Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AACS nabírá další zpoždění

K cemu to je stejne to dopadne jako s DVD dokud se to nebude dat kopirovat nikdo to nekoupi... kdy to pochopej ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta ochrana bude jenom u filmů? Nebo snad budou chráněna i čistě datová média? Pokud ne nevidím důvod proč nerozjet výrobu. Stejně si to koupí prozatím jen nadšenci pro které nebude problém si po čase flashnout firmware až se ta ochrana sjednotí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni bohuzel nejsou v pozici kdy by meli chapat neco co spotrebitele charakterizuji jen svoji snadno manipulovatelnou zivelnosti ... proste si to uz nejak zaridi, staci jen spravne zapusobit reklamou a nasadit AKCNI ceny :-) ... stado nema ani potuchz co je to aacs a budou ty prehravace kupovat z uplne jinych a mnohem prostsich duvodu kteri jim dodavatele a vyrobci mileradi naserviruji az pod nos. Ostatne jako tomu bylo vzdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Begy: Tuším, že ta ochrana bude na hardwarové úrovni a oni nechtějí vypouštět verze bez této ochrany, které by se už nedaly "opravit" ani novým formwarem ("opravit" zde = zmršit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, mě to tak připadá, že se hoši chtějí hádat tak dlouho, až někdo konečně vynese to AACS ven.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Riccardo, neni duvod se bat. Proste veci s aacs mechaniky, ktery ho nemaj, nebudou umet zpracovat... urcite by to slo zaridit.

george, nic proti, ale jde to i jednoduseji... studia mirne utlumi vyrobu dvd. Mirne se utlumi vyroba prehravacu... a v tom trendu se bude pokracovat ve prospech novych formatu.. Az bude problem sehnat dvd verzi filmu, ale vsude na regalech bude BR ne HDDVD, tak se clovek presvedci skoro sam a nebude potrebovat ani moc poradit... snad leda "a na jaky masine bych to mohl prehravat...?"
a konec plati i pro honzu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...existuje možnost, že majitel autorských práv dá souhlas k výrobě omezeného množství bez AACS. S těmi se pak objíždějí výstavy."
 
To přeci úplně stačí. AACS netřeba prolamovat. Stačí, když se pár těchto nechráněných kousků dostane do správných rukou, následně na net, nebo velkopalíren v Asii, a ten zbytek s ochranou už nemusejí ani vydávat.
To bylo spíš pro zasmání, ale fakt je ten, že dokud to nebude možné podomácku kopírovat, nebude se to prodávat víc, než DVD-AUDIO, protože i ten, kdo si ještě aspoň občas nějaký ten originál koupí si chce z něho tu kopii udělat. A DVD-Video se hned tak prodávat nepřestane. CD se také ještě prodávají (a nezdá se, že méně), i když je tu kvalitnější formát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už tady psal Honza, tyhle dva formáty si ochranama kopou hrob. Nebojím se tvrdit, že jsou mrtvé a to ještě nespatřily světlo světa. Protože v souboji který z formátů ( BR vs HD DVD ) rozhodne zkopírovatelnost. Pokud se podaří zkopírovat první HD DVD, pak zvítězí tento a naopak, pokud se to nepodaří ani u jednoho, skončí oba formáty v propadlišti dějin a přijde FVD bez ochran nebo s něčím jednoduchým, aby se neřeklo ( přísloví o koze, která se nažrala a vlk zůstal celej:-)
A to se tady nebavíme o ochranách HDMI vstupů/výstupů, takže teoreticky, i kdyby se u nás našla lama, která by to HD chtěla jít, tak je potřeba připravit si pár set tisíc na novovu HD plasmu (LCD) s chráněným HDMI, k tomu přehrávač ( zatím pionýr za 50 litrů, no nekupte takovej krám za ty prachy že? ) a originál placka zaprasená ochranama za 2500,- Kč, no to se fakt vyplatí.
Takže bych to viděl, na dlouhý život DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fangorn 88.100.251.109 - včera, 16. února 2006, 19:58
"Mirne se utlumi vyroba prehravacu..."

a to ako ? poslu mail na taiwan, aby "utlumili" vyrobu a prisli o prachy ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no ona se neutlumí, protože se ani nerozjede. Proč se DVD rozjelo tak masovým způsobem ??? Protože si ho dneska zkopíruje každej druhej na kompu (logiš, nejsme přeci hlupáci, abysme kupovali předražený origoše ) a tím pádem, prodeji přehrávačů napomůže jedině když je bude čím krmit. Ale že bysme si kupovali 5 -10 nových BR nebo HD DVD ? jako ted mám 5 - 10 nových filmů na DVD? Pochybuju. Takže tajwan může vyrábět jak o život, ale na sklad. Ono to bude taky pěkně mastný a už vidim ty fronty nadšených zákazníků, kteří si pro nový mašinky ( nové přehrávače, nové LCD a plasmy ) poběží ( nemluvím ted o Japonsku a USA ) ale o naší krásné zemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.