Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 64jádrový Threadripper pohání mobilní pracovní stanici MediaWorkstations

Ach jo, kdyby někdo stočil zadnicí turban a píchnul do něj Threadripper, bude se o něm psát také všude?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Me to prijde jako zajimave reseni, o necem takovem jsem jakteziv neslysel/necetl. I kdyby v tom byl Intel (jakoze verim, ze i existuje i spousta takovych reseni), tak bych si o tom rad precetl

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

OK. Já už o tom četl jinde a přišlo mi to jako tak exotická hračka, že už snad ani víc nelze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ono mi to pripadá ako priemyselný "zázrak"

Ruggedization:
Operating temperature — 0 to 50°C
Vibration resistance — 5Grms, 5-500Hz, 3 axes w/ CF or SSD; 0.5Grms, 5-500Hz, 3 axes w/ HDD
Shock resistance — 100G, half-sine 11ms w/ CF or SSD
http://linuxgizmos.com/skylake-industrial-pc-offers-ddr4-and-front-facin...

Ruggedization:

Operating temperature — 0 to 50°C (standard) or optional -20 to 60°C (MXR-5501) or -20 to 70°C (MXE-5502/5503) with SSD or CFast
Vibration resistance — 5Grms, 5-500Hz, 3 axes w/SSD; 0.5Grms, 5-500Hz, 3 axes w/HDD
Shock resistance — 100G, half-sine 11ms w/SSD; 20G, half-sine 11ms w/HDD
http://linuxgizmos.com/tough-skylake-box-pc-has-four-gbe-and-eight-usb-p...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no i tyto jsou moc pekny https://maxvision.com/products/work-stations
a libi se me i ten cube server od maxvision, pouzivaj desky od supermicro ...

jinak urceni asi jasny:
"... come with K&N Technology filters filter the fine dust of the middle east ..."
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne, pro me zas sou exoticka hracka tablety, vubec me nezajimaj, tak bych taky zakazal clanky o tabletech.. kazdej zakazem neco a nebude se psat o nicem.. (:

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Píší o tom všude? Nevšiml jsem si.
... to mi tuhle volal uživatel a povídá: "Nic mi tady nefunguje".
Zeptal jsem se, jestli může být konkrétnější a on na to: "No... nefunguje mi Catia...". ...všechno ostatní samozřejmě fungovalo.
Vaše reakce bude něco podobného. Píší o tom všude, až je to otravné, ale... vlastně o tom skoro nikde nepíší. :facepalm:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

TFW ZEN "LAPTOP" STRONGER THAN SHINTEL SERVER

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přenosnější stolní dělo. Ta hranatost se bude určitě někomu hodit, převážet výkonnou sestavu a k ní monitor/klávesnici je na prd. Takhle se to hodí do náklaďáku mezi hi-tech krámy a jede se :-)

Jen doufám, že si to letištní ochranka nebude plést s mobilním naquadahovým reaktorem nebo bombou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

konecne poradny herni NB bez kompromisu... :-):-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Neprebadane zakutia trhu urcite skryvaju tisice frustrovanych zakaznikov, ktori intenzivne cestuju a v kazdej hotelovej izbe potrebuju riesit folding proteinov, pripadne nejake tie fyzikalne simulacie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zabudli ste na dosť podstatný údaj: výdrž na baterku (z kamióna)! :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na jejich stránce https://www.mediaworkstations.net/systems/portable-amd-workstations/a-xp/ baterku neřeší, ale nabízejí k tomu klasickou UPS-ku.
Jinak, mě by stačilo i něco méně náročného (Ryzen 9 3900XT event.3950X, 64GB RAM) ... v terénu ten výkon umím využít (virtualizace + realtime zpracování dat) a na baterky jedu vyjímečně (pokud se mi zrovna nechce na pár minut vytahovat zdroj ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, já už se lekl, že když to je teda mobilní řešení, že bylo konečně vynalezeno to „ZíPíeMko“ :). Tak nic, třeba příště ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mobilní řešení to je. Zvedneš a odneseš ;-D
Ale vážně. Jsou úlohy, na ktreré notebook není to pravé ořechové a vláčit s sebou plnohodnotnou workstation s displejem také ne. Takže si i takovéto řešení své zákazníky najde. Jenom nechápu proč jenom Threadripper resp. EPYC. Teda chápu - je na tom větší zisk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm predpokladam ze naky mobilny team co patra po nerastnych surovinach pre naku megakorporaciu s nakymi hi tech hrackami to asi vyuzije.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě na tom chybí telefonní sluchátko nebo stetoskop, startovací kabely a rozkládací parabola. ;) Kdybych byl Die Hard, tak s tím chodím do trafiky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi vysvetli, jak to team, ktery jezdi s 40ti tunovym seismotruckem, vyuzije:o))) To by to lepe vyuzil Franta v kombajnu pri sklizeni obili:o) Jako nenapada me usecase, proc by tohle nekdo pouzival. Je to obri, cili neni to mobilni. Musi to byt napajene normalne z elektrarny, tak proc si nevzit normalni PC, ktere bude podobne velke, za zlomek ceny a daleko vykonnejsi? Pro odvetvi, ktere by si takovy, kdesi sesmoleny na kolene bastl, mohlo financne dovolit, tak jsou mnohem vyhodnejsi pracovni stanice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomíná ty "ghetto" buildy v kufru od nářadí, akorát v profi provedení a cenově trošku někde jinde :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V profi provedeni do toho nedas nelogicky procesor a taky do takove kravy nenacpes parodii na klavesnici se zkurvenym nestandardnim layoutem. Proste tohle je pocitac pro nymandy a wannabes. Trosku soudny clovek si postavi klasicke PC a pokud bude potrebovat vypocetni vykon k nejakym simulacim, tak ty rozhodne nikdy nepotrebuje mit "mobilne", tak je bude poustet vzdalene. Vykon daleko vyssi a cena o rad nizsi. Proste tohle je dalsi ukazka nesmyslneho a totalne nevyvazeneho HW. Proste takovy Hummer v IT provedeni, zkratka pro lidi, co nerozumi pocitacum:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chapu, ze si k tomu clovek musi koupit mys ..... ale aby si k tak drahemu a hlavne obrimu krumplu clovek musel porizovat i klavesnici, protoze tam nedaji se standardnim rozlozenim, tak to je VELKA OSTUDA!
A taky srovnani mobilniho 15W procesoru s 280W varnou konvici? Jako fakt? A taky se divam, ze ten Threadripper 3990X stoji pres 100k, to se nekdo posral v kine ne? Jsem myslel, ze nejdrazsi AMD jsou tak do peti tisic. Navic 4W na jadro u toho AMD, tak to to vlastne srazi do segmentu mobilnich procesoru, tak nechapu, co to dela v pracovni stanici? To bude zdechle jak cyp. Fakt bych od nekoho chtel vysvetlit, k cemu do takoveho CPU rvou tolik jader a vlaken? Ve finale stale plati, ze cim mene vlaken na stejny teoreticky vykon, tim mnohem, mnoooohem lepe. Na 280W to bych videl tak maximalne 8 jader a i tam by to chtelo hromadu cache a aspon quad channel pameti, aby se nehadaly mezi sebou. Mi to prijde, ze AMD jede bomby a vzali to androidi cestou, cim vic jader, tim lepe, cim vic pixelu ...... vlastne takovy maly osobni AMD core-war ve stylu, cim vic jader, tim vic adidos:DDD Pokud se tomu SW aspon 50 jader zakaze, tak to na tech cca 300W bude mozna uchazejici, nicmene ja bych si radeji koupil o rad levnejsi sestijadro, max osmijadro s TDP ~150W, ktere bude vlastne ve finale daleko rychlejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.