Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k #8 příkladů, kde nejsnáze utratíte svůj Bitcoin

To nejlepší místo, kde se dá utratit bitcoin, tu chybí proč? Na darknetu je spousta míst, kde si za bitcoin koupíte zajímavé drogy, užitečné zbraně, případně neobvyklé služby. Alza? To jako fakt?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kupovat si "regulované zboží" na internetu a s bitcoinem, může jen někdo kdo nemá představu o reálném světě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj reálný svět začíná a končí na té Alze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si předpokládat axiómy na kterých stavíte své tvrzení, snad omluvíte moji drzost: a) Předpokládáte, že obchodování s Bitcoinem je relativně anonymní. b) Předpokládáte, že výměna zboží je anonymní. c) Předpokládáte, že fyzický nákup za hotovost je nějak komplikovaný. ; O bodu (a), by se daly vést dlouhé debaty a bod (b) je společný pro oba druhy nákupu. Tak největší rozepři mezi našimi názory vidím v bodě (c). Podle mých (určitě ne zkušeností) pozorování je osobní nákup naprosto dostupný a jednoduchý, navíc vždy máte možnost obchodovat s dlouholetým známým a to se týká jak případného nákupu palných zbraní, či drog. P.S. Jedinou případnou výjimkou tvoří skupina přistěhovalců do dané krajiny / města.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To může napsat jen někdo, kdo netuší co je Bitcoin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Utrácet BTC za legální zboží je něco jako platit oficiální pamětní mincí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prosim? A co je potom pointa BTC? Kupit si to ako pametnu mincu odlozit do skrinky a raz za cas sa pokochat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je důvěra v růst hodnoty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tomto krasne vydno biedu crypto. Ano mozes si kupit kavu az na jednom mieste a za dobru cenu ale zato zaplatis poplatky co je x nasobok ceny kavy :D
Celkovo je cele toto BTC a jemu podobne jedna velka slepa odbocka. Nemyslim blockchain to je o inom. Myslim vyuzitie kvazy decentralizovanej meny ako univerzalneho platidla. Rok 2017 je za nami uz davno a case sa ukazuje ze je to cele s financneho hladiska hlupost a krasna pasticka na debilkov ktory chcu cez noc zbohatnut. Pametam si ako sa predpokladalo ze v roku 2018 bude BTC za 100tisic EUR za kus a kazdy bude mat aspon par shatoshy ci co to je. A potom bum. Cez noc sa lietadielko zosypalo. Poznam minimalne 3 ludi ktory do toho investovaly sumy od 500 do 2000Eur. Dnes kazdy len mavne rukov a uz ani nevie v ktorej aplikacii a ake hesla k penazenke kto mal. Kazdy jeden povie ze je to pekny ojeb ale dobra skola. Nieco ako BMG invest na Slovensku. V poslednych rokoch sa o BTC vela pise v style ake to bude revolucne ako cena pojde znovu hore lebo uz len poslednych par milionov, o tom ako sa bude revolucne platit a cena pojde hore lebo lightnetwork a rozne zlepsenia ale realita je taka ze bublinka uz bola a druha nebude. Mame pred dveramy financnu krizu, covid je uz tu, utecencov, brexit, cina sa hada s USA atd... v podstate vsetko to co by BTC malo davat silu. Myslene je to tak ze predsa BTC je decentralizovane a super bezpecne a vobec. Teda kazdy rozumny clovek by tam mal mat bezpecne ulozene peniaze a kazda lepsia firma aspon 30% hodnoty firmy. Ale realita? Na BTC s prepacenym sere pes. Normalny ludia sa nedaju dvakrat nalakat a nepomozu tomu ani ospevne clanky. Firmy to tiez maju na haku lebo iba blazon by dal peniaze do niecoho co kludne za par hodin zmeni svoju hodnotu o +/- 10% a hlavne a to je velky problem BTC je zabezpeka. FIAT ma tu vyhodu ze aj ked v podstate nie je kryty nicim inym ako prislubom vlady ze ma hodnotu je stale viac ako BTC co je kryte ehm... dobrov vierou vo vecsie dobro. Teda sice sa moze stat ze napriklad EURO padne ale realne je vecsia sanca ze nie ako to ze BTC padne s hodiny na hodinu a mozno nie. Proste loteria. Podla mna BTC na preto taku aktualnu hodnotu ako ma lebo vela ludi este stale dufa ze na tom zarobia, druha skupina su ludia ktory chcu zbohatnut cez noc, a posledny su ludia ktory obchoduju nie prave legalne. Bohuzial BTC nema sancu u beznej populacie co je zakladom k trvalemu uspechu lebo tu si uz prekakalo v 2017 a neponuka nic v podstate len dobru vieru v hodnotu ktora je vsak menej ako FIAT lebo za tym aspon niekto stoji. Taky blockchain to je ina pesnicka. Tam je vyuzitie uplne uplne ine a ano dakujeme BTC za v skutku prinos.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1) BTC není, nikdy nebyl a nebude vhodný jako běžné platidlo - ber ho spíše jako "komoditu/uchovatele hodnoty"

2) pokud jsou tvoji známí v BTC ve ztrátě - jejich blbost!!! proč prodali pod nákupní cenou? nutil je někdo? - předpokládám prodali v panice (říká se tomu "weak hands") - je známý fakt, že ve ztrátě jsi až když ji realizuješ ;)

3) BTW... od roku 2018 je to cca 30 měsíců. Za celou tu dobu se nevyplatilo nakupovat dohromady 6 mesíců, pokud nakoupili ve zbylých 24 jsou v zisku ;) (to je ten uchovatel hodnoty)

4) firmy do BTC investují - ale nečekej že nakupují fyzicky... říká ti třeba něco Grayscale? ;)

Osobně peníze které (momentálně) nepotřebuju ve FIATu nikdy nenechávám, tam máš ztrátu 100% jistou - každý rok 3-5%

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) komodita. No ok a co ta komodita ponuka? Ak je to komodita da sa spracovat ci?
2) Preco ich blbost? Co ak potrebujem peniaze lebo nieco surne? Ludia koncom 2017 kupovaly BTC po 19 ak potrebujem peniaze tak mam cakat do? Aktualne je 8,244T eur to je o 11T eur menej.
3) Ano naozaj? https://www.coindesk.com/price/bitcoin daj si tam 30 mesiacov a zbadas ako stabilne BTC uchovava hodnotu :) Ak je to podla teba stabilne tak burzy mozu ist grcat :)
4)To nie je ekvivalent k tomu co pisem.

Osobne radsej budem mat peniaze vo FIATe ktory rocne straca s "istotou" 3-5% ako do niecoho coho hodnota ako komodity/uchovavatela lieta zo dna na den kludne aj +/- 10%. Inak osobne si myslim ze najlepsia investicia su nehnutelne veci :) Inak v realite dneska (a fakt ma nezaujimaju kecy "ale mozno za 5 rokov") si aj tak musis BTC zmenit za FIAT ak chces normalne fungovat bez obmedzenia. Takze asi tak k tej hodnote, komodite, whatever..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) komodita je třeba i zlato coby typický uchovatel hodnoty - a představ si FUUUJ ztratilo 2012-2016 celých skoro 50% hodnoty - a dnes stále nemá cenu co mělo v roce 2012

2) prodávali že potřebovali hotovost? - opět jejich blbost!!! Zlaté pravidlo - investuj co "nepotřebuješ" - "o co můžeš přijít"

3) pokud chceš OKAMŽITÝ ZISK - budeš se muset naučit obchodovat (naučit se kdy koupit a kdy prodat) což dle toho co píšeš nemumíš - pak promiň - ale nemáš právo kritizovat
BTW tak si dej komplet graf ;) a zjistíš že BTC tu je lehce kolem 100 měsíců - z toho se nevyplatilo nakoupit pouhých 8-9 tedy prodělečných je celá cca 1/10 času

Osobně dokupuju od roku 2018 pravidelně - a světe div se jsem se 70% investic v zisku. Pokud bych dnes prodal, jsem stále krásně přes 50% v zisku :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Příteli měl byste si přečíst alespoň základy ekonomie pro střední školy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší investice jsou do zbraní a konzerv! Zeptejte se zemědělců a továrníků, jak se jim vyplatila investice do "nehnutelných" věcí v roce 48?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolega už ti na pár těch dalších nesmyslů odpověděl, tak jen ve zkratce k tomu tvému bloku zhrzeného textu. Jestli jsi přišel o nějaké peníze kvůli kryptu je to jen tvoje chyba a hloupost. To s těmi 3 kamarády co ani neví, kde co mají je dobrá pohádka. Za 19k byl bitcoin pár dnů a i kdyby všichni 3 byli tak hloupí a nakoupili na absolutním vrcholu, tak pořád dnes mají 50% svých prostředků.
Bitcoin tu je a pořád existuje po 11 letech existence přes všechny vzestupy a pády a rozhodně tu není proto, aby z lidí dělal přes noc milionáře, je mi líto jestli sis na základě 2017 hypu myslel, že zbohatneš a ono se to nestalo, ale překvapivě, když už se o něčem takovém píše na obskurních webech a investují do toho kadeřnice, tak je vrchol horečky blízko. Ale nezoufej i toho bitcoinu za 100k eur se dočkáme a za 10 let tady můžeš brečet, že sis nakoupil na vrcholu a teď to zase stojí zpátky 20 tisíc a je to podvod.

A malá technická, blockchain samotný je k ničemu, je to neefektivní pomalá databáza, která bez tokenu nesoucím hodnotu jako bitcoin nemá k ničemu smysl. Ale to je opakující se mantra neinformovaných lidí co jedou to svoje blockchain huj bitcoin fuj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to dopadlo s tou Paralelní Polis? Dostala nakonec pokudu od berňáku že nemá EET?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud neměli EET měli pokutu po právu dostat.
EET mají mít - že skrze něj nic nezaevidují je jiná otázka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Polish-shop - tak takový příspěvek už jsem dlouho nečetla, přepdokládám asi nákup na vrcholu horečky 2017 a pak prodej v panice :)

Nejlepší investice za posledních 10 let, 3 roky, tento rok. Bitcoin, bitcoin, a Tesla (druhý je bitcoin).Vaše informace, že tady byla bublina a tímto vše skončilo je blbost.

Bitcoin a další kryptoměny jsou dalším vylepšením internetu (peníze přes internet) a stejně jako v případě internetu ta infrastruktura, další nádstavby, aplikace atd. prostě musí být naprogramovány. Internetu trvalo cca 30 let než mohly vzniknout aplikace jako Facebook, Netflix, Amazon, Google. Bitcoin je tady 11 let, takže je to jako internet v roce 1990-2000. Asi každý pamatuje na vytáčené připojení k internetu přes telefon a první web stránky.

To že společnosti zatím nemají 30% ve svém portfoliu (zaprvé asi žádný penzijní fond, hedge fund, family office nebude mít v jednom aktivu 30%, to je nesmysl, mají diverzifikované portfolio) je, že infrastruktura pro investory nebyla vytvořena. To se mění každým dnem. Za poslední rok a půl vznikly - Fidelity custody, Bakkt, CME, American Trade, Avanti, atd. Stačí si vyhledat v googlu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.