Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer má notebook s Ryzen 7 2700 a Radeon RX Vega 56

Mě to (CPU, GPU) jako extra zvláštnost nepřijde. V tomto segmentu "laptopů" se najde leccos a na nějaký watt se nekouká, takže to celkem dává smysl.

Ale zaujalo mne, že umožňují osadit 64GB RAM. Je to běžné takto velká paměť? Myslel jsem, že dnešní ntb končí tak na 16/32GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vám to dává smysl? Je to jako na kamion přilepit tamagoči a říkat že je to první herní kamion.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predator Helios 500 má 4 sloty na RAM, takže se dá osadit 4x16 - těch 32GB u běžných NB je daných tím, že mají dva sloty na RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Limitací je paměťový řadič, osadit 64 GB (2x 32GB) měly možnost desktopové procesory šesté generace core od intel. Moduly se vyrábí dnes ve velikostech až 128 GB které mají uplatnění u serverů kde omezení RAM není tak "nízké" jako u desktopů či ekvivaletních CPU v laptopech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém bude cena a tradiční thermal throttling, jako u všech notebooků s dt komponentama. Tipuju tak 60k minimálně, ale spíš víc. To vám fanboy za notes nedá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys byl dobře informován, tak bys věděl za kolik se prodával Asus s R7 1700 a RX 580. Tohle nebude o tolik dražší. Ne každý je tak předražený jako Intel s NV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre informovan nejsem, ale vim, ze za velkou louzi za ten notebook chteli $1500 a v evrope cca €1600+.
Tento notebook ma drazsi cpu i gpu, zobrazovadlo a i kdyz acer nabizi levnejsi reseni, nez asus, nelze tomuhle produktu odeprit jistou premiovost, za kterou se take plati... takze cena uplne tak nerealna neni, ergo kdyz acer nabidne treba kvalitnejsi sasi, nebo masivnejsi chlazeni (coz by urcite chtelo)
Ja vychazel ciste z toho, ze je v clanku zmineno, ze bude za cca $2000, no a kolik czk stoji notebook, ktery v ameru kostuje $2000 neni tezke dohledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.