Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Changhong UHD55B6000IS: 55palcová UltraHD TV s rozlišením 3840×2160 na českém trhu za 35 tisíc Kč

Skoda, ze nema pasivni masku .... aktivni 3D, zvlast na takovem modelu, bych fakt videt nechtel:)
Ale jinak dobre no .... osobne bych to radsi videl v 27" monitoru k PC, kde mozna takove rozliseni k necemu je, u TV je to dnes + minimalne rok, dva, naprosta kravina ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co brání používat to jako (např. herní), eh, monitor? :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není to i výhoda? Člověk na to může koukat ze tří metrů, na hry i z pěti :o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, lidske oko tak zaostrit komfortne nedokaze, takze na text jako monitor na houby .... na filmy a hry by to samozrejme slo:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proč z tolika metrů? Jestli dobře počítám, tak je to jako byste si postavili matici 2x2 monitorů full HD s úhlopříčkou 22.5''... A ty taky nemají body velké tak, že je na to nutné koukat ze 3 metrů.
Např. mě do práce by se něco takového hodilo, vešlo by se mi tam celý graf ETL zpracování naráz a nemusel bych scrollovat :) Akorát by asi bylo pohodlnější mít to jako součást stolu, ideálně dotykový workbench :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dóprčic, já teď lituji, že jsem koupil Samsung UE46F7000 :D

Ne, tohle bude hrůza. Za ty prachy máte televizi Full HD, 46" která je chytřejší než vy.

A obraz, užívám si teď na velmi kvalitní VA a je mi úplně jedno, jestli je to 4K nebo FullHD. Ze 4 metrů to stejně unavenější oko nepostřehne, obsah žádný.
Za ty prachy máte velmi kvalitní VAčko co zahrabe tuhle hrůzu kamsi...
A k tomu máte pár (ne)užitečných featurek jako bonus. A abych nezapoměl, dneska dostanete Galaxy S4 mini zdarma k televizi, takže není co řešit :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ako suhlasim, ze tvoja telka moze byt kvalitna ale ja by som slovo HRUZA na tento 55" 4K telkac nevravel kym by som ho nevidel, mozno by si sa prekvapil.... a jedna vec je jasna, velmi jasna, ano, bude to zniet snobsky ale 50" som mal uz ani nepametam, davno..., do spalne alebo detom OK, do panelaku mozno ale 46" je mala telka... ano, vybehnu namna vsetci co mate take telky ze co to pisem... ale stojim si zatym a zo 4m je to fakt mala telka...., uprimne, nechceli by ste vecsiu?.... tak na 2-3m mozno ale 4 a viac? 55" je na doma OK, momentalne mam uz skoro rok 60" LED Sharp so spotrebou 70W a super obrazom a za menej ako ta tvoja 46" a na dalsie vianoce asi bude vecsia, pozeram to zo 4m a nieje to nijak velke, kludne by som zniesol viac.... ale k tej telke, mne sa celkom paci a do spalne by som ju hned bral, pekny dizajn a verim, ze obraz bude vpohode... kamenujte ma....

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

ppč, to si zabil :D len by ma zaujimalo, ako si k tomu prisiel v ČR...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím v obou bodech. (hrůza tento ChangHong není a 47" je na normální obyvák moc málo)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si zvykl koukat na 26" 1366x768 telku dobrých 10 let. A teď je to pro mě meega obrovský. Monitor mám 24", tudíž průměr.

A na vzdálenosti záleží co dělám, když sleduji filmy tak mi 4 metry nevadí, ale jak spustím na konzoli GTA V, tak sedím od ní tak 3 metry. A hlavně ty 4 metry jsou důležité pro funkce Smart a pro kameru. Nepochopil jsem doteď lidi, co sedí od 46" dva metry. U filmů je obličej postavy větší než tvoje půlka postavy a nevypadá to vůbec přirozeně a nebo jsem si po týdnu ještě nezvykl. Opravdu jsem váhal, zda by nám 40" nestačila. A zjistil jsem, že 46" je ideál do našeho bejváku.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

OK, ja som taky nejaky zatazeny na velkost :D, monitor mam 27".... ale je super, ze aspon si si uvedomil, ze 40" nieje bohvie co a kupil aspon tu 46" ale ver tomu, ze 55" nieje omnoho viac a pozera sa na to dobre, clovek si na dobre zvykne rychlo.... poviem jednu skusenost, vlastne sa opakovala 3x v roznych rodinach ale uplne rovnako.... starsi ludia mali doma telku CRT "akvarium" cca 63cm... a chceli nieco nove, stara dochadzala... tak ze kupia 32" LCD, lacne, supeeer... rodinny dom, obyvacka 4,5*5m... Vravim, ze to je malickja telka o nic vecsia ako vasa, lebo vas pomer stran bol taky, tu je onaky, ze to je len roztiahnute... ale ze co, nieje mozne, 82cm je suuuper, ved doteraz sme mali 63.... a kupili telku...., v obchode ich este megamagor zmagoril na fullHD a ine features a z kupi lacnej telky za 230-250euro naraz bola telka za 490 euro...., ziadne funkcie okrem konektora pre kablovku nevyuzivaju :D.... po 2ch dnoch velmi neradi skonstaovali, ze mala byt vecsia, ja som odporucal vtedy aspon 40" koli cene... teraz velmi lutuju, vyhodit ju nechcu, starsi ludia, zrak nahowno, obyvacka velka....mali zapasat tam 50" telu.... ale... maju 32" za cenu 50"... to je byznys...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A co na ní budou nadšeně postižení kupující pouštět za signál? :-)
4x více pixelů znamená, že tam bude 4x více totožných pixelů. A to se vyplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chyba levnych 4K televizi je v tom ze maji HDMI ve verzi 1.4 co pro plynule snimky jednoducho(na toto rozliseni) nedostacuje a tez ze zbytecne nosi funkci 3D. Ja bych bral 4K televizi bez 3D ptakoviny ktora to jenom zbytecne prodrazuje, naopak priplatil bych si radsi za 5x HDMI 2.0(4k nativne ve 60p) portu + k tomu minimalne 2x DisplayPort(y) verze 1.2, dale 3 USB, 2 CI sloty a jako tresnicku 2 opticke vystupy/vstupy zvuku(Toslink). Pribalena by mohla byt i klavesnice a mys(v bezdratovem provedeni) pro ovladani SMART menu. Co se tyka webkamery u takovehle cenove roviny automaticky ocekavam ze je jiz integrovana do tela TV.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Dokud to nemá display port nebo HDMI 2.0 je to k ničemu. 4 K rozlišení ano, ale s 24Hz? Ne, díky to ne. 60 je minimum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ChangHong je kvalitní značka. Mrzí mne, že autor článku je buď totálně nevědomý, nebo nedostal dostatečné "pozorné" od dealera ....
1. ChangHong je jeden z nevětších světových výrobců LCD panelů
2. ChangHong umí dělat kvalitní výrobky, nedivil bych se, kdyby jeho panely montoval třeba Samsung
3. Na vlastní oči jsem viděl TV od ChangHong a kvalitou obrazu strčil do kapsy jiné značkové TV vystavené vedle
4. Changong má jednu ze svých velkých továren také v ČR, podobně jako Panasonic.

Takže vážený pane Ježku, když něco neznáte, tak o tom prosím raději nepište.

Jinak nemám nic společného s firmou ChangHong, nejsem ani jeho fanoušek (když už, tak mám rád Panasonic), ale tohle je prostě trapas. Stejně jako soudu lidí v této diskuzi. Bohužel. Aniž by někdy ChangHong viděli, pošlou ho do pr.... Aby si obhájili toho svého Samsunga, LG nebo Panasonica.
Já mám k ChangHong respekt.

Co se týče tohoto 4k modelu za rozumnou cenu, samozřejmě že nemůžete čekat full výbavu, ale obraz bude jistě výtečný. Cíl byl zřejmý - přinést 4k do segmentu, který se dá zaplatit obyčejnými lidmi.

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak tos napsal perfektně. Bych chtěl vidět 55" UHD tv od samsung,lg nebo panaka která by hned po vydání stála pod 20k u nás v obchodech. No to samozrejme nic proti tem znackam sam mam panasonic a samsung i lg doma najednou :) ale neznamena to ze je changhong hned spatny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.