Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 2,5″ hybridní pevné disky Seagate Momentus XT

Nove stranky diit.cz su otrasne. Je to neuveritelne neprehladne ci si to zvacsujem alebo nie vzdy sa to cita blbo... Oznacovanie linky s podciarknutym textom na cely riadok. Neviem co je nadpis co je udov a co clanok. Vsetko je boldove. Je to otrasne... :(

Aspon tam vypnite bold... Je tu strasne vela textu ktory je uplne neprehladny :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam nieco zle nastavene ja? http://www.solivar.sk/diit.cz.png

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No možná to bude tím, že tlusté je to, co se zobrazuje ve výpisech na hlavní stránce - úvod článku. A zbytek už tlustý není.
No a toto není v podstatě ani tak moc článek, protože celý je psaný v úvodu tak, aby se na hlavní stránce zobrazil celý a nemusel se rozklikávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle ale není nic nového, přesně takhle fungovaly i staré stránky CDR..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč takové disky vůbec dělají ? Jaké to má výhody ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba zrychlit start a používání OS v rúzných lap/nettopech? 4 GB je více než dost pro naprostou většinu systémů a data budou na normální HD části ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak se ten disk dozví co má uložit na flash ? IMHO to takto fungovat určitě nebude.

BTW zajímal by mě nějaký test HHD vs HDD jestli to vůbec k něčemu je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ReadyDrive - Podpora od Windows Vista. Popis třeba zde - http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista_I/O_technologies

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hybridní disk

rocman: Nyní, když už WD vyrábí i SSD, neplánujete uvedení výrobku kombinujícího HDD i SSD v jednom? Výrobek který by mohl těžit z rychlosti SSD a kapacity HDD.

Richard E. Ruthledge: V době, kdy Windows Vista začínala, hybridní disk tu byl. Neprosadil se proto, že za ním nebyl jednoznačně vidět přínos vzhledem k vynaloženým prostředkům (v originále na to Richardovi stačilo slovo "value"). Nevylučuji, že bychom se znovu mohli začít touto technologií v budoucnu zabývat, ale teprve až bude šance na dosažení "value".

viz http://extrahardware.cnews.cz/western-digital-pevne-disky-neumiraji-prav...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, třeba tak, že by se to systému ukazovalo jako 2 disky či oddíly ... ? Prostě jakoby 2 disky na jednom káblu / v jednom slotu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což by nešlo, na to bys celý systém nenainstaloval. Win 7 má v požadavcích na x86 16GB free místa.
A nebylo by to pro BFU, těm bys nevysvětlil, co kam instalovat atd. a kdyby si museli přenastavit věci, jako kde se ukládá plocha, kde je swap atd., protože na disk se systémem by se to nevešlo, tak už by byly v háji (pokud by teda vůbec věděli na co tam ten 4GB oddíl je).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

2,5 palcový disky bych vynechal a rovnou to hodil na klasický 3,5 palcový. Tam je totiž rychlost daleko důležitější a jejich rozšíření je podstatně větší. Kdyby tedy Seagate uvedlo třeba 2 TB hybridní disk s rychlostmi kolem 150-200 MB/s, tak by podle mě šly víc na dračku než normální pomalejší disky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No a jeste vyresit 100.000 prepisu a oznacovani vadnych bloku ;-)))

Jinak pro ostatni, chova se to jako jeden disk a az nema co delat, presype data z FLASH na HDD, pokud vypne proud, porad jsou data na flash a presype pozdeji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, jak moc je u 2TB disku důležitá rychlost... Takové disky jsou spíš na data než na to, aby to byl rychlý systémový disk. A ta cache by měla spíš urychlovat systém než celkový zápis. Protože je logické, že když bude cache třeba 4GB a já začnu kopírovat 8GB film, tak zaprvé těžko bude v cache, takže se stejně bude číst z ploten a zadruhé i kdyby byl, tak půlku stejně budu číst z ploten pomalu.

Ale u těch 2,5" disků to má výhodu. Ušetří se energie. Pokud dělám s OS a ten má všechny důležité části uložené ve flash části a co chci zapsat, tak zůstane taky v cache až do doby, dokud v ní nebude místo, tak disk zastaví plotny = úspora energie = v NtB úspora baterky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.