Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 35W Trinity překoná výkonem GPU Ivy Bridge o 65 %

Znaky nejsou čínské, ale korejské...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky, doplněno!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Propadák roku IvyBridge - tentokrát i za zoufalý výkon integrované grafiky. Když notebooková (!) grafika AMD má o skoro 100% vyšší výkon než nejnovější údajný high-end v desktopu Intel IvyBridge, skore 2083 vs. 1135 ve 3D mark 2011 ve prospěch AMD.

Je to fail roku, tenhle nejnovější IvyBridge, a to i se zohledněním skutečnosti, že se jedná o nejvýkonnější grafiku Intelu, do levnější procesorů budou dávat ještě větší šmejd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím ťa, nauč sa čítať graf..je to 1135 vs. 720 (AMD vs. INTEL)!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to taky stačí, jako vzor mizérie nejvýkonnější grafiky Intel :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zlatej starej terorista dostane ban a tohohle psychopata tu nechat radit? Koupil vas dede jako filialku nebo co?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uživatelé procesorů AMD mají vyšší průměrné IQ, než uživatelé Intelu. To je vědecky prokázané.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Že tě ty pindy ještě baví psát Create.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak takovou kravinu jsem ještě neslyšel :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stalo se. Jsem skálopevně přesvědčen o tom, že jde o další inkarnaci ATI-Toma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak preto som terorista už dlho nevidel v diskusiach spolu s MACHINA.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pobavil si ma :D
take cosi moze povedat len uplny amater, ktory si nevidi dalej ako na koniec nosa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to že je grafika silnější bylo nad slunce jasnější, spíš by bylo zajímavější o kolik je slabší CPU vůči IB? Přece jen se tyhle grafiky používají na hry v nižším nastavení a tam se projevuje drtivá převaha Intelu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o dost. Ale s ohledem na o 10W nižší TDP a celkem výkonnou grafiku je tohle celkem o ničem, Navíc Trinity jsou určeny jinému segmentu než IB, minimálně svou cenou a zaměřením.

IMHO jsou to ideální kusy křemíku do HTPC a "trochuherních" netbooků. Mimochodem, mám velmi dobrou zkušenost s AMDčkovými 11" netbooky, oproti těm intelovským s Atomem jsou to skvělá internetítka a dokonce použitelná pro takové to domácí gamesení. Za tu cenu je to v tom balení (cca 1kg) jasný kup pro notorické cestovatele a děvčata.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

olaláá, do jiného segmentu? APU jsou především pro mobilní zařízení a IB s HD Graphic 4000 rovněž. Takže Trinity bude stačit akrorát na udržení stavu který je mezi Llano a Sandy Bridge....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Já bych si dovolil tvrdit opak.

IB je jasně cílen do strojů určených do byznys segmentu
Trinity je jasný mediální/herní vítěz. HD4000 se svými ovladači zvládá tak maximálně desktop a základní 3D, na hraní to opravdu není, protože těch chyb je tam jako máku. Viz testy všude po netu. Aneb klasika od Intelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel a ovladače jsou kapitolou samou pro sebe, ale po posledním update se kvalita i výkon dost zvedla, takže i HD3000 už dýchá Llanu za krk. Na HD4000 zatím dobré ovladače nejsou, ale je to novinka tak to lze pochopit. Radeony jsou na tom s podporou pochopitelně lépe - sice taky ovladače nic moc ale proti Intelu nebe a dudy. Jenže výkon na takt nemá ani na SB a na notebocích se obvykle hraje v nízkém rozlišení s medium/low detaily a tam výkon CPU dost pomáhá. Výhodou pro Intel je i QuickSync která z výkonu grafiky těží víc jak AMD z Radeonu. Bohužel to vypadá že AMD ideu Fusion první zrealizuje Intel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Radeoní ovladače nic moc? Tak nevím, ale moje PRAKTICKÉ zkušenosti praví, že jsou lepší, než ty pro nvidia Quadro. ;-)

Zbytek je, nezlob se, zjevný nesmysl.

1. jednoduché/starší hry na "low" utáhne i starý CPU (ostatně demo s Dirt3 jasně ukazuje, že to funguje docela dobře).

2. QuickSync a jeho kvalita: bylo to myslím i tady, QS je svou kvalitou daleko za řešením od AMD nebo nvidie.

3. Fusion: tohle je gól největší. Vyvozovat z Quicksync, že intel je na tom s integrací "fusion" lépe, je dle mého názoru zcela liché. QS, jakož i podobné řešení AMD nemá s technologií fusion v podstatě nic společné. Jedná se o specializovaný a jednoúčelový "přílepek." Oproti tomu fusion je o plné integraci GPU do CPU včetně funkčního propojení, až "splynutí" obou částí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A moje praktické zkušenosti s obyč ovladači jsou naprosto odlišné. Už kvůli tomu hroznému softu bych znova do AMD grafiky nešel, zvlášt co tak drasticky zvedli cenu - když byli levnější než NV tak se ty pochybné a chybami promořené ovladače daly snést. Taktéž prudí závislost na MS frameworku kdy z nouzáku Catalysty nejdou odinstalovat. Dále možnost vynucovat AA/AF filtry jen globálně, u GeForce to jde už věky jen pro jednotlivé hry. A celé to rozhraní vypadá jak vytažené z deset let starého linuxu.

Co se týče QS tak ho Intel za krátkou dobu doslova vydupal ze země, zatímco AMD léta jen mluví a slibuje modré z nebe a skutky silně pokulhávají. Ona ta Intel grafika není po hw stránce špatná, ale zabíjí ji ovladače které má ještě mnohem horší jak AMD. Svědčí o tom poslední update kdy výkon drasticky poskočil, takže rezervy jsou značné, vzlášť v poslední generaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

profily pro samotné hry sice v Catalystech nejsou dlouho, nicméně už je umí, tzn. to vynucování AA/AF atp. jen globálně je dnes již mylná informace. Upřímně řečeno od té doby co neinstaluju hračky jako Ati Tray Tools, tak s ovladači AMD nemám problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé, mohl byste popsat kde onu funkci mám hledat? V Catalystu jsem ji neobjevil ať jsem hledal jak jsem hledal....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

od 12.1 preview to tam už je, u starších ne. Já vím trvalo jim to ;-))) Pod záložkou gaming/hraní je 3D nastavení a profily, v 3D nastavení se to šecko nastavuje a nahoře máš možnost uložit to na některý stávající profil nebo k nové aplikaci a při uložení ji to chce najít. V profilech už je přehled uložených profilů a výpis jak jsou nastavené. můžeš je mazat nebo použít nastavení globálně, ale to se naštěstí nepoužije dokud to nedáš aplikovat, takže můžeš upravit a opět uložit profil...

de facto to vypadá takto:
http://media.bestofmicro.com/4/8/318968/original/Capture.JPG
http://media.bestofmicro.com/4/7/318967/original/Capture2.JPG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.