Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Existence 3GB GeForce GTX 1060 potvrzena. Komu je určena?

Tak to jsem zvědav na ty komentáře tady. Onehdy jsem tvrdil že na 1920×1080 by měly 4 GB stačit a vrhlo se na mě hafo lidí že to je málo. Jsem zvědav, zda si zůstanou na svém. Podle nich by tato karta byla na hranici použitelnosti, když jim byly 4 GB málo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono zalezi jak u ceho. Doted vegetuji celkem bez problemu na 1GB a jedu na fullhd. sice ne plne detaily ale de to. Takze 4GB sice nejsou nutne pro fulhd, ale je pitomost kupovat novou kartu s mene jak 4GB. Takze tato karta je neprodejna.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

4GB je dnes na FullHD rozliseni s Ultra Detaily a modernymi algoritmy AA + AF nutností, 3GB je málo!

I kdyz bude tahle Light Edition GTX 1060 vosekana stale ma na to paru, jit na plne detaily s moznostmi vyuzit plne vyhlazovani a doostreni.

Kdyz pridou nereference LE GTX 1060, budou na 90% mit 4GB GDDR5 a 3GB FE edice a navyse prodrazene od NVIDIE budou proste neprodejne > integrovane nasilu od OEM hernich sestav.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a kam dají ty čipy u neref. karet, když 192bit sběrnice je už vyplněná, totiž ty 3GB vychází akorát, takže buď předělat celej memory controller nebo je připojit ke stávajícím ultra pomalou rychlostí přes ty stávající čipy

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Nejlepší je, když poučuje někdo, kdo se v problematice absolutně neorientuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4GB je málo je stejně hloupé konstatování jako auto za 100 000,- je drahé. To konstatování nic neříká a teprve v souvislostech jej můžeme posoudit. Takže na moderní, plynulé a překrásné hry na full hd je 4GB málo. Jistě, je možnost, že 4GB mi i utěchto her bude stačit, ale už nebudou překrásné a/nebo plynulé. Ověřeno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je co je plynulost, hodně lidí totiž plynulost přímo slučují s číslem FPS, ale FPS o plynulosti naopak neříkají nic. 150FPS musí být dost i pro 144Hz monitory, pokud ale prvních 149 snímků proběhne za 149ms a 150. bude trvat zbytek, tak to rozhodně plynulé nebude, naopak. 10FPS s tím že jeden snímek trvá přesně 1/10s bude absolutně plynulé.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Plynulost ovlivňuje rychlost objektu na obrazovce nebo rychlost pohybu kamery. (znašeho pohledu je to jedno) Když bude animace dostatečně pomalá, bude stačit i nízký framerate (ovšem s Vsync) a obráceně. 10Hz blikání by sice bylo plynulé, ale o to by nikdo nestál. Já za ideální plynulost na svém levném počítači považuji od 48FPS do 60FPS při proměnlivé frekvenci od 48 do 60Hz (freesync). Vysoké frameraty nejsou preferovány kvůli očím, ale kvůli odezvě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Začátek v pořádku, ale tou poslední větou jste to zabil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přiznávám, že 30 a 60FPS vidím. 75 a 85 a více už rozeznám jen podle blikání monitoru. (a ani tak bych neřekl tohle bliká 85/sec. Jen poznám co bliká víc co míň.) Plynulost obrazu (animace) už mi přijde stejná. Kde mám chybu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moje reakce ale byla na experta JirkuK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vypadá to, že už se nVidia "poučila" - totiž radši ne GTX1060 třeba s 4GB 192bit, situace GTX660/660Ti co byly 192-bit verze s 2GB (?), takže nVidia tak trochu kecala aj tady, ale víc až u GTX970 se to řeší, ale tak vychází to z jejich spešl návrhu paměťové sběrnice ty lahody typu 224, 384, 448 kdoví jak je to poslepované - některé úseky už z principu pomalé...
jinak u té menší paměti může trochu pomoct taky Win 10? WDDM2.0, což když dojde VRAM nejsou záseky kvůli tahání, ale použije se přímo RAM k renderaci, možná záleží aj na frekvenci, každopádně je problém s tím vytížením PCI-E zvlášť u AMD platformy je zatím jen 2.0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

224, 384, 448 sbernice neni vubec zadny problem. Z logiky veci dnes uz kazdy ram svab je pripojen prez 32bit sbernici. Kdyz tam nacpou 2 svaby ok ale uz je potreba dalsi obvod (hub) pro trideni dat, coz se samo sebou prodrazuje a zveda latence i kdyz ne tak moc. Problem nastava, kdyz se ke vsem kanalum neda pristupovat najednou viz, GTX 970. Stejnak ty snimky PCB GTX 1060 s temi neosazenymi ramkami .... nejspise uz nechteli aby se opakovala situace s GTX 970 i kdyz kdo vi muze to byt priprava na TI verzi s hubem na 1dnom kanale......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo to není, taky nvidia nic v minulosti nemaskovala a uváděla třeba, že má karta 640, 1280, 1536 MB atd. problém je když na tu atypickou sběrnici chcou dát "kulatý" GB paměti (1, 2, 4) oni ty šváby se taky vyrábí jen v určitých kapacitách na těch 6GB verzích je jich 6 (po 8Gb) u 3GB verze je jich myslím taky 6 čipů? tak menší kapacity (4Gb)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po přehodnocení své finanční situace si říkám, že asi taky půjdu do té 1080...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokial si ochotny dat tolke peniaze za grafiku, myslim, ze ti to nema kto co rozmluvat, momentalne je to to nejlepsie, co sa da (apson v CR obchodoch) zohnat.

Je to sice smutne, ale zaroven pravdive, AMD v tomto segmente teraz nema ziadnu alternativu, a velmi trefne to okomentovali aj na pcper pri recenziu noveho Titanu X:

"One area that I think needs some attention - AMD's lack of competition on the high end is starting to get ridiculous. In every game we tested, except Hitman, the Titan X is 70-120% faster than the fastest single GPU AMD graphics card, the AMD Fury X."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na jednu stranu se tu tvrdí "single GPU", ale to že Titan není karta tohoto segmentu naopak nevadí. Zajímavý dvojí metr.
Poznámka: několikrát tu v diskuzích zaznělo, že oba tábory přistupují k různým problematikám a jejich řešením jinak, v tomto případě myslíme high end - oba výrobci mají svá řešení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhladom na to, ze Titan X vypocty vo FP64 a FP16 pocita rovnako pomaly, ako 1080, jej oznacovanie ako vypocetnej karty je podla mna dost prehane. Navyse, nevola sa ani Tesla, ani Quadro.

Kazdopadne, aj keby sme nebrali do uvahy, ze z tejto karty casom vznikne dost pravdepodobne len o nieco slabsia 1080Ti, stale AMD nema zo sucastnej generacie nic, cim by dokazal konkurovat co i len tej 1080. A to bohuzial musim uznat aj ja, ako fanusik AMD a clovek, co si bude kupovat niektoru z RX 4x0 kariet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkaK, toz kde si? Cakam na tvoje vysvetlenie, ako je mozne, ze tuto kartu Nvidia chysta? Aj ked si skalopevne tvrdil, ze dana karta neexistuje, nechysta sa a ani nebude Nvidiou nidky uvedena...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

a co k tomu mám napsat? NVIDIA zatím takovou kartu nepředstavila

Na hraní je paměti málo, možná do HTPC, ale tam stačí klidně GTX950.

Jestli to nebude stejně jako u AMD, kde pro RX460 jsou základ 2GB a alternativa 4GB (nikdo zatím neuvede 4GB varinatu) u RX470 se počítá s 4GB a spekuluje o 8GB alternativě, který nikdo neuvedl. NV jde na to zezhora. Základ 6 a 3 jako alterativa kterou mohou partneři uvést

Hlavně nevím jak by to mohlo být naceněno. Pokud vezmu 30 USD dolů za paměti (u 480 to vychází na 10USD za 1GB u stejně rychlých pamětí)... 30USD hráč rád připlatí.

Stále předpokládám že ořezaný čip bude jiná karta.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nejsmutnejsi je, ze mezi tim co nVidia jede sezhora, AMD jeste ze spoda nic neukazala (skutkem ne prezentaci). Mam strach, ze nez jim ty karty vyjdou, tak nVidia bude mit pokryte cele spektrum a az budou mit vsichni nakoupeno, protoze v tehle dobe se jim nechce cekat, tak vylezou s necim co bude obstojne, ale ne zadnej drtic. Pak po par letech si lidi reknou jo kdybych mel AMD tak by se mi lip prechazel na novou generaci, protoze si muzu pockat. U nVidie se cekat neda, pac ji dojde dech a AMD v nedohlednu .... kua co si musim koupit? Zase nVidii, protoze AMD neni........

Kua, moc doufam ze diky konzolim se AMD zvedne optimalizace. Viva Xbox (i kdyz bych si ho nikdy nekoupil). Moje nocni mura je, a ze se to muze stat, ze nVidia bude sponzorovat porty z konzilí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No mne je ale teraz jedno, kolko ma ta grafika RAM. Ide mi hlavne o to, ako si nas vsetkych presviedcal zarucenymi informaciami, ze tato karta nikdy nevznikne, zatial co kazdemu, bez ohladu na farbu tabora muselo byt jasne, ze Nvidia taku kartu v (blizkej) buducnosti predstavi. Teda kazdemu... az na teba. Fakt netusim, kde sa v tebe brala ta istota, mozno by si nam to mohol trocha osvetlit, urcite to nezaujima len mna. Plus je este usmevne, ze jeden z tvojich argumentov bol, ze 3 GB jenmalo, a preto sa s takou kartou Nvidia zaoberat nebude. Teraz, ked je karta na spadnutie, uz to zrazu (pre niekoho) malo neni. Tak ja neviem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového jsem netvrdil. Všichni psali o release 3 a 6GB verze a že ceny jsou určitě za 3GB verzi a kdejaké plky, přitom bylo jasné že NV uvádí pouze 6GB kartu a to jsem také tvrdil, nebo je někde k vidění 3GB varianta?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'' Jestli to nebude stejně jako u AMD, kde pro RX460 jsou základ 2GB ''

nebude.. rx460 nekonkuruje gtx1060.. to je trikrat levnejsi karta na prehravani videa ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady nejde o konkurenci ale co je referenční design. Ten má 2GB a lze kartu osadit 4GB, to ale zatím nikdo neudělal - z ohlášených karet nemá jediná 4GB a stejně tak RX470, žádná není s 8GB.

4GB Dostane 460 v laptopech. Ta informace už známá je

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Radeon RX 460 je především cenová náhrada R7 260X a výkonnostní náhrada cca HD 7850 / R9 270 / R7 370, což všechno byly karta v základní 2GB konfiguraci, takže zde k žádnému krácení kapacity paměti nedochází.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je na dovoleny v Bulharsku a neni tam internet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

praveze v Bulharsku mas hotelove wifi uz pomaly aj v 2*, kde napr v Grecku si aj v 4* wifi musis doplacat :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro to raději jezdím do řecka, pak ta wifi láká méně :D Bohužel Bulhaři už pochopili že z turistů tečou peníze, takže to už není tak levné. Do hotelu kde jsem jezdil mi zájezdy zdražily asi o 10 tisíc, z 4* udělali 5* a nedivím se tomu, měli na to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Geforce GTX 1060 3GB-v bude ukazkova blbost a samozrejme se zas dostavame k lhaní od NVIDIE... Tak nejprv zakazniky obehlala zbytecnym delenim/rozdelenim pametoveho radice u modelu GTX 970 na 224+32 bit cimz dochazelo k znefektiveni/oddeleni 0,5GB casti jeji graficke pameti a to melo za nasledek swapovani dat na RAM a ted to jiste(nastane...) jenom opacnym systemem, 0,5GB pameti u GTX 1060 ukroji jiz pri vyrobe a jeste aby to lepe sedelo ukroji se rovnou i graficke akceleracni interni vykonove prvky. Ve vysledku tu mame ukazkovy pablb produkt ktery predpokladam pujde na pulty obchodu za FE cenu.

Ja nevim komu skutecne bude 3GB variatna GTX 1060 urcena:

-pro technologicke nadsednce ne, nepodporuje totiz hw-stranku api DirectX 12 a s tim AS a SH-I
-nahrada GTX 970 to neni a majitele Radeonu HD 7970 a dalsi jiste nebudou na tohle upgradovat
-3GB pameti je zalostne malo, takove rozmezi, vykon sice ma i na 2K ale pamet nestaci ani na FullHD

Tohle meli jednoznacne vydat jako GTX 1050 3GB, radsi meli znefunkcnit jeste vic bloku a nebo meli rovnou vydat 4GB variantu GTX 1060, prosto ukazkova pitomost zelenych.

Jeste aby nakonec tahle Light Edition GTX 1060 nemela dotcene i ROP a s tim pametovy radic, delen na 160+32bit, to by byla smrt nejen tehle karty ale i stredniho segmentu NVIDIE.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc to resis... uz Visaci pred lety zpivali, ze "kazde zbozi ma sveho kupce".
Naprosta vetsina lidi technicke parametry stroju neresi.
Tim spis mrdnik, ktery se nazyva graficke karty - a je uplne jedno esli jde o zelene, nebo cervene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A noťasy tě nenapadli?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co s noťasy? M480 bude mít o něco lepší výkon než GTX960 pro desktop. Taková GTX1070 v NB má výkon mezi stolní 980 a 1070/980Ti, resp cca 2x vyšší než předchozí 970M a M480 je asi o 10% nad 970M

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

On to "neriesi", on je jednoducho troll.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro koho ta karta je je jasne,Kdyz se bude stavet nejake to "herni" PC tak tam nacpou tohle,jelikoz GTX 1060 jako GTX 1060. Zda na to nekdo bude upgradovat tezko, jelikoz je to v segmentu kde ti co neco maji a funguje menit nebudou , leda ze by jim to zdechlo a tem je vykon ten a ten jedno .Hlavne ze to nejak jde. Otazkou je jen za kolik se bude prodavat, jestli za stejne penize jako RX 470 proda se to samo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pokud to bude odpovídat specifikace - půlka paměti a necelých 10% výkonu dolů, tak cena kolem 200USD přichází v úvahu. Tzn mělo by to na RX470 být trošku lépe než plná 1060 vs 480 s tím že rozdíl ceny bude zanedbatelný - cena reference 169 s 4GB, neref. karty až 200.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to by ta karta bola 5% pod rx 480, 200USD to mozno bude, ale v eurach to bude stat 260-270 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevíte někdo něco o krádeži bitcoinů? To bude asi průser když je to nejlepší měna na světě?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Komu je určena?"

Lidem, co nemají peníze. :-D Půjde proti RX 470, Nvidia zvolila 3 GB, aby mohla co nejvíce snížit cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude misto 7500 za 4000, tak to beru ...... ale pokud bude za 7000, tak necht si s tim vyserou oko:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za pětku by mohla být. Ono to vypadá, že se na 1060 3 GB budou používat "vadné" čipy z klasické 1060 (proto méně SP a TMU), takže by to cenu mohlo srazit slušně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to asi ne.. podivej na ceny.. czc ma nejlevnejsi gtx1060 skladem za 9k, rx480 8gb za 7,5k.. takze nvidie bude 3gb bazmekem konkurovat nanejvejs 8gb rx480 (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A proč nenakupujete v drahé alze?

Zotac mini za 7649, Palit 8499, Zotac 8599, Gigabite 8999. Ref. 480 je jen o 50 levnější než ten malý Zotac.

RX480 8GB v nereferenci bude stát více než třeba ten levný mini Zotac. Dokonce v nereferenci 4GB Nitro za 7199... 5 set rozdíl je fakt pakatel. 8GB Nitro 8499 za méně taktovaný model.

Smiřte se s tím že u RX nereferenční karty budou stát více než ref. U 1060 je cena kolem těch 7600 rovnou za neref. modely.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"U 1060 je cena kolem těch 7600 rovnou za neref. modely."

Za jeden, mnozne cislo je neopodstatnene. Kazdopadne, ten Zotac ma peknu cenu, skoda, ze zvysok 1060 je na tom cenovo uplne dakde inde. Ale samozrejme, pokial si to najde svojich zakaznikov, tak nie je dovod, aby sli s cenou dolu.

Nvidii a jej partnerom sa ale musi nechat, ze dokazali na trh dostat dostatocne mnozstvo grafik v nereferencnom designe, toto bohuzial AMD tento krat fakt nezvladlo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zkoušel jste ten Zotac mini? :) Ten je horší než reference. Malý a hlučný chladiček bez heatpipe. Tam se šetřilo opravdu úplně na všem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a máš to doma? horší než ref. 480 to rozhodně nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doma mám 1080, ale prošel mi rukama, narozdíl od tebe, když už si tykáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jak je tedy na tom s teplotama, hlučností a teplotama po OC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jožin má pravdu. Uživatelska recenze rika, že v idle jede ventilátor na 40% což odpovídá cca 1300 otáčkám a už není tiche. V zátěži to leze na 1900 otáček a karta je hlucna. Boost v zátěži je v def. nastavení okolo 1850 Mhz.
Karta není určena zcela určíte pro milovníky ticha ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten zotac je hlučný i idle a Hodí se akorát nekomu, komu tohle nevadi. Tuhle kartu normálne nebrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GTX 1060 3GB je další hřebík do rakve AMD, jen tak dál! Letos nvidia vydává jeden skvělý produkt za druhým. Výkon jako dvě Fury X se spotřebou 120W? To je přece paráda, navíc za 5000, kam se hrabe nějaká RX 480 s odběrem 250W.

A ještě nějaké statistiky nvidia společnosti, které se navyšují každý den od vydání Titanu X:

10 000 prodaných karet
100 000 objednávek
1 000 000 000 podpisů v petici o rozšíření výroby
10 000 000 000 USD na účtu CEO NVIDIA každý den
100 000 000 prodaných karet měsíčně
50 000 000 000 děkovných dopisů do společnosti nvidia za stabilizaci a záchranu PC trhu
100 000 000 000 000 000 000 000 000 000 tranzistorů
3 biliony spokojených zákazníků s produkty NVIDIA

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

konecne, uz som sa bal ze si chory :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No a co my s tím? Nebo jak to souvisí s článkem?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem tady jsou vytažené pěkné statistiky: http://www.zive.cz/bleskovky/pascal-vs-polaris-mezi-hraci-co-ukazuji-prv...

Nové GPU a podíl na Steamu.

RX480 celý měsíc v prodeji, a má to srovnatelný podíl (po normalizaci na dobu prodeje) s GTX1060 která se prodávala 12 dní a jsou na krámech primárně dražší modely.

1080 má ve srovnání k času 2,5x vyšší podíl (celkově 5x) než RX480, 1070 asi 3,5x vyšší podíl vzhledem k času a celkově 5.5x vyšší.

Když to vezmeme aktuálně, nové GPU mají na steamu 1,53% celkový podíl. Když to normalizuju aby to vycházelo na délku prodeje, tak NV vede cca 7:1 Když uvážíme že při prezentaci RX480 padlo že karty do 300USD kupuje 84%, tedy cca 6 levných vs 1 drahá karta, tak něco nehraje. Když dám dohromady podíl 480 i 1060 jsem v poměru 6:2 ve prospěch kartet hodně nad 300 USD :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady hlavne nehraje cena tech rx480... pokud 8GB model nepujde nekam na 6-6,5k tak prejdu k nvidii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak cena 8GB je 240 dolarů přepočtem - zjednodušeně 30 za dolar včetně DPH vychází cena 7200. Bez výrazného kurzového zaokrouhlení můžem ubrat možná stovku dvě, 500-1000 dolů už by znamenalo cenu nějakých 220-225 USD za to budou možná ty 470 s 8GB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud srovnam gtx 1060 a rx480, tak pri mem nonstop provozu udela rozdil spotreby 1000kc v elektrice za rok. Proste pokud rx480 nezlevni, tak jeji koupi i jako AMD fanda nemuzu obhajit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkoK jste opravdu takový demagog a nebo jste jen hloupý?
"RX480 celý měsíc v prodeji, a má to srovnatelný podíl (po normalizaci na dobu prodeje) s GTX1060 která se prodávala 12 dní a jsou na krámech primárně dražší modely."
To je skvělý výsledek pro AMD! Že se jejich mainstream prodává stejně dobře jako mainstream Nvidie, co by za to loni dali..
Ty zbylé bláboly snad ani není třeba komentovat. Highend má jen Nvidia, jistě že se prodává dobře když není konkurence, čemu se divíte? Dále vám nějak uniká, že karty pod 300 USD nejsou jen 1060 a 480, ale hlavně lowend karty, které se jednak stále prodávají z min. generací a jednak je tu lowend nové generace na který se naopak čeká. Takže jaksi mimo 1060 a 480 (jejichž dostupnost je navíc mizerná, takže se jich aktuálně ani víc prodávat nemůže) se tak nějak nemá co pod 300$ prodávat. A vy se tomu opět divíte jako žák prvního stupně ZŠ a vyvozujete zcela zcestné závěry. Už se proberte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jirkovi ještě "tak nějak" utekl i fakt, že většina těch 480 budou dokončene jen reference, které si spusta lidí ani nekoupi, kdežto 1060 mela neref. hned od zacatku. Tudíž ty statistiky i přes rozpačitý start 480 jsou dost dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s AMD to vypadá bledě, nvidia už chystá nový ultra hi-end: http://i.imgur.com/Ni69J3R.jpg

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je min. za 10 bodou :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.