Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ADATA XPG Invader, bytelná ulita pro masy

2000 stála před měsícem, teď už celkem úspěšně přelezla 2500

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bílou verzi vidím skladem v Mironetu za 2018Kč (jasně, asi jich nemaj 100ks).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu se tentokrát navážet do RGB cirkusu, protože bych si dneska už osobně takhle velkou bednu nekoupil a s RGB cirkusem tuplem ne. Preferuju mini-ITX desky i pro případné herní PC (s jednou grafikou samozřejmě) a k tomu odpovídající skříň. Těch je obecně podstatně méně (na rozdíl od přehršle běžných beden), natož slušných a za rozumnou cenu, takže bych uvítal recenze z této kategorie, to až zas příště budete něco vybírat :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe mohu doporučit SilverStone SUGO SG13, pasuje tam normální ATX zdroj, ale omezuje to krapet výšku chladiče. Ideální je ta verze co má perforovaný celý předek s prachovým filtrem, existuje totiž i varianta s pevným plastovým předkem.

Celkem dobré zkušenosti mám ještě s Fractal Design Node 202, oproti té SilverStone používá SFX zdroje, ale zase tam nacpeš větší grafiku přes PCIe riser, prodávají i bundle s 450W zdrojem. Má to i stojan, ve kterém to může být na výšku, nebo si to dáš na stůl na plocho.

Celkem jsem si oblíbil Chieftec CI-01B-OP na microATX desky, ta skříň je pořád zajímavě malá, vejde se tam toho mnohem víc a jdou stackovat na sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten Node 202 vypadá hodně zajímavě, placatej desktopík s riserem na grafiku, to se nevidí často ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

7 let zpět jsem si pořídil bednu Corsair 500R Carbide - přesně ten typ velké skříně, co má stát na zemi pod stolem. A nemohl jsem si vynachválit tu spoustu prostoru, který uvnitř je. Veškerá montáž se tam dělala tak nějak snáz, žádné lámání ruky nebo prstů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NCASE M1 je etalon
bootleg ncase je NR200p ("p" znamena, ze to ma 2 bocnice, jednu sklenenou a jednu perforovanou, sklo nechces)
pak sem se jeste dival na Sliger SM560 a Fractal core 500

NCASE i NR200p maji problemy s deskama co maji vyvedeny saty do boku (ala Asrock B550 itx), musis krapet vrtat a pouzit zahnutou satu nebo dat zdroj do jine pozice

pro nektery casy je potreba si pohlidat ITX desky a jejich CPU sockety, Gigabyte a Asus ho maji z nakyho duvodu posunutej nahoru

ja sem nakonec skoncil u NR200p s Asrockem B550 a vrtanim a narval tam
2x 2.5" SSD
1x 3.5" HDD
3x 12 FAN
2x slim 12 FAN
1x 14 FAN
na procaku mam NH-C14s
grafika se vleze i 3 slotova pokud nedas slim fany naspod case, mam tam zatim 1070 MSI gaming

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a já bych naopak potřeboval něco na E-ATX a pořádnou výkladní skříní na tu parádu. Jo a nějak šikovně umístitelnej radiator... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fractal Design Define XL 2.0, Cooler Master Cosmos C700P možná?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není špatný, ještě pokukuju po THERMALTAKE case View 71 TG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vykladni skrin ? pak jedine O11 rada od Lian-li s unifanama
ale priprav se na objednavku z nemecka, caseking.de

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobrá může být, to je firma co podobně jako GB ráda vymýšlí po odrecenzování "kreativně" revize které nesplňují to co se od nové revize obvykle čeká, tedy vylepšení vlastností ale naopak zhoršení, na to jsou tyto firmy specialisty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na základě předchozí zkušenosti s montáží AIO vodníka bych na první pohled řekl, že nahoru do té bedny se žádný radiátor s větráky nevejde, že bude 100% kolidovat s motherboardem / paměťmi, že tam na něj neudělali dost místa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle mě potrolila Fractal Design Focus G skříň, nahoru jdou dát dva 140mm fany a teoreticky i AIO. Teoreticky. Takže jsem tam raději nechal 240 a i tak je to těsné :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Použitý procesor i přesto že má pouhých 65W, dokáže zatopit nejednomu chladiči, včetně mnou používané Noctuy NH-U14S."

že by Noctue U14S zatopilo 65W??? To sa mi nechce veriť. Ta zvládne aj 105W AMD.

"provozní teploty jsou při náročném využití PC o řád vyšší než ty naměřené v Invaderu"

Naučte sa, čo znamená "o řád". Bežne to je tak, že "řád" je 1-10-100-1000 a teda by ste museli mať teplotu aspoň 10x vyššiu (100x by už aj ten kov bol roztečený).

"Celkem lze do skříně umístit až 4 2,5" SSD disky. A to není mnoho ..."

Vy sa hráte na počty? Lebo ja som myslel, že disky sa pridávajú kvôli kapacite. A HDD dnes dáte max. 18 TB (sú drahé, ale sú) a SSD SATA sú bežne dostupné 8 TB.
Ak by ste chceli mať z PC urobené NAS a HDD v RAID5,6, tak na to táto skriňa absolútne nie je určená.

"Co mně osobně mírně vadí je integrace audio konektoru pro sluchátka a mikrofon do jednoho. Raději bych uvítal konektor pro obě zařízení zvlášť."

Už ste niekedy potrebovali pripojiť hráčske slúchadlá s mikrofónom? Videli ste, že by mali dva oddelené jack konektory?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak kupříkladu u levnějších headsetů je kombinace dvou extra jacků celkem běžná. Třeba hojně používaný Koss SB40. Počet diskových pozic je dostatečný, někomu to ale prostě stačit nebude. Co do "řádu", asi máte pravdu, nejde o nejvhodnější termín. A procesor a jeho teploty jsem podle mého dostatečně vysvětlil v článku, topí prostě více než běžné 3600ky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna ste trafil slúchadlá, ktoré sa u nás vlastne už nepredávajú. Alza aj Datacom ukončil predaj, Mall.sk aj MP3.sk už len posledný kus. Uznávam, sú aj také, ale tie si môžete stále zapojiť do zvukovky na doske.
Takže sa hráte na počet a nie kapacitu? To musí byť fest náročný, aby mu 2xNvme a 4xSATA nestačilo. Ak bude chcieť viacej diskov, táto skrinka ho určite nebude zaujímať.
Vysvetlili ste iba, že vaša 3600ka viacej hreje ako iné. Nič viacej. To neznamená, že tej Noctue dá zabrať 65W, keď hravo zvládne aj 105W procesory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu co tady řešíme respektive řešíte. Já sem Vám reagoval myslím dostatečně. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čo? Napríklad to, že tvrdíte, že 65W procesor dokáže zatopiť takej Noctue NH-U14S. Napríklad to, že 4 SATA pripojenia sa vám zdajú na bežné použitie málo pri tejto konkrétnej skrinke (+ 2xPCIe na bežných MB). Napríklad to, že nepoznáte význam slova "řád" v súvislosti s číselne vyjadreným množstvom.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Noctua NH-U14S má sice 6 heatpipe ALE chiplet v Ryzenu 3600 má jen 7 ×10 mm, takže ho překryje jen jedna maximálně 2 heatpipe. Navíc je to model z roku 2005 a dnes se již toto nešťastné řešení s přechodem navíc nepoužívá. Takže tvrzení že Ryzen 65W zatopil Noctue sice zní odvážně, ale dá se mu věřit. Já bych to spíš otočil: Noctua NH-U14S zatopila Ryzenu.
Co se týče disků, tak 2 × 3,5" je sakra málo. Na zálohu fotek používám 2 × 3,5" protože nic spolehlivějšího neznám. Další disk už není kam dát. Kéž by tam byla 5,25" pozice.
Skřín je pro hráče. Ty dnes používají jen SSD. DVD Mechaniku ani HDD už nepoužívají.
Děkuji za recenzi. Doufám, že bude další. Například nějaká skříň do které můžete dát 4 × HDD 3,5" aniž by se začala kroutit a klepat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nějakým skříním se určitě budu ještě věnovat, nicméně je otázky kdy a jaké. Máte nějaký nápad, v podobné cenové relaci? Pokud ano, budu jen rád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad SSD/HDD a kapacita, to je jistě relevantní, ale existuje mnoho uživatelů co si nese do nových PC disky ze starších PC, protože je nechtějí vytahovat. Pak je skupina uživatelů, co má třeba RAID10 přes čtyři plotny a tak podobně. Existují i 30-60 TB SSD, ale to je extrémně drahé. A někdy může být zajímavé nakombinovat třeba šest SSD nižší kapacity do RAIDu5, ale to je opět specifická věc.

Jinak mám hráčká sluchátka co se taky asi 10+ neprodávají, Razer Chimaera 5.1. Spousta dnešních headsetů má často USB, což je ještě flexibilnější. Sám mám i nějaké ASUS Cerberus headsety co používám na LANky a ty mají jacky normálně dva. Občas jsou lidi co mají nějaký mikrofon a sluchátka bokem přes jack.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.