Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

3 miliony stažených filmů v roce 2002

Paragraf malý
Dvacetsedm společností se podepsalo pod Antipirátskou smlouvu, která je součástí Antipirátského programu iniciovaném Asociací výrobců optických médií OMMA (Optical Media Manufacturers Association). Ze zprávy eMedia Live se také dozvídáme, jaké ztráty z prodeje vyčíslila RIAA a kolik se očekává načerno stažených filmů v příštím roce.

Dvacetsedm společností se podepsalo pod Antipirátskou smlouvu, která je součástí Antipirátského programu iniciovaném Asociací výrobců optických médií OMMA (Optical Media Manufacturers Association). OMMA úzce spolupracuje s IRMA (International Recording Media Association), která tuto zprávu vypistila. Deset fabrik již bylo certifikováno a další dvacetdevět se k certifikaci přihlásily.

Firmy se podepsaly pod archu úmluvy, která je zavazuje dodržovat toto evangelium:

  • Národní i mezinárodní ohledně pirátství a clastnictví intelektuálních práv.
  • Spolupracovat s úřady a dalšími organizacemi při boji proti pirátství.
  • Chránit a podporovat intelektuální vlastnictví.
  • Dodávat produkty nebo služby pouze prověřeným zákazníkům.
  • Implementovat antipirátské procedury a kontroly jako součást jejich obchodnho procesu.
  • Propagovat a podporovat identifikační kódy zdroje SIC (Source Identification Codes).

Ze článku na EMedia Live se ale dají vyčíst další, zajímavější informace. Například že díky kradenému softwaru přichází firmy ročně až o 12 miliard U$. Ztráty v hudebním průmyslu jsou údajně 300 milionů U$ v USA a 4,5 milionu U$ na jiných trzích (alespoň takto to udává RIAA). Co se týče filmů, prý se již denně stáhne cca 270 000 filmů a v roce 2002 by to již měly být 3 miliony!

Diskuse ke článku 3 miliony stažených filmů v roce 2002

Žádné komentáře.