Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 55palcový OLED panel LG má tloušťku pod 1 milimetr!

Jakej jse vlastne kvalitativni rozdil mezi OLED a Plasmou? Videl jste to uz nekdo a muzete podat aspon subjektivni hodnoceni? Jak to umi podat barvy, cernou, jakou to ma obnovovaci frekvenci?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U LED technologií je černá vlastně vypnutá, takže černá je "dokonale" černá. A odezvy LED jsou prakticky okamžité, takže 600Hz Plazma je proti tomu pomalá hračka. Záleží na typu LED co použijí, ale odezvy v řádu MHz nejsou pro LED problém
Samozřejmě bude taky záležet i na elektronice kolem => celkově to nebude tak ideální jako samostatná LED dioda

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem za to ze OLED se chova jinak nez LED, proto se na to prave ptam. Ty LEDkovy TV jsou hrozny shity, na to se neda koukat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LED televizor je iba LCD podsvietené diódami a nie trubicami >>> marketing stoho spravil "nový" televízor.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A jak je vidět, byl ten marketing i poměrně úspěšný. Bohužel.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ujasníme si pojmy:

pri OLED (u LG je to presnejšie WOLED - White OLED): jeden pixel = jeden "podsvecovací" OLED pixel s WRGB aktívnou matricou (možnosťou on/off/dimming jednotlivých subpixelov )

pri tzv. LED (v preklade LCD TV s LED podsvietením): jeden pixel = RGB/RGBY aktívna matrica a podsvietenie je riešené buď:
EDGE LED - podvietenie celej plochy obrazovky (podsvietenie svieti aj v prípade, že svieti iba jedn pixel na celej obrazovke), led umiestnené po okrajoch panelu
Direct LED - podsvietenie zo zadu, akési šachovnicové rozmiesnenie podstvietenia s množstvom zón cca 50-500...možnosť On/Off/Dimming každej zóny

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechýba Vám tam písmeno "O" - OLED, nechceli ste popísať OLED technológiu?
Pri LED technológii je predsa zdrojom svetla "externý zdroj" a ten spôsobí, že čierna "dokonale čiernou" nebude lebo nepodsvecuje len jeden bod, nie?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi to tak myslel...jeste me teda zajima to podani(mnozstvi) barev/gradace, protoze to je na standardnich LED TV fakt katastrofa. A ta obnovovaci frekvence me zajima samozrejme v ramci celyho panelu. To, ze LEDky jsou samostatne hodne rychly vime, ale tady je ta infromace k nicemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obnovovací frekvence v rámci celého panelu je dána normou. Takže základ je 50/60p. Na rozdíl od plazmy LED svítí kontinuálně, takže mohou jet v 50Hz jako běžné LCD, což má za následek malé rozlišení v pohybu. Nebo se použijí násobky s dopočítáním obrazů mezi (100Hz, 200Hz MCFI).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co je to tu v diskuzi nade mnou za podivnosti, to nemá cenu komentovat.
Ale k tomu rozdílu. OLED i plasam používá samosvítící buňky, OLED můžou být ale mnohem menší s mnohem větší obnovovací frekvencí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mno u ty moji LG se pise 600Hz, ale asi by uplne stacilo 120Hz. Stejne vstup neumi lepsi nez 60Hz - umi vubec neco z tech TV vetsi frekvence na vstupu? Ptam se kvuli hrani her napriklad.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

moje starší 42" IPS LCD FullHD LG umí až 75Hz :-) (asi proto má v označení tuším 42LF75?)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to není plazma (kde to má ovšem jiný význam) tak je těch 600Hz je jen marketingový žvást, reálně tam je 100/120Hz panel. Dneska není pro markeťáka problém označit obyčejný 50Hz panel jako 200Hz (Sony).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

oznacenim 200-400Hz u samsungu sa bavime o 50-100Hz panely, 800Hz napr. udava 200Hz panel. Napriklad:

UE55H6200 - 200Hz @100Hz
UE55H6500 - 400Hz @100Hz
UE55H7000 - 800Hz @200Hz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som len zvedavý na životnosť...mal som možnosť vidieť 55EC930V s najazdenými cca 4000 hodinami (čo je cca 2 roky pri bežnom pozeraní) a mala nefunkčných 7 subpixelov, z toho jeden biely (je to WRGB)...naštastie sa nefunkčnosť prejavuje ako čierny subpixel, čo pri normálnom pozeraní nevidieť, ale pri tej cene to isto zamrzí..

PS: dúfam, že konečne začnú robiť aj "FLAT" OLED v 55" a 65"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Normální sledování 5,5hod / den? To je celkem dost, ne?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

je utazkou kde takova TV slouzi, v bezne domacnosti je 5.5hodky denne hodne, v rodine kde jsou deti co hraji treba na konzoli to muze jet celkem odpovidajici hodnota, a treba v hospode kde takova TV sviti celej pracovni den to muze bejt i 12-16 hodin denne, tama ale asi nejaky nefunkcni subpixeli muzou bejt ukradene

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není, lidi mají různé zájmy, chvíli kouká jeden, chvíli druhý, chvíli třetí, chvíli třeba všichni a ono to těch 5-6 hodin zapnutí dá jako nic.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Může to bejt žůžoúžo, ale tyhle věci jdou naštěstí pořádným obloukem kolem mě... Televize je doma zbytečnost a pokud ji nezapne ta moje nebo si prcek nehraje s čudlíkem a nezapne to tak osobně nemám důvod na to šahat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.