Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 1000. fanoušek Deep in IT na Facebooku + anketa: Máte rádi Facebook?

Kdyby na facebooku nebylo tolik puberťáckého bordelu, tak bych ho klidně i rád používal bez znechucení, avšak momentálně ode mě sklízí přezdívku f*cksh*t

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za to nemůže FB, ale sortiment Vašich přátel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tam 14 přátel, z toho 5 typických ajťáků kteří typický binec nedělají, zbytek lidí tvoří metalové známosti které občas něco vypustí. V tom by nebyl problém. Problém je však v tom, jak se mnou FB zachází, nabízí mi k přidání do přátel puberťáčky ze základky o které fakt nestojím, popř. mi nabízí různé emocionální skupiny do které se výše zmíněná individua přidávají. A o to já vážně nestojím. Až tam někdy přibude funkce pro vypnutí tohoto pronásledování na každém kromu, tak se to stane použitelné, do té doby nikoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi každý používáme jinou službu :) Já když se podívám na svou homepage, tak žádné nabídky přátel nevidím, pouze pidi okénko 100x50px s nabídkou dvou skupin. Jinak je stránka krásně sněhobílá s několika zprávami od přátel, které jsem zatím "neskryl" - což je nesmírně užitečná featurka, o které spousta FB haterů netuší - díky ní lze jedním kliknutím zamezit příjmu zpráv z libovolného zdroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to já vidím taktéž jedno okénko, a tam mám nabídky jak pro ony puberťačky, tak pro puberťácké stránky a skupiny. A ikdyž to odklikám, tak se toho balastu ne a ne zbavit, po refreshi jsou tam opět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jestli Vám vadí ten malý chlíveček, a zatracujete díky němu celý Facebook, pak není o čem dál hovořit. To rovnou můžete opovrhnout všemi weby, kde se Vám nutně zobrazí reklamy na služby, které Vám nevoní. Sálá z Vás, stejně jako z ostatních, předpojatost. Co snadno odpustíte jiným webům, na Facebooku strháte. Vy i ostatní, podívejte se upřímně do svého nitra, ať naleznete pravý zdroj vaší nenávisti - ano, nejde o nelibost, ani, jak se někteří snaží předstírat, o nezájem. Jeden příspěvek vedle druhého, jako když otevře žumpu - a kvůli čemu, sociální síti? Předestřené argumenty o obtěžování, případně módní zneužití osobních údajů, mi připadají jako pouhé laciné důvody k ospravedlnění iracionální antipatie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo lze použít Greasemonkey a do něj nahrát skript FFixer - po správném nastavení může zmizet spousta nevítaných prvků z FB. Uživateli to pomůže spíš než mu předkládat jeho psychologický profil sestavený na dvou pársetznakových příspěvcích do fóra :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alebou rovno použiť FBPurity a je po probléme. Funguje pod Fx, Chrome, Safari aj Operou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ale neoslovuji uživatele, jestli jste si neráčil všimnout. A profil byl sestaven na základě mnoha příspěvků nacházejících se zde, i na jiných forech. Dle poměru mínusových bodů a negativních reakci na můj malý rozbor zjišťuji, že jsem se vcelku přesně trefil.

Mimochodem, Greasemonkey neznám, a přesto je můj FB čistý. Nemohu tak, a ani nemám potřebu, jej doporučovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Být či nebýt na Facebooku. Souhlasím s Earlem. To hlasité odmítání nebo i nenávist k FB mě přijde hodně neštastná. Někdy se mi zdá, že si tím lidi hlavně symbolizují tu svoji touhu po svobodě a nezávislosti.

Celé mi to trochu připomíná jednu myšlenku T.G.M: "Místo takové veliké souvislosti má náš inteligent svůj kavárenský kroužek, hospodský stůl nebo nějakou místní odborovou organizaci své politické strany. Ten uzavřený vzduch štamlokálu, to jsou ty malé české poměry. Nikde na světě neslyšíte lidi tolik reptat a stěžovat si jako u nás; to je ta nekuráž a ještě něco horšího." Aneb "lev je lvem i v kleci, nestane se oslem."

Podle mě rozumnej člověk nemůže být Facebookem nijak ohrožen. A já se rád zajímám o všechno, co je aktuální. Ale i naprosto respektuju lidi, kteří FB prostě nepotřebují a nemluví o něm. Opravdu tu chybí ještě třetí možnost odpovědi: Nezajímám se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, tak funguje národ český.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znám jen jednu dobrou skupinu, ale ani ta mi nestojí za to abych vstoupil do sekty.

"Čím blbější skupina, tím víc lidí do ní vleze" Facebook

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anketa měla být vynásobena ještě možností, zda facebook používáme. Já bych tak zvolil "nemám rád+používám", protože holt dost známých ano, a na jejich fotky a informace z výletů apod. se jinde nepodívám

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě to chtělo třetí, neutrální možnost: Facebook je mi u prdele a nezajímám se o něj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě ho nemáte rád. To není totéž, jako nenávidět...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No .. nevypadá to :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klikam +1 pro ukulele a pak ze vam vsichni davame jen minusy :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tiez mi tam ta tretia moznost chyba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak by řekl Werich: "To je blbý, to se bude líbit!"

Mně osobně štve jen jedna věc: proč dělá "reklamu" facebooku např. veřejnoprávní ČT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože manadement si vymyslel, že je potřeba se prezentovat jako moderní TV. A Facebook je zrovna v módě. To je stejné jako s možností sledování TV na iPhonu. ČT24 streamuje už 5 let, ale jen pro ten Applí zázrak je potřeba to řešit zvlášť a hlasitě oznamovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale proč vážou diskusní příspěvky k registraci na FB mi opravdu uniklo. mno, možná se tím chtěli vyhnout nutnosti provádět vlastní registrace s ověřováním a záplavě anonymních výpotků, které jsou dnes běžně na iDnes, novinky.cz, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je naprosto zcestné. Zvlášť když jinde na stránkách pořadů je možné vkládat příspěvky do diskuse přímo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba protoze jako verejnopravni medium se snazi setrit a tak pouzivaji funkcni server, o ktere se nemusi starat po HW (s tim, ze servery FB jsou na jine urovni nez ceho by mohla dosahnout CT) a ani po SW strance a tudiz tim setri nase penize? Aspon tak mi to pripada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom to není. Jak už jsem psal, na jiných stránkách ČT je možné vkládat příspěvky přímo. Takže funkční server mají a měly už dlouho předtím, než vypukla mánie kolem FB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a pak ještě přidat otázku:

"o kolika z toho 1000ce fandů na FB si už někdo sosnul snad všechny informace o jeho osobě"

Díky FB a jeho zabezpečení + pramalém povědomí uživatelů, je dnes ukradení identity skutečně jedoduché...

"Facebook, we make life easier... New identity in just seconds" :)
Prostě si vyberete jednu ze 100 000 000 která vám na další kriminální čin vyhovuje nejlépe a sědět půjde zaručeně někdo jiný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co ze je ta xichtokniha ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Facebooku je zajímavá jedna věc. Předtím vystupoval skoro každý na internetu pod přezdívkou. Ale až na Facebook si téměř každý dal skutečné jméno a fotku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já Facebook nemám rád. A - na rozdíl od pokryteckých stěžovatelů-uživatelů - na něm nemám účet. Ha!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tiez nie som na FB registrovany, mam mobil ked niekto nieco chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz jenom to, ze Zuckerberg je podvodnik, je dostatecne zavazna skutecnost, aby si 2x rozmyslel, jestli jemu svoje osobni udaje sveri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na čo ten fb používame. Ja tam mám všetkých známych a údaje o ich a k tomu všetky weby, servery, školiteľov ktorý ma zaujímajú a tak nemusím všetko prechádzať ale len raz za deň sa pozriem do emailu kde mi chodí zhrnutie z dna a pozriem a prečítam čo ma zajíma a k tomu viem čo robia moji známy a či sa k niečomu s toho chcem pridať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FaceBook a podobné služby jdou mimo mě. Argumenty typu "jsou tam všichni, musím taky", "kdo není na FB jako by nebyl" nebo ten co zazněl výše "jinde se na fotky svých přátel nepodívám" atd., mě vždy rozesmějí. Svět PC a internet mi zasahuje do života hodně, ale pořád se s přáteli vídám, takže jejich fotky a video z dovolené uvidím, až tam zajedu na kafe...
Mě tedy chybí v anketě "Vím, že existuje, ale nepoužívám a používat nebudu".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, obzvlášť praktické je zajíždět na kafe do UK, US, Austrálie ;) Anebo si pár let počkat, jestli se známí třeba zase neobjeví tady a kvůli pár ignorantům FB s sebou přibalí i fotky, aby je mohli slavnostně ukázat. Promiň, ale rozesmál jsi mě spíš ty, pokud hloupě zobecňuješ :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děláš, jako kdyby nebylo možné známým z jiného státu ukázat fotky jinak než přes Facebook ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ty ze sebe děláš úmyslného ignoranta, jen aby ses pobavil? Nejde o to, co můžu dělat já, ale pokud většina známých dává fotky JEN na FB, tak je naprosto pragmatické se tam na ně taky dívat, než si to okecávat hypotetickým setkáváním po hospodách (jaké fotky jsme ti měli vzít? vždyť je máme na FB), nebo že to můžou nahrát někam jinam... Ty i předřečník (littleon) mi připadáte jako těžcí teoretici, kteří sice můžou 100x chtít, aby něco hezky fungovalo, ale v praxi je to jinak. A počet fb haterů (hlavně proto, že je to cool) na tom těžko něco změní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele, ty mas ocividne nejakej problem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako s čím, že pragmaticky používám FB, pokud ho používá většina známých, a nemusím se stádně poplácavat po ramenou, jak ho můžu otevřeně nenávidět? Problém mám pouze s teoretiky a ignoranty, viz uživatelé tvého typu "Co ze je ta xichtokniha". Připadáš si pak určitě velice cool a přeju ti to, ale není to argument proti FB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc bych mel jako argumentovat proti xichtoknize?
Holt to neznam a nepouzivam, tak jsem se trochu ironicky zeptal...

stale vic me presvedcujes, ze mas opravdu nejaky problem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdo si připadá cool když na FB je, jiný zase když tam není, to máš těžké. Mně osobně je to celé u prdele, jak jsem už napsal výše :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud znami nejsou schopni me poslat fotky nejakym rozumnym zpusobem, ale jen pres FB, tak je poslu nekam i stema jejich fotkama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to jsi velký kluk ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, popravde ani nejsem zvedavej na fotky svych znamych...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže vlastně uznáváš argumet "jsem na FB, protože jsou tam ostatní"?

Já osobně zastávám postoj "nejsem na FB, protože jeho filozofie je mi cizí". Kromě toho tam být nepotřebuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepoužívám, nevím, k čemu by mi byl :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem ajťák z doby předfacebookové, žil jsem bez něj a budu dál. Překvapivě v mém okolí je spousta lidí, kteří tenhle zabíječ času ignorují stejně jako já. Sociální šílenství jde mimo mě. Facebook je nová forma civilizační choroby. A na takové jednou lidstvo vymře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FB neni pro ajtaky, ale pro ajtiky-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak to jsem to asi pochopil špatně a čtu špatný web... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Situace se ma tak, ze tam je hodne znamejch po kupe. A kdybych ty lidi nemel na FB, tak s nima nejsem v kontaktu vubec. A skype, Messengera , ICQ , uz skoro nikdo nepouziva. Uz ani krysy z kancelare a IT lidi['I:ty:di]. Teda podud s nima clovek primo neco nedela.
Na mem FB uctu nejde vystarat vice, nez z kdejakejch for , kde se clovek zaregistroval.
A ze jsou videt ti co na FB mam, no jsou videt stejne.
FB proste beru jen jako RSS ctecku na kamarady. Dalsi tool z mnoha, setrici cas a penize cloveku co z pracovnich duvodu u kompu porad sedi:)
Je to jako rici, ze vsichni letaj letadlem a ja sem 'konzerva' a letat proste nebudu, je to dabluv vynalez. Jeste jsem sto to napsat na chatu nejakeho fora ci diskuse, pri tom co mne vystrelilo obri Iracke delo.
Socialni aspekt FB je celkem take fungujici. Mam sanci poznat kamarady mejch kamaradu, jsou overeni a dost mozna to bude i podobny salek kavy.
To co pozoruji kolem sebe ja, je to jak se lidi lepe dohaduji na nejakejch akcich. Snazej se navzajem pobavit, ukazuji co chteji, ctou co chteji.
Proste vse co existuje stoji penize tzn i FB. Nutnost vydelavat je jasna a vyvoj nikdo nestopne.
Mouchy nejsou cim se zdaji byt a iNet Newbies se na pritroublejch hrach alespon klikat nauci. I kdyz Mafia Wars, je tak hrozna uchylarna, ze tu bych uplne vypustil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem ve svych cca 32-33 letech dospel do stavu, ze jsem RAD, ze se nemusim bavit s kazdym "znamym"
Mam na icq asi 300 lidi, online obvykle okolo 100, vsechno lidi, kteri byli znami...A pak jsem jednoho dne zjistil, ze kdybych se mel bavit s kazdym znamym, tak cely zivot nic jinyho nedelam. Takze dneska ICQ zapinam pouze, kdyz neco potrebuju resit, a jeste jsem tam pro vetsinu lidi invisible:-)
Stejne vetsina veci, ktera clovek resi, jsou uplne kraviny...Tak jsem se rozhodl, ze kraviny resit nebudu a najednou mam vice casu pro sebe:-))
Z toho vyplyva, ze na FB nejsem a povazuju to za ztratu casu zjistovat, jestli nejaky muj znamy nebyl v hospode a nema tam nove 3 fotky, jak se krasne poblil a vsichni to ted musej videt :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych že tento příspěvek to vystihl do posledního puntíku... děkuju, zasmál jsem se a naprosto souhlasím :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já znam tak 3-5 lidi s kteryma ma smysl se vubec bavit a i to tak jen obcas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak mi většinou v diskuzích lezete na nervy, tak dneska jsme stejná krevní skupina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi bych to nenapsal.
Jak tu nekdo psal nahore na FB je prevazne vetsina tech co travi pracovni dobu za PC a ted jde krasne videt co ty kancelarsky krysy skutecne celej den delaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam to stejne. icq jsem prestal pouzivat protoze kazdy otravoval "cus, jak se mas, co delas, videls it a tamto". tak sem se hodil invisible mimo asi 10 lidi. po case sem icq zrusil a poridil skype kvuli sestre ktera nic jinyho neovlada. jenze po case si me skypu taky naslo x lidi tak sem ho tez zrusil. dneska nemam zadny IM a kupodivu ziju. lidi co neco opravdu potrebuji se bud zastavi nebo zavolaji a ja mam, jak rikate i vy, furu casu pro sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš byste měli o mnoho víc fanoušků, kdyby lidi, co vás čtou, měli konta na FB. Ale protože nemají (včetně mě) a většina FB i nesnáší (včetně mě), tak se číslo asi moc rychle zvyšovat nebude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie je dolezita kvantita ale kvalita. Na svete je po pi.ci vela ludi, ale vacsina je na pi.cu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1 :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diskuze jako všude jinde o FB ... Kdo ho nechce použivat, nepoužívejte jej. Kdo jej používá a nadává na něj, nejprve si prozkoumejte možnosti, než to začnete kritizovat. Kdo jej používá a je spokojen, jednak má vpořádku nastavení a jednak tam nemá extra soukromý informace, nebo tam nemá vůbec nic a jen pozoruje roj svých známých. Kdo je cvok, dává na FB vše a vždy a má u všecho nastaveno "všichni" a leze do všech skupin, takový lidi si do přátel nedávám ... tečka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v ankete chybi polozka: Facebook je mi uplne fuk ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby do těch sítí nevstupovala žádná media, tak ano, ale tím, že ta různá média vstupují, tak už ty sítě nejsou o tom, jestli si píše a něco ukazuje Mařka s Johnem z Austrálie, ale je to o tom, že média tam podsouvaj různě zpracované materiály, které už pak mouhou mít různý vliv na různé typy lidí. Princip vzniku takovýchto sítí je asi jako myšlenka dobrá, jenže lidstvo z toho stejnak udělá hnojiště, tak jako ze všeho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte, ale v normálním světě bez Facebooku vám média nic nepodsouvají? Pokud žijete v civilizaci, tak se vlivu médií prostě vyhnout nelze. Navíc - proč je to vlastně špatně? Vždy vás něco ovlivňuje, ať chcete nebo ne, proč by měla být média zrovna ta zlá?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ale ty media si jde vybirat a vybrat si takova, ktera mi toho podsouvaji nejmene.
Tudiz se napriklad nedivam na zpravodajstvi na TV, protoze tam jde o cistou demenci pul napul se lzi, ale ctu urcite zpravodajske servery, ci servery, kde se dozvim pro mne zajimave novinky, a ktere mam lety proverene, jako relativne duveryhodny zdroj informaci.
Tudiz - vlivu medii se vyhnout nelze, ale lze se vyhnout vlivu tech "spatnych medii"
Proste tim, ze je ignoruju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale přesně tento výběr je umožněn i na Facebooku, a to prostým výběrem těch, které si systém eviduje jako mé přátele. Nebudu si přidávat spolužáky ze základky, ale přidám si kamarády, se kterými si rozumím a můžu se s nimi normálně rozumně bavit. A těch pár miniaturních čtverečků s nějakou reklamou nebo nabídkou čehokoli prostě ignoruju, příp. si ji odfiltruju. Zrovna pro zde přítomné IT odborníky by konfigurace nějaké stránky měla být naprosto přirozená a normální věc - narozdíl od TV, kde s ničím nehnete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nijak se nehadam :-) ja jen argumentoval ohledne toho podsouvani informaci medii :-)
Uprimne receno co se tyce komunikace se znamyma, preferuju icq/skype , nepisu skoro vubec maily, tudiz ani nemusim FB. Kdyz neco chci resit, resim to online, a ne nejakyma vzkazama a podobne. Kdyz nekomu chci poslat obrazky, poslu mu je po icq ci skypu, ci vetsi mnozstvi pres nejakou posilaci sluzbu.
FB je z meho uhlu pohledu prostor pro virtualni ego-onanii, kdy tim, ze lidiu cpou ostatnim hromady fotek a zazitku je presvedcuji, jaky vlastne maji skvely zivot, a jak se okolo nich porad neco deje...
Normalni clovek to bere jako beznou vec, nemusim o tom jeste presvedcovat ostatni...Kolik z tech vsech fotek, ktere tam jsou, ma nejakou hodnotu? At informacni, ci jinou? 1%? mozna...zbytek je brak, ktery bychom osobne neukazovali, ale mame holt FB, tak tam nacpem vsechno, jen at ostatni vidi, jaci jsme COOL a IN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však já se taky nehádám :) Všechno, o čem píšete, se tam jistě dít může, ale i nemusí. S virtuální onanií jsem se setkal jen u lidí, kteří mě opravdu nezajímají. A ti kvalitní kteří zbudou a vytvářejí ony hodnotné informace jsou na FB mnohem cennější, protože tyto informace se dostávají do souvislostí, kterých v prostém mailu není možné dosáhnout. Hodněkrát jsem už vedl zajímavý rozhovor nebo se dostal na nějakou zajímavou událost, o kteréch bych neměl jinak ani tucha. Je to opravdu na vás, jak se tam zařídíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me teda v ankete chybi polozka: cdr server me pekne zklamal ze mezi celkem odbornou verejnost ktera cte tento server taha takovou blbost pro masy jako je FB
(mam FB, ale prihlasim se tam tak jednou za 3 mesice)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím argumentu, proč by se odborná veřejnost neměla zajímat o Facebook. K IT oboru to patří, je to veřejná záležitost. To je jako říct, že psychiatr mě velmi zklame, když se bude zajímat o mentálně nemocného člověka. Nebo třeba sociolog o davovou psychózu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

preto ze odborna verejnost by mala pracovat, vzdelavat sa a nie zabijat cas na FB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Správně! Odborné veřejnosti by měly být dozajista odejmuty mobily, televize a rádio, protože jsou to zabijáci času! Vy fanatici mě fakt bavíte :) To nikdo z vás nedokáže najít jediný racionální argument proti Facebooku? To je samé: kamarád tam hodil fotky jak se poblil (a?), spousta reklamy (kde?), krádež osobních údajů (kdy?), ztráta času (a co není?) - to je doopravdy vše co máte? Nebylo by férovější si přiznat: Facebook nesnáším, protože je populární? Nebo Facebook nesnáším, protože starýho psa novým kouskům nenaučíš? Né, to by nešlo, je potřeba to zabalit do pseudodůvodů, abychom nevyhlíželi jako člověk ovládaný emocemi :). Prosím, bavte mne dál!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FB ignoruju, protoze se zcela rozchazi se stylem zivota, ktery vedu :-))
To je myslim nejpoctivejsi odpoved...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, proti takové odpovědi nelze říct půl slova - žel jsi zde s tímto názorem sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale není, jen nemá každý potřebu vyjadřovat se k něčemu, co jde mimo něj. Přeloženo z češtiny do češtiny, co je mu prostě sprostě u prdele. A to už tu padlo. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta slova, která nejsou vyjádřena, nemohou brána v podtaz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejna slova neni potreba vyjadrovat znovu, od toho je palcovani. Pokud se s prizpevkem ztotoznuji patricne ho opalcuji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych rovnou odborné veřejnosti odejmul celý internet. U televize nebo rádia myslím moc zdejších lidí čas netráví. Internet je zabiják času číslo jedna. Facebook je potom taková podmnožina symbolizující pro většinu lidí "to špatné".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Racionálny dôvod proti Facebooku... ? Nepotrebujem ho. Bodka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je taktéž racionální důvod, nezastřený nenávistí a předpojatostí. Tak se mi líbíte. Přijde někdo z vás ještě na další?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako je pro řadu lidí výrazem životního stylu FB a další služby používat, přestože je vlastně nepotřebují, tak je pro spoustu jiných lidí výrazem životního stylu vyhypované leštěné prdy ignorovat nebo dokonce pomlouvat, přestože by se jim občas hodily. Smiř se s tím, bude se ti lépe dýchat. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S čím se mám smířit? Proti tomu co píšeš, nic nemám. Mluvím o něčem úplně jiném :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu mluvíš o něčem jiném? Úplně jiném? Kritizuješ hatery za iracionalitu, nicméně v rámci objektivity, o kterou se snažíš (nebo se tak aspoň tváříš), bys měl stejně kritizovat likery. Obě skupiny se chovají stejně iracionálně, jen jsou na opačném konci spektra.

Takže se smiř s tím, že se nechovají všichni racionálně a neřeš to, nebo pranýřuj veškerou iracionalitu ve vztahu k FB, ne jen tu, co se ti hodí do krámu. Pak totiž, nic ve zlém, vypadáš ve své obhajobě jako prudící FB liker. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba tyto důvody: uchazeče o zaměstnání nechávají velké firmy prověřovat pátráním po FB (i obdobných sítích), a je vcelku jedno, co o sobě dotyčný zveřejní, jeho přátelé už mohou být mnohem sdílnější, co se týká společných úletů (byť třeba před X lety) Samozřejmě při konkurzu na pozici svářeče takové důkladné seznámení s předešlým životem uchazeče asi nedělají (alespoň doufám) ;-)

Někdy mám dojem, že vznik těchto sociálních sítí iniciovaly tajné služby některé technicky vyspělé země ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pro paranoika může jít taktéž o validní důvod. Pokud má však své soukromí "zakázané", nehrozí, aby se k němu nepovolaná osoba dostala - a že by se k informacím dalo dostat přes přátele? To pak nejsou přátelé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mně nejdou ... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Facebook je módní záležitost. A jelikož módě nepodléhám, ignoruju ho. Co mě ale štve, že to kdekdo každýmu cpe, média se na něj odkazují, apod. Prostě "nejsi na FB, tak vlastně neexistuješ". A vida, existuju :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je nefér považovat FB za módní záležitost. FB je určitě moderní záležitost. Označit něco za módní je už samo o sobě tak trochu pejorativní. Ale to vnucování a odkazy v médiích mě taky hodně vadí. Vlastně si spíš myslím, že právě tady to "vazení" a nechuť je daleko víc módní a jednou přejde. Stejně jako dnes nevnímáme fráze typu "agentura Reuters uvedla" nebo "američtí vědci zjistili".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me naopak vadi, ze jako koncesionar se nemohu vyjadrit na rodine webu ceske televize aniz bych poskytl sve privatni informace soukrome firme v usa. predpokladam ze fake ucty na fb jsou proti pravidlum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to, jak je všem Facebook "u prdele", diskuze docela slušná :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejdojemnější jsou ti, kteří se tváří, že "xichtbuk", "shitbuk", popř. "xichtoknihu" pomalu ani neznají, ale už tím, jak extrémní výrazivo v jeho souvislosti používají, ukazují na pravý opak :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli narážíš na mě, tak si dovolím dvě poznámky:

1) prdel není extrémní výrazivo, nýbrž část těla na které teď sedíš

2) netvářím se, že Facebook neznám, napsal jsem pouze, že mě nezajímá a to je dost podstatný rozdíl a jen doufám, že nebudeš argumentovat tím, že v takovém případě bych ani neměl být v této diskuzi. Toto je totiž diskuze na DIIT, nikoliv na Facebooku a nevidím důvod, proč nediskutovat i o věci, která mě nezajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak si tak procitam e-maily a zjistuju ze me tam pronikl spam:
i just findout your profile on facebook
your profile pic is good :)
can i share mine with you ?
i am :) Adelaide

dont msg back on this email

contact me at

a prave proto zacinam vic a vic nesnaset FB
mejl prisel z naprosto nezname adresy a nechapu jak prosel antispam filtrem kde je nastaveno mazat vse co obsahuje facebook

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

účet tam nemám. možná bych uvítal vstoupit tam jako guest bez registrace, že bych se porozhlédl. . ale myslím, že není o co stát.. http://tdox.sweb.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.