Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opět blíž holopalubě: 416 LCD panelů na 72 FirePro

Brzo bude rok 2013 a stále neumíme vyrobit lcd displeje s okrajem tenčím než půl metru?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

My ano, to Samsung to neumí. :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

potrebovali vymest sklady a tak jim nasli odpad v podobe nejakych 27" od Samsungu co nikdo nechce :))

mnohem vetsi stena by sla pohodlne poskladat i z nejakych "bezramovich" panelu, jen by to holt nemelo takove celkove rozliseni a stalo by to asi krapet vic, mnohem efektnejsi by to i bylo postavit kuprikladu jako zpetnou projekci kde by ani nemuseli existovat rohy a mistnost by zevnitr pusobyla nadherne celistve

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, v Europaparku mají několik místností zvaných myslím "360° cinema", které fungují pomocí projekce a působí to tedy mnohem líp než tato mříž.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No mne osobne 27'' 2560x1440 monitory zrovna nepripadaju ako odpad ktory by nikto nechcel, letmy pohlad na cenniky pocitacovych obchodov ukazuje ze najklacnejsi u nas dostupny je 11k Kc. Samozrejme hento je v US a urcite je tam aj nejaka zlava za mnozstvo a reklamu, ale aj tak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že projektor pro zadní projekci by měl být v 1,1 násobku úhlopříčky (pokud je projektor mimo střed plátna, tak dokonce v 1,8 násobku), tak by pro tuhle místnost museli postavit hangár 37x34m. :) A rozlišení by stálo také za starou belu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

? tak tomu prispevku nerozumim ani trochu :))

projektory mam doma dva (klasiku a LED na cesty), a oba dva bezproblemu zvladaji promitani jak na par dm uhlopricce, tak na nekolikametrove uhlopricce, pro spetnou projekci staci jen vhodnej soft kterej obraz "obrati" presne jak je potreba, stejne tak se daji resit i deformace promitaneho obrazu pro pripad nestandardni promitaci plochy, jakou by takova mistnost jiste byla, v pripade prekryvu takoveho deformovaneho obrazu (ikdys je obraz deformovan podle potreby, tak projektor stale promita i neorizlou cast obrazu) by se to dalo resit spravne zvolenyma clonama coby predsadky nad cockou, coz jsem jiz v chodu videl pri promitani projekci na budovy

naparovani 2 projketoru do jedne souvysle plochy (ekvivalent 2 monitoru) jsem si vyzkousel a fungobval naprosto vpohode bez vyditelneho prechodu (2 stejne projektory, ktere jsem si zapujcil, moje dva by to samozdrejme nedali, kazdej je totalne jinej snad ve vsech ohledech)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A čemu konkrétně? Sám máte s projektory osobní zkušenost, takže jistě víte, že musí být v určité vzdálenosti od plátna (resp. tedy v určité vzdálenosti za plátnem při zadní projekci) kvůli tomu, aby byl vůbec obraz (roztažený) na celém plátně a jednak kvůli rozložení jasu na projekční ploše. Pokud je projektor přidělaný ke stropu, tak je to 1,8 násobek úhlopříčky plátna. Pokud jej máte umístěný souose se středem plátna, tak je to minimálně 1,1 násobek. To při použití čtyř zpětných projektorů (jeden na každou ze čtyř stěn/pláten) dělá:

{[(šířka plátna)^2 + (výška plátna)^2]^0,5}*1,1*2 + (šířka druhého plátna)

tj. při rozměrech 40' × 30' × 11'

{[(40*0,3048)^2 + (11*0,3048)^2]^0,5}*1,1*2 + (30*0,3048) = 36,96 m
{[(30*0,3048)^2 + (11*0,3048)^2]^0,5}*1,1*2 + (40*0,3048) = 33,62 m

() ... přepočet stop na metry
{} .. pythagorova věta na výpočet úhlopříčky plátna
*1,1 násobek úhlopříčky udávající minimální vzdálenost projektoru od plátna
*2+() ty projekční plochy jsou dvě proti sobě, oddělené prostorem daným šířkou bočního plátna

Tedy by byla potřeba místnost o rozměrech alespoň 37x34m.

Pokud by jste použil na ty delší stěny/plátna dva projektory místo jednoho, tak by byla potřeba "jen" místnost o rozměrech 25x34m, pořád je to hangár. :)

A pokud jste to snad myslel tak, že místo každého jednoho monitoru by byl jeden projektor, tak by to bylo násobně dražší na pořízení i provoz a navíc by to mělo i v takové konstelaci nižší rozlišení (kvůli kterému to asi hlavně takhle dělali).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a neco jako zoom u projektoru neberes v uvahu? a na takovou mistnost by se samozdrejme pouzilo vice nez 1 prosjektor na 1 stenu, takze pri rekneme zobrazovacich uhloprickach okolo 1 az 1.5 metru by ty projektory okolo projekcni mistnosti potrebovali prostor tak 1-1.5 metru, tedy nic co by takova mistnost okolo sebe stejne nemela i v pripade pouziti LCD panelu

idelani nahradou za ty LCD by bylo tak 1/4 projektor/LCD, sice cca 7x nizdi dpi, ale vizualni zazitek mnohanosbne lepsi nez v te "zamrizovane" kobce :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) "a neco jako zoom u projektoru neberes v uvahu?"

Viz: ...aby byl vůbec obraz (roztažený) na celém plátně...
Omlouvám se, jestli to z toho nebylo jasné, ale co jiného si představit pod roztáhnutím obrazu? Jako ještě můžeme obraz roztáhnout tak, že půjdeme s projektorem ještě dál, někam do tramtárie, ale to myslím neřeší pointu. :)

2) "takze pri rekneme zobrazovacich uhloprickach okolo 1 az 1.5 metru"

Každý z těch monitorů má úhlopříčku zrovna 1 metr, takže se dostáváme k tomu co jsem v předešlém postu také zmínil: A pokud jste to snad myslel tak, že místo každého jednoho monitoru by byl jeden projektor, tak by to bylo násobně dražší na pořízení i provoz a navíc by to mělo i v takové konstelaci nižší rozlišení (kvůli kterému to asi hlavně takhle dělali).

3) "idelani nahradou za ty LCD by bylo tak 1/4 projektor/LCD, sice cca 7x nizdi dpi"

Právě kvůli tomu vysokému rozlišení to udělali z těch monitorů. Takže to by rozhodně nebylo ideální náhradou. Viz rozhovory ve videu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kazdej z tech monitoru ma uhlopricku 1 metr? kde? jsou tam zrejme nejake 27" a to teda fakt 1 metr uhlopricky nebude a to ani s rameckem :))

a to s rozlisenim jsem znimoval jiz mnohem vejs, nato nema smysl reagovat :) je jasny ze jim slo o plochu s nejvice pixely, ale dopadlo to otresne a vpodstate k nicemu, jen mistnost plna LCDcek kde si clovek musi pripadat jak v nejaky kleci kde ho griluje 4 stovky zaricu :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vycházel jsem z uvedených rozměrů, kdy ta kratší strana má 9,1×3,3m a je tvořena polem 10x8 panelů. Jednoduchým přepočtem dostaneme úhlopříčku jednoho panelu:

[(9,1/10)^2 + (3,3/8)^2]^0,5 = 1m

Když jsem to teď přepočetl i pro tu delší stranu, vychází to něco kolem 0,87m, ale to na věci nic neřeší. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stabilizujte stabilizátory.
Stabilizátory stabilizovány.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

OLED tapeta přes celou stěnu by byla lepší, ale i tohle je super.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To bych byl zvědav kdo jim takovou blbost financuje - že by Samsung ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osmnácticlusterový stroj? Snad snad osmnáctiuzlový cluster, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne, "osmnácticlusterový stroj" je blbost. Osmnactistrojovy cluster uz je OK. a ta dalsi veta je tim padem taky spatne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by to chtělo LCD na strop a podlahu. Když už, tak už.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne, a pak uz jenom to video ze streva...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale pařilo by se na tom vcelku slušně :D Třeba takovej skyrim :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fuck yeah!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tam musí bejt docela slušný horko, ne? Jeden ten panel má 70W, to je pěkné 30kW topítko ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...Nečekejte však fotony a silová pole...

Ja bych řekl, že fotonů tam bude hodně. Nejenom ve Startreku, ale i v tomhle zařízení. Co takhle zopakovat si učivo základní školy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skladat clustery umi kazdy kdyz ma finance.

Meli to radeji nacpat do jednoho stroje (mysleno pod jednu instanci OS), pak by se uvidelo jak jsou sikovni :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to ma do holopaluby hodne daleko a ty tluste okraje no fuj

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty rámečky jsou opravdu příšerné. Kdyby raději vytvořili LCD monitory bez nich

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.