Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer Ferrari 1000 naživo

kdybych mel 65K na notebooka, urcite bych to nevrazil do Aceru :)
jediny co zde musim pochvalit je prislusenstvi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jediná věc, kvůli který by stálo za to si ten notes pořídit, je logo na zadní straně displeje. Ale to je na tu cenu trochu málo. Zlatý Acer Ferrari s A64 3000, to ještě za něco stálo a navíc bylo celý červený;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dá se koupitr i za 39 999 Kč

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda na to, ze by to mela byt vykonna rada, tak me dorazili tou grafikou, u tak drahyho modelu bych cekal aspon X1600, spis rychlejsi...za 40k bych poridil lepsi, i kdyz ne tak lehkej...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

konečně zajímavá recenze ... a naštěstí nic nemastného neslaného ;o) prostě výrobce krom procáku měl do Ferari dát duraz na celkovou odladěnost. a co že turion je mín výkony C2D mě nepřekvapuje (ikdyž mám DAMIT raději)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tenhle notebook je podle me tedy absolutni tragedie, a zase to potvrzuje muj nazor na to ze AMD prozatim nepatri do notebooku, ne dokud nebude mit odladene usporne cipove sady... notebook s 12" displejem, u ktereho se predpoklada ze uzivatel bude chtit absolutni mobilitu, a vydrzi to hodinu ??? to je spatny vtip, ne ? Moje IBM X31 s prvni generaci centrina vydrzi skoro 5 hodin...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu tragedie. Moje subjektivní hodnocení:
1) výdrž na baterie (FSC 4-5 hod, Sony TX3 7-9 hod na standardní baterii)
2) externí vypalovačka je špatný vtip, mobilní notebook je mobilní od toho, aby bylo vše v jednom - konkurence má interní DVD a i tak má delší provoz na baterii
3) záruka 1 rok = neprodatelné firemním zákazníkům a popravdě řečeno, kolik nepodnikatelů si takto drahý šmejd koupí ???
Nevím, které ostatní výrobce s 1-letou zárukou, má autor na mysli ale Fujitsu-Siemens má u dražších modelů 3 roky, Asus pro všechny 2 roky, HP 2-3 roky.
Jsem prodejce IT a od doby, kdy Acer jako jediný zkrátil záruku na 1 rok, tak jsem neprodal ani jeden kus.
Zjevně se Acer prodává už jen v hypermarketech, kde si ho firemní zákazníci asi nekoupí.
K recenzi mám zásadní připomínku pro autora. Nedovedu pochopit, jak mohl vypustit do světa výsledky, kde výkon (třeba v SuperPI) je téměř stejný při napájení ze sítě jako z baterie. Přeci na bateii musí mít ten notebook 2x až 4x menší výkon, protože se procesor zpomalí šetřícími režimy. Mohu si pochopitelně přepnout na vysoký výkon i na baterii ale normální člověk na baterii velký výkon nepotřebuje, když píše e-mail. Když už, tak by tam měly být testy s a bez zapnutého powermanangementu.
To jsou ale subjektivní názory. Někdo třeba hraje Doom na baterii v autobuse (na NB za 65k...)
Recenze mi nicméně i tak dala dost informací a znovu mě ujistila, že Acer NE.
Velmi zajímavé je srovnání třeba s notebooky Sony TX3, SZ1, Fujitsu S7110 a E8110, od Asus by se našlo také mnoho o třídu lepších a za poloviční cenu. To srovnání je vzhledem k Aceru kruté...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze se Acer nestydi neco takovyho vubec dat do prodeje a jeste v lespi "Ferrari" edici. Mam Centrino od Asusu ne sice tak maly a lehky, ale vykonejsi a s delsi vydrzi za 21, s tim jsem naprosto spokojenej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recenzi jsem jeste necetl, ale zaruku 1 rok bych neresil. Jak HP, tak IBM/Lenovo maji taky 1 rok a 3 roku jsou je u drazsich modelu nebo za priplatek dokoupenim carepacku. Ale ten obchody casto daj do ceny a koncak o tom nevi. Nejsem prodejce, ale Acer snad poskytuje carepacky taky.
Muj nazor je, ze acer je vseobecne porad lepsi nez Umax a podobne, o trosku horsi nez Asus a o velkou trosku horsi nez HP, Thinkpady a Delly. Jen muj nazor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U zákazníka jsem řešil problém s ePowerManagementem: pokud chcete tento notebook koupit, prozatím se smiřte s tím, že tato utilita nebude fungovat pod uživatelem z Active Directory (i když má administrační práva). Pod lokálním adminem s ní problém není, běžného lokálního uživatele jsem nezkoušel.

Acer to po mém upozornění už asi měsíc řeší, prozatím mi poslal na otestování novou betu, která se ovšem chová úplně stejně jako předchozí verze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě. Tento Acer je tak trochu dražší model. Proto jsem záruku srovnával s dražšími FSC, HP, IBM atd. kde je v této kategorii standardně záruka 3 roky.
Ještě jsem v předchozím příspěvku zapomněl napsat, že v posledních dvou letech se hodně zhoršil design Aceru a také jsou jejich notebooky moc velké a těžké oproti konkurenci. Což nakonec platí i pro tento model Ferari, kde u konkurence najdu menší, lehčí, výkonnější model, s interní vypalovačkou a 4x delší výdrží na baterky. A mnohem hezčí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To VL: .. říkaš že jsi prodejce IT, mohl by jsi mi prosím poradit? Sorry za offtopic, ale musím se chopit příležitosti :) Co říkáš na http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=58227 díky moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že notebook vydržel s velkou baterkou o minutu dýl se zapnutým filmem, než jen tak - to si asi při práci zapnu DVD na pozadí, abych mohl pracovat dýl... :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohumil_vikL Pokud chces notebook tak neco s Intelem ty AMD stroje jsou dost naprd, ale holt levne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Karel K:
To je trošku demagogie! Tyto nové Semprony jsou opravdu dobré z hledisky spotřeby (TDP 25W) a na rozdíl od Celeronů mají PowerNow!, která je i zpomaluje, a díky 512kB L2 i výkonné. Radeon X1150 je také výkonný a GMA950 na něj prostě nemá!

Tohle HP mi přijde jako dobrý notebook z hlediska poměru cena/výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je platne, že CPU má dobrou spotřebu, když je obklopen mizernou chipovou sadou, to je totiž hlavní slabina AMD, a AMD to ví, proto vyplazla přes 5 miliard za ATI a bude se se snažit přijít s něčím co bude schopné konkurovat řešení Intelu. Podotýkám BUDE!
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych vám chtěl kecat do "diskuse na úrovni", ale pokud jde o AMD Turiony X2, tak jsem vlastníkem jednoho z nich ve svém asusu a jsem max. spokojen - výkonem se srovnám s Core 2 Duo na stejné frekvenci (s napájením ze sítě) a s klidem vydrží na baterku skoro 4 hodiny (s powermanagementem).
Naopak recenzi bych označil za dost vadnou - hlavně část s grafickými testy mi přišla doslova k smíchu, protože autor zde porovnává graf. řešení tak, aby vypadalo jako geniální řešení pro gamesy. Hodilo by se do grafů přidat jako vzorek výsledky "středního proudu" v podobě x1600 aby bylo vidět, jak směšná ty čísla jsou.
Nakonec dle mého názoru s tímto notebookem Acer dost "přestřelil" - zajímalo by mě, jestli si ho vůbec někdo koupí.
T.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam ho asi mesic a nemuzu si na nic stezovat a to muzu porovnavat, protoze mam k dispozici IBM X31 a dell X200, ktere byly v dobe sveho uvedeni na trh stejne nalapane modely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No Acer si podle mne dost zavařil, že do všech noťasů cpe USB 2.0 kamerky, jelikož pořád není finální, běžně dostupná oprava na problém power managementu s připojeným zařízením USB 2.0 pro Win XP. Nevšiml jsem si, jestli test proveden i s kamerkou deaktivovanou.

Dále Acer Ferrari jsou vždy předražené a to schválně, jen kvůli tomu že je to Ferrari, jsou to prostě exclusivní kousky pro fanoušky, pípadně pro snoby apod. A AMD je použito z toho důvodu, že AMD Ferrari F1 sponzoruje a veškeré počítače co používají mají od AMD.

Je ale fakt, že v tomhle subnotebooku je zbytečně výkonné CPU, stačilo by pomalejší a úspornější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuvy:
Grafy jsou, jaké jsou, protože srovnávám dvě integrovaná řešení, to je všechno... Čtenáři jsou dost inteligentní na to, aby si výsledky přebrali, nemyslíte? ;o) Rozhodně z nich nevyplývá myslím si, že jde o "ideální herní řešení", ale pouze to, že Radeon Xpress 1150 už má nějaký ten 3D výkon.
A ono srovnávat jej s Radeonem X1600 by bylo myslím mnohem více mimo mísu, protože Radeon X1600 má 12 pixel pipeline (tento 2!), vyšší takty a navíc je o generaci novější. To by vám přišlo fér? ;o)
Ono pokud bych postavil vedle Oktávie RS nějaké to Ferrari (ať zůstaneme věrni značce), tak každému taky jistě dojde, že eReSo není vůbec žádný sporťák... :o))) Ale jezdit se v tom také dá a mně by osobně úplně stačilo... ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karel K:
S čipsetem ATI Radeon Xpress 200M jsem měl jen Celeron M a výdrž nebyla vůbec špatná... Kamarád má starší typ HP se Sempronem 3100+ a Radeonem Xpress 200M a na výdrž si neztěžuje. Vydrží prý něco mezi 2,5 až 3 hodinami, coŽ je na low-endový notebook solidní výsledek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jfb: Mam take dual turion TL-60 (HP nx6325) a i paralelni kompilace kernelu vyuzivajici obe jadra trva dlouho :-(. Na mene vykonnych jednojadrovych strojich, trva kompilace hodinu. Kompiluju porad a kazde zrychleni miluji ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

VL: Zaruka jeden rok je skoro u vsech notebooku. Napriklad u HP jsem si musel triletou zaruku dokoupit. Nicmene uznavam, ze od takovehoto _luxusniho_ zbozi bych ji ocekaval!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalibor: Jak jsem psal. Asus = 2 roky, Sony Vaio = 2 roky. Fujitsu-Siemens Amilo a řada C = 2 roky, řady E S P Q T = 3 roky, HP většinou 1 rok, Lenovo také většinou 1 rok. Ale HP a Lenovo na výše zmíněné nedosahuje poměrem cena/výkon/kvalita. To neznamená, že se neprodávají. Ale je asi každému jasné, jakým způsobem...
Acer je dnes outsider. Přitom takový TM291 byl svého času velmi dobrá koupě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, kdo by si takovou šunku koupil. Leda někdo, kdo počítačům nerozumí a neví co s prachama. Nedávno sem si koupil Acer 1652, přetaktoval sem ho z 1,7GHz na 2,26 GHz(P-M 735 -> P-M 780), přidal sem 1 GB paměti a snížil sem trochu napětí CPU. Na baterky mi vydrží 4,5 při přehrávání filmu, výkon je taky celkem slušný. S ferrari 1000 bych neměnil ani kdyby byl zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VL: Acer byl, je a myslim, ze i bude vzdy outsider, ale jen po kvalitativni strance. U beznych modelu je vzdy nejlevnejsi a to prodava. Zaruka je podle obcanskeho zakoniku 2 roky a basta. U modelu Ferrari zase prodava to logo a to si sveho zakaznika taky najde. Proto je Acer nejprodavanejsi znacka ntb v CR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

p gard: Asi ti nedošlo, že když kupuješ na IČ již nejde o Občanský, alebrž o Obchodní zákoník, a tam jaksi o záruce rozhodují jen ty vě firmy mezi sebou. Žádná délka tam stanovena není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len by som sa chcel fakt uistit ze to skore vo futuremarku 2005 pri rozliseni 1024x768 skutocne 705 bodov, lebo to je nejake divne ked mne na acer aspire 5652 vyslo 3377 bodov a cena bola polovicna. Bud to zle citam ten benchmark alebo tento notebook je Ferrari s jednym kolesom :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to SSSS: podívejte se na konfiguraci Ferrari 1000 a Aspire 5652. Ferrari 1000 neni herní notebook!!! Pokud srovnávat tak s ferrrari 4000 nebo 5000!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jfb: ja som skor narazal na cenu/vykon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sssss> Podivej se na recenze na jinych serverech a uvidis podobny vysledek. Ano, je to vazne tak malo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako prodejce VT uvedu na správnou míru ty záruky, máte v tom guláš, vážení spolutrpitelé.  Acer, HP, IBM a možná i jiní dávají záruku jen jeden rok. Na to se před koupí vždy zeptejte, po koupi už je pozdě !!! Pokud je ten, kdo notebook kupuje podnikatel (má na nákupní faktuře svoje IČO), pak má jen jeden rok záruky (viz. obchodní zákoník). Pokud je kupujícím nepodnikatel (naprostá menšina kupujících), tj. nemá na kupní faktuře svoje IČO, teprve pak mu tito výrobci prostřednictvím svých autorizovaných servisů drží dle občanského zákoníku i druhý rok záruky. Pozor, tuto záruku nelze uplatnit tam, kde jste zboží koupili, ale jen a jen v autorizovaném servisu !!  Vzhledem k tomu, jaký je Acer doslova šmejd (velmi vysoká poruchovost), vyplatí se Vám spíš poohlédnout po značkách, které mají u všech výrobků (minimálně) dvouletou záruku, jako je Toshiba (na některé modely až 5let !!), Fujitsu-Siemens, Asus apod. Samozřejmě, že si můžete koupi Acer, HP, a jiné ntb. s tzv. carepackem (rozšíření omezené základní záruky, při dodržení výrobcem určených dalších podmínek (přečíst předem !!) na 2-3roky, dle typu a ceny carepacku), ale pak taky zvažte, zda celková výše nákupu odpovídá tomu, co jste původně tou lacinou značkou "ušetřili". A že běhání s poruchovým Acerem po opravnách opravdu není příjemná zábava vám jistě potvrdí nejeden totálně nas.aný uživatel.     
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu co tady všichni frflete. Jedinou tragédií tohoto notebooku je výdrž, možná ještě TV-out by se hodil, jinak je všechno odpovídající. Cena je daní za exkluzivitu a dokonalý design. Jeden majitel tohoto stroje sem psal a evidentně je spokojený. Ostatní na to nemají, tak aspoň plivou špínu. Dejte si pohov, tenhle klenot není pro vás!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to doubt
Nehnevaj sa ale exkluzivitu si predstavujem inac a nemyslim si ze Ferrari si tuto poziciu ziskalo podobnymi vykonmi. Tak len tolko na to plyvani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem majitelem tohoto notebooku. Bluetooth VOIP telefon funguje naprosto bez problémů ( autor recenze nevím proč nerozjel ) , jinak výkon naprosto v pohodě - Flat Out v rozlišení 1280 x 800 x 32 bit naprosto plynule / Call of Duty 2 v direct x 7 a rozlišení 1280 x 800 take naprosto plynule, spokojenost veliká, pa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co se týká výdrže na baterky, tak stačí si nainstalovat novou verzi Acer ePowerManager Management 2.0.2032 ( ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/ferrari_1000/utilities/ ) a výdrž na obě baterky při nastavení Word Procesing je 4 - 4,5 hodiny, pokud vypnete FireWire, Carbus atd. budete atakovat 5 hodin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nový bios - 3201 zde : ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/ferrari_1000/bios/ je u něj flashovací utilita pro Windows, takže to zvládne i laik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jináč PIN pro párování toho Bleutooth Voip telefonu je - 4444

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja ho mam a jsem spokojena sice me obcas stve slaba vydrz baterie ale co s tim nadelam... jinak je dost praktickej zamilovala sem si ho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.