Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 64bitová Windows XP Extended Edition jen jako OEM?

OEM, neni to s jakoukoliv neperiferni soucasti? tedy treba IDE kabel :B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmrdosoft se opět chce zbavit zodpovědnosti za své pasquily a nechává to na dodavatelích HW. Jak prozíravé a funkční. I na druhou stranu - jejich HelpLine je nanic, neporadí, pětkrát vás přepojí na stejného člověka, možná to tak bude i lepší, pokud ovšem si 64bit XP za těchto podmínek někdo pořídí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mrkvosoft si kope hrob

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dokonalá idea - takže lidi, co si mění PC, si nebudou moci pořídit "plné" Windows, komplot M$ a výrobců HW? Navíc eliminace nutnosti tech.podpory, kterou přehodí na prodejce, moc pěkné...
Nechci flamovat, ale musím říct: "Go! Go! Linux!" :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jeste ze windows k zivotu nepotrebuju ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MNovak: ale OEM jsou přece plné Windowsy, akorát jsou vázané na ten HW. A výrobce PC ví nejlíp co tam všechno je, takže by měl vědět, co může případně kolidovat apod. A výrobce podporu má, takže klid, MS se žádné zodpovědnosti nezbavuje! BTW víš o někom, kdo má doma krabicovou verzi Windows?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, krabicovou verzi Windows mam treba ja (Win98SE). A když jsem mel problem, tak mi help-line stejne nedokazala poradit. Protoze podle kamarada, co na ni jeden cas pracoval, co nevyctou z M$ netu, tak stejne nereknou... Vite treba, ze Media Player 7.1 a 9 nefunguje na Win9x bez telefonickeho pripojeni k siti (nainstalovaneho, nemusite ho vubec pouzivat)? :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Libb: Jenomže výrobce neprodává počítač kde něco koliduje. To by se z reklamací zbláznil. A víš jakou má podporu oem partner od Microsoftu? Po vyplnění příšerného dotazníku a popsání problému se dozvíš, že problém není obsažen ve knowledge databázi a že kulantně řečeno máš smůlu. A pokud je problém na straně výrobce software a to je hodně často, tak s tím výrobce hardware těžko něco udělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je všechno hezké, ale co když si budu cjtít koupit nový PC a budu jej chtít mít >BEZ< Windowsů (resp. s jiným systémem)??? Tak jako mám smůlu? Od kdy jsou Windowsy nedílnou součástí PC???!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boldos: A von ti je nekdo vnucuje s tim novym PC? :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OEM verze Windows má jednu nevýhodu o které se tu nikdo nezmínil. Ta část hardware na kterou je OEM licence vázána je mainboard. Pokud se mainboard porouchá a měníte ho za nový jsou dvě varianty
a) mainboard je v záruce - MS vám povolí novou aktivaci Windows
b) kupujete nový maiboard za vlastní - musíte si koupit i Windows
Totéž platí pro OEM verzi novějších verzí MS Office.
Takže koupíte si třeba PC s OEM Windows a Office. Po záruce vám zdroj odpráskne mainboard a jdete si koupit zdroj, mainboard, Windows a Office. Co na to řeknete?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Re: Libor
Ale jde to. Nazyva se to "zhodnoceni" PC nebo tak nejak. Proto jsi zlepsil PC, ale je to porad jedno PC ke kteremu jsi koupil Windows. Samozrejme je blbe, pokud jsi OEM winy koupil jen s tim boardem. Proto se jevi optimalni koupi Winy s mysi, tu hodit do skrine k licencnim papirum a pak winy muzes pouzivam na tom co mas aktualne pod stolem a kdyz ti prijde kontrola - tak ti mys vcera nejak blbla a tak ted zkousis jinou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libor: Nereknu na to nic, zadny novy Windows kupovat nebudu, Microsoft dostal zaplaceno a kvuli tomu, ze mi odejde komponenta v pocitaci, rozhodne nic dalsiho platit nebudu. A jinak viz dalsi odpoved - Windows si koupim s mysi a tu privazu spagatem k bedne a tim to pro me konci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Marcus: Libor ma pravdu, od 1.5. zmenil M$ licencni politiku u oem licenci. Je uplne jedno s cim trebas oem WinXP koupis (audiokabel nebo mys). Tim ze je na jedno pc nainstalujes a pres net nebo telefon aktivujes, zamkne se ti CD-KEY na konkretni zakladni desku. Na jine tyhle wokna nezaktivujes. Jedina vyjimka je, kdyz ti odejde v zaruce deska (pozor, M$ pocita se ZAKONNOU zarukou, tedy 2 roky i kdyz deska ma od prodejce 3) a ty dolozis kopii dokladu o zarucni vymene (treba faxem), pote ti to pres telefon zaktivuji.
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Od 1.5. M$ zmenil velky kulovy, Windows se daji s mysi nebo klavesnici koupit jiz nekolik let. (BTW v nekterych statech je prodej tzv. OEM softwaru nezakonny a zakazany, ono ostatne u nas teoreticky taky, akorat by se tim musel nekdo zabyvat.) A az mi MS zablokuje aktivaci, tak si sezenu corporate verzi, event. crack a M$ si muze trhnou nohou, kdyz nema na praci nic lepsiho, nez otravovat platici zakazniky. :-((( Dale neco z pohledu programatora, ktery jeste nepozbyl, narozdil od MS, zdravy rozum. http://blogs.atozed.com/kudzu/articles/228.aspx

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na tohleto by výrobci a prodejci HW neměli NIKDY přistoupit!!! Pokud budou chtít poskytovat podporu, bude to pro nich znamenat OBROVSKÉ finanční náklady - ty peníze naopak ušetří M$ a bude ještě víc vysmátej, než je teď.
Dost dobře si nedovedu představit, jak mi nějaký prodejce poskytovat technickou podporu. Mám své zkušenosti se zastoupením Aceru - ani nevěděli, že by měli vůbec nějakou podporu na OEM Win poskytovat, nemluvě o tom, že jsem se NIC o svém problému nedozvěděl - nakonec to zahráli do autu. A samotný prodejce Aceru? Ten věděl NIC*NIC*NIC !!! Také netušil, že by měl poskytovat tecnickou podporu na OEM produkty Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XxX: Asi je zbytecny Ti to vysvetlovat, kdyz nevis o cem mluvis. Nikdo tady nerikal, ze by se ted najednou daly koupit oem wokna s mysi a drive ne. Jde tu jenom o 1 vec, a to ze oem xpcka si pri aktivaci hlidaly nekolik komponent, a pokud si jich par vymenil, at uz desku nebo hdd, zaktivoval si je pres net bez problemu znovu. Az kdyz se jich lisilo vic, tak se wokna branily aktivaci. Zatimco ted se zamykaji POUZE na konkretni mainboard. Kdyz si vymenis desku, starou na ktery sis to aktivoval prodas a budes chtit aktivovat wokna, mas smulu, o licenci jsi prisel kdyz ses zbavil m/b a mel by sis koupit nova wokna. To ze si to cracknes nebo sezenes corp, je tvuj problem, vyjde to nastejno, jako kdyz by sis zadny oem drive nekupoval a mel cerny os odjakziva. A k tem Corp. je jeste jedna vec, licence WinXP Pro OEM je jina nez WinXP Pro Corp. Je to jiny produkt, ktery se lisi cenou a dost podstatne licencnimi podminkami. Je to podobny, jako kdybys mel koupeny auto a po roce ho zboril. Pak by sis na ulici cihlou otevrel cizi a chtel jezdit s tim, ze si mel stejny a tim padem to mas zaplaceny a mas na nej narok. Asi to neni idealni priklad, ale ted me nic jinyho nenapada. To, ze M$ ma cenovou politiku jakou ma, je sice pro nas neprijemny, ale oem stoji cca pulku co retail a musi z toho vseho preci vytriskat maximalni zisk, kdepak zdravy rozum. O prachy jde az v prvni rade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikee: Jak je to s aktivací jsme popisovali před více jak rokem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.