Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Abit nejspíše změní jméno

Chybí jim tam jedno písmenko. Tady v paroubkově by se výrobce jmenoval "A BIT UŽ SI"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle problémy Abitu a odprodej sekce základních desek mě mrzí, protože s deskami této firmy mám skvělé zkušenosti a pochybuji, že to ještě někdy bude "ono", když to ponese jen značku Abit, ale Abit to nebude.
Abit deska byla Abit deska... Je to škoda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

předně mě překvpuje že ABIT má vůbec nějaký problémy. Myslel jsem, že je jako jeden z mála "hodně za vodou"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem mel asi smulu, ale ja Abity nikdy nemel rad a naopak s nima mival problemy pocinaje starou PG5kou, pres BP6 a nekolik uz zapomenutejch typu, pak neco KT7(?), ted uz se nekomu zase stvu s problemovym Abitem, tentokrat BE6.
Je to ciste subjektivni nazor, ale pro me byl Abit mimo PCCHIPS, Tomato a ECS snad nejproblemovejsi znacka a chybet mi nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abit dela(l) sqele desky s netradicnimi komponentami ale u hodne desek mel zrejme nejake potize s kondenzatorama. myslim ze to stoji za temi problemy. mam od nej paradni kousek - th7II raid s rambus pametmi a bezi skvele, ale mel jsem neskutecne problemy s legendarnim BX133.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U me Abit skoncil pote, co jsem si koupil drahou a udajne vybornou desku KT7A. Mel jsem v ni Durona. Kdyz se objevil Athlon XP, Abit jako jedinej vyrobce desek s chipsetem KT133A ho ve svych deskach nerozchodil. Od te doby si radeji koupim levnou desku, ktere casteji menim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Begy: pochopil jsem to tak, ze firmu vytuneloval management.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj ABIT KT7(chipset KT133?) s Duronem 600 stále ještě jede, třetina kondíků je vyteklá a pokrytá něčím vápenatým, ale jede...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem na svojí BP6 musel vyměnit jeden elektrolytický kondenzátor a jeden stabilizátor napětí na Vtt (obyč. LM317). Ale zato šlape dodneska v podstatě nonstop od koupě tuším na podzim 1998, s dvěma Celery 333 na 475 MHz. Za tu cenu to tehdy byla faky bomba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja tiez mam KT7A, kupil som ju za strasne prachy ale nelutujem, jedina doska s ktorou nebol okrem XP procakov ziaden problem a taktovanie to bola tiez radost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mohol by zmenit meno naspat na "Silicon Star" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hezky jak tady vetsina lidi ma preklepy - vsichni jeste zmrzli venku klofaj do klavesnice hned po prichodu do kanclu asi ;)
Jinak ja mam X let BH6 a jedu spokojene doted ;) Kdyby se nekdo chtel zbavit 1GHz PIII do Slot1 ci redukce, at da vedet :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Abitama mam dobry zkusenosti zejmana u intelackych CPU. Desky pro AMD se jim moc nedarily, az ty se sadou nForce2 byly celkem povedeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Achjojik : ja mam takisto kt7 uplne prvu reviziu a athlon t-bred (tusim 1700+) na nej ide bez problemov. ked som dal este aj neoficialny bios tak sa ten cpu dokonca aj identifikuje. a hadaj max stabilne pretaktovanie : 2100 MHz. takze tvoj problem bude niekde inde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm: Momentalne jedinej Abit terej vlastnim (mimo Abitu PB4) a mam rozjetej je prave TH7-RAID, ale puvodni a v nem je Socket423 P4 1.4GHz s RAMBUSama. Az na nemoznost snadno rozsirit RAM je to stabilni a pekna deska, RAID me nezajima, ale libi se mi diagnosticky PORT80 display, na kterej jsem zvyklej z novejsiho Epoxe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..no podarilo se mi sehnat ABIT IT7 MAX1 a jeji sestricku  ABIT AT7 MAY1 ..a bezej v poho ....  obe desky asi s nejvykonejsim SW raid radicem  co znam

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abit byl legendou mezi vyrobci desek, dnes jeho pozici prebrala DFI. Pred cca 1-2 roky jsem zaznamenal, ze jeden klicovy vyvojar odesel od Abitu prave k DFI ...
Dodnes provozuji BH-6 s celeronem (linux) a to ji mam cca od 1998. Abit byl prukopnikem na poli taktovani a jeho desky byly krom vytecne OC-vybavy velice stabilni. Ne vsechny se povedly, KT7A (osazena hruznym chipsetem VIA KT133) nepodporovala korektne Ahhlony XP (po zapnuti se muzel vyslat signal reset pro zprovozneni pocitace). Posledni dobou Abit prilis dlouho drzel ceny a nereagoval na vyrazne zlevneni MB, cimz prestal byt konkurenceschopnym. Krom toho se obdobna vybava, jakou se Abit proslavil, zacala objevovat jako standard u jakychkoli slusnejsich desek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abit-u bude skoda. Sice to s nimi slo uz nejaky cas dole vodou, ale kedysi robili skvele dosky. Mal som ich zopar, medzi nimi BH6/BX6 a KR7, a boli to velmi dobre a stabilne dosky, dodnes mi na nich bezia male servery. Skoda, ze to s Abitom takto dopadlo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.