Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 10 důvodů proč nevěřit internetovým specifikacím Radeonů HD 7000

ja vas nemam rad pane soucku, tak tady klobouk dolu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

*jak

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

My teba tiež nemáme radi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych u HD 7-x řady přívítal nativní podporu PCI-Express 3 generace, možnost posílat internet skrze HDMI 1.4 přímo do kompatibilního zařízeni a ktoví možná se dočkáme i väčší/jiné pamäťové sběrnice, samotná CGN nemusí být tou jedinou přímou revolucí, změn se můze udít hodně... Hlavně musí presvědčit majitele Radeon-u tříd HD 58-x a 57-x k nákupu, tu však míchaji výslednou kaši úspěchu i tvůrci her a možná se sejde i něco jako DirectX 11.1 :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, proč to tady vůbec publikujete...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka není proč to publikujeme, otázka je jak bychom jinak mohli čtenářům sdělit, proč to na rozdíl od ostatních webů nechceme publikovat. Původně jsme to chtěli nechat plavat, ale nakonec jsme museli jinak. Je to totiž efektivnější než jednotlivě odpovídat na dotazy typu "proč nepíšete o nových grafikách, když ostatní servery o nich vydali článek už včera". Pokud o daném tématu ostatní servery informují (a to nikoli jako o podvrhu), pak může čtenáře jen těžko napadnout, že to DIIT ignoruje právě z důvodu nevěrohodnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já ten popis ještě zjednoduším: moje motivace pro to, aby Jirka ten článek napsal byla takováto: dva jiné cz weby o věci informovaly tak, že jejich články působily dojmem, že nejde o nepravdivé informace. kdybychom o tom nenapsali nic, bylo by nám některými čtenáři skutečně vyčítáno, že ignorujeme tuto významnou novinku. jediný vhodný způsob, jak o věci napsat, byla pak logicky metoda uvádějící na pravou míru všechny nesmysly, které konkurence převzala bez pozastavení, čímž se nám doufám poařilo trochu přispět k osvětě, mohu-li to tak říci.

že se Jirkův článek přesně tímto účinkem trefil, jasně ukazují dva fakty: na prvním z konkurenčních webů je součástí textu krátká aktualizace a autoři webu se v diskusi netají s tím, že Jirka to uvedl na pravou míru, na druhém webu pak již započala obvyklá cenzura diskusních příspěvků, které obsahují odkaz na tento Jirkův článek na diit.

(na závěr: snad tento post nikdo z čtenářů preferujících konkurenci nebude považovat za chvástání - obsah článku beztak do měsíce spláchne historie a my na diit nemáme ve zvyku nečestně pomlouvat na internetu naši konkurenci).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a já tenhle přístup uvedení na pravou míru jen chválím a to i přesto, že jsem se o údajných parametrech dozvěděl právě tu... ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A on nekdo ty weby co zverujnuji tyto kachny jeste bere vazne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no-X: Preco si myslis, ze ma inu datovu priepustnost ako GDDR5? AK je to 500Mhz a potom 16x tak to sedi.
http://www.rambus.com/assets/documents/091007_rds_sano_jp.pdf

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono tam právě není jasný, jakou že frekvenci uvádějí. Pokud budeme počítat základní, je to nesmyslné z toho důvodu, že je za prvné příliš vysoké a za druhé neodpovídá propustnost oproti GDDR5. Pokud by to měla být efektivní (což se ale u XDR příliš nepoužívá, spíš se uvádí prostě přenosová rychlost modulu), pak je zase příliš nízká - AMD by muselo zešílet, aby na svoje výrobce hodilo náklady předražených XDR2 kvůli cca 15% propustnosti navíc oproti stávajícím GDDR5 zvlášť když to v minulosti byla právě ATI, kdo se Samsungem navrhl GDDR3, GDDR4 a GDDR5, aby neriskovala závislost na předražených licencích. To by se skutečně muselo stát něco, o čem nevíme, aby to začalo dávat smysl. Mimo to by takové množství XDR2 musel někdo vyrobit a to by se rovněž dost těžko utajovalo. V tomhle ohledu by bylo nesrovantelně jednodušší to kompenzovat větší cache, navrhnout další generaci pamětí nebo rozšířit sběrnici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne islo cisto o hodnotu bandwidthu, ktora je spravne pri takej efektivnej frekvencii ale s ostatnym co si napisal sa da len a len suhlasit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velice hodnotný článek. Jen tak dál.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už URL a pověst rambusu dává tušit, že to bude slušná marketingová masáž, ale možná se pletu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.