Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 32nm šestijádro Core i7-980X již v prvním čtvrtletí 2010

ta roadmapa je úžasná! aby Intel neměl v roadmapě celý rok žádnou změnu ani v jedné kategorii - to se jen tak nevidí! AMD by skutečně mělo hnout zadkem, jinak nám ty ceny i7 neklesnou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD vôbec nemusí hnúť zadkom. Z obchodného hľadiska im to asi viacej vyhovuje a vôbec by ich netrápilo, keby bolo i7 aj drahšie. Obrat nerobia špičkové a drahé modely, ale mainstream. Dnes si každý rozmyslí, či si kúpi podstatne drahší Intel, alebo mierne výkonnejší AMD, zvlášť keď pri bežnej činnosti to užívateľ ani nepostrehne. To je ako s autami. Porsche je super auto, ale nepredávajú sa väčšinovo práve kvôli cene. A každý predajca vám povie, že radšej predá 100 Octavii ako 5 Porsche.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já bych neřekl že je Porsche super auto. Vždyť do toho člověk nenaloží ani prázdný kolečko, natož pak pytel cementu či dva.
Je třeba připomenout, že i Warťasy u nás onehdy stavěly domy! Takže jasná věc, dvoutakt>poršák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koho zajímá co kokot wift na stránce pro 14ti leté děti zrovna píše nebo dva dny nepíše, když už konečně vyrostete a dospějete

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si secetl 1 + 1 a vyslo mi 10. Co ted s tim? Nejak v tom odpoved na WIFTA nevidim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> 14letý mentor:
Neměl by ses učit na zkoušky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mentor: človíčku ubohý, ty toho asi s původním mentorem, alias loydem blankenshipem, moc společného mít nebudeš. většinu genů nejspíš jo (v rámci odchylek druhu homo sapiens), ale inteligenci zcela jistě ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PHENOM II X6..............

?CENA

>.>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemelo bejt nahodou   tento cpu ( 6-ti jadrovy nahalem) do pat 1339  Core i9 ? .. neco se tady kdysi o tom mumlalo

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to zoki: Svata prostoto! Ano, AMD je z obchodniho hlediska primo odvazane z faktu, ze jediny zpusob jak konkurovat Intelu je prodavat sve "high-endove" procesory za cenu low endovych procaku od konkurence. To je skutecne zpusob jak dosahnout masivnich zisku, jak ostatne ukazuji ekonomicke vysledky AMD za posledni minimalne dva roky. :-D
A mozna te to prekvapi, ale firma nezije z obratu, ale ze zisku. Prodavat pod cenou hromady zbozi opravdu neni zpusob jak dosahnout dlouhodobe ekonomicke stability (zdravi Sky Europe). AMD v dnesni dobe uz neni zadna Skodovka, to je takova Dacia prekonana konkurenci ve vsem a snazici se nabizet alespon tu cenu. Bohuzel pro AMD vyrobit dnes uz smesny Phenom II vyjde stejne draho respektive draze jako i7cku, tudiz narozdil od te Dacie nemaji vyhodu nizsich nakladu proti konkurenci.
Faktem je, ze AMD neni pro Intel zadna konkurence, je to firma kterou Intel trpi, aby mel klid od antimonopolniho uradu. Diky svemu naskoku v technologiich by nebyl problem pro Intel snizit ceny svych procaku na polovinu a tim poslat AMD definitivne na onen svet. Jenze pak by meli monopol a to je mnohem vetsi pruda nez si pestovat neschopnou "konkurenci".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v mych nekolika pocitacich behaji intely, ale tvrdit takovou blbost, ze phenom II je neco jako dacie mezi auty :0)))))) Staci si projet testy vykonu v aplikacixh a ty mluvi o necem jinem. Je pomalejsi, ale ne nutne ve vsem a ne zas o tolik, aby to ridic auta pocitil. A to tvrzeni ze vyroba i7 je levnejsi ne PII pochazi odkud? Velkost jadra ma PhII o maaalinko mensi... Navic jako vylozene lowend se neprodava, ten je s cenami minimalne nekde na polovicce. Pamatuji doby procesoru k5 a k6, kdy intel kraloval svymi pentii II a celerony a amd to prestalo a trumflo intel K7, K8kou..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna skor hneva, ze sa opat vsetci prestali pozastavovat nad stale narastajucim TDP :-( Ake zdroje mate v i5/i7 strojoch, ake s novymi Phenomami? A nebodaj ked ich este troska pretaktujete? A pozrite ake stacili C2Dckam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne321=moron

undeclock PHII @2,4G 1,1V ; 100% load ; BOINC ; F@H ; 8GB DDRII /128b; NO LAG,NO PROBLEM ! ! !

CO FURT MAJU INTEL FANBOIZ PROTI???? KUPTE SI VSETCI KONECNE I9 EXTREME A DRZTE P1C3!

//ALEBO SU NEBODAJ PRILIS DRAHE?????// :sarcasm

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to drk22: Jako ne lowend ve smyslu procaku za tisicovku, ale vem si, ze Phenom II je dneska vykonostne pod i5tkou coz je mid range od Intelu, srovnavat s i7 nema uz vubec smysl, protoze tam je vykonostni rozdil nekolik trid. Pritom pro AMD je Phenom II nejsilnejsi procesor v nabidce.
S temi naklady jsem to napsal spatne, chtel jsem rici ze je bud stejna nebo mozna i nizsi. Naklady samozrejme nikdo moc nezverejnuje, ale lze vyjit z toho, ze technicky vyspelejsi vyroba vetsinou u podobnych soucastek znamena i nizsi naklady a lepsi vyteznost. Ovsem musi se to umet ne jako ATI a jeji neschopnost spolehlive vyrabet jejich bezesporu moderni graficke chipy.
Problem AMD je, ze srovnatelne (z jejich pohledu) procesory musi nabizet za polovinu ceny co konkurence, protoze na ni proste nestaci. To neni dlouhodobe udrzitelna ekonomicka strategie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ne321: Zase jedno z těch zveličení. Rozdíl několik tříd (jak píšeš mezi Phenom II a i7) si představuju jako výkon minimálně dvojnásobný. No to ovšem není pravda. Je to tak výkonově při stejném taktovacím kmitočtu tak rozdíl 20-30%. To zveličování typu: "srovnavat s i7 nema uz vubec smysl" je taky blbost. Samozřejmě že rozdíl 20-30% je sotva patrný. Nebo snad chceš říct, že před cca 5-ti lety byl rozdíl mezi Pentium 4 a Athlon64 několik tříd (samozřejmě ve prospěch AMD)? A že s Athlon64 nemělo cenu Pentium 4 srovnávat??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NE321 je jen přihlouplý fanoušek Intel/Nvidia, takže objektivita nulová. Objektivní člověk by nemohl napsat, že ATI má problém s výrobou čipů, když ATI si je přeci sama nevyrabí, to ví dnes každý. Nevyrábí si je ani Nvidia, všimněte si, že ta problém nemá, přičemž oba vyrábějí u TSMC. Raději si před spaním pusť Landu a běž onanovat nad reklamními slidy core i9. My ostatní si půjdeme přečíst pár webových stránek na našich nových 45W čtyřjádrech alhlonII x4  za pár korun, a pustíme si akcelerované video s rozumným chipsetem za dobrou cenu (AMD 785G), vše v příjemné a tichém mikro atx formátu.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BUGATTI je najrychlejsi.....

Ale, za tie peniaze kupim:
pickup + 2 auta + motorovu pilu + 4kosacky + 8 bicyklov + plasmaTV +.........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

treba citat VIAC OBJEKTIVNYCH TESTOV HW........

rozdiel medzi 800-1066,1333,1600 mhz RAM = 3-12% (mostly sythetics tests, not real world usage )

trichannel ram....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.