Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer vstupuje na grafický trh, krom Arců vydá i Radeony

"Nabídne karty s GPU AMD a Intelu"

Takže nenabídne nic ....

Jinak Acer dělá kromě noťasů i desktopy, nevím, jestli se to dá vůbec ta tragédie nazvat konkurencí, ale snaží se tím vyrovnat Dellu a HP.
Asi primárně do nich chce osazovat vlastní grafiky, ale nakolik budou uživatelé ochotni tolerovat na počítači grafiku Intel ARC, to teda nevím, podle mého názoru je s tím pošlou do ....
S AMD by to bylo něco jiného, ale zrovna teď je nejhorší doba, jak už je v článku zmíněno. Kidně je možné, že letos už žádnou grafiku od AMD neuvidíme a budeme čekat na podzim 2024 na novou generaci a to je pěkně za dlooooouhooooo.
Přitom, abych opravil tynýta z komentáře pod předešlým článkem. Nemá to se mnou spojitost, opravdu mě AMD nenajala, je to jen shoda náhod, že se AMD dala také na čekání. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak z toho cítím, že Aceru Intel sdělil, že jestli chce dostávat všechny řady procesorů jako dosud, bude muset odebrat nějaké Arc grafiky (ať už je nacpe kamkoliv). A Acer si řekl, že je zkusí prodat bokem, aby je nemuseli strkat do těch svých noťasů. A aby se neřeklo, že se jen snaží zbavit Intel grafik, tak přibrali do nabídky ještě AMD, aby to vypadalo, že se snaží o nový trh. Jsem zvědavý, kde všude je budou prodávat (čkal bych jen obligátní jihovýchodní Asii)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže notebooky s CPU AMD budou zkriplený nejen horším displejem, ale i přidáním dedikované grafiky Intel? která bude škodit, i kdybys ji nikdy nepoužil? :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo tě ale nenutí kupovat Acer. Kdyžto uživatelé nebudou kupovat, tak podobné prasárny výrobci dělat nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky to lidi už nekupují. Proto i jen Airy překonávaj prodeje třeba všech notebooků Asus dohromady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě je tu segment koncových firemních zákazníků, kteří kupují OEM, ale nefigurují ve statistikách Steam. V ofisu si asi hrát nebudou, ale Intel grafiku by mohli mít třeba na "kadění" (CAD) či jiné 3D opičárny... Někdo by asi preferoval nVidii, ale nikdy nevíš, kde se nahoře kdo s kým skamarádí a koupí mimo spec zespoda od "lopat".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, rychlý post před obědem a do špatné diskuze... Házím vedle, kam to patří.
Tady bych to smáznul, ale nejde to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co házíš vedle, snad ne snězený oběd

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.