Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 70 % domácností má do konce roku DVD přístroj

Nie je mi jasny termin "predaj DVD vo videopozicovniach", nebol by vhodnejsi termin "predaj DVD v obchodoch stupol" a "pocet pozicanych DVD v pozicovniach klesol" ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krosik: To jsou čísla z pohledu distributora. Něco prodá do obchodní sítě, něco prodá půjčovnám. Jestli se to pak půjčuje, nebo ne, ho nezajímá. Pro něho je to prodej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za blábol "Blu-ray přehrávač navíc nabízí při díky pokročilým technologiím při přehrání disku DVD video vyšší kvalitu obrazu než konvenční DVD přehrávač." je snad jedno čím přehrávám, ale záleží co přehrávám. Pokud narvu MP4 na DVD placku tak ji také přehraji, přínos BD je v kapacitě ne v kvalitě. A navíc se nejedná o technologii dvakrát novou, ale spíše dostupnou. Než se pánové odvážili něco vydat aby jim to někdo nezkopčil, tak jim ochrany prolomili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tom112: MP4 jaksi není o DVD, tam se používá MPEG-2. Přínos BD je pochopitelně v kvalitě (a tedy tím pádem i o kapacitě), však má také 1080 řádků, že. DVD video to je pro PAL stále jen 576 řádků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tuto zprávu - tady je to jasně vidět že Češi nejsou žádní "piráti" jak se nám pořád snaží nakukat ta banda zlodějů jménem O.S.A. a ta druhá partička s jejíž šéfkou tady byl kdysi rozhovor.
Prosím redakci CDR.CZ serveru aby tuto zprávu odeslali oběma rádobyorganizacím aby se konečně chytli za rypáky a uvědomili si že jediné řešení při boji s "pirátstvím" je nízká cena, jiné řešení neexistuje, to znamená že ty jejich bilboardové kampaně, rádoby kriminální spoty před každým filmem na origo DVD a další jsou jen vyhozené peníze, nic jiného.
Moc by mě zajímalo co na ten brutálně zvýšený prodej origo DVD obě zmíněné organizace říkají, kampak nám asi ti "piráti" odpluly, co pane Janda ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je pastav pro oči, to stínování sloupců grafu..., úplně pozbývá smysl ten graf a to přehlednost!... (hlavně ten poslední graf a poslední dva sloupečky, kdy ten menší změníl barvu oproti předchozím se stejným parametrem(!) úplně!...) Disney by z vás měl radost :-) :-) :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tom112: niektore DVD prehravace (a HD DVD a BD prehravace) robia upscaling, co je na HD TV kvalitnejsie ako obyc DVD s roztiahnutym obrazom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to viděl asi tak - půjčovny toho mnoho již nenakupují, protože za ty ceny co to nakupují a půjčují se to lidem nevyplatí. Co již nakoupili, lidé mají zkopírováno a moc lidí si to nepůjčuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som rád vedel aj množstvo predaných DVD v stánkoch. Napríklad moji rodičia majú 4 kusy DVD v cene 300 až 700 korún a asi stovku kusov v cene 40 až 50 korún.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ivanko:
Přesný údaj jsem zatím nikde neviděl, ale dá se to odhadnout. Kolik takových DVD v příloze týdně vychází? 5? 10? Průměrný náklad u filmu z přílohy je kolem 250 tisíc. Kolik je týdnů v roce víš. Všechno se sice neprodá, ale takových 50 milionů ročně prodají určitě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro hrubý přehled kolik "přílohových a laciných" DVD titulů týdně vyjde doporučuju tenhle link [link]http://lopuch.cz/home.php?klub=dvd_bonus[/link]

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Heršoft...to je tak, když někdo kliká rychlejc než myslí :-(

Ještě jsem chtěl dodat, že jsme se s přítulkyní nedávno rozhodli udělat seznam, kolik už toho vlastně máme, a vyšlo nám za rok kupování něco kolem 250 kousků. A to zdaleka nekupujeme každou pí*ovinu ;-)

BTW. jak se sem sakra vkládá link???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.