Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Adaptér pro ExpressCard slot

A co takhle obrácený adapter z PCMCIA na ExpressCard.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Výrobce na tento produkt poskytuje jednoletou záruku." - to ma pripadny zdejsi prodejce dost smulu a rok plati ze sveho... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky na tu záruku "koukám jako trubka" :-) Podle mého tím prodejce evidentně porušuje zákon, protože kratší lhůta dvou let je možná např. u spotřebního zboží, které se opotřebovává, potraviny, oděvy atd., ale těžko u výrobku od elektroniky! Je to otázka pro právníka, ale v tomhle případě tak na 90% porušuje prodejce zákon, pokud je tedy myšlen prodej v ČR. V jiných zemích by to mohlo být jiné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> tin:
Je to jak píše Lukáš Kalista. Koncový spotřebitel dostane záruku dva roky dle zákona. Záruka mezi "výrobcem" nebo obecně mezi prodejci, kteří neprodávají koncákům, se neřeší, může být i nulová, jestli se nepletu. Koncového spotřebitele to ale trápit nemusí, ten dostane dvouletou a když se to pokazí, normálně to vyreklamuje tam, kde to koupil. Jen ten prodejce z toho šťasný nebude, protože pro něj je to pak výdaj ze svého, on už to nikam vrátit nemůže. Proto rozumný prodejce buďto prodává věci, u kterých se dá očekávat, že se nemohou svévolně pokazit, nebo je jejich kazivost tak malá, že se i tak vyplatí to prodávat, anebo pak prodává věci, které sám může během dvou let úspěšně reklamovat tam, kde je on pořídil (jediný problém je opět ten, že - jestli se nepletu - mezi prodejci neplatí 30denní lhůta ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT: nepletes se - 30 dnu ve vztahu firma-firma neplati. Je to presne jak jsi to napsal a malokdo si to uvedomuje ze jaksi mame v teto zemi zakonik OBCANSKY a OBCHODNI. A vetsinou na to doplaci takove "trubky" jako je tin.
Krasny priklad jsou "notebooky" nejmenovanych znacek A*er HaPe nebo L*novo a dalsi. Dojde studentik a chce koupit levnej kram za par susnu a napsat to na tatinkovu firmu. Pak dojde za rok a pul, prze se mu ten kram zacina rozpadat pod rukama a chce idealne vratit love, prze zjistil ze sme meli pravdu, kdyz sme mu rikaly ze je to sr*cka. Ukaze nakupni doklad a je urazen ze ostrouhal. Vyhrozuje ze to neni fer za zavola tatinkovy a babicce a Sdruzeni ochrany spotrebitele a cojavimkohojeste a ti vsichni na vyhlasi valku. Mno darmo mluvit. Vzdy kdyz ctu vylevy typu "razuka je 2 roky a basta" tak mne chyta nerv.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: A to je aj jednou z príčin, že množstvo výrobkov je v predajni proste drahších, ako napr. v USA, kde nie je taká nezmyselná 2 ročná záruka.
Taký pan "tin" si to neuvedomuje, ale ak obchodník dostane od výrobcu záruku 1 rok, tak druhý rok to platí zo svojho. Ak je o produkt záujem, tak ho bude predávať, ale zakalkuluje si riziko záručného servisu a prípadnej výmeny tovaru "za svoje" podľa predpokladanej poruchovosti a zvýši predajnú cenu. To podľa poruchovosti môže činiť niekedy aj 10-20% nákladov navyše, tak nech sa ľudia nečudujú, že ich obľúbený tovar u nás stojí viac, než v USA... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problemem panove je to, ze to tady nekoupite - tj. obcansky zakonik si muzete akorat strcit do (_x_).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám v notebooku expresscard a v zásuvce slušnou zásobu karet do pcmcia. Tahle hračka by se fakt šikla. Nevíte, kde to v ČR koupit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Sob Převalského: Nechceš se jedné nepotřebné PCMCIA karty zbavit ?? Potřeboval bych ji využít pro připojení k internetu 4G od T-mobile.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Satane před dvaadvacátou hodinou piš prosím (_I_) ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.