Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 3D Mark Vantage ohlášen

Jestli to bude jako PCMark Vantage, který lze spustit jednou jedinkrát a jinak se musí platit, tak to si ho můžou rovnou strčit do prdele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ukulele: souhlas - 1× spustit, nasrat usera že jeho čerstvě pořízené hypermoderní železo stojí za prd - a za případné další spuštění (a znovunasrání se) chtít ještě platit, tak tomu říkám divná marketingová strategie. Ale co, masochistů zdeptaných z toho že v Crysis nemají 390 fps chodí po světě pořád dost - a někdo přece musí nVidii, AMD i Intelu ten vývoj zasponzorovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj presne 3Dmark ma vypovidajici hodnotu blizici se k nule. Neco jako "Testy studijnich predpokladu" na VS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..nic moc kosmická loď.. to tam nemohli hodit raději Red Dwarf ? :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..apropos .. "Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/www/cdr-db/a on line 397" ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu si pomoci, ale všechny 3 obrázky mi hodně připomínají záběry ze Star Wars: Epizoda 3 - Pomsta $ITh-ů. :-)
Je fakt, že jsem jako velký FANoušek SW tím hodně ovlivněn, ale stejně ... ;-)
Klidně vsadím celou reputaci redakce CDR.cz (a to a právě že mezi ně nepatřím), že ta planeta musí být Coruscant. :-D
P.S. May the Light Side of the FORCE Be with You All! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

at se jdou bodnout, jako nehráče mi zajímá výkon ve 3dmark01, protoze tam jedine dosahuji nejakejch vysledku :o) - kdyby servery uvadely score v 01 ci fps ve quake3, byl bych  spokojenejsi. Takhle vim vykony jen vy hrach typu Cry, UT3,  které mají nulovou hratelnost.. posledni hra s rozumnou hratelnosti je zatim Settlers 2 An.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim kdo potrebuje vedet jestli ma karta v Quake III 1500 nebo 1502 FPS, protoze to stejne zbrzdi procesor. A nevim co je na novem Marku spatneho. Nove technologie prece nejdou testovat na 7 let starem programu a psat test na stary srot take nema cenu, kdyz na ten testy davno jsou. Me 3DMark vubec nevadi, je to proste dalsi graf, to nemuze uskodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3D Mark? Tuto "hru" s vypovídací hodnotou testů 0,000000prd ještě někdo hraje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. me ten prvni screenshot pripomina cisarskou vlajkovou lod z Duny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by fajn, kdyby bylo vice beznych aplikaci vyuzivajici moznosti noveho HW.
3D Mark je spise tech demo - chce to opravdove aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, ti co si tu jen stěžují fakt nechápu. Futuremark vždy nasazoval laťku náročnosti grafického zobrazení o celeou gnereraci napřed a vždy se pak rojily hry plné efektů z 3DMarku. Já klukům (a možná i děvčatům) z FM fandim. Že to půjde jenom na Vistách? No všechno půjde postupně jen na Vistách (fanatičtí XPčkáři, teď si klidně prskejte, nenaviďte Visty pro její HW nenažranost, ale až poběží polovina her jen na DX10 tak se uvidí)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jouda z Brna: dokud nebudou lidé masově využívat Visty, resp. dokud DX10 na ně bude bezpodmínečně vázané, tak se hry budou vyvíjet jak pro DX9, tak DX10... jen málokterý softwarový vývojář (vyjma ofcourse herní divize mrkvosoftu) si troufne udělat cokoliv DX10 only... to stejné, jako kdyby někdo chtěl vydělat na hře, která by byla jen pro Linux, jehož zastoupení mezi domácími počítači může být zhruba stejné, jako Vist a to Vistám ještě hooodně moc fandím a neberu v potaz fakt, že případnému hráči by stačilo nainstalovat velice obstojný systém zdarma, místo nákupu vejškrabku za těžké prachy + nového železa...
ano, neříkám DX10 a novější se jistě rozšíří, ale to už budou Visty dávno pasé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe: Víš, vem si že všechny grafárny se už přes rok dělají DX10 ready a jednou příjde den (teda podle mě už to bude hodně brzo), že hry budou využívat DX10 featurky naplo a i když pojedou i pod DX9, tak to prostě nebude ono. Visty se neustále dolaďují, nově kupované počítače jsou stále vykonnější, takže bych neřekl, že až pojede DX10 naplno, že budou Vista pasé, i kdyby vyšel brzy třeba Windows Seven, tak taky budou všichni prskat, že je to náročnej systém plný omalovánek a že zůstanou u super odlaďených Vist :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by mozna stalo za uvahu. hra na boot dvd, os (~unix) by se nasal z dvd a zadna zavislost na Vistach nebo jinejch mrkvosoftinach. jen nevim, jak se vyviji v OpenGL vs. D3D, na kterej je uz nespocet nastroju a toolu apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac : to je nerealne z jednoho duvodu - co PC to original. Dalo by se to asi odladit aby to tak nejak chodilo, ale v okamziku kdy prijde novy HW po vydani toho DVD, tak pruser.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrázky to jsou fakt pěkný pokud budem počítat s tím, že v dohledné době (1rok) to nějaká grafika slušně realtime rozhýbe.
Nechápu tady ty nepříčetný  obdivovatele a zastánce Vist, kdyby byla nějaká konkurence, tak si s takovým přeplácaným systémem ani něškrtnou. Kolik z těch nových kravin běžný člověk použije? Chvástali se kompletně přepracovaným jádrem a ono je to pomalejší, něž předchozí XP. Jedině dvě noviky - podpora vícejader a lepší správa paměti. S ostatním ať si vycpou matrace. Je vidět jak z Vás MS dělá tupce - já mám nový systém, kdo je víc a i kdyby to byl sebevětší paskvil, tak ho budou vychvalovat. Můžete mi vysvětlit v čem jsou visty pro běžného uživatel lepší? Asi těmi otravnými hláškami. Až se přejde na "modulovou" koncepci, kdy si budu moci na nějaké rychlé jádro nainstalovat to co budu používat .... tak to budu v důchodu. Bohužel svět je tak zamořen Microsoftem, že v nejbližších letech není jiné cesty.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mne tá grafika pripomína hru Homeworld 2. Nemôžem si pomôcť :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

weber235: Nejsem fanatickým zastáncem Vist. Leta jsem používal XPčka, nyní mám Visty 64x a Ubuntu 7.10, takže můžu srovnávat. Pokud zapnete komp a jen surfujete, je šumák, jestli jedete na Linu nebo jakýchkoliv Widlí 2000+. Ale pro běžného uživatele Visty nabízejí větší komfort práce s počítačem, mluvím teď o celkovém pocitu z práce, nechci tady jmenovat jednotliviny, o těch už bylo psáno nesčetněkrát (snad vypíchnu realtime indexové vyhledávání). A stejně bude MS dělat vše, aby lidé postupně přecházeli na Visty (podpora, programy 3.stran). Vista není zlo pánové, Vista je jen další Windows, pak budou další, tak jako v minulosti. Smiřte se s tím. Předsudky jsou k ničemu. Mě Vista šlape bez jediného pádu dlouhé měsíce a jsem prostě spokojený. XPčka mi příjdou už takový chudý příbuzný. Jo a Ubuntu musím taky pochválit, hezký distro a odveden velký kus práce:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten sakrkastický úvod je snad špatný vtip...
Myslel, jsem, že předností redakce je nadhled a profesionalita a netvoří takovéto "teen" flame startéry. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak, máš snad pocit, že tu byl nastartován nějaký flame? já si zkrátka občas rád v jistých mezích zažertuji. v redakci vůbec máme všichni veselejší povahu a bez občasného humoru a narážek by to ostatně nebylo takové CDRko, jaké chceme dělat a děláme. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek: Ale tak já chápu humor a nadsázku. :) Často váš uzávorkovaný poznámkový humor kvituju, ale aby byl sarkazmus celým prvním odstavcem, to je už na me trošku moc. No nic, díky za odpověď. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že většina čtenářů tenhle sarkasticky podaný příspěvek přijala .
Další 3D mark je už z podstaty hodný úsměvu a flame co se rozhořela se kupodivu dotýká XP vs Visty :). Jak řekl jeden z našich politiků - Přijde den . A že tomu v budoucnu neutečeme je jisté - přijmeme Visty i Futuremark s jeho obvyklou životnostní škálou 0 - 20 000.
Vývoj vždy pokračuje cestou nejmenšího odporu a vůbec se nemusí jednat o kvalitativní předpoklady . Už to , že většina z nás píše příspěvek z PC o mnohém svědčí .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Některé věci jsou kvalitní technicky a nekvalitní cenově jiné zase nepříliš kvalitní technicky a kvalitní cenově, kvalita je různá v oblasti podpory softwarem, rozsáhlostí distribuční sítě atd.
Alphu a podobné věci mají rády osoby co neřeší finance, státní instituce a pod.
Xspy, na kterém ústavu působíš ? ;-)

3D mark je směšná věc, název firmy "Futuremark" je dost trefný. Jenom doufám že bude na co koukat, planeta s vesmírnou lodí jako nic moc, nic moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych přidal něco k tématu - ty screenshoty se mi líbí, hlavně ta vesmírná loď, na S3 Trio 64V+ je to potěcha pro oko. ;)
Tím chci naznačit, že lidi často přikládají důležitost věcem, kterou reálně nemají (fotbal, body v 3D marku, propracovaná grafika), ale je dobře, že se tomu někdo věnuje a posouvá hranice dál. O:) Vždy se najdou lidé, kteří to ocení a i rádi zaplatí. Je to jen o žebříčku hodnot.
Kdybyste před 15ti lety, v dobách, kdy tu letěly Windows 3.11, řekli veřejnosti, že za 15 let budou mít k dipozici multimediální mašinu, na které v reálném čase pojede film v nevídané HD kvalitě, 3D hry s realistickou grafikou či nefalšovaný prostorový zvuk, asi by vůbec nevěřili. A voila... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, mne sa tie obrazky lubia... ak futuremark spravi hru na podobny sposob, tak si ju kazdopadne zahram :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidi dejte pokoj s tim plyvanim po 3dMARKU , .. kdyby ten nebyl tak byste nevedeli jak budou vypadat hry za rok ... takhle o tom mate velmi hrubou predstavu, kterou vam nikdo jiny neda protoze by z toho nic nemel :-) ... ati a nvidia se budou predhanet kdo 3d mark vantage prvni zdola no a v dusledku na tom videla spotrebitel, a o tom to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejdulezitejsi u her je to, aby to lidi bavilo. A pro herni firmy - aby to bavilo "co nejvic lidi". A "co nejvic lidi" urcite nebude mit top grafiku. Takze hry NIKDY nebudou optializovany na nejnovejsi shadery atd... Naopak - budou optimalizovany na prumer. Tak to bylo a bude. No a tech par nadsencu, kteri vlozi sve uspory do dnes jiz zastarale grafiky uroni slzu, protoze ty krasne efekty nikdy ve hrach neuvidi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná mi něco uniklo ... O jakých efektech se tu proboha hovoří ??? Na obrázcích zatím nevidím nic co by tu již nebylo :(.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omyl, pokus máš stroj, máš požitek z efektů a grafiky.
Tvoje kecy jsou jen závist:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.