Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer X241WD: superlevné 24palcové LCD

Tenhle Samsung se do 14000 taky vejde a na trhu uz je:
http://www.alza.cz/lcd-displej-samsung-245b-d74794.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Superlevne Acery = supershitove TN panely... Kdo si mysli, ze za par šušňů dostane neco lepsiho, je blazen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trebus > zeby bol v tom Samsungu rovnaky panel ako v Acery ?
Nehladal som ,len tipujem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen: No právě že Acer AL2416WAs obsahuje za ty prachy PVA panel. Proč to potom celé zabijí absencí DVI, to mi není jasné.

viz http://www.alza.cz/lcd-acer-al2416was-d70262.htm , snad s tím PVA nekecají

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten za 588 eur nieje hadam TN? cosi myslite o acer LCDckax pretoze planujem dalsi mesiac kupit 24ku na CAD a ta drahsia verzia mi padla do oka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WW: Jestli se tim zivis, tak te par tisicovek navic nevytrhne a na Acer rovnou zapomen. Pokud chces spicku, tak Eizo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som spokojny s jednym Benqom uz snad aj 3 roky , ten bol este vtedy drahy jako hovado . Stale je super .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WW, jjjjj: Acer na profi použití určitě ne, Eizo sice ano, ale jen pokud opravdu člověk potřebuje to nejlepší co existuje a je ochoten za to platit nesmyslné částky. Pokud požadujeme dobrou kvalitu i cenu, myslím, že nějaké to HP L2465 neurazí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

není  určena pro náš trh?! Co je to ten "náš" ??? Evropský?! Já jen že obchodní hranice minimálně v rámci států EU neexistují! tedy ani objednávka "myší" ani platby do "zahraničí" není problém :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja nepotrebujem Eizo ani nic podobne potrebujem proste vidiet ciary na monitore a aby to nemalo vyblute farby a nebola nejak podivna odozva,xyby v obraze a taq. Vecsinou kreslim a obrabam jednoduche suciastky takze by mi ten ACER aj mohol stacit, ale nemam sajnu o kvalite ich monitorov. Ten HP je dobry ale stale cenovo inde. Teda mam obmedzeny rozpocet snad este 21palc SPVA Samsung 215TW?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WW: Takze ten Acer ne :-) . Samsung 215TW je v pohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že z čistě digitálního zařízení jako je LCD panel nechává pravidelně u "nižších" modelů výrobce odstranit DVI, svědčí o logice současného světa, kde jsou prachy a marketing vždycky až na prvním místě. Z principu LCD panelů totiž vyplývá, že "nižší" modely by měly mít pouze DVI vstup a až ten VGA by měl být za příplatek, protože vyžaduje další zařízení (konektor, A/D převodník s elektronikou...). Nebo že by soudruzi z NDR udělali někde při plánování chybu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalo by se říci, že LCD displeji se živím (ne jejich prodejem) a pokud vám záleží více na kvalitě zpracování a podání barev než na penězích můžu doporučit displeje Eizo, Apple a NEC. Pokud nemáte moc peněz pak doporučuji LG, kterým samotnou obrazovku dodává Samsung, ale neplatíte u nich za jméno Samsung. Některé modely jsou dokonce i lépe postavené než ty od Samsungu. Acerum bych se vyhnul obloukem ;) Nežeňte se po velikostech a po odezvě (mimochodem lidské oko pod 10ms nerozezná rozdíl), důležité jsou barvy a samotná kvalita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ještě dodám, že LG spíše na hry, na práci, kde nezáleží příliš na barvách doporučuji HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždy záleží na použití. Na kancelářskou práci (tím myslím např. plánovače, který pracuje s hodně širokou tabulkou nebo více tabulkami) musí stačit i zmiňovaný Acer. Pokud chci filny, hry CAD apod. musí se jít jinam a za více peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to bude pekna sracka, nekde by ho mohli otestovat...beztak bude mit parametry dvakrat horsi, nez udavany...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to masakr: Zdravím! Říkáš, že tě LCDčka živí. Znáš SAMSUNG 305T (obrazovka 30", Max.rozlišení 2560x1600, Jas 400cd, Kontrast 1000:1, Pozorovací úhly 178/178, cena mírně nad 40 000,-Kč vč DPH)?
Nevíš o jak kvalitní monitor se jedná? Dle ceny odhaduji, že by to žádná troska být neměla. Co o tomto monitoru soudíš? Předem dík za info.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud chcete levnou 24 , ne za 15-18, ale tak za 12, a staci vam obycejny displej a dobry response, pockejte si do srpna na nove HP.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Bobs: Displej o kterém píšeš jsem nikdy nezkoušel, jelikož je to typ S-PVA, bude mít určitě vynikající podání černé barvy i ostatní barvy nebudou špatné. Podle parametrů ovšem nepoznám jak dobře je podsvětlený apod. Pokud chceš ten displej na filmy, hry apod. tak do něj určitě jdi. Pokud chceš displej na profesionální práci s grafikou radši bych za tu cenu šel do 24" Eiza (za 40 000 kč) nebo do 23" Applu Cinema Displeje který u nás seženeš za 27 000 Kč. Rozhodni se podle toho co na pc děláš ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 HP24: jj mají přijít nové velmi levné HP LCD..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 masakr? preco sa im vyhnut oblukom? to su vazne az take braky?
2 HP24 co je podla teba obycajny display? ked TN ta tomu ani HP nepomoze

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WW: popravdě já jsem již silně zmlsaný navíc každý má na věc jiný pohled, někdo dokáže říct, že se mu zdá displej dobrý jiný by na něm svůj oblíbený film nikdy nezkoukl. Uznávám, že na běžnou kancelářskou práci v pohodě Acer stačí, ale na druhou stranu sem chodí spíše lidé, kteří si budou monitor kupovat domů a tam se přece jenom nepracuje :) Ale jak říkám, každý má jiný pohled na věc. Někdo mi dá zapravdu, jiný řekně, že není nejhorší, že si ho koupil. Chce to rozhodně si displej před koupí zkusit a pokusit se co nejvíce napodobit tmu (budou na vás sice v prodejně koukat divně, když budete přes monitor přehazovat košili :) ) a sledovat co tma dělá s černou barvou. Aby se totiž nestalo, že černá barva není černá a ještě ke všemu nepříjemně svítí (což jsem zatím viděl u každého Aceru displeje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam Dell 2407, stal me tusim +- 22kKc bez dane, dal by se sehnat urcite pod 20 bez dane, odhaduju ze ted uz mozna i za 15 (pri dobrejch konexich). Maximalni spokojenost, DVI, D-SUB, RBG, Svideo, 4xUSB + ctecka karet. Umi samo PIP pokud se pouziva vice vstupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj Dell jsou super, ale cena v ČR je proti USA extrémně jiná (oproti ostatním)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

masakr: To mi povidej. 2407wfp - $600 (cca. 12k Kc), u nas 26k Kc. Za tech 18-20k (jako je ted HP) bych ho bral, ale tohle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Meli jste Acer LCD nekdy rozdelany?  To by jste asi videli ze cistě LCD panely jsou pd Samsungu, AU, Hitachi,LG, atd.    Takze vlastne muzete nadavat na tyto firmy :D   Acer jede na kvantitu, proto ma mensi ceny, jinak je to da se rict to stejny co konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoši, k Dellu, co si tak chválíte: Když mi byl jeden monitor značky Dell kdysi přidělen, začal jsem pátrat co je to za šmejd. Kdo to doopravdy vyrábí a zkonstruoval. Zjistil jsem, že je to SONY, ale co je podstatné, ta bejlevnější řada od SONY.
A že zmiňujete HP, tak tento low-end SONY se prodával i s logem HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 mnt: nj ale může být něco jiného od Samsungu a od Samsungu :) zatímco například LG mají u některých modelů totožné displeje jako má sám Samsung, tak Acer má se Samsungem spoulečnou tak tu továrnu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 fotr: To je něco jiného, Sony dodávalo obrazovku téměř všem (HP, IBM, Dell), ale jen do CRT. Kvalita LCD displejů Dell je dobrá... Jinak když už jsme u Sony, tak ty měli také špičkové LCD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Masakr: Nikoli. To byl kompletní návrh i výroba SONY. Dell a HP bylo jenom logo. Jinak to bylo opravdu 21 CRT.

V originále SONY E500.
V Dellu P1110, nebo tak nějak. I u HP bylo stejné číslo, tuším to 1110.

(A jak podotkl kdosi v diskuzi k tomuto typu: "Chtěl bych dostat tu partu Japonců, co to navrhovala, do rukou.")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak já se tomu DELLu spíše vyhýbám. Ale co jsem viděl LCD na střední třídě NB DELL, tak nadprůměrné.
Ale... nelze jim věřit. Co výrobek, to je stejná značka, ale někdy velmi odlišná kvalita mezi typy této značky.

Co se týče HP, tak to samý jako DELL, jen co se týče průměrné kvality, tak oproti DELLu znatelně horší. A k tomu příšerné CZ zastoupení HP, tedy servis plotrů, tiskáren, atp. Se servisem montorů nemám zkušenost - prostě nemám odvahu s s HP po zkušenostech z jiných výrobků cokoli začínat.

NEC: nic bych proti nim neměl, ale ten servis, zastoupený firmou Impromat, Zlín, opět mohu posloužit neuvěřitelnými historkami, ještě s 21´CRT. Holt by to musel servisovat někdo jiný.

Takže pokud bych měl něco doporučit, tak EIZO, na tom se shodneme. Je to sice dražší, ale i to nejhorší je nadprůměrný, nenarazíš tam na šmejd. Jen by mohli dáva 100% záruku i na subpixely, to mi tam chybí k dokonalosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Servis HP LCD - zavola se HP, HPcak prijede, podiva se na nej, rekne blby a postavi na stul uplne nove LCD - vyzkouseno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

delam profi DTP a design, upravuju nejen fotky do tisku a jsem stastnym majitelem Acer AL2423W. Po pouziti kalibracni sondy mi monitor dela radost, ono aby ne, kdyz je v nem ten samy panel, co se dava do vsech ostatnich 24" monitoru EIZO nevyjimaje. Nemenil bych. I kvalita podsviceni je velice dobra, pouze rohy jsou nepatrne svetlejsi pri plne cerne. Takze ti, co ACER kritizuji, dle meho daji pouze na common knowledge kde je Acer znam jako vyrobce levneho shitu nebo v zivote nevideli kalibracni sondu ... bez ktere je vetsina LCD (az na to EIZO) totalne mimo co se tyce barevnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Karel_Danek: můžu se zeptat na typ toho LCD a kalibrační sondy? Ty Acer displeje co jsem viděl já tedy s EIZO neměli nic společného :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Karel_Danek: Acer je predevsim o tom, ze muzes dostat dobrej monak, ale taky muzes dostat peknej smejd. Kdyz si koupis Eizo, nebo neco jinyho, klido to muze mit uplne stejnej display, akorat ze prosel vyberem a Acer montuje i displaye, ktere by tim vyberem neprosli. Ve firme mam 5 Aceru a VSECHNY byly aspon 2x reklamovany (chciplo podsviceni = nekde tam pajeli nakej studenak a pod). Co se dellu tejce, pokud vim tak skoro na vsechno je tam servis nbd (dalsi pracovni den prijedou a vymenej).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Acer možná montuje panely od highend firem (ovšem můžeme diskutovat o tom, do jaké míry to jsou výběhové modely nebo "odpad", co neprošel výstupní kontrolou pro vlajkové lodi těchto firem), ale zbytek je bohužel přinejlepším podprůměr. Se všemi LCD od Aceru, které jsem nám ve firmě prošli rukama něco bylo. Jedno chcíplo asi 20 minut po vybalení z krabice, druhé po půl roce přestalo akceptovat VGA rozlišení na DVI (tj. monitor se tvářil že nemá signál, dokud nenabotooval systém a nenahodil vysoké rozlišení). Dále úplně blbě vyřešený kloub a plasty, co se při naklápění bortí a deformují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj: Haha, koukám, že jsme napsali paralelně skoro totéž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den. Hezka zprava, ale cim dal tim vice postradam u vsech informaci o monitorech (nejen u vas) parametry, ktere mi napovi jak bude obraz velky a citelny. Ja osobne povazuji uhlopricku za zavadejici parametr. V dobe, kdy se delaji sirokouhle obrazovky ruznych pomeru stran bych uvital informaci o sirce a vysce obrazu (ne monitoru i s kusem plastu) a velikost (roztec) obrazoveho bodu. Jako programator zirajici do monitoru od rana do vecera mam monitor dale od sebe pro zmenseni unavy oci (princip ostreni lidskeho oka nyni vynecham) a proto nestojim o titerna pismenka. Nikdo ale ve vsech moznych recenzich neuvadi nejaky parametr, ktery mi napovi, ze pri takovemto rozliseni a velikosti obrazovky bude text takto veliky...
Dekuji a preji hodne stesti. Jste fajn server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2neki: ty že jsi programátor? u takového člověka bych předpokládal určité minimální znalosti v oblasti PC, kterými zcela nedisponuješ - nuže věz, že ti NIKDO říci nedokáže, zda NĚJAKÝ text NĚJAKÉHO softwaru bude při daném rozlišení TAK a TAK velký/čitelný - to je zkrátka z principu věci blbost - rozumnější by bylo ptát se tvůrců dané aplikace, pro jaké rozlišení je optimalizována

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 neki: poměrem stran je to jednoduché. Standartní poměr stran u CRT je 4:3 u LCD 5:4 a širokoúhlý je všude 16:10 (pozor LCD a plasma televize mají 16:9)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Earl: A ty jsi co, že nedokážeš ani porozumět psanému textu? :)

"... bych uvital informaci o sirce a vysce obrazu (ne monitoru i s kusem plastu) a velikost (roztec) obrazoveho bodu"

O nějakém textu nějakého softwaru nepadlo ani slovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neki: ako programator si nevies vynasobit uhlopriecku*2.54 a podla pytagorovej vety dopocitat fyzicke rozmery panelu? potom si nasledne spocitat, ze kolko dpi ma vlastne ten monitor? a ked uz sme u toho textu, to je taky problem nastavit v lubovolnom operacnom systeme velkost fontu/dpi?
prepac mi, mozno ta podcenujem, ale ja ako student to zvladam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pozeram ze ACER je loteria, bud-alebo ... ja to risknem ved zaruka 3 roky a navyse nebude to z mojich penazi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

johnz+Earl: musím se zastat nekiho a pokárat vás za reakci hodnou zakomplexovaného IT manažera bez schopnosti komunikace s živými bytostmi a právě bez příslušných praktických zkušeností... Sám jsem například řešil problém, jaké panely 24"+20" spárovat vedle sebe pro vícemonitorové pracoviště programátora tak, aby měli svislou hranu stejně dlouhou, se stejnými roztečemi bodů a rozlišením a můžu říci, že výrobci LCD mlží stejně, jako v době CRT - rozptyl i 1cm díky lživé rozteči bodů, neexistuje uvedení tloušťky rámečku apod... Matematika je vám naprd, pokud výrobci ve specifikacích lžou, anebo mlčí. Nejjistější je změřit to - inu a právě na to se ptal neki.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2doubt: "Nikdo ale ve vsech moznych recenzich neuvadi nejaky parametr, ktery mi napovi, ze pri takovemto rozliseni a velikosti obrazovky bude text takto veliky..."

tak co dutá hlavo, stačí? no doubt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Earl: Sorry, ale jedina duta hlava jsi tady ty, kdyz vytrhavas kvuli slovickareni vetu z kontextu a doted jsi nepochopil, o co nekimu jde. Ja bych se za fyzicke zmereni rozmeru displeju taky primlouval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Trill: Dekui za zastani. Vidm, ze spousta horkych hlav si precetla muj prispevek, ale uz nepremyslela nad obsahem nebo spis to chteli chapat po svem s pocitem mistra sveta v IT. Je videt, ze uz mas nejake zkusenosti a vic oc mi jde. Taky resim 19" + 24".
Chtel jsem jen rici, ze matematiku umim, ale ony holt nejsou vzdy vsechny potrebne parametry po ruce. Dale menit velikost pisma ve windows nechci, protoze delam obcas grafiku na web a tak musim jet pokud mozno v rozliseni jake maji vsichni ostatni. Ja jsem zadal redakci (a jine testery), zda nechteji vymyslet metodiku pro sve publikovani, ktera by byla jasne citelna. Monitoru mi prosla rukama spousta, protoze obcas i prodavam HW a tak vim jak moc se to vsechno lisi. Lec ve velkoskladech vam nikdo nic nepredvede.
Nepotrebuji aby mi nekdo meril pismenka - ja vim jak velke jsou u softu, ktery pouzivam (navic pri nativnim rozliseni napr ve windows XP je snad pocet pixelu ve vychozim nastaveni vsude stejny, ne?). Ale jak tu uz nekdo naznacil, jsou bezne pomery stran obrazovky, ale obcas se to i lisi od beznych rozmeru. Kdysi u CRT treba sony uvadelo velikost pixelu a ja uz podle toho presne vedel, ze obraz bude tak a tak citelny a treba i hruby (kdyz je treba roztec o hodne vetsi nez velikost bodu, moc hezky to nevypada...)
Toz caute a nehadejte se jak mali ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neki,

ale velikost pixelu se prece vzdy uvadi, napr 17" pri rozliseni 1280x1024 je 0.264 mm, a napr. u 24 pri rozliseni 1920 x 1200 0.270 mm. Klasické 19" a 22" pak mají kolem 0,29.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jfb: Píšeš, že "Servis HP LCD - zavola se HP, HPcak prijede, podiva se na nej, rekne blby a postavi na stul uplne nove LCD - vyzkouseno."

No, jak jsem napsal: zkušenosti mám jen s HP servisem plotrů, tiskáren atd. Takže třeba plotry

Servis HP plotry - zavola se HP (centrala HP pro CR v Praze , objednas servisaka HP, odsouhlasis cenovou nabidku telefonicky, a pro archivaci si nechas poslat cenovou nabidku e-mailem, reknou ti termin prijezdu servisaka HP.
Nacež (příjde to zajímavý): HPcak NEprijede, beze slova omluvy. I voláš tam, co se stalo. A když už tam voláš, přeptáš se, proč ti ještě neposlali e-mailem tu cenovou nabídku. Načež na opačné straně chvíle tichaa pak že on má v HP systému tu cenovou nabídku odsouhlasenou. I vysvětlíš mu situaci, on slíbí zaslat, vede to nadále jako potvrzené, domluvíte se na novém termínu návštěvy "HPcaka" (dle tvojí asi firemní terminologie).

Načež "HPcak" opět nepřijede, opět voláš... a takhle nepřijede
.... počet opakování záleží na tvojí trpělivosti.
Já to vydržel 4x, načež jsem opravu od HP servisu zrušil.

Ale jsou tam veselé kopy, v HP. Poté co jsem to zrušil, tak mi zavolala nějaká slečna z HP, že jsem jim prý neposlal cenovou nabídku.
Já si to představuju tak nějak, jako když ve Švejkovi poslali kvůi pomstě toho pána, co dělal rozbory moči za 6 krejcarů za zlým domovníkem na 7-mou hodinu ranní. Který toho pána s močí hnal s bejčákem až do Strašnic. Nevím, co jim ta slečna , těm veselým brachům z HP, udělala.

"rekne blby a postavi na stul uplne nove LCD - vyzkouseno."
No, naštěstí servis dělají i externí firmy, které splní to, na čem se s nimi domluvíš. JENŽE TOHLE NEPLATÍ PRO MONITORY.

Jo a "postaví nové". Tak u plotrů nepostaví, ani za peníze nezapůjčí. I když třeba ano, jen tam mají takový bordel, že o tom ani nevědí a po tel. dotazu tvrdí, že to určitě rozhodně, beze vší pochybnosti nejde a o ničem takovém nikdy neslyšeli. Přestože vím, že 2 roky předtím půjčovali...

Tak, milé jfb, a teď si běž koupit cokoli od HP, třeba monitor.... To bych musel vrátit občanku, coby nesvéprávný jedinec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No samozrejme jsem myslel v zaruce. Jinak ja HP prodavam, ale samozrejme i jine. A nerikam ze to je 100% idealni, ale to neni nic. napriklad radi prodavame stolni PC FSC Esprimo. Jsou technicky Imho lepsi nez HP. Drive byl servis v poho, ale posledni dobou, od ty doby co getronics spadl pod Kapsch, tak se nam stalo, ze na PC treba 3 tydny nesahli. A posledni 3 opravy trvaly presne 30 dnu, predtim max. tyden. A hlavne jsem nemyslel muj prispevek, na to ze nemas pravdu u plotru, ale psal jsi, ze nevis jak funguje servis HP u LCD, tak jsem to oznamil. A hlavne u LCD a notebooku ma HP momentalne nejlepsi cenu/vykon/kvalitu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a nejssem milé jfb, ale maximalne mily jfb...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ffb: V dobrým, nemyslím to zle.
No, ještě k HP, scanery: záruční oprava přesně 30 dní, pozáruční 3 měsíce. Takže v dobrým, ale chápej že jsem k HP už nedůvěřivý obecně. Holt jsem po OSOBNÍCH zážitcích poněkud nedůvěřivý a dávám to najevo. Tak se na mě prosím nezlob.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to fotr: - vpoho, ja jen ze na osobni zkusenost se neda tolik dat, tedy dlouhodobe. Jak jsem napsal, prodavame IT a prakticky jenom znackove veci, HP, Canon, FSC, Acer. IBM/Lenovo a ze servisu obecne rostu u vsech znacek. Ale nekdy to zase jde jak po masle, jsou takova obdobi :-). Ovsem nejlepsi servis byl asi IBM, od te doby co to je Lenovo jsme nic moc neresili, prodavame toho o hodne mene...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, s tím obecně souhlasím. Jenže já mám několik let například na HP už nějaký názor na základě osobních zkušeností. Zkrátka já už logo HP beru jako výstražné upozornění. Něco jako "Nedotýkat se ani dlouhým klackem".

Nedávno jsem změnil zaměstnání, a tam co se týče výrobků HP stejná písnička. Ale nachlup.
A4 laser tiskárny jakžtakž funguje, nějaké problémy tam jsou, ale dá se to.
A3 inkoustovky stále problémy s podavačem, problémy s tiskem, prostě furt to blbne. A občas se to pokazí úplně. To pak oprava trvá max. možnou dobu dle zákonů a smlouvy... načež životnost po opravě malá.
Plotry, tam je zajímavý, že A1 celkem jdou, zatímco A0 jsou výrazně problematičtější. Nevím proč. Ale, i pro ty A1 platí: vysoké provozní náklady, mizerný servis.
Naposledy se to rozbylo, tož za týden to prý bude. Po týdnu to nebylo, ani po dalším... celkem asi 5 týdnů.
Když to srovnám s opodál stojícím OCE, tak tam jen předem ohlášená údržba, servisák OPRAVDU PŘIJDE, JAK BYLO DOMLUVENO, za 2 hod hotovo.

No, já se o to nestarám, teď už jen zpovzdálí pozoruji. A srovnávám... Tomu se nějak nemůžu ubránit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.