Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 4TB pevný disk má i Hitachi

Jenom aby ten disk ze systému po určité době nemizel stejně jako 2T zmetek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3,0Gbit/s eSATA, 800Mbit/s Firewire a USB 2.0 nabídne později ve čtvrtém kvartálu i 10 Gbit/s Thunderbolt ...

Hmmmm, velmi zaujimave a USB 3.0 ignorujeme ...

Inak USB3 je pre externe 3,5 palcove disky v dnesnej bode absolutna nutnost, 30-35 MB/s a 130 MB/s je rozdiel. Resp. rozhranie dovolujuce realne prenesat data cca 150 MB/s, co je 5-nasobok realnej prenosovej rychlosti USB2 (nehovorim o teoretickej 60 MB/s v pripade USB2). Hovori sa ze USB3 ma realnu priepustnost niekde na urovni 350-370 MB/s, pokial je USB3 radic "v patricne dobre zivenej pode". Ozaj tu nechapem zmysel Thunderboltu (s gteoretickymi 10 Gb/s), ktoreho prakticka hranica je mozno 2-nasobna oproti USB3, t.j. vyse 700 MB/s... Nechapem ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud porovnáváte čísla v technické dokumentaci, tak je to opravdu k nepochopení, ale v praxi je to velmi pochopitelné. Já např. kupuji externí disky pouze s Firewire a USB nepoužívám. Je pěkné, že USB 2 a FW 800 mají tabulkově stejnou přenosovou rychlost, když v praxi během práce toho USB není schopno vůbec dosáhnout. Ten Thunderbolt má mnoho dalších výhod než jen vysokou rychlost, přes jeden kábl připojím k počítači další zařízení nebo LAN síť. Ale osobně si myslím, že když tam dají TB tak bude verze s USB 3, jen o tom teď nepíší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmysel Thunderbolt-u je ze je to jedine rychlejsi rozhrani na apple (noteboocich). USB3 tam nemaji, eSATA taky ne. Ostatne se nedivte.. uz z fotky je jasne pro koho ten disk bude urcen a proto chybi usb3.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde zaplnit? Jakto? 1TB filmy, 1TB seriály a 2TB porna a mám plno. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Star Trek ma 726 episod a 11 filmu, to bude skoro 550 hodin. Kolik ze ma hodina HD filmu? A to je jen jeden serial ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.