Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 24bit/96kHz Sound Blaster Live! na základních deskách

kdyz budu potrebovat kvalitni zvuk (DA prevodnik) na hudbu. bude lepsi kdyz si poridim reciever s dig. vstupem(optic. nelepe) a muzu klidne mit C-Medii :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jen dodam, ze ma MSI K8N SLI ji ma take

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Creative sleduje spravne, uzivatele o kvalitni zvuk zajem skutecne nemaji, coz doklada neustala dominance firmy Creative na trhu se zvukovymi kartami 8)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ja len dodam, ze ten chip nezvlada nic, vsetko robia drivery.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

diky "kvalite" integrace na desku zas takovej skok oproti integrovanejm svabum to neni. proc si teda zbytecne priplacet za neco co nemuzu za par let strcit do novy desky. pro bezne pouziti proste integracka ctaci a to je minimalne 90% trhu. at radsi zlevnej karty jako takovy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oni mají i levný karty jako takový. Problém Creative je spíš v tom, že mají kartý právě "jako takový" a jejich ovladače mají problematickou spolehlivost. Navíc Creative pod velmi podobným nebo stejným modelem ukrývají dost různých variant designu, které se stejným ovladačem různě spolupracují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ako to bude s Rušením ? bral by som radšej externú zvukovku ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Integrovane reseni ma jednu zasadni nevyhodu a to ze signal muze byt ovlivnen jinym ktere se muze projevit jako ruseni (brum, sum). To muze postihnout i znackovou integrovanou kartu. Nikdy neni jistota jestli to ten konkretni vyrobce zvladne tak dobre aby k tomu nedoslo a nebo jestli to odflakne. Pro beznou potrebu staci ty lacine AC97, ale pokud je nekdo haklivy na tyto veci tak neni nad klasicke kartove reseni, kde jsou obvody i prvky pekne na extra tistaku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Glassman:
a co bys teda doporucil (pro 2 pasmove repra za 10-15kKc)?
Myslim za nejakou rozumnou cenu a dostupnou kartu.
Pro klasicky PC chrastitka za 1-2kKc SBLive bohate staci.
jde mi o audio, nejaky 3d efekty me nezajimaj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,trsoku mimo tema...
Je pravda, ze K8N Diamond SLI ji uz ma, ale dejte si pozor, tato integrovana zvukovka vyzaduje -5V vetev u zdroje. Dle specifikace ATX 2.01 (vetsina novych zdroju) tuto vetev nema a zvukovka se tudis stava nefunkcni. Pozor na to.
 
Shaquille

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

toto je dobra a lacna sound card:  CHAINTECH AV-710 8 (7.1) Channels 24-bit 192KHz PCI Interface Sound Card

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Shafa:
Ja mit takove bedny tak jdu do neceho od AudioTraku, at uz Maya nebo Prodigy, to jsou podle me kvalitni zvukovky. Nejspis bych vzal Maya EX7, Prodigy 7.1 nebo Prodigy 192, pripadne chtel-li bych se hodne placnout pres kapsu tak jit do Maya 1010

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

barbucha:
1) dik za tip, vis o nejakem porovnani nebo testu takovych zvukovek? Rada potesi, ale nejaky test vic.
2) Kde se tu o nas da koupit (nebo v nejakem eshopu treba v Nemecku, Rakousku, apod)?
3)Ty repraky (2pasm. za uvedenou cenu) mi pripadaji jaky jedine rozumne reseni cena/kvalita. Levnejsi jsou stejne chrastitka a pro ne vpodstate bez problemu staci Live! - alespon dle meho nazoru.
4) Jsem zarytym odpurcem reseni na zpusob 3p*dele vezi, tuneru, televizi a sestav v jedne mistnosti, proto bych vse rad resil takto. Je otazkou nakolik hrozne bude ruseni zvuku pocitacem.
Kazdou vecnou pripominku uvitam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2barbucha: V takovem pripade je nutne PC umistit do jine mistnosti, protoze jinak sum zpusobeny pevnymi disky a ventilatory naprosto znehodnoti prednes audiosoustavy :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>Shafa: mrkni na Digit Life. Trochu je v češtině na muzikan.muzikus.cz nebo tak. A dodává je Disk - www.disk.cz a řada eshopů. Jinak bych tě taky upozornil na ESI Juli@, M-audio Audiophile a nebo něco od Terratecu dodává např. Intelliware. Teď se mi podaří zajistit nějaké do práce, doma to připojím na hifi aparaturu a konečně budu moct porovnat se soundblasterem co mám za pár Kč z bazaru.
Teď nevím aby to tady nebyla neplacená inzerce, no kdyžtak mě kárejte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro bezne uzivatele co chteji kvalitni zvuk by mela stacit karta Revolution 5.1 nebo 7.1 s chipy M-Audio nebo externi Sonica Theater (ceny u vsech mensi nez 3500 Kc) - horsi je to s podporou v linuxu, tam je zatim podporovana pouze Revolution 7.1, ale nejsem si jisty

U nas k dostani na www.disk.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Shafa:
 
zkus treba www.incompmusic.cz tam se doklikej na zvukove karty...maji tam toho spoustu:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SB live a spol... to je zatrest, pokud clovek ma malinko lepsi repraky

Priklanim se k m-audiu co se levnejch zvukovek tyce, maj vklidu drivery a na spdif se da pripojit i prevodnik za 300.000,- (po redukci na AES/EBU)... ale to uz je mimo ;-)

Za malicko vic penez sou RME (www.rme-audio.de) a ty sou na tom uz pro vetsinu situaci uplne dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Abclinuxu se kdysi řešily zvukovky pro poslech hudby. Jsem taky majitelem stere aparatury a chtěl jsem si poslechnout i něco z počítače. Nakonec jsem si koupil M-audio Audiophile 2496 a jsem maximálně spokojený.

http://www.abclinuxu.cz/forum/show/71087#10

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam dosku s i915G a 7.1 chipom CMI 9880L Azalia a myslim ze ma snad vsetko co moze bezny i narocnejsi uzivatel vyzadovat. A ked chce niekto dokonale cisty zvuk tak si nebude kupovat kartu s co najvacsim odstupom signal-sum ale pouzije digitalny vystup na kvalitny reciever a reprosustavu (ma to SPDIF Out opticky i koaxialny).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja nevim co ted Creative vymejsli, ale nebyl Live integrovany na nejakych malo znamych deskach uz pred peti lety ?
Nemyslim dnesni radobylive, ale OPRAVDOVY live s EMU10K1. Alespon podle KXproject byl pro oboard live vycleneny PCI ID.
Jinak nejak nerozumim tomuhle:
http://www.soundblaster.com/mbupgrade/
neboli presne "Sound Blaster Live! Advanced MB"
tyka se to desky Asus P5P7800 anechapu, co tim ctji ukazat. Deska ma nejanej obycejnej codec (ted nevim jestli AD, Cmedia nebo Realtek ALS) a jen stahnutim nejakeho softwaroveho baliku z toho chteji udelat SB Live ? Co je to za nesmysl ???
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BTW od kdy je Live! 24b zvukovka?!? :o Vzdyt ani Audigy1 jeste nebylo plne 24b... :/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Proč by to byl nesmysl ? Jediné, co je na kartách Creative (pro někoho) výjimečné je EAX, zbytek je podprůměrný crap. A EAX není nic jiného, než nějaké API a syntéza, které může, ale nemusí mít HW podporu na nějaké konkrétní kartě. Tudíž jestli se něčemu bude říkat "live!" (čti: jestli k to bude umět EAX a budou tam ty creative serpetičky okolo) záleží pouze a jen na tom, komu Creative udělí na něco takového licenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.