Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 22% DPH na software

Pro jistotu chci jen dodat, že tato zpráva nám došla emailem, nejde o reklamu atd. Prostě nám přišla natolik zajímavá a celkem i (smutně) vtipná, takže jsme se rozhodli ji vystavit tak, jak nám došla. A pro správný efekt jsem ji nechtěl doplňovat přímo žádným komentářem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu vaše rozhořčení. Vždyť většina z vás řekla ANO EU. Já jsem byl rozhodně proti, protože mi to můj selský rozum moc nebral a stále nebere. Nechápu k čemu je EU dobrá (řekl bych, že je to obdoba Varšavské smlouvy v bleděmodrém). A věřte tomu, že je to zatím jen špička ledovce. A kolik dalších neúspěchů, přehmatů a neúmyslně-úmyslných chyb vládní strany se ještě na to podaří svést. Je mi z toho smutno a navíc špatně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Novela nebyla dosud schválena. Na definitivní hlasování poslanců zatím čeká, senátoři ji budou teprve projednávat a prezident pak eventuelně podepisovat. Jen tak mimochodem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď si o naší vládě můžu myslet jediné....
 
Tohle je určitě strategický tah proti sw pirátům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neviem co sa  trapite , na slovensku je tato  DPH  -  najprv 23% teraz 20% uz asi 7 rokov .
To iste  je aj na telecom sluzby cize internet ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Evžen má recht! Vzhledem k tomu, že ta novela zatím neplatí, ale platit bude, je jasný,. že onen článek má nalákat lidi k urychlenému nákupu u SW602.
To však nic nemění na tom, že 22% DPH na software je 100% podpora pirátů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to zcela jasná a nezpochybnitelná podpora pirátů ze strany parlamentu a vlády. Není co dodat! Jen se dobře vyblít, nejlépe na chodník před úřad vlády.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kristaboha kdy už ta diletantská zvěř ze Strakovky potáhne do p*dele!?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to cely smutny, souhlasim s Randalfem........ Ceho tim chcou dosahnout, kdo jim potom bude platit dane, kdyz 3/4 Cechu bude sedet za softwarove piratstvi ???

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nehlede na to, ze taky byl schvalen zakon o softwarovych patentech...Uz vidim,jak bohata firma zaplati za patent na kdejakej freeware, a pravym autorum pak zustanou jen oci pro plac. A firma to zacne prodavat za desny love..A taky si zalozi neco jako OSA a prosadi zakony,ze z kazdyho bajtu se zaplati autorksy poplatek,z kazdyho kompilatoru mnohem vetsi (vzdyt se muze pouzit na vytvareni cracku,nedej boze s patentovanyma postupama)....V te chvili se vracim ke sve 486 a hraju prince of persia ;-)) a nakonec to vyhodim z okna a pujdu do zemedelstvi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekne :o). Po dlouhe dobe neco, co me pobavilo. Nijak extra originalni, ale dobre provedene :o).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom, Petr:
Ve svetle skutecnosti, ze novela jeste nebyla schvalena a ze na parte je uveden odkaz na stranky SW602, kde lze zakoupit software, je nad Slunce jasnejsi, ze se jedna o reklamni mail!
Takze by bylo vhodne ten clanek bud stahnout, nebo si za tu reklamu aspon nechat zaplatit...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Evžen: Obdivuji tě Evžene. Nejen že máš na všechno odpověď a všechno víš nejlépe (viz poslední flame na Pandoře), ale ty už nám radíš, co máme vystavit, co ne, a dokonce co máme stáhnout a za co si máme nechat platit!
To mi připomíná tu scénku z Kurvahošigutentag: Nová doba! Host vyhání vrchního!
No, nic ve zlym, Evžene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin:
Ja vam nic neprikazuju... jen nechapu, jaktoze nekdo nedokaze takovou jasnou vec poznat na prvni pohled...
BTW, kdyz uz jsi nakousnul flame na Pandore, nejak jsem se nedockal tve reakce na fakt, ze kazda (statisticky vzato - viz dale) Ultra-Speed mechanika _SKUTECNE MA_ na celnim panelu logo Ultra-Speed a je tedy velmi jednoduse identifikovatelna... zatimco ty jsi tvrdil, ze "vetsina tech, co jste recenzovali, to logo nema". Ale kdyz se podivam do rubriky Hardware a proklikam recenze, najdu JEDINOU mechaniku, ktera to logo nema, ostatni jej maji.
Takze holt zustava v platnosti, ze spoustu - ale ne vsechny - veci opravdu vim lip...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.