Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tisková zpráva Gopas: 4 důvody pro Ubuntu 12.10

+1 :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ze vas to bavi...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

na rovinu: nebaví, opravdu mě NEBAVÍ to, jak microsoft tlačí Win8 skrze neustálé omílání úžasnosti Metra. a NEBAV9 mě ani ty kýble tupejch tiskovek, které mi v souvislosti s win8/Metro neustále chodí. Ber to tak, že jste taky jen lidé a potřebovali jsme si s WIFTem prostě ulevit a poukázat na jisté aspekty a tiskovka gopasu v tomhle ohledu vyčnívala.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No a cast ctenaru zas nebavi porad poslouchat dokolecka stejne ohrane kritiky Windows 95 (pardon NT 4, pardon 2000, pardon ME, pardon XP, pardon Vista, teda 8). Ze vas to po tech letech bavi. Proc stejnym zpusobem nekritizujete i ten Linux a MacOS, urcite tam najdete prinejmensim uplne stejne ne li vetsi duvody pro kritiku.

Dekuji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš zač. Jsem rád, že je tu zpravodajství vyvážené a že taky někdo podporuje Linux. A pokud tě tykovýhle články nebaví, tak je prostě nečti. Určitě se najde hodně serverů, kde zas windows chválí :)

Já W8 taky nemusím ani zadarmo :D Spadají do kategorie "nestojí za to je ani stahovat".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve vyváženém zpravodajství by na 91 článků o Windows a 8 článků o MacOS X připadl jediný o linuxu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

opravdu máš pocit, že 91% počítačů pohání windows, 8% masox a 1% linux? já měl dojem že je to jinak. nepleť si desktopový trh s trhy serverovými, tabletovými, smartphonovými apod. tam jsou poměry podstatně jiné.

jinak pokud chceš web, kde se honí hlavně za impresemi na úkor vyváženosti zpravodajství, tak doporučuji třeba živě. u nás na diit prostě "nebudeme onanovat" nad každou blbostí, která z microsoftu vyleze (a já osobně považuju metro NA DESKTOPU za hodně blbej nápad).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oh, on je Ubuntu už i na smartfouny?

A co se tak ježíš? Sáhl jsem na Boha linuxe?

A na metro si KOUKEJ ZVYKNOUT. :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

nepíšeš o 1% ubuntu, ale o 1% linuxu. a android je linux. tak si prosím udělej pořádek ve své argumentaci, ať v jednom postu neargumentuješ jablky a ve druhém hruškami. díky

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, jinde mi zase linuxáci tvrdili, že Android linuxem není. Já teda vím, že je nad linuxovým jádrem.

A nezlob se, správně bys tady na mě neměl ječet, ale poděkovat za námět. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, pokud chces aby se tu vytvarel kult nepratel Windows a sdruzoval se kolem tohoto serveru tak je to dobry postup. Jenze realna situace je uplne jina. Windows 8 je prokazatelne lepsi a lepe vyladeny system nez Windows 7, da se akorat polemizovat o metru, kde nektere veci nejsou uplne dotazene. Kdyz clovek ma trochu fantazie, nadhledu a schopnost logicky uvazovat tak vidi, jak bezvadne by se dalo metro vyuzit ve firemnim sektoru a jak by dokazalo zrychlit mnoho beznych kazdodenich veci. Proste prestante na vsechno nadavat a zacnete misto toho premyslet nad tim co pozitivniho to prinasi a jak by se to dalo co nejefektivneji vyuzit.

Pamatuji si jak vsichni pred par lety kde kdo vital widgety ... dnes uz je snad ze vsech produktu odstranili pac se to ukazalo jen jako odebirac systemovych prostredku bez moznosti nejakeho inteligentniho vyuziti. Metro pritom resi nevyhody widgetu a ponechava si jejich vyhody + pridava plno dalsich moznosti. Jsem zvedavej za jak dlouho bude "metro" i v Linux distribucich. Zatim vsechny zmeny co v menu start provedl MS poctive v upravene verzi implementovali :-) .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

http://alltheragefaces.com/img/faces/png/sad-i-know-that-feel-bro.png

Chapem a suhlasim ale, proti tomu sa bojovat proste neda, MS ma neskutocne peniaze, ktore vynaklada na marketing. Keby baili nove okna s kravskym hovnom, dokazali by to predat a ludia by to nadsene kupovali. Novy ekologicky sposob hnojena domacich rastlin, a OS k tomu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak ... vždyť to psal obchodník (bez ohledu na to, jak vzletnými cizími slovy se sám nazývá) a obchodníci, jak dobře známo, pozlatí i lejno, když jim to přinese zisky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mňa to náhodou zrovna týmto štýlom baví

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jj, presne takove reakce jsou moc prima, treba to nekterym "BFU" otevre oci a donuti je pouzivat sedou kuru mozkovou
+100 bodov :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu by som dal povinne do našej štátnej správy. Zbytočne sa vyhadzujú milióny EUR za enterprise edície Windows, aby ich 95% úradníkov používalo len písanie textu, prezeranie internetu a e-mal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu by vyslo draz, pac pri placeni podpory a servisu ... . Tohle uz skouseli v jinych statech a potichu se vraceli k Win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslíš třeba mnichovskou radnici?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

víš kolik stojí podpora MS? Nebo se domníváš, že je zdarma?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale a od kdy je podpora a servis od MS cenově výhodnější?
Tak to se bavím docela...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je fuckt hodne bidny clanek ..... je to aspon blog? Ptal jsem se uz jednou, jak poznam blog? Zobrazuje se mi to na hlavni strance stejne jako zbytek clanku.

Jinak po fakticke strance - vychvalovat unity? Autore, cos hulil?:) Linux ma jednu dobrou vlastnost, zustane tam kde je a nikdy se nestane mainstreamem. A dost mu pomahaji projekty jako unity, ktere uz tak nepocetnou a bezvyznamnou komunitu rozdelilo na dalsi dva tabory, jen tak dal:)

Co se tyce W8, tak ikdyz lidi maji plnou hubu bezvyznamne casti, ktere se rika nabidka start (nebo metro) a jak ji nesnasi .... tak jeden fakt je jisty. Je to PRVNI plnohodnotny operacni system, ktery lze ovladat (i) dotykem, to uz mu nikdo neodpare:) A to, ze vam chodi info o tomhle (bezpochyby) revolucnim produktu do IT (!!!) redakce, tak to je fakt smutne ze? Tuny clanku o guglim androidu, to jste strikali blahem, co?:o) Tak se hold musite pripravit, ze pristich par mesicu se ponese v duchu W8 a WP8 a po nedodelcich zalozenych na linuxu (jako treba android) nestekne ani pes. Nebo snad nekoho jeste dnes zajima, ze gugl vydal android 5.8.6? Ze na to bude jedno zarizeni a mozna vcerejsi a predvcerejsi na to jeste nekdy mozna dostanou aktualizaci?:o)

Mimochodem, prave jsem shledl https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gHPHgkj2S4s ... kdyz jsem drzel v ruce nesmyslne ctyrjadrove monstra typu S3 s nedodelkem od guglu, tak mi ta recenze na HTC 8X prijde spis jako podvrh z jineho sveta a bezici i7kou nekde pod stolem:o) Hned o vikendu vyrazim do obchodu a budu to nekde chtit vyzkouset, protoze jako uzivatel rok stareho androidu jsem zil v domeni, ze telefon bez jabka na zadech za aspon 20k proste nikdy nebude svizny a pouzitelny:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak děti jsme používaly repliku: "Sám jseš ..." V tomto případě bídnej :-)
Blog se pozná podle "BLOG" před názvem článku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je WP8 stejně tak uzavřený a bez nějaké větší možnosti úprav jako WP7.5, tak to ti teda přeju ;-) systém kde jsi vůbec rád že tě nechá MS uprdnout..... tedaaa napsat smsku....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale o te uzavrenosti to je, podivej se na krale smartphonu - iphone. Dyt to, ze se da android customizovat do bezvedomi je jeho uplne nejvetsi slabina. Kazdy telefon se ovlada jinak, kazdy je zasrackovany nesmyslama od vyrobce a podobne ..... no a hlavne!, update systemu je az kdyz si uprdne vyrobce (cili vetsinou nikdy) ... gugl si jede dal, ale cloveku s androidem zbudou jen oci pro plac ... samozrejme, vyrobcum se to hodi do kramu, clovek, ktery chce mit aktualni system, musi kupovat novy android telefon co pul roku, spis co tri mesice ... a lidi jsou z toho v prve rade nastvani, ale doposud nemeli skoro moznost volby (pokud nechteli vytlacit 20k za iphone). No a vyrobce taky stoji nemale penize prizpusobovat android jeho telefonum, takze na nejake updaty by se mohl zvysoka ....
Zkratka iphone (ikdyz nemam apple rad) je, byl a bude proste pan smartphone. MS to pochopil okamzite a vydal WP7, ktere se dost nepovedly (ale aspon sly updatovat), kdezto gugl s androidem to nechape doposud a to je jeho zlocin a zaroven i jeho trest:) Protoze verim tomu, ze do peti let o androidu nestekne ani pes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne, že taký notebook s Widlami zasračkovaný nezmyslami nie je...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat co jste si na android naprogramoval?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Reakce na mikeczcom 29.11.2012 - 14:08

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pánové hlavně na diit prostě "neonanujte" nad každou blbostí, která z microsoftu vyleze. Jsem rád, že na našém malém českém inernetu existuje projekt ( web, zpravodajství ) jako je ten váš. Rád jsem chodím rád vás čtu. Nenechte se otrávit některými "demagogy" ve zdejších diskuzích a jen tak dále :-) .

Btw taky mě opravdu nebaví jak se microsoft snaží tlačit silou bohužel nejen metro .

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by od věci to Metro zkusit na tabletu - ono totiž stojí za vyližkapsu nejen na desktopu (na čemž se asi shodneme protože desktopů je víc než tabletů s w8). Nemám rád, když se někdo naváží do úspěšných firem/produktů, ale tohle je fakt příležitost jak porovnat ty videa kde slibují rychlost, přehlednost, vyšší produktivu s realitou, kde je prů*er napsat třeba velký Ř. A můžem začít hned u dotykový klávesnice na logovacím screenu :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.