Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 1920 1080 opravdu nebude konečná

HD rozliseni jsem videl (na kvalitni plazmovce) a jen jsem ziral, jak kvalitni obraz to je.
S tim platnem v kine mate naprostou pravdu, nechtel bych ani videt takovy obraz, ktery by na platne vzniknul promitanim DVD :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A budeme zase vyměňovat LCD, Plazmy či projektory...
 
Z toho plyne poučení, pokud někdo uvažuje o LCD, plazmě či projektoru, tak ať si ji koupí. Stejně ji vždy do 5-8-10 let vymění. Většinou to bude z technologického hlediska. Při životnosti platmy 60.000 hodin bude její fyzická životnost přesahovat vždy technické možnosti/požadavky dané doby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To srovnani je nezrovnatelne mate tu fotku urezanu takze tie rozlisenia niesu vidiet.... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě teda HDTV digitalizace filmového materiálu nepřesvědčily...
Je vidět že optické rozlišení není nic extra.
Spíš bych řekl že jejich digitalizace do HDTV jenom odhalí nedostatky filmového materiálu.
 
Ale věci nově uložené v HDTV jsou prostě neuvěřitelný...  Spolu s H264/AC3 stačí i 10Mbit na velmi
kvalitní obraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,

na IFA v Berline bylo u firmy Vestel k videni Quad HD (tusim) LCD s rozlisenim (jak jinak) 3840 x 2160. Bylo tam dokonce i minuly rok...

Shaquille

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidím ako normálny technologický pokrok, za pár rokov sa tomu nikto nebude čudovať. Mám len  obavu, ako to bude so spotrebou elektrickej energie pri zobrazovaní videa s takýmto rozlíšením, lebo dnešné technológie sú energeticky dosť náročné. Tiež vidím vzhľadom na požadovanú šírku pásma problém s prenosom napr. cez satelit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prý kvalitní kinofilmové kopii odpovídá rozlišení asi 2,5 - 3k pixelů (vodorovně). Takže do většího rozlišení to už vždy bude nějaké resamplování s doostřováním a jiným umělým vypěkňováním. Význam tento systém bude mít jen pro to co se točí přímo digitálně, nebo renderuje, a samozřejmě pro těch několik filmů "pro pamětníky" na 70mm.
Ale hlavně, na takové rozlišení zatím nejsou kapacitní levné nosiče... pokud tedy chceme koukat na HD obraz a ne na HD čtverečkování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni zajimave jaka by byla velikost bodu, ale jaka by byla jeho uhlova velikost. Kdyz se divas na platno z 30 metru tak nevadi ani pixel o prumeru 1 cm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

576p je jen pro socky, na DVD uz dnes koukaji snad jen ubozaci. 1080p je dnes zlata stredni cesta pro stredni tridu, ale pro nas high-tech a nas, co jsme in, je prave tech 2160p :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mmm333: Co si ale má počít chudák pohodlný boháč (;-), kterému se nad filmem nechce přemýšlet v angličtině a obtěžují jej i titulky? Nezbývá pak než spokojit se s kvalitou DVD videa, resp. spoléhat na "inteligencí" HW upscallerů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nedávno to sosalo TV Orava 21" a dneska jim nevoní plazmy 576p :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti ničemu, ale nevím proč se v článku míchají hrušky s jablkama? Proč v souvisloti s profesionální scénou píšete o DVD ? Profesionální scéna je pro TV vysílání a Kinematografii, kdežto DVD je formát pro domácí promítání. Nikdo si domů nepořídí plátno velikosti toho v IMAXu. Taže obavy že si za 5 či více let budete kupovat nové LCD nebo Plazmy jsou naprosto liché. Přece se na TV o úhlopříce 2m nebudete dívat ze vzdálenosti 0,5 m.
 
Nechledě na to, že i kvalita DVD je dnes až až, protože 95 % lidí, kteří si DVD vypalují snižují jeho kvalitu aby se jim film vešel na 1 jednovrstvé DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Pletou se tady hrušky a jabka... I kdyby bylo 10000p :) tak co? doma to moc smysl nemá. Možná až bude interaktivní stěna v obývaku :) ,ale to je hodně vzdálené

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já bych to ani nebral jako že se nám zvětší zobrazovací plocha - ta zůstane pravděpodobně stejná (teda doma). Pokud máme víc obrazových detailů, dá se ale např. zvětšovat apod. Vždy se mi ve scifi filmech líbilo zastavení obrazu a následné zvětšení fleku o velikosti pár pixelů přes celou plochu obrazovky ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Misko: web firmy, ktorej plagat odfotili najdes na www.red.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V březnu se v Krnově konal seminář 70mm filmu, kde jsme se s kolegou kochali ALIENEm, jakožto i ukázkami z filmů w.z.B: Létající Clliper, West Side Story, Kleopatra, Vojna a Mír, Báječní muži na létajících strojích, Spartakus, Bitva v Ardenách, Anna Karenina, Osvobození Prahy, E. T. mimozemšťan, MacKennovo zlato a spustou dalších. MENSCH ? ES WAR UNGLAUBLICH.!! My Fair Lady ? fantastické ? ty oči Audrey Hepburnové; a ty DETAILY interiérů!!! Něco takového z DVD nespatříte, kdybyste ho 3x při měsíčku 24karátovým fixem dokola natřeli. Vždyť je to učiněná hrůza. Ale budiž ? DVD přece nemá mít veliké ambice. Když však povážíme kvalitu; která nám způsobila malý šok; s tím co lze vidět v kinech nyní (a to nás ohromily více jak 30tileté, všelijak se kroutící a přetrhávající kopie!!), je to skutečně do nebe volající. (Slovy mého kolegy: 35mm-SUXX). Ale i kdyby byly filmy do našich domácích kin distribuovány v rozlišení (pouze:), viz odkaz níže) jako moving JPEG2000 4096*4096, k čemu nám to bude? Znáte nějaký dostupný projektor s tímto rozlišením za rozumnou cenu? Po prohledání webu jsem zjistil, že tak asi nejlevnější projektor s nejvyšším nižším možným rozlišením je CANON XEED SX60 ? 1400*1050 4:3; za bratru 98k. Je to něco podobného jako když si chcete prohlížet digitální fotky. Jaký znáte nejdostupnější panel s rozlišením alespoň 3MP? Že by EIZO R31? Schválně si ho nechte vyhledat Jyxem jako ?bežné? zboží. A na závěr nabádám ty, kdož se již těší na fantastické HD ripy, k nákupu nových hardisků. Pro uložení tříhodinového filmu v nejvyšší kvalitě budoucích digitálních kin budete totiž potřebovat cca. 374GB.

http://www.dcimovies.com/DCI_Digital_Cinema_System_Spec_v1.pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by ty trapáci nejdříve museli prodávat aspoň televize 1080p a ne ty jejich rádoby HD Ready televize... a to ještě za hříšné peníze. Přitom LCD minitory s daleko větším rozlišením jsou na babku... Pak se můžm o něčem bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na margo poznámky mmm333: chod do hnoja (spisovne slovo) ty idiot (spisovne slovo!)..... a pre debilov (spisovne slovo) ako ty je najlepsie 65536 jadrove CPU na frekvencii 10 petahercov ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tom IBC toho bylo víc - partička japonských profesorů a studentíků tam ukazovala Ultra HD s rozlišením 7680 x 4320. Měli tam kameru, projektor, záznamové mašinky i přenosové zařízení. Pouštěli i ukázky ve speciálním kinosálu - ten obrázek byl vážně úžasný, dokonalé detaily atd. No a takové rozlišení v obraze si zaslouží i odpovídající zvuk - byl ve formátu 22.2 s reproduktory ve třech výškových vrstvách - v nějvyšší 10, v prostřední 9 a zbytek dole. Velmi přesně se tam daly rozlišovat směry, odkud zvuk přichází... Nejsem moc na tyhle vychytávky, ale to mě dostalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Kaky: tak toto bych chtěl zažít. Alespoň jednou v životě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2kaky: tak to bych chtel taky videt a slyset!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ultra HD od NHK jsem na IBC2006 viděl a opravdu je to "masakr". Datový tok taky stojí za to. Aby to mohli přenést musejí to rozebrat na 16x HD-SDI (to jest 16x tok 1.5Gb/s). Ukazovali tam funkční celý řetězec.
Něco málo je k vidění zde: http://www.nhk.or.jp/digital/en/superhivision/index.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.