Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšel nový 3D Mark - bude jím ale někdo testovat?

Novy 3DMark sa da kupit aj na Steame a ma dokonca achievementy. Koli nim si ho hadam aj kupim :) Take ako OC Madness, Hydra alebo It’s over 9000!!! dosiahne malokto :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč se vlastně od testování 3D Markem ustupovalo / ustupuje? Jinak nový 3D Mark se mi celkem zamlouvá, aspoň to není slideshow od začátku až do konce. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je to prostě jen abstraktní test na který se podíváš jednou a pak už nic.

Lepší je věnovat čas testování skutečné hry / užitečného programu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja se na ne treba dival, protoze to byl jakysi standardni test narozdil od her, ktere maji ruzne nastaveni atd. Je skoda, ze se od toho upousti, grafiku jsem pomeroval prave podle 3d marku.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

2001 se myslím dala i hrát (pickup s kanónen) ;) Ale jinak by mě zajímalo jak přišel autor na to, že se od 3dmarku ustupuje? Nezapomíná na velké firmy, které tím testují počítače přímo ve fabrikách (HP/Compaq to dělal již od 3DM99)?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hledí se především na chyby v obraze, výkon je víceméně vedlejší. Používá se hlavně na výstupní kontrole (QC pass) - tedy těsně před tím, než se produkt zabalí a odveze. Navíc ne všechny HP co se v Čechách vyrábí jsou bez grafiky a ne všechny se v Čechách dají koupit ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

v jake chore mysli se vylihl ten napad, ze detaily/rozliseni/whatever mnoho lidi nepotrebuje? Proc teda nehraji stale vajicka na elektronce?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To byla reakce na mě? Já o detailech/rozlišení/whatever nic nepsal. Ale polemizovat by se dalo, ostatně stačí zajít někam s arcade automaty ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím faktem se prostě smiřte. Těch hráčů, kteří potřebují vidět kdejakou miniaturní pitomost je méně, už tak je to rozlišení mnohem lepší, než v dobách 3DMarku 2001.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Navíc při hraní her zrovna nekontrolujeme na displeji dva pixely, jestli jsou správně optimalizované, ale spíše vnímáme celou scénu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta je ovsem porad pomerne dost hnusna, casto jdou videt jednotlive polygony a jejich hranice, listi na stromech ma casto nulovou tloustku. Vetsinou je casto uplne spatne nasvicena scena, nerealna fyzika, mizerne vypadajici voda, protinajici se solid objekty, je toho spousta, co se mi nelibi. A bohuzel vetsi uroven detailu uz hra neumoznuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To co dělá hraní hraním je hratelnost. Co bychom říkali v osmdesátých letech?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

pro me hrani dela hranim dobry pribeh, na ktery se uz u RPG her moc nedostava. Nicmene skarede ztvarneni ten pribeh kazi. To je neco jako se divat na blbe udelany film.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A co chceš vyprávět u RPG íčovin? Neřeknu u her typu Mafia kde je příběh zasazen do něčeho reálného.

A blbě udělaný film může mít stále dobrý příběh, což RPG mít nebude protože je to jeden velkej nesmysl. Přesně tenhle styl hraní naboural a uemnil celou herní scénu kdy i v pitomejch závodech mě hra nutí sbírat gumový medvídky a kdejaký sedmimílový boty, který stejně nepotřebuju :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Serie Zaklinac mi prijde pribehove dobra. S ni jsem byl spokojen. Nutno vsak rict, ze u dvojky ten pribeh byl dobry a daval smysl jen pri nekterych pruchodech hrou (tj. jen nektere nelinearity pribehu do sebe pasovaly.) Navic bych rekl, ze vetsina fantasy knizek by sla prevest na RPG s tim pribehem, co maji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že ta nelinearita je dalším faktorem, který vyprávění příběhu omezuje :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až budou mít hráči ochotu platit si clusterový systém na výpočet reálné fyziky v reálném čase, pak budou jistě porovnávat své výkony. Ale ani filmy (např. Pixar) netočí tak reálně, protože prostě reálně nejsou. Realita není na monitoru, ale za oknem.
Tady už se dostáváme na hranici omezení algoritmem a dochází k aproximacím, protože např. pohyb trávy, listí nebo vlasů nelze reálně vypočítat.
Grafická karta, která by uspokojila řekněme velmi náročného hráče stojí nějakých 24.000,- čili víc, než průměrný plat, a to ji musíte dát do stroje, který vás vyjde na zhruba tutéž částku. V době, kdy jsou hlavně mezi mládeží nejprodávanějšími zařízeními notebooky a netbooky je takových hráčů méně než v dobách, kdy byli hráči bez internetu nebo šťastně naslouchali zvuku modemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze pry hraci pocitacovych her maji prumerne 37 let dnes.. A ano, je skoda, ze se technika i produkty zameruji na ty nemajetne a pak se to suli na kde cem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak je to celosvětově, ale v USA je průměr 30, 37% hráčů má 36+ let.
http://www.gamespot.com/news/average-age-of-us-gamers-now-30-6380546

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

možná to vyplynulo z toho, že hlavní vývoj probíhá pro konzole a tam se hardware moc nemění

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

nejsem si jistý, jestli si to po letech správně vybavím, ale mám pocit, že když jsme to řešili kdysi na cdrku, tak to byla doba nějaké verze 3Dmarku, která šla pustit jenom jednou a registrovalo se to na jeden mail a pak se musel použít nový. další možnost byla koupit profi verzi a nějaké tisíce, nebo to "ukrást na internetu". tehdy jsem si jednoduše řekl, že když se futuremarkové mají potřebu chovat tímhle způsobem, já nemám potřebu nadále plýtvat časem na testování v tom jejich synteťáku. a myslím že historie mi dala celkem za pravdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ak by daval test c.1 graficky totozny obrazovy vystup pre telefony, tablety aj pre PC, potom by to bolo nieco nove a uzitocne. Doteraz sa tieto platformy nedali priamo porovnavat takymto typom testu a tak sme sa mohli len dohadovat, kolko este chyba mobilom do dosiahnutia grafiky PC hier/konzol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tos tozny ako totozny. Neni mozne spustit rovnaky .exe program na roznych OS /API. Predpokladam ze 3DMark Ice Storm su aj tak 4 rozne upravene verzie.Zvlast pre Android,Apple, Win a win RT. Co maju rovnake budu asi len textury.
Inak ani desktop grafiky AMD a NVIDIA nedavaju pri rovnakom nastaveni 100% totozny obraz .

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je jasne, ani dva rozne ovladace na tej istej karte nedaju uplne rovnaky obraz. Mal som skor na mysli, ze testovacia scena bola vytvorena rovnakou geometriou/texturami/shadermi, aby bol obrazovy vystup co mozno najviac totozny. Aj som si to doma spustil, ale ten prvy test sa mi zda chaby aj na pomery lepsich tabletov.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

iOS nebo Android podporují DirectX 9?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Android jo, přes Wine. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sice pomalejš, s chybama, s půlkou features, s jiným nasvícením a barevnou paletou ale tak hlavně, že bezproblémově :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wow ..... hned si to jdu koupit, jiste dulezity kousek SW .... sice je to drazsi nez upgrade celeho operacniho systemu, ale za ty prachy to stoji!

BTW: futuremark je nejaka nastrcena firma na prani spinavych penez, nedovedu si predstavit, kdo by si to mohl koupit ...... koupim si benchmark, abych si ho jednou pustil, vyhodilo to na me nejake cislo a zase ho mohl smazat? OMG

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.