Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer se přidává k FreeSync, uvádí herní 144Hz LCD

U těhle monitorů bude zajímavější nejnižší podporovaná frekvence :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A já si počkám co zajímavého se jěště objeví..... ale kupovat dnes TN? ehm sorry, Acere, ten BenQ papírově vypadá o kolonku líp ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude cena 'spravna' TN by me stacil, na hrani...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono záleží, na co to člověk chce. Pokud je to z 90 % na hraní, tak má to TNko opodstatnění. Já osobně bych TN do desktopu sice taky nechtěl, ale to je asi tím, že téměř nic nehraju :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já hraju hodně, TN monitor jsem měl jeden a už nikdy bych ho nechtěl.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono TN monitorů je sposta druhů, já mám taky TN a jsem spokojenej :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hram odjakziva na ips a vobec to nevadi

je to predovsetkym placeboefekt, nedavno som sa smial na jednom topiku kde si ludia nakupili 144hz benqy a podobne, ale mali to zapnute na 60hz defaultne, a mysleli si ako im to ide cele lepsie, nez prisli nato, ze hraju na 60.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, že by šlo o placebo efekt. I když u jedinců, kteří nevědí, co dělají, asi jo :-) Pokud ale někdo hraje FPS v multiplayeru, pak mu kombinace LCD s nízkým vstupním lagem, rychlou odezvou, 144 Hz obnovovací frekvencí a adaptivní synchronizací může (oproti soupeři, který toto nemá) až o pár desítek milisekund prodloužit dobu, kterou má na reakci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ten BenQ, o kterem oficialni stranky rikaji, ze bude mit TN panel?
http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2730z/specification/#skip

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze tomuhle prilis nerozumim (TN a IPS a tak).
Kdybych si teoreticky chtěl koupit nejaky novy, hezky monitor, velikost tak 27 palcu, pricemz u PC sedim bud u www stranek ci u hrani her (nic jiného na PC nedelam. Na filmy se nekoukam, neprogramuji, fotky neupravuji a podobne)

Co si tedy mam poridit? Vim, ze ty TN jsou levnejsi nez ty IPS, zase se říká, ze ty IPS jsou lepsi, ale zase tu někdo říká, ze na hry je TN v poradku...
Rad bych si poridil něco s velkym rozlisenim (takove to 3840x2160) a aby to bylo super na hry. V podstate neresim, jestli to bude stat 10 tisíc nebo 20 tisíc (vic bych pravda asi nechtel).
Co byste mi poradili?
Btw grafickou kartu mam GTX690, takze to utahne snad asi cokoliv...Respektive ted koukam na technicke specifikace a pisou tam, ze toto rozliseni to zvlada na 60Hz před displayport. Tudiz asi nepotrebuju nejakej super monitor s 100 ci vice Hz, pac by to grafika asi stejne nedala :-D

Dekuji predem

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych do TN teda uz dnes nesel, i kdyz jsou kvalitou zase o kus dal nez pred 5ti lety.
Duvodem je muj LG monitor 16:10 21" s TN panelem. Uz pri teto uhlopricce je to docela nepouzitelny jak to invertuje barvy, protoze oci nejsou kolmo ke kazdymu pixelu. To proc kazdej rika "TN na hry OK" je dano jeho rychlosti par milisekund seda:seda. Nejak vyrazne nepozoruji u ostatnich panelu nejake zpozdeni nebo hodne diskutovanej input lag (coz s pouzitym panelem TN/IPS nesouvisi)
Nejlepsi rada asi bude si to vyzkouset/odpozorovat nekde v prodejne ve vzdalenosti v jake to doma bude. Ale v cenach 10-20 tisic to bych teda TN uplne zavrhl o nem uvazovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče problematiky vhodnosti TN panelů na hraní, pořád častěji narážím na to, že lidi staví třeba 120Hz IPS na úroveň 120Hz TN s tím, že to má stejné frekvence, tak to vyjde nastejno, ale IPS má lepší barvy. Pokud není problém angličtina, tak je pro úvod do problematiky dobrý www.blurbusters.com. Pokud ano, tak odkážu na tohle

http://pctuning.tyden.cz/hardware/monitory-lcd-panely/27882-lcd-ostrejsi...
http://pctuning.tyden.cz/hardware/monitory-lcd-panely/30596-rychlost-ply...

Nemíním spamovat, jen nevím o žádném jiném autorovi a textu v češtině, který by to rozebíral trochu do hloubky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

IPS má mimo lepších barev i lepší pozorovací úhly. Já když se na křesle trochu víc "rozvalím" tak už jsem byl pod pozorovacím úhlem TN, tak jsem koupil IPS a nelituju i na hraní :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To s tema barvama je strasne subjektivni, objektivne ma IPS lepsi barvy, presnejsi a vernejsi, ale kdyz jsem roky zvykly na TN tak me prechod na IPS nevyhovoval. Pripadlo mi, ze cerna na IPS byla mene cerna nez na TN a pak me jeste neuveritelne iritoval IPS glow, a to tak, ze jsem jeden ips od LG vratil s tim, ze jsem si myslel, ze je vadny, protoze jsem tehdy o fenomenu jmenem IPS glow jeste nevedel. V kuchyni na 'telku' mam IPS acer s lesklym displayem, pripada mi, ze maji ty leskle lepsi barvy a mene IPS glow nez matne IPS. U kompu mam uz asi 8 roku 28 palcove matne TN 16:10 (1920x1200). Me PC nezivi (krome pokru sem tam), ale zvyknout se da na cokoliv myslim, pokud je TN vyrazne levnejsi nez podobne IPS a nemam ho na kritickou upravu fotek, budu ho sledovat vicemene pod jednim uhlem, tak bych do neho zase klidne sel. Tablety a notebooky to je jina, tam je IPS zasadni vyhoda a IPS glow neni na malych uhloprickach problem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tou kvalitou barev se to hodně liší kousek od kousku, na svém 24" TNku mi barvy nepřipadají nijak vymyté, ale přechody mezi odstíny jsou hodně zubaté, na druhou stranu ty ne-plynulé přechody mezi barvami vidím i na IPS na svém mobilu (Nexus 4).. prostě to není moc dobré IPSko, takže stejně tak jak existují špatná TNka, tak existují špatná (spíše ne tak úžasná) IPSka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.