Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 43palcový monitor Philips BDM4350UC s rozlišením 3840×2160

Cena 19 000,- je celkem v pohode. Cekal jsem neco premrstenyho, ale uz se to blizi cene podobne velke televize.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je za danou cenu nejspíš moje příští TV. Konečně bez tuneru :).

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Asi se u zelenyho skreta servem, jestli nebudou mit vic kusu. :-) Ne, taky to nejdu kupovat ihned, ale souhlas, za tu cenu je to moje pristi TV.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

jen ještě budeš muset externě vyřešit zvuk.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, kdyžtak se hlásím u Wifta o realizaci :-P Teď zrovna za pár šupů buduju 13.1 kanálovou ATMOS sestavu z víc než čtvrt století starých Tesel, co se porůznu válely na půdách či skládkách. Parametry to bude mít pro domácí použití cca. takový jako ty malý dvoupásma od JBL za 300 babek, co se dávaj do DCI / THX certifikovanejch kin :-D :-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"starých Tesel"
Trochu konkretnejsi pls ? :) hadam ze mluvis o Tesla tranzistorech ?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já tuším, že myslí starý ale dobrý!!! repro Tesla, později zvané TVM ;-) Např 12" basáky nic ve scětě dostupného nepřekonává v jejich 22Hz, tuším při toleranci +-6dB, nebo dokonce 3?,dB :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kecas, prekonava.. ak myslis ARN 321 ;) TVM repracky nie su zle, ale na trhu je dnes 1000 lepsich. Ich problem byva slaby motor (citlivost, Qts, Qes) a nutny obrovsky objem ozvucnice. Do BR sa priam ani nehodia a pod. Staval som s teslou hodne, takze viem, co vedia a co nie. Na subaky prakticky nevhodne, ale ku nejakemu NCZ gramcu preco nie. ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ARN321 to fakt nebude :-)) ani 312 :-D Ale je ale fakt, že zkouším i sub ze zaprášenýho ARO932 s potrhanou membránou spravovanou hajzlpapírem a je to překvapivě dobře použitelný, jen do toho nesmím prát víc než nějakejch 20W :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, papierove cievky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Určitě mluví o Teslách Model S. Ty snad mají reprosoustavy, ne? ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bavím se starých reprácích Tesla (řady ARS a 1PF), jejich basáky jsou stále použitelné a překvapivě dávají dobré výsledky. Jen se musí dát jinej výškáč a zvukovod a odladit výhybku. Směrově se to dokonce povedlo líp, než ty JBL :-D Já tedy dělal i nové ozvučnice kvůli nevyhovujícím rozměrům a jebat se s opravou starých by bylo stejně pracné jak nová bedna. No vzhledem k nákladům jsou výsledky naprosto špičkové a minimálně na surroundové kanály je to víc než dostatečné :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A uz len dufat, ze svoje skvele TVM vytvory napojis na Pioneer 13.1 AVR v hodnote 15k ci podobnu cenovu mrdku a vsetci ATMOS fandovia ti budu zdaleka zavidiet. :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

1) není to TVM, ale Tesla
2) neznám 13.1 AVR Pioneer (ani žádný jiný), nejvýš jen 11 kanálové, ale počkám si až mě, lajka, poučíš nějakým relevantním odkazem
3) abys na to zase nezapomněl, není to TVM, ale Tesla (tipuju před rokem '80)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No pokial to bola ironia a myslis parodiu na Atmos, tak v tom pripade beriem spat, asi som ju nepochopil. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No, nechápeš v životě asi víc věcí, ale to teď nechme stranou. Pokud sis chtěl rýpnout do zesilovače, tak to bude kvazikomplementární jednočip od IT na každym (surroundovym) kanále. Výkonově předimenzovaný jak vzhledem k těm repro tak k potřebnému akustickému tlaku. Každopádně lepší než "mrdka Pioneer", to ano ;-)
Nicméně zatím neexistuje dekodér, co by mě uspokojil (mimo řešení řádově za statisíce), softwarově se to řešit zatím nedá, ač nějaký příslib byl... No, počkáme si, co ohlásí koncem roku firmy jako Emotiva nebo aspoň Denon (Marantz) / Onkyo, třeba přijdou s nějakým použitelným předzesilovačem za né úplně moc šušňů. Stejně to do tý doby taky možná ani nedobastlim :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a nebudou nakonec nejlepsi prevodniky v lepsich PCI zkukovkach a radeji natahat vic kabelu do analogovych vstupu spise jiz jen vykonoveho zesilovace a jiz bez korekci a dalsich prvku pridavajici dalsi sum i zkresleni, kdy zdrojovy! zvuk upravi digitalne! a az pak prevede na analogovy 1-1,5V signal jiz dobra zvukovka?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, klidně. "Jen" mi dej vyrendrovanej ATMOS stream na aspoň 14 kanálů v digitální podobě (klidně na I2S) a já už si to nějak zpracuju :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co je ATMOS? Dle Googlu kotelna tuhá paliva :-)) ...

14 :-() kanálů???... Na co víc jak 4 kanály??? Basy nemám jako jeden centrální reprák, sumární - čili SUB, ale v každém ze čtyř kanálů tři pásma a né kompromis se SUBwoofrem...

A k indentifikaci (a tedy simulaci zvukovou technikou) zvuku - odkud vychází mi stačí přece STEREO i když "jen" na lokalizaci : zleva zprva ale i uprostřed! (naco tedy tzv. Dialogy???a často jen mizernej středovej reprák bez sykavek a bez baritonu...) uprostřed před obrazovkou.

4kanály (QUADRO) na lokazizaci (simulaci) postačí naobklopení zvukem v rovině - vycházíli zezadu zprava či zezadu zleva či zezadu zprostředka.

Ideální simulace prostorového zvuku a dokonalé obklopení jím, čili i že vychází zvuk shora, zespodu - tedy doslova ve 3D bych to nazval, postačí 8 kanálů :-) Totiž do každého rohu místnosti (i u stropu!) jeden a místnost - obdélník (ideálně- pro vyváženost zvuku a rovnoměrné rozprostření , pak krychle) má 8 rohů, ne? :-)

Ideálně krychlová místnost proto, že pak budeš sedět ideálně uprostřed, v ideální = stejné vzdálenosti od každého z osmi reproduktorů , tedy i co se výšky týče a tedy u třímetrovývh stropů pak 1,5m nad zemí ;-) hlavou s ušima - lokarizárory zvuku spíše jen stereo a jen nepřímo - díky tvrau boltců, i nepřesně ale prosrtorově :-)

Tedy já osobně nechápu víc jak 8, dobřé, basáky jsou moc velký do všech rohů cimry, tak dejme tomu max 8.1??? Na co víc??? na honění trika? Marketing?...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zasa pleties jablka s hruskami...

"Na co víc jak 4 kanály"

Na nieco, co sa vola surround napriklad? Dokazes si predstavit, ze je uz celkom rozdiel sledovat film v 5.1(5.0) a v 7.1(7.0)?

"A k indentifikaci (a tedy simulaci zvukovou technikou) zvuku - odkud vychází mi stačí přece STEREO"

Na hudbu ano, u filmov zvysuje presnost lokalizacie kazdy dalsi kanal navrch.

"a často jen mizernej středovej reprák bez sykavek a bez baritonu"

Jaky center si osadis, taky ho budes mat ;)

"Tedy já osobně nechápu víc jak 8, dobřé, basáky jsou moc velký do všech rohů cimry, tak dejme tomu max 8.1"

Pochopis, az budes mat moznost pocut Dolby ATMOS. A co sa tyka "basakov", tak je dlho a velmi dobre zname, ze pokial nie su "satelity" full-range, co nie je absolutne prakticke, tak to chce minimalne X.2, cili 2 subaky, kedze mody a uzly v miestonsti sa vzdy postaraju o nehomogenne rozlozenie nizkych frekvencii. Subaky je mozne samozrejme uplne vynechat, ak basovu zlozku obstaraju slusne full range predne stlpy. Sam to mam tak v zostave 7.0 a je to bozi.

http://alecwren.com/dolby-atmos/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ODÉeSáku, když pominu, že plácáš páté přes deváté, mrkni se někam do odborný literatury a přečti si, co znamená "fantomový kanál" a proč není dobré to tak řešit minimálně na centr (tipicky dialogy). Objektový přístup k prostorovému zvuku to teoreticky řeší skoro dokonale, kde si můžeš naflákat kanálů až do limitu dekodéru nebo místnosti. Daný zvuk pak vyrendruješ co nejpřesněji do dané lokace a omezíš fantomové zdroje zvuku. Jak píše Jakub P nahoře, zlepšuje to lokalizaci.
Co se týče basů v místnosti kde do toho obrovsky kecá hlavně místnost, tj. co nejlepší pořešení modálního pásma, opět platí čím víc zdrojů zvuku, tím líp. Při jejich správném použití pak dostaneš lepší homogenitu přes celý poslechový prostor. Už s nějakými 3 subwoofery správně umístěnými, správně hlasitostně, frekvenčně a časově srovnanými se jde dostat k pokrytí celkem širokého poslechového místa defakto rovnou výslednou frekvenčkou. Nesouhlasím s tím, že s dvěma full-range (dva zdroje basů řekněme nejnižší 2 oktávy) v L+R to bude stačit. Už jen tím, že budou limitované umístěním, nebude to dostatečně dobré ve více místech (klidně i metr dva vedle místa, kde by to bylo měřeno a nastaveno do rovna, to může být velmi špatné). Imho tomu moc nepomůžou ani frekvenčně selektivní časové úpravy v rámci DRC (myslím, že Dirac to tak řeší), ale zlepšit se to tím asi trochu může (..když se to tím nezhorší jinde :-D).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja som ale nenapisal, ze dva zdroje basu v prednych stlpoch budu idealne. Akurat som podotkol, ze to je rozumne minimum a rozhodne lepsia volba, ako jeden subak niekde v rohu, ako to byva zvykom. Sam som riesil hodne kompromis medzi interierovym designom obyvacieho pokoja a akusticky vyhovujucou miestnostou. Nieco ako idealne 3 umiestnene subaky rozhodne nepripadali do uvahy, stale som z toho chcel obyvak a nie kinosalu. Vsetko je o kompromisoch. Inak ale s napisanym kompletne suhlasim. Kto tomu rozumie a ma nazivo odskusane, ten chape, preco napriklad je center dolezity. Kto tape v svojich dojmoch ako ODeSak, tomu budes len tazko vysvetlovat. ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Bavím se starých reprácích Tesla"

Ach tak. Nj repraky jsou pouzitelne dlouho, pokud nejsou smejdy :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já si samozřejmě nedělám iluze, že jsou ty Tesly kdovíco. Tady jde spíš o to ukázat, že to taky jde i ze sběrnýho dvora, navíc velmi slušně :) Ty reproše jsou mechanicky v pohodě, renovoval jsem gumové závěsy, a z 1m vypadaj dokonce fešně :D Nicméně si nemyslím, že na tom budou hůř než osazení beden současné komerční mainstreamové produkce (když vidím, co za sobolí trusy používají i firmy zvučných jmen) :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

proč se vůbec bavit o zvuku u zobrazovadal!!!???... Zvuk je , na rozdíl od obrazu, zcela odlišná fyzikální a nezávislá!!! veličina, zcela odlišný vjem, nevnímaný očima, ale také zcela nezávislým orgánem - ušima ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No, myslím, že takto nějak tento "monitor" i vzniknul - nějaký Číňan prostě zapomněl do televize namontovat tuner a místo do šrotu to omylem poslali do vývojového oddělení. :-)

(Tím nechci říct, že je to špatný produkt, můj osobní dojem z tohoto počinu se dá jednoslovně vyjádřit slovem "konečně".)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

budeš moci konečně odhlásit výpalné za TV, ehm, vlastně poplatek... (vpravdě daň!!!...)

I když! - prej PC+internet je taky kanál pro alternativní "příjem" "TV"!... Kte taky veřejnoprávní "vysílá" - dle nich ale: vysílá! (dle mě: vysirá...)

Tedy nemášli namísto el. přípojky vlastní generátor elektriky, bacha na ně!, na komouše :-( ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S el. přípojkou je to spojeno jen na Slovensku, ne u nás. Veřejnoprávní TV na netu nevysílá ve formě pravidelného vysílání (na spoustu pořadů nemá práva), takže se na to poplatek nevztahuje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dík za upřesnění. Tak to byla zatím jen snaha to uzákonit! v CZ :-(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Kluci, opravdu potřebujete UHD rozlišení pro sledování ordinace v růžové zahradě? :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Presne proto vsichni cekame na cenove dostupny "monitor" co nema naprosto zbytecny kus hardware jmenem "tuner" (DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C, DVB-C2, analog)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, už se nemůžeme dočkat na takové lahůdky třeba jako bude nově restaurovaná verze Nového světa (bohužel ještě nebyla ohlášena na UHD discích, ani nebylo prolomeno jejich šifrování :-D :-D).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na to (sračkoidní seriály...) ne, já taky sleduju zcela něco jiného! dokumenty!!! o přírodě, nebo z filmů jen Vraždy v Midsomeru, Masch, nebo Šípa či "válečka" (Ebena) a jejich hosty, nebo hudební clipy a pod. a to stačí i jen poslouchat, nebo sledovat na pidi SD TV, neb obraz je spíše sekundární, děj - tedy dialogy, jsou primární! Natož u hudby.

Ale na dokumenty o přírodě, je každý rozlišení detailů málo!
Např: https://www.youtube.com/watch?v=LhfNrsEghkA
Nebo: https://www.youtube.com/watch?v=6t-VoZaU3xc

Ale jestli toto nemáš možnost vidět natívně ve 4k, nepochopíš, neoceníš:-(

Např u lesklých ploch malé rozlišení zmatní povrch :-(
Např. toto: https://www.youtube.com/watch?v=rNSiLuXIdRw je na 4k oslnivě oslňující! Neskutečně skutečné! - velmi realistická reprodukce obrazu :-)

Anebo - máš mnoha Mpx fotky z, kvalitního!, také mnoha MPx fotoapaátu, ale koukáš na ně na výstupu -zobrazovadle, jen na 2Mpx (FullHD) monitoru? :-( ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

mám projektor FHD a stačí mi to.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Vím, neustále to podotýkáš :-) (což ale neva - vždy toněkdo může číst poprvé!)

Já měl i instaloval kamošům v hospodách kdysi 1024px DLP- čka propojená tehdá "jen" po VGA někdy jen po analogovém Cinch konektoru... (tedy degradace s nepřesným přepočtem na 576px analogovým výstupem PCI grafiky, nebo jen z TV přijímače DVB-T i50Hz... dříve z analog TV i50Hz) a stačilo jim to i já byl z ostrosti a velikosti plochy Windows, zprvu jen po VGA na projektorech, ale díky i za to, po hnusném prokládaném analogu..., nadšen - zprvu :-(

Ale moje nároky na obraz rostou s nárůstem Mpx i fps a tak i s nárůstem detilů i plynulosti pohybu v obraze a barevnou hloubkou mého, neustálým abgrejdem, fotoaparátu/videokamery. Tedy k neustálýmu abgrejdu zobrazovadla mě to "nutí" :-) Rosrou tedy moje nároky - čilije toasi ctižádost a neboje to jen rozežranost? Z nudy? Nevím :-()

A ani FullHD tedy přesně UXHD se to jmenuje?, projektor Canon 1920x1200px 60fps, mě tak nějak neuspokojil :-( Pixelů i dostatek, ale barevné přechody a kontrast, no neívm :-(... Hlavně ve dne ;-) Ale já se chci koukat i ve dne!

A stačí že trochu jen přede moje výkoné vduchem chlazené ale výkoné PC (i7 4,4GHz+GTX980) ještě aby se přidaly větráky projektoru :-(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Moc děkuji za odkazy; i na mé sedumadvacítce to vypadá pěkně, na v článku popisovaném monitoru to musí být úplná bomba.
Škoda že není prohnutý.

Zajímavé, co všechno jsou schopni někteří jedinci omínusovat:-(
Asi se jejich kulturního cítění dotkla oprávněná formulace "sračkoidní seriály"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím proč si dělat násilí, že bych se nějak bál zpoždění 50ms (víc to nebude, ale spíš daleko míň) po HDMI... v PC řežimu... k televizi máš dost důležitejch věcí.. např. satelit, DVB-C, víc vstupů... pro mě hlavně 3D obraz na hry... např. (mají HDMI 2.0 ofc)
http://televize.heureka.cz/philips-43pus7100/specifikace/#section
http://televize.heureka.cz/jvc-lt-48v953/specifikace/#section

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Konečně rozumný monitor - rozlišení/velikost/cena na ČESKÉM TRHU.
Nicméně stále bych raději volil nové Wasabi Mago UHD400- má podle mě lepší 40" uhlopříčku, obrazovku (Samsung PVA), jemnější rastr, i s poštovným vyjde na 15 tisíc a navíc umí 42-60fps freesync!!! Dostanete k němu i dálkové ovládání. Prostě pokud chcete na tom i hrát, tak bez freesyncu bych monitor nekupoval. Ve 4K je fps stále málo i na hiendu, s freesyncem stačí když se dostanete na těch 42-45 fps a pokud hru nastavíte tak, aby Vám pod to nepadala, tak máte vyhráno. Na monitor bez freesyncu budete potřebovat pro stejný dojem 60fps při 4K, čili ještě o dost silnější GPU
Samozřejmě je zde problém s případnou reklamaci atd. Ten freesync a jemnější rast mi za to osobně ale stojí
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=wasabi+mango&_osacat=0&_from=R40&_t...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Před byl u nás k dostání HP Envy 32", 2560x1440, s dálkovým ovládáním, za 12kkč, hned sem si ho koupil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud myslíš ten nový co má i freesync tak ano. Nicméně 32" je jiná kategorie, není to 4K. Na hry je to ale dobrá alternativa. Bohužel opět jen 60Hz, zasložil by si alespoň 75 :-(

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za info, ja VA radsi nez IPS. Fakt vypadá zajímavě. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na co VGA??? :-))...
A na co: Zvuková část???... Tak je to monitor!, nebo televize?

A je to PVA nebo IPS? (PVA pro narůžovělý sních nebo oblohu namísto šedivé, nebo fialovonarudlé ksichty, nemám bytostně rád! Hry nehraji, tedy pomalší IPS mi neva)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Spravas sa fakt ako natvrdly komous. Kedy konecne pochopis, ze VA panely su niekde uplne inde, nez byvali pred par rokami? A vedel si, ze PLS vychadza z VA technologie? Prekvapenie? :-O Daj si sviezu sprchu a obcas precitaj noviny aj novsieho data, nez 1999 ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale já jsem kdesi jinde tady psal, že se hodně (P)VA ale i IPS!, zlepšili. Stále mě osobně VA nedostalo zejména na fotografie :-(A sprchu si dávám deně ;-) a noviny číst nemusím, já občas zajdu dosuperhyper a koukám a koukám a koukám! Mě nezajímá chvála v textu, teorie..., mě zajímá co vidím!!!

Tedy dle Tebe se správam jako komouš???... Zajímavé, že jsem spíše anti! Pouze sukonzervativní člověk - to naopak neznamená nepokrokový, natož levicový - naopak levičáci dělali překotný bezohledný pokrok za každou cenu...

A já taky neustrnul s technikou, to se neboj. Vždy když mě něco očividně přesvědčí, abgrejduju! Nemám jen starý P4 s XP nebo starou zrcadlovku (SLR) Zenit na film ;-) Měl jsem i 1. cenově dostupnou DSLR! (Olympus C2500). A nezůstaljsem u ní dodnes, tose neboj. někteří komouši ale dodnes jezdí nejen s se starou Avií ale i taky kouřící Vé3 a včera mě málem jeden zaostalec udusil modře kouřící smrdící 1203-kou... Hlaně že VW se vyčítá o 0,01% NoX navíc :-))... Já mám Euro 4 :-) A dodávku Euro 5 ;-) Tak čest soudruhu... ;-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"já občas zajdu dosuperhyper a koukám a koukám a koukám!"

Tak to gratulujem, to musis mat zakazdym superhyper zazitok, kukat sa na vystavene modely v rozkalibrovanom stave, ktore v zivote nezazili napriklad Movie mode ci kalibraciu obrazu ako taku. Kolko VA TV si v tych hypermarketoch za zivot videl, co mali nejak normalne nastaveny obraz, pripadne boli sondou zkalibrovane, ze tu vynasas taketo sudy? Skusim hadat, ani jeden.

Tvoj moderny zivot je samozrejme velmi zaujimavy, ale nic to na tom nemeni, ze tu dodnes obhajujes shitne IPS od LG z low-end triedy a zakazdym pises uplne nezmysly o naruzovelej farbe VA panelov, jak keby sa to tykalo kazdeho VA panelu na svete a jak keby si hodnotil spravne nakalibrovane TV v supermarketoch. :D Obraz mojho VA panelu schova tvoje IPS do smutku ci uz v podani farieb, kontraste, alebo podsvieteni. Nie nadarmo ta TV dostala hore-dole po svete ocenenie TV roku 2014. A mozes sa postavit aj na hlavu, ale je to tak, aj ked si to nikdy nepriznas. :P

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen poznámka - já takpo dohodě občas zajdu i s velkým težkým PC! ;-) Nespoléhám za zpojení a nastavení podavačema :-)) A tvůj konkrétní model nehaním, jen obecněji plácám, že mě většinou! barvy na VA nepřijdou přirozené, zejména pleťová!!! :-( Ale i na některých IPS, ale napsat také obecně, že je IPS shitne???..., to je k smíchu :-)) Nasatvení mojej IPS jsi ani neviděl, tak jen hádáš :-( Zejména ta starší ještě "jen" FullHD a s trubicema má nejpřirozenější pleťovou!!!!! Od té doby, pravda, "díky" LED podsvětlení, a lesklému povrchu u TV..., jsou ale všecky - paradoxně novší, IPS jen horší :-( PVA se spíše zlepšily :-) To jsem uznal ne? ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja som nereagoval obecne na IPS, tak ako ty hanis obecne VA. Ja som sa vyjadroval konkretne o IPS v LG uHD TV v cenovej relacii 15-25k (v zavislosti na uhlopriecke). Napriklad najvyssia IPS rada od Sony ma obraz paradny! Svoju TV som si nechaval kalibrovat profikom so sondou a sice uprava parametrov v rezime Movie bola minimalna, poznatelne to obrazu pomohlo. Vacsina TV vsak to stastie nema a z vyroby (cize tak, ako ich vidis v tescu, datarde ci elektroworlde) putuje neskutocne rozhodene. Videl som slusne TV za 40k, kde bol obraz tak rozmrdany, az sa mi verit nechcelo. Preto sa smejem, ked niekto posudzuje konkretny model podla toho, jak mu pripadal, ked na neho cumel v supermarkete. ;) A taky mam iba fullHD, ale zato s 200Hz panelom, 5400:1 kontrastom a luxusnou ciernou. Keby som chcel pred rokom 55" s tymito vlastnostami avsak 4k, zacalujem 60+ tisic a tolko som za 55" drobecka nebol ochotny dat. Verim, ze az sa trochu ustalia ceny quantum dots obrazoviek s certifikatom Ultra HD Premium a bude mozne zohnat 65" do nejakych 60-70k, tak sucasneho tamtunga predam. Tak som aj pocital pred rokom, ze po 2-3 rokoch pojde prec za vacsi, 4k a kvalitnejsi, i preto som dokupoval rozsirenu zaruku na 5 rokov, at sa mi v buducnosti dobre predava. :) Zatial vsak moj (jediny?) favorit Panasonic DX900 v pozadovanej uhlopriecke stoji 134 tisic..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem poridil jako monitor/TV Philips 55PUT4900 a jsem spokojen ... a hlavne mam tam HDMI v1,4 kabel za 60Kc a funguje to 4K/60Hz http://televize.heureka.cz/philips-55put4900/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přenesení 50-60fps a né jen 50-60Hz obrazovky bez ohledu na fps zdroje videa :-(, podporuje až HDMI 2.0! ;-)

Leda i50-i60 čili prokládaně... (např. z HD satelitu. DVB-S2 jede max ve FullHD 1080i 25fps! =50Hz, opakuji: i!!! - prokládaně...) a to (těch 50polo!!!fps) je jen 25fps :-( ... 50fps z teho uměle dělá až telka dopočtem...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych vidět, jak se přes HDMI 1.4 přenese 60p a to ještě v RGB režimu, žádné YUV. A jestli ta TV vůbec RGB 4:4:4 umí.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ovladaci panel nVidia pise: Barevna hloubka výstupu: 8 bpc .... Barevný formát výstupu: YCbCr420

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vida. Takže barevná složka používá 1/2 pixelů v horizontálním i vertikálním směru. To je v podstatě ta nejhorší alternativa. Takže písmenko napsané třeba červeně je zobrazeno jen s HD rozlišením (čtverec 4 pixelů je shodný), zatímco to napsané černě v UHD. Pro monitor dost nepoužitelné, i když při použití většího písma to vzhledem k jemnosti pixelů asi není tak vidět.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No ale to to máš připojený přes HDMI 1.x, ne?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě zpoždění tvého Philips 55PUT4900 (i při jiném než 4k rozlišení...) Krmíš to nVidia 960? hraješ ve 4k nebo jiném rozlišení? Text je pěknej?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spoždění? Nepozoruji. Mam to připojene přes GTX770 a ta bohužel umí jen HDMI 1.4 , sice s "boostem" na 4k/60Hz, ale jen při YCbCr420. Takže zatím jedu na 4k/30Hz při RGB. Takže jediná možnost je sehnat kabel/redukci z DP 1.2 na HDMI 2.0 a to je nadlidský výkon :-/
http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/displayport-...
BTW: zkoušel jsem FarCry1 při 4k, to jelo plynule, ale u novějších jsem to pro jistotu nezkoušel :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Máte někdo zkušenost s
Philips 40PUH6400/88
nebo
Philips 43PUH4900/88 UltraHD

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taky by mě zajímaly ty Philipsy.... Televizi si koupí na Alze 500+ lidí, ale nikdo nepíše, jak je to s připojedním k PC ve 4k.... a když, tak to připojí přes HDMI 1.4 grafiku a stěžujou si na zubatý písmena. Přitom to "musí jít", zajímalo by mě jen zpoždění, resp. zpoždění při jiném než 4k rozlišení. Např. toto by byl monitor za 9990.... nechce redakce otestovat? Jedna stojí v alze Holešovice na prodejně... (nebo tam někdo běžte, :) potřebujete notebook s HDMI 2.0 a hodinu času...)
https://www.alza.cz/43-philips-43put4900-d3030869.htm?catid=18854702#rec...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Existují notebooky s HDMI 2.0? Jak jde poznat, že notebook má HDMI 2.0? Podle mého krátkého průzkumu pár měsíců zpátky, když jsem kupoval 3440x1440 display, je to zatím jenom předmětem diskusí v anarchistických časopisech a k 4k se člověk dostane buď desktopovou grafikou, nebo přes DP. (Jedu aktuálně 44Hz a nemám ani 4k. Stručně bych to popsal asi větou "jde to, ale dře to".)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano obraz byl na 55put4900 docela desivy ... ale stacilo přepnout na HDMI styl aktivity na POČÍTAČ ... a je to obraz jak víno (při pozorovací vzdálenosti cca. 1,5m) :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.