Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 7” tablety budou výhledově vytlačené velkými smartphony

Očekával bych k tomu i nějaký komentář od autora článku, ne jenom přepapouškování zprávy analytiků, pro které je jediným nástrojem lineární interpolace.

Je třeba pravda, že jakmile se tu objeví, koupím si Toshibu Encore s Windows 8, ale jakmile na tom bude storpocentně fungovat Kubuntu, okamžitě OS měním.

Každopádně mi jako zcela nesmyslná přijde položka ostatní. Samsung se může klidně rozhodnout přejít od Androidu k Tizenu a najednou bude mít tahle distribuce 30% trhu. Úspěch může klidně zaznamenat i Ubuntu Touch, Sailfish nebo Firefox OS. Kdo ví...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je těžké. Pokud se podíváš pod některé starší články, najdeš pod nimi zase uživatele, kteří o názor nebo komentář nestojí. Vyhovět lidem s různými názory najednou možné není. Zrovna tohle téma podle mě komentář nevyžaduje, rozebírat prognózu s výhledem na situaci za 4 roky mi přijde samoúčelné, přidaná hodnota je nulová (pokud analýza říká, že za čtyři roky může situace vypadat takhle, pak se k tomu s čistým svědomím opravdu nedá říct víc než: ano, může...)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No na základě roční změny provést odhad "za čtyři roky" je vážně vtipné. Seriózní statistik takovou "prasárnu" neudělá.
No a ti jedinci s VELKOU plackou u ucha vypadají přinejmenším směšně.
Divím se že se k tomu standarně nedodává nějaké "handsfree", co by si člověk šoupl za ucho a jehož odpojením od "phabletu" by "zvedl sluchátko".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Seriózní statistik by se do ničeho ani nepouštěl, na to má příliš málo údajů, navíc by řešil něco v segmentu, který se neustále mění rozvíjí. Mě třeba udivuje jejich představa zákazníků toužících tahat mobil na který musí nosit další tašku. Ale co, uvidíme, zapaříme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho to vypadá, že ARM bude mít čím dál větší konkurenci v Intelovic x86 architektuře. Snad se z toho bude tvrdý konkurenční boj, na kterém vydělají jen zákazníci/uživatelé.
Jinak je škoda, že analytikům nenapověděla křišťálová koule nic podrobného o nastupující linuxové plejádě mobilní OS (SailfishOS, Tizen, Ubuntu Touch...). Nezbývá než doufat, že je to nedopatření a že je nestihne toliko smutný osud OS MeeGo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je dopředu jasné, protože o úspěchu a dlouhé životnosti v tomto oboru rozhoduje masa non IT uživatelů, tudíž nezáleží na pár fajnšmekrech, co mají touhu si hrát.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tizen je OS na který sází Samsung a Intel, je tim pádem klidně možný, že za dva roky bude mít stejný prodeje jako Android.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

:-D :-D :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byl Tizen hooooodně dobře přijat tak má za 2 roky možná, moooožná stejný prodeje jako WP, ale to je tak vše!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze 7palciaky tablety budu uz len okrajova zalezitost. 5" mobil docela slusne staci na surfovanie ci prezeranie dokumentou, preto zariadenie o 2" vacsi pre takehoto cloveka nema moc vyznam. to skor sa rozmozu 10"+, ktore su sice tazsie a horsie prenositelne ale komfort pouzivania je uz OK.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

osobne som za a) kombináciu 7" tablet, ktorý sa zmestí do vrecka saka, alebo zadného vrecka nohavíc (napr. nexus 7) + "malý" (do 4") telefón. Oboje je perfektne prenosné a oboje perfektne slúži svojmu účelu. Čokoľvek iné je pre mňa kompromis - buď znížená prenosnosť, alebo funkčnosť.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, mám teď 5" telefon a je to moc. Ideální je 4,3" a k tomu tablet, který se vejde do kapsy saka, bundy nebo zadní u kalhot....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, ono 7 a 5 palcu je SAKRA velky rozdil .... osobne mam v merku 8" miix2, coz je maximalne pouzitelne a oproti 5" telefonu na hony vzdalene. Stejne jako je pak na hony vzdalene 10", ale uz je to hodne neprakticke na prenaseni ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mne to pride ako prognoza agentury, ktorej tuto analyzu odmietla preplatit nejaka firma (asus, samsung, whatever...), pretoze je to pochopitelne blbost. Tak sa aspon zviditelnuje tym, ze to publikuje verejne, ked uz na tom tratila cas a mzdy zamestnancom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte někdo náhodou zkušenosti s mobilními telefony od firmy Xiaomi ? Všude si je vychvalují za vysoký výkon a nízkou cenu, ale mně se nějak nezamlouvají.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.