Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Tak nám zabili XPčka, paní Müllerová“ … „XP x64 taky?“

Ked vidim tu default temu tak mi je blivno. Viete o tom ze XP podporuju zmenu vzhladu a ze na devianarte je milarda talentovanych dizajnerov ktory dokazu vytvorit neco pekne a rozume ?

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Mezi náma: za prvé to není výchozí vzhled (výchozí je modrá), ale to není to, co jsem chtěl říci. Chtěl jsem říci, že v XPčkách se mi nejvíc líbil právě tenhle stříbrný „tehdy-nový“ vzhled. Bohužel se mi špatně používal, nejlíp se mi používaly XPčka ve vzhledu jako Windows 2000. Neboli je jedno, že se mi něco líbí/líbilo, na praktické používání byl pro mě lepší vzhled podstatně starší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si pamatuju, že jsem měl vzhled komplet překopaný. Jiná boot obrazovka, logon screena, ikony, kurzory, vzhled oken. Všechno laděné do tmavě modré barvy a bylo to "super-mega-hustý" :) Tuším, že to téma se jmenovalo Longhorn a bylo součástí takové moderské aplikace na jejíž jméno si bohužel nevzpomenu.
Od Vist dál, už jsem vzhled nikdy neměnil...ani nevím jestli to jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuju si, ze xp jsem mel vazne rad. Kdyz vysla Vista, mel jsem Vistu a protoze v te dobe jsem mel novy notebook s OEM verzi. Nikdy jsem s ni nemel jediny problem, jen byla otravna a ptala se na kazdy nesmysl, ale rozhodne to bylo zlepseni pro me, win7 bylo velke zlepseni a win8 jsou dle meho super. Nevim, proc si lidi tak strasme bazirujou na xp, kdyz to neni az takovy rozdil a uzivatelsky jsou nove systemy podle me prijemnejsi...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Verejne mysleni vytvari novinari.

Kdyz se rozhodnou ze Vista a Windows 8 nestoji za nic, zacnou to lidi po nich papouskovat aniz by meli osobni zkusenost. K nim se pak prida jeste dalsi skupina, pro kterou je pohodlnejsi mit automaticky stejny nazor, ktery je prezentovan a o kterem maji pocit ze ho zastava vetsina.

Diskuse jsou pak plne lidi, kteri zasveceni vykladaji jaky jsou Windows 8 smejd, a kdyz se jich zeptas proc, tak z nich vypadne ze nekde videli obrazek z Metra a ze je to teda fuj. Nakonec dodaji zasveceny komentar ze Windows 7 a Windows 8 jsou v podstate stejne, i kdyz ve skutecnosti jde uplne jiny system a tech zmen jsou stovky.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, lidi jsou prostě blbí, jen petr22 ví, jak je to správně :-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ludia su hlavne dost haklivi na to, ked im niekto nasilu nanucuje nieco co nechcu -> potom naozaj casto az neobjektivne zvyknu krivdit nanutenemu produktu.
(tym nechcem branit W8 - ten OS je pruser - ale zas nie je tak uplne nepouzitelny)

Holt MS si neuvedomil, ze milovnici `diktatorstva` si obvykle kupia apple :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V IT branži veřejné mínění novináři nevytvářejí, pouze se na něm podílejí. Nemohou ho vytvářet, protože hardware i software má v rukou o tři-čtyři řády víc uživatelů než novinářů, kteří mohou prostřednictvím diskusí, diskusních fór, blogů a sociálních sítí svůj názor propagovat minimálně se stejnou intenzitou a dopady. Co se Vist týká, udělal jsem si na ně názor jako uživatel, jako člověk realizující technickou podporu a jako člověk připravující preinstalace. Ani jako novinář jsem na ně názor nezměnil. Ono je poměrně těžké udělat si dobrý názor na systém, který sám o sobě běhá 2 GB RAM a dvoujádrovým procesorem podobně svižně jako jeho předchůdce se 128 MB a jednojádrem. Uživatelé to tehdy asi viděli podobně, když hromadně downgradovali na XPéčka :-)

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

dobrý den,

většinou se odborným diskuzím vyhýbám páč jako laik k tomu nemám co říct.
Ale Vy mi poradíte pane, Vy mě zachráníte... :

nově jsem si nainstaloval win 8.1 a po rozkoukání se (vzhledem k tomu, že jsem INTUITIVNĚ nepřišel na to, jak se dostat do složky "ovládací panely" bez toho aniž bych koukal na dlaždice - prosím mám klasické PC, prsty se tedy dotýkám nejdříve myšky nikoliv rovnou obrazovky... a vypisoval do vyhledávače "ovládací panely"), jsem rozkoukávání zakončil tím, že si nainstaloval jakousi aplikaci "classic shell" a ejhle byl jsem doma... nu dobrá, první krok vyřešen (zdali je to krok správným směrem, nechť zhodnotí diskutující sami)

kde jsem, ale opravdu "zakysnul" - a to je hlavní příčinou mého výblitku zde - skype. rozhodl jsem se, že nainstaluji skype - navštívím patřičný web, dám download a install no a světe div se, skype už prý je nainstalován atd.
opět tedy hledám, kde je skype instalován - v program files nic, zkouším vyhledávač mezi dlaždicemi, ano opravdu skype "app" tu je... celý vzrušený spouštím skype na win8.1 a úsměv mi zatuhnul, po té, co na mě spadla dlaždice tvářící se jako skype, dlaždice o rozměru 23", kterou bych se nestyděl dláždit chodbu mezi záchodem a koupelnou... no fajn, brumlám si, to nějak půjde zmenšit, zkouším, myší táhnu a ono to nejde... buď jedna 23" superskypedlaždice a nebo nic... ok, zkouším opět alt+tab a je pryč. Kontroluji lištu dole - skype tam minimalizované nevidím, "nu však on se určitě schoval do panelu v oznamovací oblasti" brumlám si pod vousy a brejlím, zda tam opravdu není - a voila opravdu tam není! dávám znova alt+tab a superskypedlaždice tu zase je... je mi záhadou jak to funguje.
pokračování to má následující den, kdy spuštění skype po startu systému (potom co jsou načteny všechny=amd ccc, programy) trvá jaksi dlouho, na obrazovce je úvodní modrá superskypedlaždice, která indikuje, že se něco načítá, PC se zasekává, ventilátor na věžovém chladiči mého 2jádrového 4,2 GHz amd se kupodivu hlasitě roztáčí!! - což se normálně neděje.. a výsledek? od včerejšího večera jsem úspěšným uživatelem skype portable (ano, v okně o velikosti jaké já chci, vím kdy je skype spuštěn a kdy není /v oznamovací oblasti vidím ikonu, okamžitý start bez vytěžování procesoru atd.)

nevím, kde dělám chybu - jak vidíte hledám nejdřív u sebe a neviním ničehožnic

nadruhou stranu si říkám, proč nejde (podobně jako to má třebas ubuntu) hned při startu/přihlášení uživatele vybrat "klasik rozhraní aka win XP, win 7..
proč jsme NUCENI absorbovat virtuální realitu superdlaždic? vždyť já jsem obyčejný uživatel, já nechci módní doplňky v pracovním PC, a pokud tam musí být, proč nejde udělat nějaká nadstavba, co nové win 8 přiblíží i nám staromilcům... 30tníkům...

ne. nemyslím si, že jsem ovlivněn negativním hodnocením novinářů, v pravdě já žádné recenze a testy windows 8, 8.1 ani neviděl.. ony nějaké jsou?

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

k ovládacím panelům se dostanete přes pravý dolní roh (vyjede ta postranní lišta) - nastavení - ovládací panely.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednodušší možnost, jak se dostat k ovládacím panelům je stisknout kombinaci Win+i a pak jen Enter. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pánové děkuji, večer u PC vyzkouším
samotného by mě to nenapadlo

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že tenhle příspěvek je velice hodnotný a aspoň to dobře ilustruje použitelnost onoho "systému" řekněme běžným uživatelem (ale Vy jste si aspoň našel řešení, opravud "běžný" uživatel by z toho byl na větvi a sám by na to asi nepřišel).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"...ale Vy jste si aspoň našel řešení, opravud "běžný" uživatel by z toho byl na větvi a sám by na to asi nepřišel..."

ano, souhlasím
přiznám se, že mezi rodinou a širším přibuzenstvem jsem pokládán za jakého si IT odborníka, který opraví a nastaví počítač "když nejde" nebo "když blbne", byť sám jsem opravdu pouhým uživatelem. Takže jak to vypadá mezi opravdu běžnými uživateli win 8.1 na PC si moc nedokážu představit.

ještě taková malá poznámka, na kterou jsem uplně zapomněl: po instalaci 8.1 jsem nevěděl jak PC vypnout, v dlaždicích to nebylo až po nějakém googlení jsem zjistil že se dá kliknout pravým tlačítkem na ikonu "start" a tam z kontextového menu (mimochodem ve stylu win XP) vybrat "vypnout"
... a teď nejde o nějakej hate, ale představa toho, že řeknu manželce "no ono se to nevypíná jako předchozí systém, musíš máčknout pravým tlačítkem tady a tam až vybrat vypnutí"... upřímně lidi pro které "počítač" znamená zprávy, fejsbuk atd. NEMAJÍ tucha k čemu a jak se používá pravý tlačítko myši v operačním systému (i obyčejné copy&paste pomocí myšky)!!! nedivil bych se, kdyby ty 8.1 někdo vypínal natvrdo...

nevím, za PC sedím v práci skoro 9hod denně, dělám v autocadu 2014 + jakési nadstavby pro mě jako projektanta, do instalace win8.1 jsem neměl pocit, že jsem počítačový analfabet...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Odborník? Mně spíš připadnete jako "lama", co zkouší kde na co kliknout, a neví, co to udělá. A tajemství tkví v tom, že "odborníci" vašeho ražení nečtou. Začal bych tím, že Microsoft má na svých stránkách tipy, jak na to. A až se prokoušete základní literaturou, tak si teprve nainstalujte nový OS. Zjistíte např., že stačí zmáčknout win+s "ov" a pak enter a máte k dispozici ovládací panely. Ale vy, vy tam rozhodně NIC NENASTAVUJTE! A dát si program (jde to i se Skype - vyzkoušeno) do proužku na kraji obrazovky zvládla i má dcera ve druhé třídě.
Petr

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

"Odborník? Mně spíš připadnete jako "lama"

...očividně Vás to pálí do očí, tak jinak:
když za Vámi někdo přijde, že mu nejde počítač a Vy jako lama mu to sprovozníte... a toto se pak opakuje u rozličných strojů a lidí, můžete pak ze to, že Vás okolí za jakéhosi odborníka považuje?

já to obrátím: podle Vás se člověk stane znalcem PC až po přečtení všech manuálů a návodů... nezlobte se na mě, ale to je pro cvičenou opici.. jak jsem hned v prvních větách napsal velkými písmeny "INTUITIVNĚ" a o tom to celé je že...

kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde... ale mě to nevadí, klidně pokračujte pokud se Vám uleví

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

1) Ale ono to s W8 jde i intuitivně. To, že ne jednomu odborníkovi, za to fakt nemůžu.
2) Rozhodně si nemyslím, že po přečtení manuálu se z někoho stane odborník.
3) Číst manuál je nutné pro ty, kteří se dostanou v základním užívání do úzkých.
4) Btw ten Autocad jste se učil užívat intuitivně?

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

pane odborník, Vy když si uděláte dveře do pokoje, tak kliku u dveří umístíte tak aby nebyla vidět? ( = intuitivní vypnutí windows 8.1. a jiné intuitivní potřeby o kterých jsem psal)
řekněte všem těm lamám uživatelům, co si dovolí koupit nový stroj s OS windows ať si nejdřív začnou číst manuály... nebuďte směšný, víte kolik lidí neví co je ctrl+c a ctrl+v? o ctr+a nemluvě..

nemám v úmyslu se tu o něco přít, pokud se Vám nelíbí názor uživatele, ignorujte ho nebo mi dejte mínus, moc nerozumím tomu o co se v diskuzi snažíte :)

ano, máte opět pravdu, když jsem změnil autocad 2012 na 2014 tak jsem opravdu nebyl na žádném školení ani jsem se nedíval do manuálu... a víte proč? protože těch změn v uživatelském prostředí mezi verzemi moc není... vlastně si jich nevšimnete, krom toho že se změní úvodní obrázek při načítání programu... člověk používá ty samé úkony vesměs... víte o tom? já třeba už od win98 používám dvojklik na otevření programu, pokud samozřejmě není na panelu kde stačí 1x kliknout... a právě že jsem zaznamenal natolik odlišné změny v uživatelském prostředí mezi windows 7 a windows 8.1, že je práce v OS poměrně obtížná... stačí Vám to takto? píši věty příliš rozvité? co takhle spadnout na zem a chytnout se za rypák? pěkný den

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

1) Když se neumíte přizpůsobit novému GUI, tak používejte třeba DOS nebo Unix, mně to je jedno.
2) Ihned po instalaci Windows 8 Vás systém sám donutí najet myší do rohů a tam Vás navede k dalším funkcím, jako třeba vypnutí PC.
3) K těm dveřím: Když vyměním ve dveřích zámek za takový, který lze zamknout klíčem, ale odemknout jde i zmáčknutím kliky zevnitř (např. únikový východ), co mi bude hlásit uživatel, který se systémem zamykání není seznámen? "Mně to nejde zamknout!" Protože pokaždé, když zamkne a zkusí, zda je zamčeno, si dveře odemkne klikou. V tomto případě je manuál celkem elegantní řešení.
4) A když už píšete věty rozvité a používáte jiné češtinské parádičky, používejte interpunkci.

Taky přeji pěkný den.
Petr

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

No vypadá to, že jste asi jediný, kdo tomu opravdu rozumí a ostatní čtenáři Vám klikají mínusy z čiré závisti.
Příště urgujte psaní interpukce bez parádiček v prvním příspěvku, prosím.
Možná, že každý z nás žije na jiné planetě, což nevadí, protože to vypadá tak, že oba zde máme den opravdu pěkný.

:) Jiří-k

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Naklikané mínusy mi jsou volné, ale jsem rád, že naklikané plusy alespoň vám masírují ego odborníka.
Z diskuzních fór jsem již zvyklý, bohužel, že lidi nepoužívají interpunkci, velká písmena na začátku vět, pletou si s/z, i/y atd., tak mě ani nenapadlo, že byste byl ochoten začít psát bez chyb již od začátku.
Ale pěkný den tady máme dnes, to jo.
Petr

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Pane Machálek prozradím Vám pár tajemství:
1) Odborník nečte návody, ale až selžou všechny pokusy, teprve je načase si přečíst návod.
2) Pokud někdo projektuje, má jistou inteligenci a technické myšlení, tudíž je obvyklé, že napřed ozkouší podle dosavadních zkušeností jak se s tím zachází. Pokud na to nepřijde v přijatelném čase, tak bych neřekl, že je chyba na jeho straně.
3) Pokud Vaše dcera ve druhé třídě došla na to, na co technik ne, tak to jen potvrzuje, že se jedná o dětský herní systém a je určen pro kategorii lidí neschopných složitějších myšlenkových pochodů.
4) Jelikož jsem doposud nepoužil výraziva Macroshit, widle, wokna a dnes již zapomenutého Linux rulezzzzzzzz a Widle suxxxx, tímto to napravuji.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) To jsem mu doporučil taky. On totiž vyzkoušel z toho mála, co umí, všechno - a bez výsledku.
ad 2) Já neprojektuji, technické myšlení mi taky není cizí a v přijatelném čase jsem na to přišel. Myslím si, že chyba na jeho straně je. Obzvlášť, když při jeho inteligenci ho nenapadlo zjistit si to na internetu. Místo toho aby tady v diskuzi plakal, jak je novej Windows moc novej a že on, projektant a inteligentní odborník, neumí vypnout počítač.
ad 3) Tato část má vážné nedostatky v logice.
ad 4) Nebudu komentovat. Nerad bych byl označován za příznivce některého z táborů.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) Však já jsem si odpověď našel - vypnutí přes classic shell, to samé ovládací panely. No skype jsem taky vyřešil poměrně efektivně. Dál jsem se v "seznamování" nedobral.
ad 2) Napsal jsem, co mě jako uživatele překvapilo. Neuvědomuji si, že bych plakal. Nikde není zmínka, že bych si neporadil, asi čtete jiný příspěvek na jiné planetě...
Proč z Vašich příspěvků má člověk pocit, že Vám někdo šlápnul do báboviček a Vy to celému světu musíte vrátit? "Proti všem..."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Váš příspěvek tak prostě vyzněl. Stěžoval jste si, že jste dva dny nebyl schopen poradit si se Skype. A neporadil si (doslova jste napsal "zakysnul"). Musel jste začít používat jinou aplikaci. A já jsem to označil, že tady "pláčete" nad Windows 8.1. Jednalo se o hyperbolu, příště ji dám do uvozovek.
Jinak, nainstalujte si W 8.1.1 a budete mít k ovládacím panelům ještě pohodlnější přístup - jediný klik.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Nemá smysl reagovat na to, zda diskuze nabírá hyperbol či nikoliv.
Já nepřiznám, že jsem neumětel, když vím že to není pravda a Vy tento svůj názor neopustíte, protože Vám to zřejmě Váš charakter nedovolí (logicky jiný důvod tam nelze najít, ledaže byste byl placený kýmsi...). Od Vás jsem se dozvěděl pouze to, že mám v nouzi mačkat win+s a číst návody. Budiž to, vzhledem k množství Vašich příspěvků, opravdu rada nad zlato.

Když bych měl ještě snahu držet se původního tématu (což po Vašich příspěvkách téměř nelze):
Náhodou jsem narazil teď na tento článek http://technet.idnes.cz/windows-8-1-update-na-04n-/software.aspx?c=A1404... (vydaný dnes mimochodem), pokud projdete v rychlosti ony body co tam jsou, zjistíte, že to je to o čem jsem psal svůj první příspěvek.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne mily pan machalek akosi nie je schopny akceptovat fakt, ze racionalny clovek si nebude komplikovat zivot a vyvolavat zbytocne naklady kvoli `novemu revolucnemu OS`,
ktoreho `revolucnost` takmer vylucne spociva v `rozdrbani` ovladania a ergonomie usposobenej pre potreby asi 0,0001% uzivatelov (kolko ludi ma na desktope dotykovy displej?)

Racionalny clovek ma inu napln zivota, ako zabijat cas studovanim manualov a snahou odvyknut si od zavedenych `grifov` zakazdym, ked si MS zmysli ze s aktualneho OS im uz nekvapka dost prachov a je cas na novu `dojicku`!!!

btw. pre firmy toto plati tisicnasobne - tam uz ide skutocne o vela

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak víte, co nejsem ochoten akceptovat, pane spc? Z mých příspěvků to nevyplývá.
Pan "spc" si nemusí komplikovat nic! Nic si nemusí koupit.
O to, zda to bude nebo nebude úspěšný systém, se postará trh sám.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné vlákno... právě kvůli "odborníkům" typu p. Machálka jsem velmi rád, že jsem také "odborníkem" typu p. Jiřího a odborným radám těch prvních odborníků se raději vyhýbám.

Pane Jiří, vám přeji hodně úspěchů v boji s W8 a pane Machálku, vám přeji alespoň prémii od MS za bránení jejich produktu až za hranici důstojnosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obavam sa, ze MS nemusi tym obhajcom W8 platit ani halier...
Z mojich skusenosti totiz existuje skupina ludi majuca `pokrok` ako akesi nabozenstvo, napr. mozu byt s vyrobkom akokolvek spokojni no po kratkom case sa citia nesvoji ak nevyjde novsia verzia resp. novsiu `pokrokovu` verziu budu obhajovat az za tu hranicu dostojnosti (aj ked je racionalne krok naspet) - presne ako to robievaju nabozenski fanatici... :o(

Ja osobne tymto ludom vnutorne nerozumiem, ale to ani inym fanatikom co budu nekriticky obhajovat napr. svojho `oblubeneho vyrobcu` atd...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje aj klasicky Skype for Desktop, sam ho pouzivam.

http://www.skype.com/en/download-skype/skype-for-computer

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono tedy mimochodem, ne každý má OEM verzi a ne každý crackuje. Pro určitou skupinu lidí je to i investice a evidentně mnoho lidí nemá zdůvodnění, proč kupovat znovu, když ta předchozí investice stále funguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 mi hlási, že Microsoftová stránka amirunningxp.com obsahuje podozrivý obsah a preto bol prístup na stránku zamietnutý. No proste Microsoft komédia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

treba je to bug v TMG :-)
a treba MS ani nevyda opravu, jelikoz TMG brzy konci

http://blogs.technet.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-blogs-compo...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jen doufám, že teď pod vlivem toho nesmyslného masírování nebudou všichni zbývající XPčkáři zbaběle prchat na Windows 8.1. To by bylo opravdu smutné a v podstatě by to dokázalo, že lidi nejsou nic jiného než blbé stádo co se žene tam kde tráva roste a vítr vane a všechny ty heroické řeči o soběstačných komunitách by byly totálně liché...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne zostavam s XP ako primarnym OS - uz ho mam poladeny aj pre vyuzitie >4GB ram a GTP 4tb disky...
Skor sa odhodlavam uplne zbavit stareho zlozvyku menom IE :o)

Ako sekundarny OS mi musi vydrzat XP velmi dlho, pretoze napr. vlastnim aj specializovany HW na ktory neexistuju ovladace pre W7

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me prekvapuje, ze se s koncem XP nezvysila aktivita alternativnich systemu ... spousta lidi by se treba nechala ukecat k prechodu na "android 4 PC" (rozumej linux) kdyby se predvedlo, ze je to tem XP podobnejsi nez "ty novy windows" (rozumej Metro, fakt, ze jde nove windows pouzivat bez Metra, nastesti Microsoft pred BFU pomerne uspesne taji ...) ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial vzhlad nie je vsetko -> otazka kompatibility je hned pod tym tenkym povrchom a v tomto je bohuzial linux na zaplakanie...
Ovladace nula bodov, na 99% vydavanych komercnych hier mozes zabudnut atd.
W8 je sice hnusne na vzhlad aj pri pouzivani plochy, no kompatibilita je co viem slusna.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Capek sa asi pomylil

podla mna tam malo byt ¨pani Mlynarova¨ alebo ¨frau Muellerin¨ (podla novej nemeckej gramatiky z roku 2006 - http://www.neue-rechtschreibung.de/)

ale inak suhlasim

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Neměl by to spíš být pan J. Hašek?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme, ze mal.. Aj ked Hasek je pre mna len Dominik :))) To ma zmiatlo..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je pak pochopitelné :-)))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Daleko více (než německá gramatika) mi vadí, že autor v nadpise otočil role. Větu "Tak nám zabili Ferdinanda." neřekl Švejk paní Müllerové, ale právě Müllerová Švejkovi. Dále to je: "Kerýho Ferdinanda, paní Müllerová?"...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Podla Historie cs na CT, to mohola byt politicka narazka na posledneho habsburga, ktory sa nechal korunovat ceskym kralom.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_I._Dobrotiv%C3%BD

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Asi myslíte to pokračování "já znám dva Ferdinandy." Vidíte, to mě nikdy nenapadlo, že by se mohlo kromě zavražděného jednat ještě o Ferdinanda I.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ad aktivace XP: Jsem před 14 dny musel přeinstalovat tchánovi XPéčka. Bez přístupu na internet. Takže aktivace po netu není možná. A telefoní číslo přes které se to má aktivovat je nefunkční. Takže sbohem a šáteček.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bych neviděl tak černě. Možná bude nefunkční nějaké 11let staré číslo z instalačky XP, ale věřím tomu, že nakonec bych se na MS support nějak dovolal :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To byl řádně a pravidelně aktualizovaný stroj! Disk jsem akorát přenesl do jiné krabice která neměla internet (ale změnil se celý HW kromě toho disku, tak chtěl novou aktivaci). Číslo co mi Windows cpala byly 800 100 074 (nejde z mobilu) nebo 221 777 222 (nejde vůbec).
Samozřejmě že kdybych hodně chtěl tak bych nějaké funkční číslo asi někde sehnal po několikarém googlování a telefonování. Ale byl tam dual boot s Linuxem - tak tam teď zůstal jenom ten Linux. A o prázdninách ho nahradí tablet s Androidem. Kdo chce kam, pomožme mu tam.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem to řešil také. Zavolal jsem z mobilu asi na to číslo 800 100 074 a řeklo mi to, že nelze volat z mobilu a číslo na které mám zavolat. To pak fungovalo.

Nicméně mě také napadlo jak snadné bude odstřihnout uživatele XPček :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak poslední dva roky jsem aktivoval XP jen přes net, takže telefonicky to už nešlo delší dobu...:P

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mně osobně spíš zajímá podpora XP u společnosti Comodo. Surfovat po netu se dá z plně virtualizovaného prostředí a "podporu" Microsoftu, (mně teda z Microsoftu nikdo jaktěživ nepodpořil) můžete mít na háku ještě další deset let anebo co vám hardware dovolí. Tyhle plačky o konci XP nechápu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Windows XP x64 jsem pouzival asi 4 roky a byl jsem velmi spokojen

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mně taky vyhovovaly, kromě tradičního problému se spouštěním starých věcí pod 64bitovým OS. V tomhle je XPmód ve Win7 plus, hlavně díky obsažené licenci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, absence možnosti spouštět 16bitové programy pod XP x64 byla snad jedinou vážnější vadou na jinak velmi slušném systému. Jiné problémy jsem s ním snad nikdy neměl, co se ovladačů týče, podařilo se mi rozchodit spoustu věcí, u kterých už to vypadalo, že nemám šanci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže chápu dobře, že konečně jsou XP finálním produktem a nebudou mne obtěžovat žádné aktualizace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano i ne. Ano, nebudou tě obtěžovat žádné aktualizace, ne, XP nejsou finálním produktem (a nikdy nebudou), zůstanou tam ještě mraky děr, které nikdo nebude záplatovat.

Soukromě si pracuju na tom, že si uplácám takovou finální instalačku, a to, jestli se o ni podělím, nebo ne, je ve hvězdách (v první řadě je potřeba uplácat takovou instalačku, za kterou se nebudu stydět, což bude asi čelendž, už teď tuším, že to nejspíš nepůjde bez nástrojů třetích stran, což sice nemám rád, ale pokud to splní účel, asi to skousnu).

Normálně bych to udělal tak, že bych si vyladil nějakou instalaci a pak ji sysprepnul a sejvnul do WIM image, jenže taková image by nejspíš nebyla univerzální, protože XPčka moc řeší HAL a při přesunu z jednoho typu na druhý mají tendenci se podělat (na rozdíl od Windows Vista a výše). Takže touhle cestou to nepůjde.

Ještě si hraju s myšlenkou instalace z WIMu tak, že po aplikovámí WIM image na cílový disk se spustí textová a po restartu i grafická část instalace, což by neměl být problém, ale mám v tom drobné mouchy, nedaří se mi zatím korektně integrovat storage ovladače.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.