plus ožužlal gumový podavač. Oprava sestávala z poposunutí gumy na podavači a podlepení vodíte zásuvky plastovým proužkem. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung SCX-4500, neorigo tonery, jede jako nová a vypadá moc hezky :)
A používám SpliX driver, je v repozitářích Debianu a na rozdíl od oficiálního opravdu funguje ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kamos mel ingoustovku prave takovyto stary "dobry" HP - se spodnim... podavacem... Ja sel do Canonu model tusim 7000. A kamos jen zavidel. Spodni podavac mu HP obcas az casto... nepodal o presnem dotisku nemohla byt ani rec a maly kousek papiru natoz vyzitku nevzal vubec...

Canon mel horni podavac a vzal i hotovou tvrdou vizitku!!! a dotiskl presne neb mel opticky snimac cela papiru :-) Mel mnohem vetsi zasobniky barev a alternativne i sestibarevnou kartridz jiz tenkrat a fototisk byl cisty bez kropenatych ploch na rozdil od krupice z HP...

Take mel zadni podavac a vzal nejejn az 500g! papir ale i slozenou! slozku!!! na dokumenty s chlopnemi :-)) Jojo HP byl sice prvni v mnohem, ale LG v zapeti vzdy lepsi! a levnejsi!!!

Kamos zareagoval a koupil novy model Proffesional! ale jelokoz byl HP jeho srdecni zalezitost tak zase HP a zase byk tam kde pred tim :-)) ... Podobne kouoil mnoho CDROM mechanik zasadne HP nez jsme jej s kamosama a jejo mnohe blbe zkusenosti presvedcili jit do multi DVD ROM, RW, RAM zn LG za pusu ;-)

Jo jeste byl ten Canon o dost rychleji :-) A nezasichaly mu vubec trisky mel supr odsavani a zadeklkvani pri korektnim vypnuti nikoliv ze zdi ale tlacitkem. HP furt cistil... (navic cerna kartridz mela jako soucast i trisky neb jich uz bylo moc a velejemne a pokurv... ly by se manipulaci)

Nostalgie a laska zaslepuji :-( ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, HP kdysi neuměl podavače jak u inkoustovek, tak i u levných inkoustovek. U drahých LJ 3 LJ4 však měl bezva podavače.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, tos tu tiskarnu krmil drevem zes tam mel TRISKY? Protoze obvyklejsi jsou TRYSKY :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ups jojo trYsky ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no kedze doma mam vsetky pc len na linuxoch tak som 3 mesiace dozadu riesil podobny problem. umrel mi brother 7440n.
nakoniec som kupil Samsung sl m2875nd sietovu s duplexom za cca 150€.

drivery bez problemov, sietovo pripojena zo vsetkych pc (2 desktopy 2ntb a 1 MBAir)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tiež ju mám doma a doporučujem všetkým na "takové domácí žu.." tlačenie

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

z jednohé rušené kanceláře mě doma zůstala HP LaserJet 1200 a už pár let tiskne bez problémů. Toner jsem ještě neměnil - ten je snad bezedný :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta snad nikdy nezdechne ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám doma už asi 4 roky vyřazenou HP LJ 1200. Byla v ní kazeta se zbytkem toneru, dodnes jsem ji neměnil a asi ještě dlouho vydrží.
V jednom z bývalých zaměstnání jsme měli síťové HP LJ 4+ a ty měly všechny najeto něco mezi 750.000 - 1.000.000 výtisků a údržba byla jednou za pár let výměna podávacích koleček a občasné vyčištění mechaniky od vysypaného toneru. Xková tonerová kazeta stála osum stovek a vytisklo se na ni 15.000 stran - což byl měsíční nájezd každého kusu téhle tiskárny. Neskutečný tank....
Našim jsem do kanceláře pořídil taky jednu repasovanou. Toner měnili asi po dvou letech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

15X Toner do nej je na na 3500 strán. Ked na chvíľu pridržíš zapínacie tlačítko, vyjde skúšobná stránka z počtom vytlačených strán. Inak je to najspoľahlivejšia lasérová HP.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě doma pořád slouží repasovaná HP LJ1100A, nesmrtelný to stroj a vyměním ji teprve až bude mít HP nějaký barevný laser co bude dobře umět fotky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tu mám taky. Jen některé novější MB už nemají LPT, takže je potřeba vybírat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ešte ten LPT má debilný, takže sa nedá ani pripojiť na USB cez bežnú redukciu USB-Centronix. Preto ich ľudia vyhadzujú, hoci by fungovali ďalej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na to je dobrá jejich redukce z toho malého LPT na normální. Já ji kdysi nafasoval přímo k tiskárně, jen trochu překáží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je "toho maleho LPT"? Ten konektor je uz vic jak 30 let jenom jeden (u PC i tiskaren).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HP jednu dobu používalo místo standardního centronicsu nějaký svůj LPT port, který byl podstatně menší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...jen trochu překáží." Ale o to ľahšie sa to dá vylomyť...
http://www.amazon.com/Centronics-Mini-Centronics-HPCen36-IEEE1284-Parall...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám redukci s kouskem kabelu mezi konektory, u té vylomení tolik nehrozí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa tlaci vela, tak inkoust epson M105 ... tu sa uz len atrament dolieva z flasticky ktora stoji original 13€, tusim na 8ich som uz vytlacil 32 000 stran, skoro celu firmu som popripajal na tuto jednu lebo je to fakt pracant. Podaktore pc este maju k sebe pripojene tonerove Xerox a Samsung ... staci stiahnut upraveny firmware a chipy v toneroch sa stanu minulostou, kilo toneru z ebay stoji cca 25 libier a bezna domacnost ma co robit, aby ho do konca svojho zivota minula

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jak padlo v článku - sice nikomu nic (snad krom nedostatku peněz) nebrání koupit radši dražší tiskárnu, ale stejně to je (nebo může být) špatně hned ze dvou důvodů: 1. Nikdo nezaručí, že dražší tiskárna nutně bude kvalitní a 2. vyrábět odpad, byť levný, resp. přesně řečeno při nákupu se jevící levně, je už z podstaty špatně. A mantra neustálého růstu, zvyšování příjmů a objemů výroby prostě s omezenými zdroji, které tu máme, fungovat nemůže, bohužel málokdo se nad tím vůbec byť jen zamyslí, natož aby se podle toho aspoň trochu choval.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Uděluji bobříka pochopení (narozdíl od pana Lojzy :-)...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejstarší tiskárna ve firmě je HP LJ1200.
A největší držák byla HP LJ 4 Plus, bohužel už je pár let na pravdě boží.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak je potrebne viac tlacit, tak za mna Kyocera, ovladace na linux ma ale ci su full, tak to neviem. Nieje dokonala ale pri spravnom pouzivani vydrzi dlho.
U vsetkych dnesnych tlaciarni plati, ze vdaka vecsiemu pouzivaniu plastov nezvladaju hrubsie zaobchadzanie.
Tiez by som nekupoval tlaciarne, kde nejde uzivatelsky vymenit opt. valec(najlacnejsie laserovky).

Konica Minolta 1350w/e sme mali vela nasadenych a vydrzali vela(niektore este funguju a ostatne menili sa nie preto, ze by uz nefungovali). Mali vyhodu v tom, ze ak clovek vymenil valec a toner, tak tlaciaren bola ako nova. Boli aj jednoduche konstrukcne a tak bol aj dobry pristup k zaseknutemu papieru.

Velkym zabijakom tlaciarni je nekvalitny spotrebny material(nekvalitne repasovane tonery). Pri ich pouzivani je jedno aku clovek kupi tlaciaren. Odide kazda.
Najvecsim zabijakom je ale uzivatel, ktory dokaze nzicit vsetko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo Minoltu 1350w mam asi 12 let a porad chodi bez jedineho problemu. Za ty penize tehdy super koupe.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, Kyocera tiskárny máme v práci asi ve 20 kusech a jsou to držáky. A když nějaká přestane fungovat, zavolá se do Janusu a oni ji opraví.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byla kdysi takova evropska konference firem delajici servis Kyocery - zastupci ceskych firem si stezovali, jak se Kyocery neuveritelne s...o (po 100.000 kopiich na vyhozeni, oprava drazsi nez nova tiskarna, barevne tiskarny (v podstate 4 cernobile v sobe) se s...li nekolikrat tolik). Zastupci nemeckych firem - COZE !? Kyocery jsou nejspolehlivejsi co zname. Ze by rozdilna kvalita dodavana k nam a do Nemecka?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele já nevím, mluvím jen o osobních zkušenostech. Ale levnější modely mají opravdu životnost 100 tis. výtisků, pak se musí vyměnit komplet střeva, to je pravda. Viz http://www.kyocera.cz/produkty/podle-typu/cernobile-tiskarny

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O Kyoceře jsem prvně slyšel z vyprávění kolegů v práci, údajně držák bez vážnějších poruch s neskutečným nájezdem :)
Když jsem tam pracoval, tak už firma měla na obou budovách Minolty. Na vedení se udržuje v provozu jedna starší s velkým A4 zásobníkem, při provozu řve jak tank, děrovačka střílí jak když spadne jistič na fabrice, ale kupodivu pořád drží a se svým neskutečně starým firmwarem je pořád docela v kondici. Asi štěstí na perfektní kus, zevnitř musí vypadat jak kamion s milionovým nájezdem :)
Ve vedlejší budově kde jsem pracoval umřela před dvěma lety mám pocit C650, poslední měsíc se servisák zastavoval dvakrát týdně a pak něco prasklo a bylo vymalováno. Denně se na ní jelo kolem 1000 stránek. Jako náhrada se vzala 754e (černobílá) a ty dva roky tiskla hezky, pak jsem odešel z firmy a nemám zprávy jak se ji daří. Ale GUI u Minolty je tragédie, starší modely ujdou, ale ta 754e reaguje zpomaleně na všechny dotyky. Aby toho nebylo málo - vyberu box, dám otevřít a rychle kliknu na tlačítko "vybrat vše" ještě než se načtou dokumenty. Tiskárna nadobro zamrzne, snad i přestane přijímat úlohy po síti. Nezbývá než natvrdo vypnout a zapnout. Za mě fail co se nedá omluvit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za mna urcite HP Laserjet 2055dN. Mame ich cca 10 vo vyrobe, prasne prostredie, zaobchadza sa s nimi velmi nesetrne(operatori a line coordinatori), maju uz hodne "najeto" a stale bez sebemensej zavady.
Prach ani hrube zaobchadzanie evidentne znasaju v pohode, repasovane tonery funguju 100% .

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

můžu potvrdit. Máme je tedy jen v kanclu, ale jeden kousek, co tiskne faktury udělal 350t stránek bez servisu. Možná by zvládl i víc, ale vrazil jsem tam "novou" alternativu(běžně používám od xeroxu, ale ty zrovna nebyly) a ta poškodila folii na zapékací jednotce. Podomácku by se to dalo opravit tak za 300Kč, ale necháváme to komplet vyčistit, seřídit atp. v servisu za necelou tisícovku.
Vtipné je, že když jsme se poohlíželi po nové tiskárně, tak podobná by vyšla na 14000Kč s roční zárukou. Repasovaná 2055dn vyšla na 4500Kč s 3 letou zárukou a měla natištěno 800 stran :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

HP LaserJet 5L + printserver DP-301P+ (+ jedna 5Lka na ND), u mně jede tiskárna 7-8let v síti a zvládá Win10 i Debian. Předtím tiskla v nějaký firmě faktury v účtárně, takže zápřah od rána do večera. Když dochází toner, stačí s ním zaklepat, a vyjede to ještě tisíc stran :D. Jedinej servis, byl když to prcek nakrmil kaší a i to přežila. Takže za mně, dokud tahle nesmrtelná bestie pojede, nemá smysl měnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mame asi 20 kusu HP Laserjet 2055dN a rozhodne nebrat! Pokud se tiskne v duplexu, u vsech se vsemi moznymi verzemi firmware to dela stale problemy. Proste se ten dulex neda pouzivat na vice stranek. Je zajimave, ze HP Laserjet 2015dn jsou bez obtizi s duplexnim tiskem.

LaserJet 4L/5L ma problem s podavacem a je to pouze otazka casu kdy prijde...

PS: Pomer vykon/cena/zivotnost za me vyhrava LaserJet 1200/1300. LJ1200 dokonce jeste nema na toneru chip ;-)
Mame je ruzne po kancelarich a stale drzi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

některé z prvních 2015dn mají problém s řídící elektronikou, resp. studeňákem na některém z procesorů. Teoreticky by ale měly být všechny dotčené tiskárny již po smrti.

S problém v duplexu 2055dn jsem se nesetkal. Co ti to konkrétně dělá nebo nedělá?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem doma zboural tu teorii :)
je k tomu třeba
1x 2015dn, vyřazená pro nefunkčnost z firmy
1x domácí trouba
1x pan google a jeho studnice manuálů
=
3 roky už šlape jako hodinky :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:-) no, přemýšlím, že bych se do toho taky pustil. Tuhle tiskárnu máme stále ve skladu vyřazených věcí. Jenom mít trochu času

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nejvíc času zabralo rozehřívání trouby na požadovanou teplotu :)
jinak ta deska je pod jedním krytem na 4 šroubech, takže rozebrání a smontování zpátky zabere času asi jako výměna baterek v dálkovém ovladači (vč. hledání nových)
doporučuju do toho jít. pokud v ní máte i nějakej toner, tak na to domácí tisknutí jednou za 3 neděle je k nezaplacení..l...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

toner by v tom měl být téměř nový. Zkusím to :-) Bratr chtěl nějakou ČB laserovou tiskárnu, tak by ušetřil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pri tisku vice stran(10+) v duplexu (tak tiskneme temer vsechno) skonci na chybu 49, ani posledni firmware to neresi, pri tisku pres HP UnivesalPD driver to dela o neco malo casteji, nez pri tisku s driverem LJ P2050 pcl6, ale reseni to pri duplexnim tisku nema.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

aha, my tiskneme právě tak do těch 10 stran duplexem, takže pokud se to děje, neměli jsme možnost to objevit. Delší faktury nemáme, bohužel :-)
Vím akorát o jednom problému a to když se tiskne pdfko, kde se skládají 4 stránky resp. 8 v duplexu na jeden list, tak vytištění jednoho listu trvá tak 15 minut. Během této doby to prostě "přemýšlí" a pak to za pár vteřin vyplivne výtisk.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

dlouhy tisk slozitejsich dokumentu resi novejsi firmware. Pokud to nestaci, da se driver prepnout do renderovani na stanicich a ne v tiskarne

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak za mě největší držák HP 1320,2055. Některé 1320 natiskly 40 tis. a některé až 80 tis. než přestali fungovat. Teď zkoušíme HP 400 a Canon LBP 7100dn. U canonky mi přijdě, že měníme náplň pomalu každou chvíli. Zkoušíme teď nově i Epson L300, ale moc to efektivní není, protože lidé nepřemýšlejí a vyplýtvají barvu i přes varování pod minimální hladinu dokud to nepřestane tisknout. Takže se pak musí vyplácat asi 6 mm sloupce než se povede aby to danou barvu tisklo. Tupost některých uživatelů nemá hranic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, HP 1320 jsou nesmrtelny taky. NA ty jsem ve vyctu zapomel

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám 1320tn již osmý rok z druhé ruky a bezva. Hodně tisknu. Ale ze začátku mi její zvuk připadal "křaplavý a rachotivý" oproti ušlechtilé Kyocera v práci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, Kyocera tiskárny máme v práci asi ve 20 kusech a jsou to držáky. A když nějaká přestane fungovat, zavolá se do Janusu a oni ji opraví.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam - dnesni dobe tedy neni mozne koupit napriklad laserovou CB tiskarnu v cene prumerneho platu (ale at nezeru, tak trebas za 20 000kc), ktera bude kvalitni, vydrzi a bude na podobne urovni, jako ty ony stare tiskarny?

Ja jen, at se porovnavaji porovnatelne veci.

Jinak me vzdycky rozesmeji tyhle stesky na to, jak za meho mladi byla trava zelenejsi, holky mladsi a penisy tvrdsi :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl, nepochopil ... prostě typický Lojza.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Aha...a odpověď na otazku by nebyla?
Tedy - je mozne dneska koupit za srovnatelne penize tiskarnu srovnatelne kvality?
Ja to uprimne receno nevim, protoze jsem to nezkousel. Osobne mam tiskarnu za par korun, mam ji asi 3 roky a v pohode, zadne problemy. Predtim jsem mel podobnou a da jsem ji brachovi, ktery na ni tiskne dodnes.
Nezaznamenal jsem tam zadne rizeni ivotnosti, ze by se jako mela cilene rozbit, nebo tak neco.
Zato jsem pred 20 lety delal IT technika a tak vim, z I ty skvele (bez ironie) tiskarny jako 5L a podobne se proste rozbijely uplne stejne, jako cokoliv jineho.
Rozhodne NENI pravda, ze kdysi byly tiskarny, co by prezily atomovou valku a neska to jsou sracky. NE, neni to pravda.

A pak tu mame ono breceni nad tim, ze v kapitalismu se vyrabeji take levnejsi a mene kvalitnejsi vyrobky. Ano, je to tak. No a? Vadi snad nekomu? Evidentne teda vadi, ale tedy potom PROC? Tato skutecnost umoznuje koupit si nejakou vec i tomu, kdo by jinak nemel sanci si ji koupit, kdyby byly jen drahe a kvalitni veci. Clovek sipak radsi koupi vyrobek mene kvalitni, nez aby si nekoupil zadny. Porad je na tom lip, nez predtim.
A predevsim- trh ma jednu uzasnou schopnost - zjistit, kde je ta hranice, kdy zbozi lidem prinasi uzitek a jakou cenu jsou ochotni za to zaplatit. Pokud tedy levne, rychloobratkove zbozi lidem prinasi tolik uzitku, ze jsou ochotni ho opakovane hromadne kupovat, potom tedy vyrobci plni presne prani svych zakazniku a toto zbozi jim dodaji. A tak je to pravne. Nebot se neplytva zbytecne zdroji na veci, ktere nejsou tak dulezite, a mohou se presunout jinam. A to, co je dulezite urcuje ochota zakazniku kupovat. Pokud v dnesni dobe je pro vetsinu lidi dulezite mit hodne veci, I kdyz nebudou tak kvalitni, potom to tak proste je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no do 20 000 czk je kvalitna tlaciaren alebo multifunkcne. ale problem je s kvalitou prevedenia a hlavne kedysi som na lj 1100/1200 vytlacil na firme cca 50000 stran bez problemu. vymenili sa suciastky a slo sa dalej.
teraz po 10000 stranach nema zmysel menit las. valec lebo znicene su aj plastove prevody. tlaciaren za 2500€ cca 700000czk....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HP 3015dn - máme jich asi 40ks, odcházejí u 300 000 stránek - odchází pec, takže nerentabilní oprava.
Cena tiskárny je kolem 10kkč. Podávací rollery si měníme sami, zhruba po těch 50 000 stránkách (záleží na papíru a dalších věcech, někdy není problém ani těch 100 000 bez výměny rolleru).
Teď postupně přecházíme na Oki (jak ísto multifunkcí Canon, tak místo černobílých HP) a očekáváme ještě lepší výsledky.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mám od oki 2 barevné MFC, konkrétně MC351 a MC352 a nesedí mi nějak spotřeba černého toneru. vychází mi, že černý toner vydrží tak sotva 2/3 deklarovaných stránek. sledujete i tenhle parametr? jak jste na tom?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, default nastavení tiskárny je na pytel. Vždy zapnu spořící režim toneru a nastavím ho minimálně na střední úroveň. Už toto dělá hodně. Dále vypínám barevný tisk a vynucuji černobílý. Kdo chce barevný, musí si to při tisku nastavit. Tím odpadá míchání černé barevnýma tonerama a jejich případnou zbytečnou ztrátu/úbytek.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

díky, nastavím spořící režim a uvidím. barevný tisk jsem všem taky vypnul.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dřív se opravdu dalo říct, že tiskárna je "kus železa", dneska je to jen "kus plastu". Kdyby to bylo lepší, tak se nepoužívá železobeton, ale plastobeton :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je smutným faktem, že firma která dělala "starý dobrý HP Deskjet 520, podruhé starý dobrý Laserjet 4 (tuším)" se stala tím největším konzumním odpadem co se týče poruchovosti, která nastává v období cca jednoho měsíce po záruce.

HP jsem se zbavil a vyřešil to následovně:
1. Vycházel jsem z toho, že tiskárny jsou dimenzovány na výrobcem určený objem tisku (a poté zaručeně odejdou) a když tedy koupím, pro moje potřeby, značně předimenzovaný model, tak tiskárna vydrží. (HP je tedy ze hry protože je v dnešní době nekvalitní, Canon je obdobný spotřební balast, Epson nefunguje korektně v Linuxu, OKI, Kyocera apod. jsou podnikové modely atd...)
2. Potřebuji spolehlivou podporu v Linuxu: HP, Brother
3. Potřebuji černobílou laserovkou s kopírkou.

Otestoval jsem několik modelů a vítěz jednoznačný: Brother DCP-7065DN.
Velmi kvalitní zpracování, toner k neutahání, podpora Linuxu 100%. Vše funguje spolehlivě, nic se ani po záruce nepo....

Brother má bohužel malou propagaci mezi zákazníky, takže většina slepě následuje masáž v podobě HP/Canon a kupují odpad. Přitom Brother obě zmiňované značky (v segmentu domácích tiskáren a small office) dávno přeskočil.

Jinak taky s láskou vzpomínám na Epson LQ-100. Jehličkové tiskárny byly o několik tříd spolehlivější než dnešní hi-end inkoust/laser.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám za to, že spousta tiskáren od HP jsou jen překabátěné Canonky ... nebo obráceně :o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo spolu závodí :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

do těch firemních HP2055dn strkáme alternativní tonery od Xeroxu a 90% kazet jsou made in Japan, Canon. Zbylých 10% je neurčitelných, protože je tato informace zatavená.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak možná jen kopírují naprosto všechno ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne na brothery po 2 rokoch odisiel tlacovy valec a to mal vytlacenych iba 1000 stran.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Brother s podavačem papíru schovaným v těle.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma HP LJ2200 (dostal jsem ji starou darem) a prostě tiskne. Co k tomu dodat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doma mám 2 tiskárny.

Starou černobílou HP LaseJet 5L pověšenou na router (přes USB->LPT) a "novější" barevnou síťovou HP LaserJet
CP1515n.

Ta 5L je bez problémů a mám ji už ani nepamatuji. Když uvědomím, že je stará 20 let, tak smekám klobouk. Dnešní kvalita se tomu prostě nevyrovná. Dnes jsou "spotřebák" už i tiskárny. Vždyť náhradní tonery (v případě inkoustu kartrige) některých tiskáren mnohdy stojí víc jak nová tiskárna...

CP1515n, kterou mám už skoro 8 let, má bohužel po těch letech problémy s nabíráním papíru, ale to jsem nakonec vyřešil tím, že dávám plný zásobník, přičemž přestane brát asi při posledních 5 papírech, což není tragédie.

Mimo jiné, dnes bych už jinou barevnou tiskárnu než laser nekupoval. Když si vzpomenu na ty problémy s inkoustem, tak mě ještě dnes naskočí osypky... Na domácí tisk je kvalita dostatečná a fotky si nechám dělat ve fotolabu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, barevnou laserovku jsem si koupil před 5 lety na aukru - lehounce jetou (asi 150 stránek) za 3000Kč. Stále tiskne, některé tonery jsou ještě původní. Zatím co tátovo inkoustovky ... no, za tu dobu má už třetí (2x Canon s chybou B200 po 2 letech provozu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, Dejve, tos napsal shodou okolností, nebo v reakci na mou příhodu s Canon MG5250, která mi před pár dny po 1686 dnech zcela bezproblémového provozu na výhradně originální náplně zničehonic exla? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chyba B200 je "naprogramovaná" přibližně po 3 letech "odpálí" elektroniku na tisk. hlavě. Někdy je i vidět na spodní straně na tom pruřném tišťáku vypálená sopka, někdy pomůže dlavu rozebrat - odšroubovat zespodu 2 nerezové šroubky a opatrně odklopit keramiku s tryskami a "vypláchnout vlažnou vodou, ale to zabere opravdu jen zřídkakdy. doporučuju ale pracovat v "chirurgických" rukavicích - modrý inkoust je "nejvěrnější" vydrží 2-3 dny na rukou. taky občas hlava inkoust dává , ale netiskne černá - taky vada elektroniky na tisk.hlavě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dostal jsem se do stádia, že tu tiskárnu už ani nezapnu - zahýbe se hlava a skener a pak to zdechne, jak kdybych to vytrh z proudu. Po několika minutách odpojení se to dá zopakovat (ale ne dříve ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ee, tohle téma se mi povaluje v hlavě už asi dva roky, naposled vystrčilo růžky když jsem "vyhazoval do popelnice" další inkoustovou epsonku, který šla do hajzlu po 2,5 roce tisková hlava a do níž orig. inkousty v tu chvíli stály víc než nová tiskárna. ten tvuj post byl jen takový ten finální spouštěč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím a chápu :).
Ještě že budu mít teď dovolenou. Budu se vrtat v hromadě dat a zjišťovat, co po Novým roce koupit. Zase budu dělat tabulku s cenami cartridgí/tonerů krát předpokládaný tisk + cena tiskárny a zkoumat, co bude dávat větší smysl. Když jsem to dělal posledně (před koupí zmíněné Canonky), tak mi vyšlo, že s ohledem na to, jak málo toho potisknu, se mi ty levný krámy pořád vyplatí kupovat. Teď do toho ale započtu předpokládaný odchod na párek po 3 letech (i když Canonka vydržela přes 4 roky).

Ono na tý Canonce je největší prdel ta, že se tiskačka celou dobu chovala naprosto korektně, dával jsem do ní výhradně originální náplně a tiskla a skenovala furt jak nová. Jako by se na ní zub času nijak nepodepisoval. Jak tiskla po vybalení, tak tiskla do poslední chvíle, i když zrovna ten poslední papír měl v tisku jednu takovou zvláštní vadu, přikládal jsem to ale tomu, že docházela jedna z černých náplní. A najednou prásk. Jestli tohle není kurvítko (a lidi potvrzujou, že je), tak už nevím.
Tutově se zachovám dle tvé rady Canon už nikdy. I kdyby vyšla daleko nejlevněji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, mám totožnou zkušenost, na jednom velmi dlouhém fóru na z**e.cz na téma B200 jsem o tom popsal hafo příspěvků a Canon u mě nadobro skončil...
Teď se poohlížím po Brother, nic jiného mi už snad ani nezbývá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

po mechanické stránce jsou laserovky HP a Canon totéž (liší se pouze partnumber) a díly jsou záměnné, stejný je i DC controlér.
Xerox většinou používá mechaniky samsung - u kazet se ale liší informace v ID čipu kazety a jsou nezáměnné. Epson a KonicaMinolta jsou také stejné mechaniky.
Brother si dělá všechno sám a poměr cena/výkon je velmi slušný , u ČB tiskáren neobtěžuje čipem a velmi levné a slušné alternativní "číny".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S inkoustovkama (s kurvítkama a vysychajícími inkousty) mi došla trpělivost, tak jsem koupil černobílou laserovku Brother HL-2130 za asi 2000 Kč a nikdy jsem nelitoval. Není úplně krásná, při tisku je hlučná, ale má levný provoz a je apsolutně spolehlivá.

Už se neprodává, ale Brother stále dělá velmi podobné tiskárny jako třeba tuhle: Brother HL-L2300D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak dlouho vydrží dnešní tiskárna v kategorii 30-40 tis kč ?
Ta životnost bude hodně podobná, jako tehdy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ani nie. vo firmach ktore manazujem ako admin sa teraz hladaju casto repasy starych lj lebo to co je na trhu je dost zle. z 3 firiem vsetky ficia na mintoch a jedna ma este 3 graficke stanice s windows 7 profesional a serverom 2008 r2. a pre kvalitnu tlac v lasery nie su drivery pre linux a co bola xerox tak odisla po cca 28 mesiacoch a cca 15 000 stranach. nakup bol 2600€ bez dane

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lejzrovka držák, do kanceláře?

Za mě HP LJ P3005 a P3015. Obě mám plně funkční, natočily hodně přes 100k stránek. Tu 3005 mám duplexní, to občas drhne, tak jsem to přestal používat (řeším to oboustranným tiskem v režimu liché-sudé).

Doma mám i plně funkční Epsonku LQ100, akorát nevím, jak bych ji dnes propojil s PC, má jen paralelní port. Možná existuje nějaká redukce, nepátral jsem.

Mezi tou Epsonkou a a 3005/3015 jsem měl ještě HP LJ5 a 1300, ty takové držáky nebyly (i když tu stovku tisíc stránek snad natočily taky).

Pro mě je prioritním parametrem možnost používání "velkých" tonerů. Mám nastaven economode a pro sestavy_k_ničemu (uzávěrky, účto) i malý font (stejně to nikdo nečte). S velkým tonerem a eco tiskem jsem schopen vytisknout i 30-40 tisíc stránek.

Po opakovaných špatných zkušenostech nepoužívám alternativní tonery, výhradně originály.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Doma mám i plně funkční Epsonku LQ100, akorát nevím, jak bych ji dnes propojil s PC, má jen paralelní port. Možná existuje nějaká redukce, nepátral jsem."

ST-LAB PCI-Express to LPT
ST-LAB PCI to LPT
A nebo nejsnažší a nejlevnější ST-LAB USB to LPT http://www.sunrichtech.com.hk/ProductShow.aspx?Mid=1&pid=106

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám LX-100 a připojil jsem ji síťově přes starý dobrý HP JetDirect.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tiez som to par krat riesili podobne .. ale uz som aj narazil .. dostala sa mi do ruki nejaka gdi laserovka .. teda bez pc/win to nevedelo tlacit .. ale nespomeniem si uz na model

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma Laser Jet 100 color MFP M175a (jen usb varianta). Dva roky doma (tisk dle potřeby) a zatím dobrá. Oproti mé předchozí canonce mnohem lepší.
Krom toho mám doma asi 15 let HP Deskjet 930c - kupuju repas cartridge a mamce tiskne dodnes.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa moj deskjet 420 nepodarilo rozbehat pod win 10, velka skoda. Tlacila priserne, ale skoda atramentu na danovy urad.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě by docela zajímalo, jaké jsou zkušenosti s kvalitou (a cenou tisku) tiskáren od Epsonu, které mají zvlášť zásobníky na inkoust (jen se doplňují barvou, nejedná se o cartridge)...? Plus jak jsou na tom s podporou pod linuxem. Mělo by to smysl třeba pro občasný tisk fotek?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V práci potiskneme denně několik stovek papírů A4 Od řetězových tiskáren - snad Videoton přes dvě laserové HP jsme se nyní stali spokojenými uživateli LED OKI. Konkrétně B6300. Neuvěřitelný držák, snadná výměna téměř jakékoliv součástky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně inkoustu jsem slyšel chválu na Epson - velmi levný tisk a drží, nezasychá. Proto jsme jednu pořídili řediteli domu a jednu si šéf soukromě pořídil pro dceru. Cena kolem těch 3kkč (je to multifunkce)

Pokud jde o to sténání na kvalitu nových vs. starých výrobků, tak nevím, nevím. Všichni píšou, jaký to byly držáky, ale moc lidí už nenapíše, kolik na té tiskárně reálně natočili. Ono je totiž dost možný, že třeba vydržely 10let, ale za tu dobu jsi na nich natočil třeba jen trapných 100 000 stránek.

Třeba já si domu pořídil HP 1102 a šlape už asi 4 roky úplně bez problémů, bez servisu. Jenomže, pořád s origo tonerem, protože se na ní tiskne jen zřídka.

Jak už jsem v jiném komentáři zmínil, tak u HP se před pár lety objevila rozumná tiskárna HP 3015, která dokáže 300 000 stránek. To při ceně tiskárny 10 000 odpovídá 0,03Kč/stránku + toner + papír.

Jinak nevím, zda jsi viděl nějakou Oki, my je v poslední době bereme, hlavně Oki B721, Oki MC352, MC562 apod. a přijdou mi hodně bytelný/železný/těžký a zatím docela dost drží + 3 roky záruka na místě.

Nevím, já jsem starou dobu nezažil, na to jsem moc mladý, ale přijde mi, že to jsou jen nostalgické vzpomínky, jejichž realita byla ve skutečnosti horší, než jak si jí mnozí pamatují. Podle mně jsou současné cenově srovnatelné tiskárny na lepší úrovni, než dříve (rychlejší, lepší drivery, úspornější).
Samozřejmě se tu ale nebavíme o cenových odpadlíkách, což jsou převážně levné inkousty, nebo laserové multifunkce od Samsungu apod.

Zdar Max

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Osobně používám pro domácí občasný tisk primitivní Samsung ML-2010 je jí asi deset let. Pokud exne, mám v hledáčku Brothery, sebrané zkušenosti je jasně favorizují, drivery pro linux fungují.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

servisuju Lexmark a jeho laserovky řady T6xx nyní MS8xx jsou podle mě totálně nesmrtelné. Staré T640 měli LAN, USB, LPT tonery na 20 000 teoretickou životnost pece 300 000. Při údržbě a výměně maintenance byly běžné kusy s nájezdem 1 500 000 !!! Lexmark je ještě kabátil jako IBM 1532 a jako Dell. Dosypávači toneru umějí oblafnou čip a toner s válcem přežije min 5 otoček takže kolem 100 000. V českém kotlíku je sice Lexmark trochu exot, tady vládlo HP ale ne zase takový aby se na to nedaly sehnat díly.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi nejzasadnejsi je objem tisku tiskarny. Zejmena co se tyce laserovek. Tim, ze rychle tisknou, se daji take rychle zhuntovat.

Tim, ze jsem mladsi a v podstate se dostal az k PC, tak jsem zacinal s Epson LC-240. Jeste ji nekde mame, ale nevim zda vubec dnes jeste nekdo repasuje pasky. S podavacem na traktor byl jediny omezujici fakto hluk, rychlost a kvalita tisku. Nicmene ve sve dobe svou praci odvedla. Jednou z ni vypadl oddelovac co je mezi jehlickami, ale podarilo se to otci opravit. Na to jak je to primitivni tiskarna a kolik nadelala kravalu jeste stale chodi. Po otevreni ma clovek pocit, ze ta vec bude prekny kram, hrozne bakelitove plasty, foliova tlacitka jsou uz prolamana.

Nasledoval HP LaserJet 6L. Jednalo se o low cost od HP, ale vydrzela v domacim pouzivani cca 10 let. Na laser docela drahy tisk, ale stale levnejsi nez ostatni technologie. V kazdem pripade je po ni. Nemel jsem ji rozdelanou, tak nemohu posoudit jak vypadala uvnitr, nicmene zvensi pusobila dobre.
Na zacatku studia jsem si poridil asi HP 625? Jedna z prvnich levnych barevnych inkoustu od HP. Nejspise tiskne dodnes nicmene ukazka levneho kramu s ultra drahym tiskem. Vytiskl jsem cca 3-5 cb naplni a tu jednu origo barevnou. Tiskarna je bud nekde strcena nebo podarovana. Mechanicky snad jeste horsi nez ta levna jehlicka, neustale neco zlobilo, obzvlaste podavac. Tato tiskarna me presvedcila o tom, ze levny barevny tisk doma opravdu nechci a tech par veci co potrebuji v barve si radeji vytisknu jinak.

V prubehu studia jsem dostal HP LaserJet III s cca 90000 vytistenymi stranami (za cca 10-20 let). Mela vazny problem s podavacem papiru, ale nez jsem se dostal k jeho repasi tak bohuzel doslo k 15 letum od ukonceni vyroby a razem se ztratili tonery z trhu. Daroval jsem ji tedy jak doplnek k PC, ktere jsem v te dobe prodaval a dotycny si ji i vzal za tuto cenu. Mel jsem ji celou rozdelanou a vycistil jsem ji. Sice to uz nebyla kvalita jakou delalo HP treba u merici techniky, ale stale krasna mechanika spojena s elektronikou. Napul je mi ji lito, ale v te dobe jsem na ni nemel misto a ani se mi do ni nechtelo investovat.

Posledni tiskarnou co mam je HP LaserJet 2300. Tiskarna koupena jako "repasovana" s krasnymi 17000 stranami za cca 2000,- Kc. Asi nejlepsi co jsem zatim mel. Jednou meneny toner (diky tomu, ze se jedna o lepsi tiskarnu, tak toner vyrdrzi cca 6000 stran). Tak trochu overkill na to co potrebuji, ale za tu cenu to je mi to jedno. Jen jsem ji pripojil k sitovemu disku a dokoupil ji pamet. Jedina skoda, ze je bez duplexu, ale vzhledem k tomu, ze bere papir jak ma, tak se da duplexovat bez problemu i rucne. Asi nejlepsi tiskarna co jsem zatim mel diky rozliseni a rychlosti tisku. Podle me je to slusny zastupce laserovek od HP. Rozhodne nelituji koupe a sel bych do kvalitni tiskarny z druhe ruky znovu. Uvidime co vydrzi dele zda tiskarna nebo podpora produktu ze strany spotrebniho materialu. Nicmene na me to pusobi tak, ze i "nove" zbozi nemusi byt nutne nekvalitni. Co se tyce podpory ze strany HP, tak mi pripada, ze ty ovladace v rami unifikace jsou cim dal horsi. Pokud chci mit tisk s rozlisenim co ta tiskarna umi, tak to jde s nekterymi ovladaci. V tomto ohledu je to hodne spatne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

doma mám Lexmark E330, připojený via nějaký printserver, tiskne to jak z Woken, tak z OS X k naší naprosté spokojenosti, natočíno má bůhví kolik, jednou za čas vypucuju podávací válečky :-), pořízena jako použitá od kamaráda, původ eBay, kamarád mi ji přenechal za to, za co ji koupil - 10 eur :-D

zajímavej stroj jsem kupoval zákazníkovi - Laserjet P4515dn, pořizovačka necelých 30 tisíc bez DPH, kupováno podzim 2008, aktuální stav počítadla přes půl milionu, zatím si řekla o jeden maintenance kit a má druhou sadu nabíracích válečků (od nové) - na doma to není (hlučnost při tisku a hlavně rozměry tiskárny), ale v kanclu je to skvělej stroj (vím o dalších 6ks, každý z nich už má přes 600 tisíc natisknuto, měnili u toho akorát maintenance kit plus válečky), ovladače to má, pokud vím, snad pro veškeré myslitelné OS :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jake jsi pouzival tonery a kde jsi je kupoval ? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, v práci jsme měli tuto tiskárnu taky a nakupujeme tady http://www.kvalitni-tonery.cz/kompatibilni-tonery-lexmark. Myslím že 470,- Kč za toner je paráda. Vydrží stejně jako originál

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja tiskarnu dostal na vanoce :D takze jsem to nejak nemohl resit.. ale naplne a ostatni kupuji na www.tonera.cz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší oblečení pro mladé dámy, ženy a dívky
Máme pro Vás něco v rozpočtu Více informací ...
Navštivte prosím: - <a href= "http://www.dooiitt.com/"> Designer Salwar Suit </a>

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší oblečení pro mladé dámy, ženy a dívky
Máme pro Vás něco v rozpočtu Více informací ...
Navštivte prosím: - http://www.dooiitt.com/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.