Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AOC se chlubí: 24" FullHD IPS monitor se špičkovými reproduktory Onkyo

Pokud se navrhu venuje aspon nejake usili, tak dokaze hrat velmi solidne i krabice od bot. Takova krabice s polystyrenu potom hrajena dnesnu dobu primo high-endove. Prvni pripad jsem slysel sam a druhy mam z doslechu pametnika jeste z dob klubu elektroakustiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ozvučnice v podstavci podle obrázku už z principu nemůže dát dobrý zvuk, odhaduji tak od 100Hz dolů nic, byť použijí sebelepší měniče. Snad i ta krabice od bot by mohla hrát líp. A pro vyšší tóny jsou zas moc blízko sebe, žádný prostorový vjem. Kdybych ozvučení displeje řešil já, nalepil bych kapacitní výškáče na stranové rámečky, vertikální směrovost by nevadila. A na basy extra ozvučnici. Anebo udělat displej hrubší, ale pak by zadní stěna musela být zpevněná, aby nerezonovala. Teoreticky by na posloucháni u stolu mohly stačit 2W a to by plocha membrány, pokud by měla dostatečný zdvih, nemusela být zas tak velká.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Musím uznat že AOC šlo neuvěřitelně nahoru. Po éře CRT monitorů kde bylo průměrné a nástup LCD propáslo teď jedou. Když jsem sháněl pracovní LCD s rozlišením 1680x1050 s DVI a HDMI, tak bylo před rokem AOC jediné na českém trhu. Všichni ostatní bez HDMI (ne nechci to řešit přes redukci).

Repráky u PC už drahně let nemám, vše jedu přes sluchátka a někdy mi repro chybí. V létě uzavřená sluchátka na hlavě nic moc...
Tohle vypadá dost zajímavě a zvukově pro běžný poslech pohodová věc, cena pro mě schůdná. Jediné co opravdu nemusím je ten marketingový sranda proužek 1920x1080...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ted to chce, aby jeste pridali 26" monitor s 2560x1440 a 9W repro do 7k a bude to opravdu zajimave ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

5W plastovei chrchlaky su dobre akurat tak do NTB alebo na podobnu prevadzku z baterii ked nieje po ruke siet. U mna osobne uz dlho spolahlivo sluzia drevotrieskove Genius SW 5.1 HT ver. 1. Sice ziadne drahe HiFi ale moje naroky splnaju .

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Se zvukem u PC bojuji už docela dlouho. Zprvu chrastítka za pár šušňů, potom přechod na "zaručeně super" plasťáky které zahrají "všechno", po roce nadávání a úvah "proč to nad polovinu jen šumí a nehraje" přechod na dnes již historickou klasiku Genius SW-5.1 HT v kombinaci se SB Audigi2, což byl doposud nejlepší zážitek v poměru cena/výkon a vydržel mi zdaleka nejdéle. (A tam kde jsem je nechal hrajou skvěle [s určitou nadsázkou] do dnes :-) ) Dnes jsem ozvučení PC vyřešil poněkud drastičtěji a poslech hudby přesunul na místo, kam patří... Kolem monitoru mi na takové to PC šumění stojí ne moc velká stereo drevotříska od Genius. Službu odvede a vypadá to hezky. A na skutečný zážitek z filmu nebo skutečný zážitek z hudby mi v obýváku stojí set Jamo S 626 HCS v kombinaci s AVčkem Onkyo TX-NR 626. Konečně mohu říct, že jsem s "ozvučením" spokojen :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Creative GigaWorks T20

Podla mna lepsie ako drevene geniusy, na svoju velkost hraju slusne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu philipse 200W6, což je IPSko 1680×1050 a má to v sobě 2W chrastítka. Dokonce ty prťavé ozvučnice byly na nástavcích s gumou, takže odpruženo. Nicméně, nikdy jsem je neslyšel a ani jsem neměl potřebu to testovat.

Moje zkušenosti s oběcně malými reproduktory jsou takové, že od toho nikdy žádnej zázrak nečekám. Především pouze systémové zvuky (které mám stejně vypnuté), nebo nouzový poslech mluveného slova (a i to to někdy nezvládnou srozumitelně). Monitor mám pouze jako zobrazovadlo (ZR24w) a k tomu Z-5500.

Monitory s reproduktory jsou podstatně větší, mají ošklivý rám, který zbytečně překáží. Místo toho je lepší dokoupit repra v cenovce kolem té 600ti koruny (už i kvůli elektronické bezpečnosti a rizika požáru, číňani rádi osazujou přesycené trafa, které v klidu velmi hřejí).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

repro k PC mam Dynaudio MC15

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Od doby, kdy jsem před léty (min. 10 let) koupil 5.1 Logitech soupravu už kupuji monitory jen bez repráků.
Nyní mám již zmíněnou sestavu od Logitechu v kombinaci s 27" AH-IPS Philips.
Když chci opravdu poslechnout hudbu, přejdu do obýváku, kde je reciever Denon a 5.0 souprava Pure Acoustics.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.