Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 55nm GPU nVidia GT200b vyfoceno

A zaclouma nejspis taky leckterym zdrojem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nač vyvíjet nové jádro, když stačí pořád dokola recyklovat ty stávající, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qee: a penazenkou :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v lednu 55nm proces to je vysmech kdyz od Unora bude mit ATI 40nm proces :). Trosku namtabor zelenych nestiha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je dát si duální GT260 do kontextu s tím co nedávno říkal šéf Nvidie, cituji:

Strategie AMD v oblasti GPU je nyní přijít nejprve s mainstreamovým produktem a pak s high-endovým sestaveným ze dvou GPU. Jaký je na to váš názor?

V zásadě s tím nesouhlasím, neboť single-GPU řešení je rozhodně podstatně efektivnější než dual-GPU řešení. Jestliže jednočipová grafika udělá 100 % výkonu a dvoučipová zhruba 130 až 180 %, pak má taková grafika značně vyšší výrobní náklady. Pokud jde o čas uspořený při vývoji, myslím, že to je otázka možností vývojového týmu. A protože je náš tým silnější než konkurenční, věřím, že jsme schopni přinést na trh naše řešení zavčasu a přitom v efektivní podobě.

Viz http://cdr.cz/a/25390

Zajímalo by mě jeho vyjádření na dvoučipová řešení teď...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..... he he maslo na hlave  :-)))) ...ale ja mam stejne tucha ze, to delaj  jen pro prechodny obdoby,  nez se v novym roce vytasej  s hlavnim tahounem v singlu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, nVidia původně pouštěla zvěsti, že 55nm die-shrink bude v srpnu, pak že bude v září, a pak se odmlčeli na dobro... jestli tenhle kus byl vyrobený v srpnu, tak to odpovídá. Pak zjisitli, že jim to nefunguje tak, jak by si představovali, a půl roku to předělávají. AMD v tom není samo :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak psal ukulele. 2 GPU na jednom PCB je hnus, ale SLI nebo Crossfire je o.k. ? Nechápu ten ukrutnej hype (nebo jak to nazvat) ohledně těchto 2 technologií pro pár procent zákazníků. Přitom obě dvě firmy tvrdí ústy tiskových mluvčí, že pro zákazníka udělají první/poslední, ale aby se domluvily nebo iniciovaly vznik standardu umožňující vypínání diskrétní grafiky nezávisle na kombinaci čipsetu a výrobci GK to né... ? :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Derryk:
Já myslím, že to "asi" chápu. Jde o to, mít to "nejvýkonnější řešení". Co na tom, že se na něm zdaleka nevydělá tolik, jako na mainstreamu, ale "máme ho, jsme nejlepší, konkurence tak dobrá není a proto kupujte od nás!". Asi takhle to asi mají výrobci na mysli. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Ostatně v souvislosti s tím, jak reklamní masáže na spoustu lidí (řekl bych většinu národa) fungují, bych hádal, že to asi funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh, na co by nvidia robila mensie nm, ked aj 65nm proces jej staci na vykon tych smiesnych ati 55nm grafik. smiesna atina nevie nic poriadne optimalizovat a tak jedine co jej ostava je zmensovanie vyrobneho procesu.

proste ked oba vyrobcovia budu mat rovnaku nm vyorobu, je jasne kto to vyhra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.