Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 15 novinek, které přinese VLC 2.1.0

Kam se na VLC hrabe Media Player.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme. VLC je i portable, na druhou stranu pokud si nainstaluješ separé kodeky tak media player přehraje všecko plus máš nad vším kontrolu. VLC má taky hnusný nastavení a třeba kvůli změně velikosti titulků musíš program restartovat :( Taky by nebylo od věci kdyby laskavě vývojáři u linux a mac verzí do installeru dali nabídku kde si zvolím co má vlc asociovat za soubory

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde jenom o to. VLC jde dobře konfigurovat, má dobré filtry a efekty, je pro něj spousta pluginů a taky tam jde dobře streamování...

Instalace kodeků mi přijde zbytečná, když můžu mít VLC, které přehraje téměř vše.

To restartování při změně velikosti a změně fontů titulků mě taky štve. Sice se to nedělá tak často, ale je tam prostor ke zlepšení.

Ad installer:
Myslím, že by to mělo jít, ale musíte to vyzkoušet sám, teď mám k dispozici pouze NB s Windows:
http://www.ehow.com/how_5790155_change-vlc-file-associations.html

A jinak, myslím že vylepšování installerů pro Linux nemá smysl. Lepší je naistalovat aplikaci přes terminál a potom ji konfigurovat dodatečně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Instalace kodeků je zbytečná především pro lidi, kteří pouze přehrávají nicméně pro ty co videa i konvertují nebo požadují širší možnosti nastavení přínos rozhodně má.

Ad installer: mám to odzkoušené na vlastní kůži od cca v2.0. U lina mě to nijak významně neštve protože tam je VLC víceméně best ale na macu to udělá poměrně slušný bordel (zmizí náhledy videí stejně jako na windows nicméně tam to řeší právě installer, na mackovi je pak nutné znovu asociovat soubory přes externí utilitu aby se náhledy vykreslovali třeba přes kodeky typu Perian. Není to sice nic těžkého, ale běžný user to prostě zpět dohromady se standartními nástroji nedá).

BTW ty opěvované efekty má VLC hluboce pod úrovní stařičkého FFDShow - mě třeba chybí něco jako framerate doubler (mám rád opravdu plynulé švenkování kamerou a toho na 23-25 fps dost dobře dosáhnou nelze)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevíte někdo jestli se někde dá nastavit aby se automaticky VLC spouštěl na druhý/třetí/libovolný monitor/televizi na celou obrazovku, případně aby po dvojím poklikání na obraz se přepl do režimu celé obrazovky tam kam chci a né na aktuální zobrazovadlo, MPCHC tohle umí levou zadní, ono už navolit si správně zvukový výstup nebylo zrovna úplně intuitivní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows? Linux? Mac?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

normálně Win

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vůbec netuším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V nastaveniach "Video" a "Výstupné moduly" vybrať "Výstup videa DirectX" a v nastavení "DirectX" vybrať ako cieľové zobrazovacie zariadenie namiesto predvoleného "\\DISPLAY2". Potom reštart VLC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by to bylo tak jednoduché. V některých konfiguracích tohle funguje, ale jsou asi dost výjimečné, já jsem na ně ještě nenarazil. Jako workaround je třeba přesunout okno s videem na vedlejší monitor a to tak, aby bylo celé na vedlejším monitoru, tj. ani rámečkem nezasahovalo na jiný monitor, event. pokud používáte automatický fullscreen při přehrávání, a nevádí vám tak, že zmenšené okno neuvidíte celé, tak můžete okno přesunout až mimo monitor směrem pryč od ostatních monitorů a pak máte teprav jistotu, že se fullscreen spustí na vedlějším monitoru. Někomu to funguje tak, že okno s videem na vedlějším monitoru maximalizuje, ale mě vždy poslouchalo jen minimalizované okno. Doma používám Media Player HC a ten zvládá výstup na více monitorů bezvadně a má i podporu pro docela zajímavý kodek MadVR, který umí obraz vylepšit, pokud to video potřebuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že je autorův nejoblíbenější přehrávač VLC a MPlayer nemusí nutně znamenat, že tento názor sdílí většina čtenářů. To Vaše jednostranné zaměření se mi vůbec nelíbí, ba dokonce se mi hnusí.

Zde je velmi vhodné na Vás vytáhnout Vaši vlastní anketu, sice tři roky starou, ale co už. Pokud chcete aktuální data, udělejte si anketu znovu.

http://diit.cz/clanek/anketa-jaky-pouzivate-softwarovy-prehravac-na-videa

Ejhle, co to vidím? VLC ani MPlayer není na prvním místě? Jak je to možné, když píšete jen o nich? Schválně se podívejme na vítěze ankety (MPC-HC), najde někdo jediný článek pouze o něm? Mně se to nepovedlo, ale přiznám se, že jsem se ani nesnažil vzhledem k mizernému vyhledávání.

Co kdyby, když už se chcete věnovat přehrávačům, jste se věnoval aspoň prvním dvěma, třem, pěti, podle toho na kolik se cítite, ale rozhodně ne druhému a sedmému. Vaše zaujatost, ignorace čtenářů a fixovanost pouze na linuxové přehrávače smrdí až ke mně do pokoje, zbavte se jí!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Namiesto rozprávania treba máknuť napíšte dáke články vy!

A VLC a Mplayer fungujú aj na Windowse

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by šlo, ale podstatně jednodušší je pro mne najít si ty informace jinde.

Ano, fungují. Je ale MPC-HC, BS.Player nebo Gom Player vyvíjen pro Linux? Už chápete, jak jsem to myslel?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ah vlc, snad posledna vec, s ktorou este vzdy dokazem dosiahnut bsod :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to mas nekde neco hodne blbe....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, VLCéčkem to určitě nebude, že ne. Jen tak mimochodem na Mackovi VLC padá dodnes takže bych se ani nedivil že mu to padá ikdyž má počítač rock stable

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ee, neverim, je mozne, ze tam ma nainstalovany nejaky SW, ktery se s VLC hada, ale ja jsem s VLC nikdy nemel problem a uz vubec ne BSOD...
tipuji to na HW chybu a s nejvetsi pravdepodobnosti to bude RAM....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja predpokladam, ze sa jedna o driver na grafiku v notebooku ... Bola menena a inu ktoru defaultne nepodporuje vyrobca a obcas to dokaze robit neplechu, s kazdym update driveru zopar softov rozchodim a kde tu niektory zase lahne. Nechcem priamo narazat na vlc, len zrovna u tejto verzie je to snad jediny problem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používam MPC-HC aj VLC. Ako tu už bolo spomenuté, VLC má v práci s titulkami ešte čo zlepšovať, osobne ho používam najmä kvôli možnosti zrýchleného "pretáčania" videa bez toho, aby mi "pišťal" zvuk, - tu by sa zas mohol zlepšiť MPC-HC, ktorý by mi potom postačoval úplne. Toľko môj pohľad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

napodobne....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemůžu se dočkat nové verze.

nemám rád staré verze ana svém pevnémm disku

Škoda, že nemám jak vyzkoušet blu-ray funkce :-)

Vypalte mi někdo blu-ray jak plave nějaká žena v bazénu pro TESTOVACÍ účely se všemi funkcionalitami blu-ray specifikace :-) Moc prosím :-(

Přepal disku je nezákonný, přitom pro mé účely by to bylo jednodušší :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Blu-ray filmy se daji koupit na kazdem rohu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v Rakovníku ne :-(

A BR filmy jsou dost drahé a pro testovací účely se mi do toho nechce investovat několik stovek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě si ty baby natoč sám u bazénu a pak si z toho udělej image :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

VLC je uplne nejlepsi na DVB-T tunery. Obraz lepsi nez na nativnich aplikacich dodavanych k tuneru..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je v pohode, ale nez si nakonfigurujes / napises / list kanalu a stanic, tak je to docela opruz / alespon ja to delal rucne /
ono zadat jen frekvenci a rozsah je fajn, nejde stanice, ale ja chtel celkovy list stanic co prijimam...
teda neobjevil jsem zpusob, jak VLC automaticky projede frekvence a vutvori seznam...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.. opruz to je.. ale vyuziti Yadif/2x pro odstraneni prokladani stoji za tu namahu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě osobně chybí u VLC možnost "Po přehrání vypnout/sleep mode".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.