Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SFG: 7nm GPU (Ampere) vydá Nvidia v horizontu 9 měsíců

A co Hopper?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nadchazejiich 9 mesicu ma tak AMD prostor, aby konecne zaexcelovali s RX5800, potom bude zase NVidia o generaci vepředu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

AMD by si hlavně mělo dát do kupy ovladače k 5700 kartám, jelikož jsou pořád problémy a opět se čeká dost dlouho na dotažení. Zkrátka udělat jeden produkt pořádně a pak se soustředit na další.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, to jsem netusil, oni zase dojebali ovladace? A kde mají problémy, v jakých hrach se to pripadne projevuje nejvíce? Predem dik.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nikde :)
sem tam nejaky shuttering, a pod. co sa ladi z mesiaca na mesiac... Mozno pri atypickych konfiguraciach sa nieco najde, ale bezne fullhd,1440p, 2160p monitory a hry k nim bezne funguju

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na fórech je toho dost. Náhodné pády, nestabilita. Pády při přenastavení her, kolísání frekvencí, artefakty. Prostě celkově jsou ovladače v plenkách a řešil jsem několik PC, kde si uživatelé stěžovali. Někdo nakonec na stejné sestavě vyměnil za Nvidia grafiku a měl po problémech a klid. Navi karty mají potenciál a tohle je zbytečně sráží. Bohužel, není to pro AMD dobrá vizitka. Ale tak nějak se už dají problémy u jejich nových produktů čekat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

AMD napoprve nezvladne nikdy nic.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Třeba Ryzen, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Teď už to je snad konečně v cajku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy by jsi si GK od AMD nekoupil, ale nejvíc ti vadí její provozní vlastnosti a spamuješ v diskusích. Jelikož máš obsedantní potřebu se ke všemu vyjadřovat, i k tomu co se tě netýká, doporučuji návštěvu psychologa.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš před tím strkat hlavu do písku a útočit, ale to je tak všechno. Chápu, že tohle AMD fan boy slyšet nechce, ale je to normálně podložitelné. A jinak diskuze jsou právě o názorech. Doladění se týkalo u AMD už Polaris řady, prvních Ryzen a kompatibility pamětí. Režimu napájení a boostu frekvence u řady Ryzen 3000, atd.. Ale pšššt, o tomhle se tady psát nesmí... :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Můj předchozí příspěvek byl mířen na Redmarxe, tvůj příspěvek je věcný protože jsou to tvoje osobní zkušenosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no a ja ako člen online komunity kde na 95% vládne nv Ti zase poviem, že toľko "zamrznutých" kariet, tomu následne nehôd či pádov za 12 rokov si ešte nevidel. Fps hafo, na to čierna obrazovka na niekoľko sec a ak si mal šťastie ideš ďalej....Často pomôže tvrdý reštart, ale to máš po yávode. A majú to len nvidisti. ....Takže?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Inu, jedni karty od AMD sami nemají. Přesto si stále na všechny strany stěžují na jejich mizerné provozní vlastnosti, na nestabilitu a problémy jejich ovladačů, a tak podobně.
Ti druzí karty od AMD ve svých kompech mají, a spokojeně je užívají. Většina z nich, mne a mou rodinu nevyjímaje (několik karet, počínaje R9 280 až po dvě Navi 5700), nemá potřebu si stěžovat. Občas se problém s nějakou hrou vyskytne, ale nic dramatického. V grafických programech a CADu vše šlape jak má. Stejně tak v práci u pár mašin s AMD Vega je vše OK.
Tak, teď kdo má víc pravdu. Spokojený uživatel, nebo ten kdo jen omílá stížnosti skupinek nespokojenců.
Mimochodem - můj bývalý spolužák a dlouholetý známý (nebudu jej jmenovat) měl před časem herní sestavu s kartou od AMD (tuším Vega 56), zpočátku spokojenost, pak samé problémy a stížnosti (i různě na fórech si ulevoval). Sestavu po čase vyměnil za novou s NVidií (RTX 2080). Několik měsíců si lebedil, pak jen stále víc nadával a sakroval jak vše zlobí, padá, seká se (opět své nářky leckde vypsal na netu). Když jsem měl celkem nedávno možnost zjistit jak s počítačem zachází, a jak do něj hrne horem dolem svinstvo ze všech pochybných zákoutí internetu, spíš jsem se podivil, že u něj větší problémy přišly v obou případech až po pár měsících.
A teď babo raď který produkt měl například lepší ovladače?!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

sám používam od r. 1997 kedy som začal s digitálnym strihom videa a prvou Ati 3D 4M len Ati -AMD karty. Len raz som skúšal nV a to sa ani nerozbehlo pc skartou DV Master predigital video za 3800 USD....Od vtedy prdím na zelených a nikdy , opakujem nikdy som nemal nejaké zásadné problémy ani pri hraní , strihu videa či 3DsMax....Vždy som si skladal PC sám, vybrané komponenty hlavne RAM....Bohužiaľ čo zo skúseností viem, najviac problémov všeobecne v pc bolo to, že v naších krajinách a systému hlavně levně väčšina problémov spočíva na "postavenom" pc a jeho komponentoch....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technicka poznámka: ? je otaznik a znamena to otázku. Neznamena to, ze mi něco vadi, ze se k tomu vyjadřuju, vznesl jsem dotaz, kde je problem. Kazdeho jiného uzivatele to zajima, když někdo napise, ze ma s necim problem, tak aby to konkretizoval.

---
Tomasonovi dekuji za osvetleni problemu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ty máš jen problémy (povětšinou sám v sobě). Nedáváš otázky, prostě si jen stěžuješ, aby sis ospravedlnil, že ZASE nebudeš kupovat a počkáš

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, jestli máš problém s otazníkem, tak si zajdi ke Stachovi. Ten tě z toho vyléčí a dá ti pořádné školení..
Naprosto běžně napíše oznamovací větu v titulku článku, na konci dá !? a pak v diskuzi obhajuje, že to přeci byla jen otázka, ne žádné oznámení faktů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Red Dead Redemption 2 se nahodne zacne obraz zasekavat jako by spadl na desetinu fps a samovolne pak zase prestane ... s Vegou to nedelalo, takze bych rekl, ze to je neco s driverama, nicmene nikde mi to zatim nespadlo a nic jinyho ted nehraju :) ale taky to muze byt spatnym nastavenim voltu a mhz .. zatim si s tim hraju a vypada to, ze 2100 na 1.165 bude sweetspot, predtim jsem mel 1.14 a mozna to byl kamen urazu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

skus to s defaultnym nastavenim karty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel taky, pustil jsem to od zacatku na default a narozdil od Vegy to ma stuttering obcas .. paradoxne to bezi o 10 fps lip v prumeru, ale s Vegou to bylo plynuly vsude i kdyz s malo fps a 5700 XT mi misty proste seka obraz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase je to jenom něco, co jsem zaslechl od známého. V RDR2 mají problem i NVidie, takze spis by to mohlo vypadat na problémy te hry nez problémy ovladacu grafik. (Ale jak pisu, ja RDR2 hrat nebudu, takze je to jen z doslechu.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

RDR2 je zase totální ostuda Rockstar. To že nešla hra vůbec spustit, kvůli jejich dojebanému launcheru, to byl epický fail.. :D A radit uživatelům vypínat antivir nebo aktualizovat bios, to už bylo moc. I nyní dochází občas k pádu hry a to mám Nvidia kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

beztak ten bios patch pro ryzen 3000 aby to slo vubec pustit ma v sobe naky mouchy a vubec to nesouviis s grafikama
hlavne to neni prvni hra co nesla pustit na ryzen 3000 bez bios patche... holt se situace opakuje jako s Destiny 2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo, takze nejdriv tu spamujes s udajnejma problemama ovladacu amd a kdyz tu clovek, co tu kartu na rozdil od tebe ma, prohlasi ze jedinej problem na kterej narazil, se deje ve hre kde maj problemy i nVidie, tak uz to najednou nejsou problemy ovladacu ale ''totální ostuda Rockstar''.. (((:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale, obhájce AMD sám Buri.. Já mám informací dost, neboj se. Ale ty jsi z toho nějaký rozhozený, že to musíš označit jako spam, aby jsi to skryl. Rockstar do toho nepleť, to s tím vůbec nesouvisí.

Jinak se tady normálně diskutuje a problémů ohledně ovladačů je popsáno plno na webu. Můžeš všem těm uživatelům odepsat že kecají a že je vše v pohodě. Nikdo taky nenapsal že je to neřešitelné, časem se to určitě odladí. Pak se můžou soustředit na nové produkty.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jakmile je neco Vulkan, nebo dx12, tak karte nejvice svedci vohulit power limit na max a rozhodne neskrtit volty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem dvě 5700XT Nitro+ hned jak vyšly. Jedna do mého PC a druhá do PC mé přítelkyně. Jedna karta běží s Ryzenem 1600 a druhá s 2700XT, Jeden počítač má 16GB RAM a druhý 8GB, jedna karta funguje s FullHD monitorem a druhá se 4K monitorem. Za celou dobu používání nebyl jediný problém a to jsem jim dal zabrat jak přetaktováním, benchmarkama, tak i hrama. Opakuji nebyl jediný problém, pád, zamrznutí, ztráta signálu, pád řidičů... Jedna karta boostuje stabilně na 2075Mhz/1830Mhz a druhá 2060Mhz/1880Mhz, power limit +50% a po "přepastování" tekutým kovem nejdou teploty přes 75 stupňů (85 junction) při defaultním nastavení větráků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co jsme nedávno četli o potížích Samsungu se 7 nm výrobou, to taky může být ještě o půl roku později.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu se opakovat ale co:

https://m.imgur.com/GdPVaEs?r

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.