Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 960GB PCI Express SSD KingSpec s 2,5 GB/s podrobněji

Tomu se rika paradni rychlost... Akorat by me zajimalo, jestli tu rychlost bezny smrtelnik ma moznost holim okem postrehnut.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

já si okem neholím. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem cizinec a cesku nebo slovensku gramatiku jsem se v zivote neucil ve skole, proto nekdy nevim kde se pouziva Y a kde I a v praci zase 50% pouzivam English :-D
Ale diky za pripominku, snad si to zapamatuju pro priste ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, raději "pouhým okem" = bez měřidla

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam nejaky PciE SSD, ma to mit cteni i zapis něco malo pod 1GB a musim rict, ze to bezny smrtelnik pozna (pravda, oproti běžnému SATA SSD to není AZ TAK SILENE lepsi, ale lepsi to je). Pouzivam to na instalaci her / programu a třebas ve hrach to je znat jak prase, v nejakych hrach, které třebas při prechodu do jiné lokace nacitaji nejaka data, to při instalaci na beznem disku nacitalo třebas 10-15 sekund, a na tomto SSD to je nactene za sekundu.
Predpokladam, ze toto bude tedy ještě rychlejsi, coz uz bude mit vyuziti spise pro nejake komercni nasazeni, nez na bezne domaci pouziti, tam staci něco, jak mam ja...imho:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sorry ale rozdiel medzi SATA SSD a PCI-e SSD poznat nemozes. Pri instalaciach hier/programov a v hrach nieje brzdou SSD ale samotne programy, ktore zdaleka nevedia vyuzit moznosti moderneho SSD.
Rozdiel bez stopiek nepoznas.

Na tie tvoje cinnosti je ti take SSD totalne zbytocne ale na chvalenie je dobry.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No, při instalaci se to pozna urcite, precejen například ruzne kopirovani a podobne je znatelne rychlejsi nez na "beznem SSD".
To loadovani lokaci bylo tusim u Drakensagu2, ale ted nechci kecat, a tam i na super rychlem Pc z hlediska CPU a RAM to proste loadovalo na beznem HDD silene dlouho, na SSD to bylo super o dost lepsi a na tom PCIe SSD mi to pak prislo ještě malicko lepsi, ale mozna se mi to proste zdalo.
Nechapu ale, proc by nejake programy ci hry nemohly vyuzit moznosti - často jde precejen o to, za jak dlouho se něco nakopíruje z disku kamsi do pameti, a cim to rychlejs z toho disku umi cist, tim je to rychleji nakopirovany, ne?
Trebas takovej Excel...pracoval jsem onehda se souborem, co mel tusim něco k milionu radku, a jenom otevirani toho souboru bylo SAKRA znat, jestli to jede z bezneho HDD a nebo z SSD, a přitom sam o sobe ten soubor ma par desitek mega, takze by v tom problém byt nemel. Ale nejak excel to asi nenatahuje cele, ale po kusech, a ty rozdily tam jsou (a opet - je mozne, ze bezne SSD a toto rychlejsi PCIe budou vykazovat zhruba stejne casy, ale urcite to na tom PCIe nebude horsi, spise o trosku lepsi, a ted je jen otázka, jak velka je ta troska:-))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no a profici maji dom aRAD1 na OS a R5 na data a taky to maji rychle, levne a jeste k tomu maji slusnou kapacitu a vydrz

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Profi se pripojuje k VM v nejakem kloudu ). Na R5 s obycejnymi disky a velkou kapacitou moc spolehnuti neni.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ma to podporu raid 0, 1 a 10, jako napad vcelku dobre.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jo, to je opravdu zajimavy produkt, clovek si tam muze sam zapojit mSata SSD kolik chce a jake velikosti takze je to takove modularni SSD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

otazne je ako sa to zachova ked sa tam nedaju rovnake SSD disky

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no urcite by to malo mat aspon maly vpliv na rychlost, kedze kazdy vyrobca nepouziva isty firmware na radici SSD disku (SandForce,LSI, Indilix, apod.) ale kedze je to interne prepojene v Raidu tak by som povedal, ze si toho poklesu asi clovek nevsimne, mozno tak testovacie programy (CrystalDiskMark, ATTO DiskBench, apod.)...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nijak, pro raid se vezme kapacita toho nejmensiho ;-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.