Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Adobe uvádí Photoshop CS6, AMD podporuje akceleraci s APU

Uz sa da objednat CZ za 13925 a ENG za puhych 17400Kc bez DPH.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro autora - přestaňte prosím používat procenta v těchto souvislostech. Je to matoucí a ta přesnost je k ničemu.
o 672 % rychleji = skoro osmkrát rychleji
dělá až 456% zrychlení = načte se pětkrát rychleji

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladám, že to tak uvádzalo AMD.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom matoucího? Procenta jsou učivo čtvrté třídy prvního stupně základní školy (teď již šesté). Pokud se testuje výkon grafické karty ve hrách nebo výkon procesoru ve zpracování videa, také se výsledky nezaokrouhlují na celé násobky :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Matoucího na těch procentech není nic, jen to díky nim vypadá tak trochu jako PR článek namísto novinky :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud recenze uvádí, že jeden procesor je o X % rychlejší než druhý, taky ta recenze působí jako PR článek?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně ano, pokud je to "recenze", která bez obrázků zabere půl stránky. V recenzi se totiž spíš objeví "Otestovali jsme tento procesor, na následujících grafech vidíte zlepšení", nějakou srovnávací tabulku, kde jsou procenta jen pro usnadnění práce, nebo něco podobného. V recenzi bych taky pravděpodobně stovky procent rozdílu neviděl :-) Nicméně nejsem tu, abych prudil, jen jsem chtěl vyjádřit svůj dojem, jak mi to v tomto konkrátním případě přišlo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je v pohodě :-) Já taky jen říkám svůj názor. Jen nevidím důvod nepoužívat procenta v souvislosti s APU, když se používají v souvislosti s GPU i CPU. A to nejen v rámci recenze, ale i novinek Denně se objevovaly zprávy, o kolik procent bude rychlejší GPU v Ivy Bridge, stále přicházejí zprávy, o kolik procent bude rychlejší GPU v Trinity, takže mi nedává valný smysl od toho upouštět v jednom konkrétním případě jen proto, že je konkrétní rozdíl o něco větší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně vidím problém v tom, že nás většinou čtou inteligentní čtenáři, jejichž vnímání článků "jako PR" je přeci jen krapítko citlivější. Proto se u nás objevují podobné výtky i na místech, kde to někteří naši autoři nečekají. Pod tímhle článkem jsem to teda nečekal ani já ;).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak vidíte, nemám problém s tím, abych procentuálnímu vyjádření porozuměl. Nicméně procenta jsou primárně určena k výjádření části celku a ne jeho násobku. Co se týče té přesnosti, ta by měla být nějaký vztah k přesnosti měření (tady se ale o nějakém měření ani nedá mluvit, protože změření jednoho obrázku na jednom konkrétním počítači nemá skoro žádnou vypovídající hodnotu)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je v CS6 nakonec ta "magická" funkce, která dovoluje zostřit fotku rozmazanou kvůli pohybu fotoaparátu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta funkce, která dokáže z odrazu na lesklé klice získat snímek sítnice osoby, která byla k zahlédnutí za protějším oknem? ... viděl jsem to tůhle ve fimu :-P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

:-D Tak na takovou funkci jsem ještě od Adobe žádné propagační video neviděl, na rozdíl od té, na kterou se ptám :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt, že tuhle funkci (zaostření fotky máznuté pohybem) jsem viděl lidi z Adobe předvádět. Ale v souvislosti s CS6 jsem o ní nic nezaznamenal. Možná jsem to minul, možná to ještě nemají ve stádiu pro smysluplné nasazení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ja som na to pouzival kedysi plugin, ale uz neviem ako sa vola, tusim bol dokonca cesky. kazdopadne, za to to nestalo, radsej treba mat stabilizator.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.