Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 4k streaming z Netflixu vyžaduje Windows 10, Edge a Intel Kaby Lake

Vysvětlení bodu 2 a omezení bodu 3 jsou v rozporu. Příště místo zastíracích keců mohou říct rovnou, že momentálně jsou jejich jediní zákazníci M$ s Intelem a uživatelé jsou jen čísla v účetnictví.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Hezky zpusob jak se chlubit podporou 4K streamu a pritom si nijak extra nezvysit datovou zatez. My 4K podporujeme, ze ji nemuze 99% lidi pouzit neni nas problem.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Presne toto ma napadlo. Aj tak netusim, ako to bude za par rokov vyzerat ak vsetci zacnu masovo konzumovat 4k obsah a zahltia siete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Maji tam 15 dalsich kompatibilnich zarizeni (treba xbox, tivo atd) .... to by ale v clanku nesmel chybet odkaz na zdroj ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Znova opakuji: Zajímá někoho služba Netflix?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak mě celkem jo. Čas od času se tam i najde něco co si pustim. Momentálně koukám na seriál Archer. Omezenost výběru v ČR je ale brutální oproti mérice.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To že oni menaji zájem o nás neznamená, že ve světě neni oblíbená ... .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Netflix používám odhadem tak šestým rokem. Spíše se teď hodně dívá manželka, ale já si tam taky občas něco najdu. Sem tam koukám na seriály apod. V UK používá Netflix hodně lidí si myslím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uff. Se pos...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je mi to jedno, nemam 4K obrazovku a ikdybych ji mel, tak stejne je to problem, uz tak jsou ty WEBripy z Netflixu hrozne objemny uz na fullHD a jako kde to uchovavat na 4K? To by se Seagatu a WD libilo, aby uzivatele museli kupovat 6 a 8TB disky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle už je moc trapné vynásobené deseti. Měli to rozjet až když zajistí větší pestrost a nechlubit se zbytečným omezováním. Jenom kvůli téhle šikaně budu Netflix bojkotovat, dokud si to budu pamatovat. Optické disky jsou pro někoho zastaralé, tohle je pro všechny nezdůvodnitelná blbost. Krásná ukázky cloud šikany.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlení toho všeho je vcelku prosté, i když pro zdejší haterský tým asi nepříjemné. Nové způsoby zabezpečení prostě vyžadují Kaby Lake s novým vestavěným bezpečnostním mikroprocesorem. Edge je jediný prohlížeč, který 4 K zvládá včetně akcelerace - ostatní končí na FullHD. No a Edge je jen ve Windows 10.

Takže i kdyby se všichni Ježci světa stavěli na hlavu na pyramidě všech sedmi linuxáků, co jich v ČR je, tak dokud ostatní firmy neudělají lepší browsery a lepší procesory, tak mají smůlu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

„Nové způsoby zabezpečení prostě vyžadují Kaby Lake s novým vestavěným bezpečnostním mikroprocesorem. "

Zajímavé, to sem nevěděl. Moje internetové bankovnictví něco takového nevyžaduje, ale přehrání 4k od Netflixu je holt vyšší liga. Osobně mám jinak nastavené priority.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, ale tohle je jeden nesmysl za druhým.

„Nové způsoby zabezpečení prostě vyžadují Kaby Lake s novým vestavěným bezpečnostním mikroprocesorem.“
Standardy pro zabezpečení UHD 4k jsou dané. Rozhodně nevyžadují bezpečnostní koprocesor Kaby Lake, když jim stačí téměř čtyři roky starý osmijádrový Jaguar s integrovaným bezpečnostním Cortex A5, který je v Xbox One S, plnohodnotném přehrávači 4k Bluray. Totéž platí pro Playstation 4 Pro, který s totožný procesorem zvládá přehrávání streamovaného chráněného 4k obsahu.

„Edge je jediný prohlížeč, který 4 K zvládá včetně akcelerace“ - což samozřejmě nevysvětluje, proč nelze 4k video přehrávat přes aplikaci Netflixu, jako v případě chráněného 1080p obsahu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Prohlížeč Microsoft Edge podporuje DRM PlayReady, které si vybral také Netflix pro ochranu svého obsahu ve 4K a žádný jiný prohlížeč to samé zatím nabídnout nemůže. Co se týče hardwarového dekódování obsahu ve 4K HEVC 10bit, vedle Kaby Lake to podporují třeba také moderní grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1000, jež rovněž nemají problém s PlayReady 3.0, ovšem ty do seznamu kompatibilních zařízení pro Netflix 4K přesto nepatří... to je jedinej moment zla. Čili hledal bych tam kromě MS i Intel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> DRM PlayReady

Tudiz je puvodni komentar, cituji "Edge je jediný prohlížeč, který 4 K zvládá včetně akcelerace", totalni nesmysl, protoze jedine o co jde je konkretni DRM ktere si vybral Netflix.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

One ring to rule them all, one ring to find them, one ring to bring them all and in the darkness bind them
http://core0.staticworld.net/images/article/2015/04/4k-drm-where-microso...

jo a jeste pro stroury :)
https://msdn.microsoft.com/en-us/windows/uwp/audio-video-camera/playread...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně Microsoft je autorem a propagátorem PlayReady (včetně 3.0) a jako mnohokrát se pokusí zneužít této pozice a tlačit své "nové" zboží ná úkor výdělku jiných (distribuce filmů kam je jen možné).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neviete ako su na tom s podporou PlayReady Radeony?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidis a presne tim, protoze ty PAPOUSKUJES cizi clanky bez trochy fantazie (krom pripadni nejakych konspiracnich blabolu), tak on tu v diskuzi INFORMUJE .... kdyby treba nahodneho kolemjdouciho, co na takovy bulvar narazi a marne hleda nejaky zdroj tech tvych "informaci" a zajimalo ho jak to skutecne je, tak se jukne do diskuze a hned vi ..... a ty se treba poucis a nebudes jen papouskovat cizi clanky a po "jezkovsku" je obohacovat o sve osobni teorie do clanku a nechas si to na blogisek .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zjevne ses mimon a reagujes na jinej clanek pac toto nepsal jezek

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je ptakovina uz z principu.

Netflix je sluzba pro americke divaky.

Americti divaci pouzivaji co? Pocitace Apple.

Tudiz nekde se stala chyba.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pocitace Apple, jsi pobavil:o) Americti divaci pouzivaji ke sledovani televize televizi, kde je netflix nainstalovan nebo tivo, xbox a podobne ...... OMG

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak třeba se vyskytne nějaká utilitka, která bude netflixu reportovat, že je v počítačy kaby lake, aby to vůbec spustil. Pak už to podle mě pojede na čemkoliv co to prakticky utáhne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že bude třeba dekódovat Microsoftí DRM PlayReady 3.0, což vyžaduje přítomnost "Trusted Execution Environment" v procesoru, tak nějaké "falešné" reportování asi nepomůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Netflix umožňuje streamovat 4k obsah na 4k televize..."
4k televize mají to "Trusted Execution Environment v procesoru" ?
Utilitka přesvědčí Netflix, že moje PC je 4k televize. Jak těžké je pak získaný obsah přehrát netuším, ale v těch TV určitě speciální kryptovací čipy nebudou. A už vůbec ne od Intelu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi je to v TV "pojištěné"...

“It’s not anything against either platform or the processor,” Doherty said. “It’s the matter of the security of the platform. The TV is secure and has no output to it. I and your readers on a PC or Mac could intercept the 4K [content] and therefore transmit it to a country that doesn’t have the rights.”

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Správně. Asi to jde "pojistit" i jinak, než pomocí Windows 10, Edge a Intel Kaby Lake. A o tom ten článek je.
Je spousta věcí, o kterých jsou někteří lidé přesvědčeni, že jinak to nejde. Někdy se to nepozná na první pohled. Ale stačí, aby tyhle "nenahraditelné" věci na dvě hodinky nefungovaly, a ti, co přežijí úvodní šok najednou zjišťují, že nebe je stejně modré jako dřív.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pojištěním jsem ovšem nemyslel, že by to uměli obejít, ale že má prostě zadrátovanou podporu HDCP2.2, kterou potřebuje i pro příjem z BD přehrávače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Netvrdí, že přehrávání videa s jiným prohlížečem by nebylo technicky možné, ale že by vám při přehrávání na mobilním zařízení mohla dojít baterie v okamžiku vrcholícího děje."

Takže baterie se technicky nemůže vybít, dokud Edge přehrává napínavé drama z Netflixu? :D To je skoro na Nobelovu cenu. ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je jenom autoruv blabol ... nikde se nic takoveho nepise. Jen se proste pouzil prohlizec, ktery je na vsech HDCP2.2 ready PC, tot vse ..... proc by meli podporovat jine prohlizece a programovat pro ne specialni pluginy? Neni absolutne duvod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tím to úplně zabijí. Aby to náhodou někdo neodchytil a neripnul, klidně zamezí 99 % uživatelů si to vůbec pustit, protože navržená konfigurace bude asi velmi minoritní (z hlediska penetrace potenciálního trhu). Kdo chce kam...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Me je to putna, nemam jak 4K zobrazit, ale tesim se az se 4K Netflix objevi na torrentu, zatimco 99% platicich zakazniku na to nedosahne. Skoro to vypada, ze ja a lidi z Hollywoodu jsme kazdy evolovali z jineho typu opice, pac muj mozek ty jejich napady nebere.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale ne, opice jsme všichni, jen z jiné kasty. Mrkněte na dokumenty o opicích. Jsou to taky pěkné kurvy, některé mají kasty, což jen potvrzuje Darwina. Kéž by jsme raději vzešli z lidoopů, jsou lepší než opice, tedy i lepší než lidi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě to je v podstatě taky putna. Když už chci něco co za to stojí vidět velké, tak si zajdu do kina.

Ale dělat takové určitě nákladné vifikundace místoto toho, aby fimy prodávali za babku po miliardách bez DRM tak, aby nikomu nestálo za námahu to někde hledat a kopírovat, to mi hlava nebere.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

On je mozny, ze ty lidi co se chytli tohohle medialniho prumyslu, tak proste jednaj jak sami uvazujou. Takze vcelku pravdepodobnost hranicici s jistotou, ze ten direktor od WB nebo od 20CF, kdyby by mohl ukrast film v H264 v MKV, kterej by byl DRM free, tak by ho proste ukrad, nemel by proste tu slusnost, ze by mu to nebylo blby, ze ty herci tam odvadi nejakou praci a ze by mel neco zaplatit. Tudiz je jasny, ze on kdyz je sam takovej, tak si mysli, ze jsou takovy vsichni.
No a driv jsme mysleli, ze proste to jde temhle lidem vysvetlit, ze to tak neni. Herni prumysl do toho castecne sel, Zaklinac totalne DRM free mel slusnou prodejnost, takze se zdalo byt jasne, ze DRM konecne padne, ale nestalo se to. Proste ty lidi jsou tak zatvrzely a porad maji pred sebou ten obrazek toho, jak by se chovali sami, ze proste nepovoli. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně čím tvrdší podmínky, tím větší motivace pirátit. Ne jen cena, ale i diktát na čem to smíme pustit, přes jakou verzi videoportu to tlačit, teď do toho procesor a verze Windows. Tož ať si s tím vytřou HDMI. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hahaha, z Netflixu se stal pěkný troll.

A co tak může stát za jejich motivací? Buď jim M$ a Intel zaplatili nehorázné prachy za exluzivitu a nebo prostě nemají servery dostatečně připravené na zátěž 4K a tak se uměle snaží omezit potencionální diváky.
Řekl bych, že to bude spíš ta druhá varianta.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to obojí. Jejich servery by to nedaly, tak místo aby to Netflix přiznal, tak si vymyslel tuhle chujovinu a ještě na tom od M$ (a možná i Intelu) díky exkluzivitě pěkně vydělá. Klobouk dolů, dobrá strategie - pro Netflix. Jak z negativa udělat zlatý důl..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak v playready ma prsty skoro kazdy a MS to zastresuje bohuzel to je dalsi vec ktera jeste vice ospravedlnuje piratstvi >>>> chudaci uzivatele kteri si za obsah plati :) takze pro mnoho lidi (ti co si vse poctive kupuji) ..to znamena bud obmenit svuj HW ktery podporuje minimalne HDCP 2.2 a je pripraven na playready 3.0 a vyssi :) zbytek muze zustat na starem HW a vesele si s obsahem nakladat libovolen dle jejich uvazeni takove moznosti nema ani platici zakaznik :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vlastníci copyrightů vyžadujou pro 4K obsah hodně silný DRM. Doposud byl dostupnej jenom pro televize proto, že televize jakožto blackboxy jsou vnímané jako mnohem menší riziko než PC, kde se může stát cokoliv (ochrana Bluray byla například z velká části prolomená kvůli softwarovým přehrávačům). Konzole jsou dneska sice PCoidní, ale přece jenom jsou o dost víc uzamčené a tedy z jejich pohledu míň rizikové.

Čili IMHO to ani moc nebrzdí Netflix, jako spíš to, co mu dovolí nebo nedovolí producenti obsahu. A Intel s DRM funkcema v Kaby Lake a na to navázanou implementací ve W10 od Microsoftu asi zatím byli pro ty pány nejpřesvědčivější.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Po přečtení toho článku se jaksi nemůžu zbavit pocitu, že mi jsou podsouvány nějaké autorovy domněnky a závěry, místo toho aby mě jen a nezaujatě informoval o podmínkách provozu Netflixu ve 4K na PC, abych si jako inteligentní člověk mohl udělat názor sám. Tohle je fakt jak nějaký bulvár a né stručně technické a informativní sdělení, ze kterého si tématu znalý člověk může svobodně vyvodit vlastní závěry pro něho podstatné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Heh, ty ses tu na diitu novacek co?:o) To uz tak byva ... kdyz tam autor zapomene dat tag blog (coz se stava snad vetsinou), tak si to clovek splete s clankem:o) Proto tu mas pana BTJ, ktery patral po samotnem zdroji teto informace a nabidl racionalni vysvetleni, proc to tak je, misto hloupych konspiracnich teorii:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hihihi: "že mi jsou podsouvány nějaké autorovy domněnky a závěry" jdu si udělat kapučínko :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslim, ze za to muze mala osveta mezi vlastniky copyrightu. Proste svetlo sveta spatrilo HDCP2.2, tak to zavedou jako podminku nutnou. Tak to proste je no ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty delas, jak kdyby k sledovani 4k netflixu byl potreba pocitac:o) .... tu chybu ti uznam, protoze clanek je psan bulvarne, takze v nem zasadni informace chybi. A ano, je spousta zarizeni, ktere zvladaji 4k netflix a ano, jelikoz podminkou je HDCP2.2, tak kombinace W10+edge+kabylake je vlastne jedina logicka moznost na PC, viz muj prispevek dole, kde se muzes podivat i na zdroj tech "dez"informaci v clanku:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zase dalsi konspiracka:) Taky by se hodilo uvest v clanku zdroj .... a zdrojem nemyslim nejake bullshitove weby, ale v prve rade skutecny zdroj = NETFLIX. Nebo se snad autor ani neobtezoval podivat na stranky netflixu, kdyz u o nem pise?
Dobre .... tentokrat zadarmo:o) https://help.netflix.com/en/node/13444
Takze je tam 15 zarizeni, ktere slouzi k prijmu 4k signalu + PC. Proc zvolili na podporu windows je asi celkem jasne (trzni podil). Proc zvolili windows 10, tak to je taky jasne (nejnovejsi). Proc edge (nejrychlejsi). Proc kabylake (jako jediny ma HDCP2.2). Kdyz psali nejaky plugin do windows, tak proc by se meli srat se staryma verzema, ktere se uz neprodavaji (a asi jen malo lidi si koupi 4k k nejakemu staremu srotu). Kdyz uz delaji plugin do browseru, tak asi do toho, ktery ma uplne kazdy a ne aby si nekdo musel instalovat nejake chrome shity a podobne. Stale zcela logicke rozhodnuti. Proc HDCP2.2? To nevim, asi proto. A kdyz, tak leda kabylake, jelikoz je to jedina moznost. Proc tam nejsou GPU od GTX950? Asi proto, ze kabylake nabizi nejlepsi zabezpeceni a udelali to proste pro nativni HEVC dekoder v kabylaku ..... hadam, ze podpora GTX9xx a 10xx prijde na radu hned jako dalsi.
At se na to divam z jakehokoliv uhlu, tak tam proste tu konspiraci nevidim .... kdyz budete delat nejakou novou hypermoderni hitech technologii, tak ji asi nebudete delat na linuxove desktopy s 486kama, ale udelate ji pro to, co je v soucasne dobe nejnovejsi a co bude mit do budoucna nejvic potencialnich zakazniku. Mi to prijde logicke. To, ze ja bych treba udelal primarne podporu do vlastni univerzalni aplikace a zahrnul podporu jak pro CPU, tak pro GPU, to je vec jina. A mozna by to bylo velice dobre i spatne ..... pocitace s 4k displejem budou patrne za par mesicu (pokud uz nejsou ted) vsechny vybavene kabylakem a pochopitelne W10, cili netflix 4k ready .... ale jen velmi malo z nich bude mit dedikovanou GPU. Takze je klidne mozne, ze primarni zamereni na kabylake, ktery sotva vysel, je zcela v poradku a pokryje nejvic potencialnich uzivatelu (kdyz z nejakeho duvodu vynucujou HDCP2.2).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

HDCP2.2 podporuji minimalne posledni generace grafik od amd i nvidie. Takze jako obvykle, je cely tvuj post uplne mimo. Cely je to o tom, ze microsoft dokazal prodat svoje DRM. Pro marketing microsoftu je to velky uspech. Starsi verze tlacili pres silverlight, ale ten uspesne chcipnul. Tak to ted maji zadratovany primo ve Win a Edge. Tot cela zahada.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ses blbej nebo si na to jen hrajes?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem.. nejsem totiz ty. Nebo snad mas neco opravdu k tematu ? O HDCP to neni, je to cely o microsoftim PlayReady. Muzes si to najit na Bingu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bojím se doby kdy nebudu mít na výběr nic a budu se muset rozhodnout mezi Win10 nebo Win10.2. Tak nějak plíživě se nám tu podsouvá, že prostě bude Win10 a nic víc, žádnej zpětnej rollback k winXP win7 apod...nebude a toho se poměrně děsím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten blitek, co se tvari jako clanek, neni oznacen jako BLOG?
Nic o tlaku majitelu prav, nic o PlayReady3 atd, jen osobni vylevy a hejtovani MS od autora, to je uroven....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sledovat filmy je strata casu. a idioti za to este platia

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

dufam ze je to iba nejaky trapny pokus o trolling lebo ak nie tak je mi ta uprimne luto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

readsej polutuj tie vymyte mozgy co si este platia za vyplach z TV :) ...ze entertainment :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsme se nějak svépomocí dostali k závěru o co tu jde (smysl těchto diskuzí je totiž taky v tom, až někdo bude googlit HDMI 2.0 a proč mi nejde HDR apod.).
1. vznikl 4k hardware a velice rychle zlevnil a rozšířil se, což nikdo z video/film průmyslu tak nějak rychle nečekal
2. obsah 4k pro producenty se v podstatě rovná masteru = jak to zabezpečit? HDCP 2.2
3. nejrychlejší implementace přehrávače za x desítek tisíc
4. konzole, rel. proprietární řešení
5. zděšení z pirátů při posledním kroku do PC sféry, a rel. malá firma Netflix byla první, která ten krok učinila
6. inu, prvně implementovali to nejbezpečnější řešení (viz. článek), protože podpora microsoftu v .NET a součinnost s Intelem - každej procesor Kaby Lake dokáže bezpečně od zásuvky Ethernet po výstup na televizi (s HDCP 2.2) zaručit hardwarově ne-únik, protože to navíc renderuje on-board grafikou.

co zůstává jako problém:
6b) první část 6) by uměl i Skylake, ale H265 je asistovaný rendering, a zřejmě již bezpečnostní riziko nebo prostě výmluva.
6c) Dokud grafické karty nezaručí virtualizované šifrované trusted execution, je to docela problém a potenciální leakage - není asi moc velkej problém naprogramovat grafiku tak, aby nejen, že kopírovala video, ale možná i prolomila HDCP 2.2... spekulace

7. MOŽNÁ bude následovat implementace v Netflixu, ale jelikož je víceméně děravej, tak asi šáhli po hotovým řešení Edge, nestojí o malér* hned z jedničky, ale stále pod Kaby Lake
8. MOŽNÁ bude následovat implementace pro H265 grafiky, ale stále pod Kaby Lake
9. v ten moment to pojede i pod Skylake
*prolomení HDCP 2.2

btw. opakuji skvělej odkaz, co tu zazněl: https://msdn.microsoft.com/en-us/windows/uwp/audio-video-camera/playread...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono z toho odkazu na PlayReady je videt odkud vitr vane ... "real time expiration support, or limited duration license (LDL) ... Provides the ability to set real-time expiration on licenses and smoothly transition from an expiring license to another (valid) license in the middle of playback."

4K obsah si proste nekoupite. Zaplatit budete muset za kazde prehrani, a kdyz vam to spadne, a kdyz budete chtit pretocit reklamu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí jak pořád někdo bojuje s pirátama přitom mají bojovat se svojí nenažraností. Za každý audiovizuální obsah chtějí nekřesťanské peníze a diví se, že jsou pak piráti. Kdyby ty filmy pochybné kvality prodávali do 100Kč, bez reklam a bez zbytečného menu, domnívám se že by i dost pirátů odřízli. Takto zbytečně vydávají obrovské peníze na zabezpečení něčeho co bych přirovnal k obrázku na www. stránce, jakmile ho totiž zobrazíte na obrazovce, už jej můžete bez problému ukrást. Analogicky jakmile zobrazíte film na obrazovce, už jej v pohodě můžete ukrást. Jestli ten film ukradnete, přímo ze zdroje, nebo někde při renderování a nebo úplně na konci přenosové cesty je úplně jedno. Krásně to je vidět na tkz. kinoripech, jakmile prostě zobrazíte někde onen produkt, už si jej může někdo nasnímat. Ten boj s piráty je takový nikdy nekončící koloběh a folklor. Všimněte si že media nás krmí jak si musíme zvykat na migranty a že s nimi máme být solidární a jak se musíme přizpůsobovat nové době a novým systémům, dokonce i církev se musela přizpůsobit potratům, ale audiovizuání svět nemusí, ten si jede ve svých kolejích pořád stejně. Ale pravý důvod toho všeho začíná a padá u producentů a znovu opakuji systému Hollywoodu, kdy každý vypuštěný film vrátí prostředky do něj vložené, znamená pouze a jen zhoršování kvality děl, protože prostě nikdo neutrpí bolest nad finanční stránkou věci a tím pádem jej nic nemotivuje k tomu udělat kvalitní dílo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady nejde o žádné kupování obsahu, tady jde o streamovací služby... Pokud chceš 4K obsah koupíš si BluRay...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať jdou se svým 4K Netflix třeba do prdele. :-) Stejně dříve či později tato omezení padnou a pak mě taky napadá, že to je obrovská výzva pro konkurenci, která může začít poskytovat tento obsah i neprivilegovaným. Toto je tak nehorázné, že je celkem jisté, že nespokojení lidé s tím nějak zatočí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.