Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 20nm APU Nolan se vrací na scénu

Pokud už má 20nm na spadnutí, určitě se je pokusí vydat jako první. Už by bylo na čase, vždyt Intel už na tom staví kolik let.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jestli budou sedet specifikace s tim co se ted vi, tak by mohl byt Skylake super pro HTPC nebo bezne booky. CPU dostatecne, GPU vysoko nad Intelem za podobny peniz, akcelerace h.265, vetsina "priplatkovych" instrukci Intelu, HDMI 2 a DP 1.3e. Bonus jsou pak otevrene ovladace pro Linux. AMD na nich vazne docela maka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fijha, skylake od AMD :D hehe.... GPU vysoko nad intelom..... hehe.... ovladace od AMD pre linux....hehheheeee

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

A nemá v té cenové kategorii snad GPU vysoko nad intelem? :-) jinak s těmi ovladači na linux... No, o těch bych pomlčel. Opravdu se zlepšili, ale furt mi cs:source s mou 280X nějak dost seká :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A poculi ste uz o skylake? kazdy klika minuska a nevie preco :D pisal o skylake ze bude super a ze bude nad intelom..... Ako moze byt skylake daleko nad Intelom :D Skylake je Intel uArchitektura .... hehhehe... http://en.wikipedia.org/wiki/Skylake_%28microarchitecture%29

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, skylake od intelu (ne jak ten překlik předchozího autora :D) jsou ale jiná cenová kategorie :-) to, že ty nepochopíš to, že se někdo přepsal, tak je tvůj boj :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, chcel som hlavne na to poukazat :D......k tvoju postu: mam doma X4-5350 a s prehladom je to velmi skabucky procak aj grafika.... ano, nieje zly, na vela aplikacii super, HTPC..., mam ho rad ale GPU je slabucke, celeron haswell ma troska lepsiu a vykon CPU ani nehovorim, asi by som si ho uz nekupil, pri beznej praci citim spomalenost aj oproti celeronu 1007U ktory ma zena v malom notebooku....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, jestli na tom provozuješ linux, tak se nedivím, AMD je tragedie v linuxu. Jestli Windows, tak je to vzláštní, protože já mám úplně opačný názor s 1017U :-D a GPU je v AMD rozhodně silnější (jo bacha, jestli tam máš ddr 1333mhz, tak bude o 20% slabší jak s 1600mhz ddr3). U CPU na single bude vítězit ten intel, při multi ale už zas AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte za problémy :-) Mám v HTPC na ITX doske (zo zvedavosti) Sempron AM1 za 30€ a pod Linuxom (OpenElec) nemá problém plynule prehrať Full HD video s dátovým tokom 40Mbit.
A Intel? Ani niekoľko krát drahšie notebooky s Inteláckou grafikou si neškrtli, sekanica, ledva to prehrali

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ted skus nejaky novejsi format jako H265 :-)

Na tomhle konkretni AMD to ma presne 7 snimku za sekundu a hw akcelerace to nepodporuje, Intel procesor to ciste softwarove dekodovat dokaze.....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No to som sa strašne dlho tak nezasmial ako teraz.... V rovnakej cenovej skupine aj určení procesora si Intel tak isto neškrtne pri H265 lebo nemá akceleráciu a tak isto ani výkon procesora to dekodovať. No daj, aký Intel v akej cene dokáže H265 softvérovo dekódovať ??

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

proč furt srovnáváš věci s 1/3 hodnotou? Srovnávej srovnatelné :) za ty prachy ti žádný cpu nezvládne sw ani hw dekodovat h265

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam to doma /pardon v praci/, robim na tom denne, Win7, ramku mam samozrejme 1600 DDR3L, SSD disk..., pri beznej praci proste citim miernu pomalost /hlavne flash na webe ho vie zamestnat.../ a benchmarky nehrajem. Cakal som troska viac, predsalen ten procesor nieje az taky lacny, stoji cca 50e. celeron G1840 je oproti nemu lietadlo a stoji 40e.... uz trocha lutujem, ze som kupil 5350ku ale doska bola lacna, ITX, ano, da sa.... celkom pekny test som nasiel, len tak na popozeraie http://www.techspot.com/review/806-amd-kabini-vs-intel-bay-trail-d/page3...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v 3d marku o víc jak 100% výkonnější jak 1007u (1600 vs 3600 bodů), určitě je G1840 lepší volba jak 5350, ale to je také tím, že jsou úplně v jiném segmentu - G1840 si s komponentama sežere víc jak 70W, zatímco 5350 je na půlce :-)

Proti G1840 postav AMD A6-6400k a jseš prakticky opět na tom stejně s cenou i s výkonem (amd opět trošku slabší CPU, ale zas silnější GPU).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja PC na maximalny vykon nevyuzivam, spotreba je v idle +- gambrinus ale keby som potreboval vykon, mal by som ho...... len pisem, ze uz by som si ho nekupil, je nejaky mierne spomaleny na 50 eurovy procak. Proste to nieje ziadne terno... ved svedcia o tom aj predaje procesorov AMD...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Obrovsky rozdil je v tom, ze misto G1840 muzes dat do stejneho socketu I3, I5 nebo I7. Co muzes dat misto toho AMD procesoru? NIC, AMD nic lepsiho nema.

GPU od Intelu je sice slabsi, jenze se da pouzit externi graficka karta - a pri pouziti externi karty u AMD je zase to APU tak nejak vyhazovanim penez......

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, ale já vždy kupuji nový CPU zároveň i s deskou, zas tak často to neobměňuji, abych narazil na novou generaci se steiným socketem, jak to co mám v pc :-) takže to mě příjde hodně chabé udávat jako výhodu (už jen kvůli tomu, že nevím, kdo by přecházel z G1840 na i7 4770k :-D) nehledě na to, že s G1840 si koupíš desku za 1000kč(k čemu víc jak 2 sloty na DDR3,...), kdežto na tu i7 si ji koupíš v hodnotě 3000+ ;)

Krom toho, amd má lepší APU jako 6400k :-)

na závěr, já narozdíl od tebe neútočím na intel, já jen říkám, že v nižší cenové hladině si jsou oba produkty konkurenčně na tom prakticky stejně, jen záleží na požadavku uživatele.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Prosím zjistěte si kolik si vezme wattů na ploše Windows takový Váš úsporný AM1, něco s J1900 a Haswell Pentium na plnotučné desce. Bude nepříjemě překvapen tím, že je to +- 5W od ssebe, zatím co Haswell bude výbavou a možnostma rozšíření někde úplně jinde. Mám naměřený ASRock Q1900-ITX (picopsu), ASRock AM1H-ITX s DCDC měničem a MSI Z97M-G43 s G3258 (standard ATX zdroj).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale v okamžiku puštění filmu? :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, zle vlákno ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.