Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic předvedl 370cm plasmu s rozlišením 7680×4320

Na poměřování pindíků supr věc :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>O stabilizaci se stará nový systém skenující vždy několik pixelů současně ve vertikálním směru..
nejde nahodou o "multiline simultaneous scanning method" snizujici vertikalni rozliseni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bude moje příští telka. Akorát budu muset vyměnit AV receiver, který umí upscalling jen na 4k ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte si, že je takovéto mega rozlišení využitelné na nemostrózních televizích ? Já myslím, že není. Na menších televizích (40"-60") bude rozdíl mezi Full HD a 4k minimální, pokud se budete dívat ze vzdálenosti 2 a více metrů. Pokud někdo kouká ze vzdálenosti menší jak 1 metr, tak to potom už ano.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, ale rozlišení co se dnes používá je děsivé. Mluvím hlavně o rozlišení videa, nikoliv televizí jako takových. Přiblížím se k blbé LCD z Tesca s úhlopříčkou nějakých 55 cm nebo kolik a je mi na blití z té mazanice co teče přes satelitní vysílání. Takže problém je v obsahu. Naprosto nedostatenčná kvalita videa. Komprese, komprese, komprese a k tomu malé rozlišení. Ta plazma by byla bývala super, kdyby bylo bývalo existovalo video v onom rozlišení. Zkušenost z praxe říká, že tomu tak zřejmě nebude. Takže zpátky k osvědčené CRT technologie, která spolehlivě kvalitně zobrazí i ono satelitní vysáílání, ze kterého je nám na i na malém LCD ke zvracení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdo by doma "zivil" takovou plasmu? uvidime co a kdy prinese OLED...
ovsem jako stena v obyvaku by to bylo super, jen kde sehnat video obsah, zeby z naseho DVB-T? checht...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byl příkon 1 kW, je to zhruba 5 Kč/hod. provozu, což není nic hrozného - ve srovnání s cenou za hodinu provozu u výkonnějších dataprojektorů a zejména pak s ohledem na pořizovací cenu, proti které bude asi účet za elektřinu téměř zanedbatelný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

velice pochybuji, ze tato plasma bude mit cca 1kW, podle me to bude mit prikon podstatne vetsi....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

7680×4320 je rozlišení, které už bych považoval za kvalitní. Tady už pravděpodobně uspokojíme bežné tolerance lidského oka. Ten chujistán s LCD TV, kdy všichni hrrr hrrr blbečci povyměňovali osvědčené CRT za ty shity a teď na tom sledují upscalované komprimované mazanice, to je do nebe volající... Vzhledem k tomu, že dnes mnohdy ani blu ray nejede v pořádném 1080p bez viditelné komprese, obávám se, že 7680×4320 je minimálně na 10-20 let jen utopií...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo, tak rozlišení oka v pohodě pokryjí i dnešní full HD zobrazovadla - záleží jen, z jaké vzdálenosti se na ně díváš - viz třeba http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2006/12/resolution_chart.jpg
Takže netuším, k čemu by na domácí použití bylo rozlišení 8k. Vlastně i 4k je naprosto zbytečné, pokud někdo nechce telku sledovat ze 30ti čísel, nebo pokud někdo nemá obývák jak hangár.
Bohatě by stačilo, kdyby se do těch telek dostal kvalitní zdroj obrazu a ne ty kostičky co se u nás vysílají ;(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.