Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aero Glass se vrací do Windows 10 [anketa]

V hlasovani mi chybi moznost nevim.

Mne se Aero jak ve WinVista tak v Win7 libilo, ale v desitkach mi nejak nechybi. ClassicShell, bez ktereho jsou Win10 na desktopu zabite (neefektivni), obsahuje nejake vlastni efekty a v podstate mi to tak staci. Jestli bude Aero, tak vyzkousim a uvidim, ale nedokazu ted rict, jestli to budu pouzivat nebo ne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

classic shel umoznuje aero aktivovat i na w10 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aero na pohled pekne, ale ty ramecky oken byly sirsi a na obrazovce tak zbyvalo mene pixelu na skutecnou praci. A nejvic me stvalo, jak se pri spusteni nekterych aplikaci Aero vypinalo a prostredi se prepinalo na nepruhledne. To prekreslovani oken me stvalo tak, ze Aero velmi brzo skoncilo na vsech mych strojich a kvuli tencim rameckum pouzivam Windows Classic (klasicke nastaveni). Od OS pozaduji spousteni programu a efektivni praci se zdroji, ne esteticke kudrlinky, predpoved pocasi a moznost sdilet fotky na facebooku jednim kliknutim.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Širší rámečky jsou lepší! Naopak jedna z věcí, které mě na desítkách iritují, pokud s nimi musím dělat, jsou tenké rámečky, vždyť se to nedá myší chytnout. Nebo je na to nějaký trik? V nějakém starém prostředí na Linuxu (Afterstep?) jsem používal featuru, že se pravý dolní rožek aka velikost okna posouval tak, že se zmáčknulo Ctrl a kliknulo úplně kamkoli do okna tuším pravým nebo levým tlačítkem myši. S tím šlo dělat úplně perfektně, pak jsou nulové rámečky OK.

Navíc rámeček je myslím konstatně široký. Takže pokud byly na 1366x768, tak dneska, v době 4K - pff, o co jde?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S chytáním rámečku nemám problém. Vždyť kolem okna je virtuální neviditelný rám, který je širší než ten viditelný, za který se dá chytat myší.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ve W7 je problém zejména výchozí nastavení výplně ohraničení, která se ale dá snadno upravit v Pokročilém nastavené vzhledu. Rámečky jsou sice i pak o něco širší než ve W10, ale zanedbatelně. (Nastavení výplně na hodnotu 0 je jednou z věcí, které dělám mezi prvními po instalaci Windows.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlasoval jsem "jiná možnost" a vysvětluju: vzhled GUI je mi úplně šumák, pokud funguje. U W10 sice lze vytknout spoustu věcí, ale na GUI jako takové zase moc připomínek nemám - kromě téměř nulové customizovatelnosti.

Aero mělo taky své mouchy, často se vypínalo při hraní her, které si s modernějšími Windows moc nerozuměly. Ale bez Aera vypadaly W7 fakt hnusně a hlavně neergonomicky, protože okna měla zbytečně tlusté okraje.

Prošel jsem s windows už lán světa (začínal jsem s 3.0), takže něco jako barvičky, tvar oken a přehazování ovládacích prvků okna mě určitě nerozhodí. :-)

A pokud bych měl vybrat nejlepší GUI za ty roky, tak to z Win98/NT5.0 (což bylo dopilované GUI z W95/NT4.0). Dnes už jsme zase dál a toto GUI už není optimální, ale ve své době to byla ergonomická bomba. Na druhé místo pak GUI XPček, byť se mnoha lidem zdá barevně přeplácané, ale vydrželo 10 let a přeneslo nás relativně bezbolestně do dob hi-res displejů. Třetí místo pak GUI z W7, které bylo asi designově za ty roky nejhezčí a pěkně ucelené, včetně barev, ikon a pozadí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší GUI bylo z Win 2000, to mělo hezčí šedou než Win98/NT5.0 :-) I když to šlo změnit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aero dělá plochu a okna hezčí, vyhlazování a vykreslovaní 2/3D operací s knihovnami DirectX, ale také způsobuje celou řadu problémů s OpenGL. Stačilo přepnout na poznámkový blok, poštovní klient (DX) a zpět na DeltShip (OGL) a roztrhalo se to na kusy. Stejné problémy se nevyhnuly ani Solidworks (verze 2014 SP5 a 2015). AMD i NVidia, různé ovladače, certifikované i necertifikované a řešení bylo zakázat Aero. Své vědí i grafici, fotografové s 10bit monitory.

W7U mají a nechybí, protože dělá zle u fotek, i hraní si s lodním trupem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, fotograf jsem, 10bit monitor mám a s Aero problém není. :-) Vlastně s ním vůbec problém není. Jediné kdy se vypíná je, když sleduji vzdálenou plochu jiného počítače v domácí síti přes VNC. Na vzdáleném kompu VNC server Aero vypne, ale takový případ mi opravdu nevadí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bereš to doslovně :-)

Mé osobní zkušenosti jsou opačné. Sdílím nadšeni do fotografie, vlastním 10bit monitor (Nec PA271W SV 10bit 14bit 3D LUT), grafickou kartu schopnou dodávat 10bit přes DP1.2 (resp.
10bi/channel), aktualizované ovladače, aktuální verze foto-grafického software a Windows 7.
O svátcích jsem měl půjčené M2000 s ovladačem 376.33 (375 U3) - výrobcem karty je Dell. Já věděl, že se nic nezmění (kromě rachotu chladiče), protože ani nemůže, když 10bit lze vykreslit jedině přes OpenGL, tedy i Adobe, zatímco zbytek se vykresluje v DirectX. Primárně jsem zkoušel M2000 proti vlastnímu Sapphire FirePro W5000, které chci brzy nahradit za Radeon Pro WX 5100, nebo právě Quadro M2000 v DelftShipu 8.08. WX 4100 padla, nevyměním chladič.

Na výběr jsou dvě možnosti, zahodit potenciál 10bit a dívat se pruhovanou zebru - posterization, alias banding, nebo vypnout Aero. Proto těžko uvěřím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé. :-) Já jsem tedy řešil jen to co mám a tam to funguje bez problémů. Stařičký Radeon HD5670 přes DP podporuje 10bit výstup, EIZO CS240 má 10bit podporu též na DP vstupu. V CCC se dá nastavit 6, 8, 10 bitů pro rozlišení barvy a ihned potvrzuje v jakém módu jede. A jede na 10 bitů i se zapnutým Aero. Takže mě nenapadlo, že by to v některých konfiguracích mohl být problém (tedy pokud deklaruje 10 bit výstup na DP).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážně to funguje i v dalším software, třeba v Photoshopu, Zoner Photo Studiu s nastaveným 30bit režimem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podrobím později zkoumání. Teď nemám možnost. Abych pravdu řekl, původně jsem nevěděl, že Aero na toto může mít vliv, proto ten můj první příspěvek. Takže děkuji za zasvěcení do pro mě nové problematiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to mozna spis byl/je problem te Aero verze. Nedokazu si predstavit, proc by to jinak na to melo vliv. Spis to bude zase nejaka sprasena implementace ze strany mrkvosoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za vetu:
"Zřejmě docela dost, protože pod petici o jeho návrat do Windows 8, která Microsoftu připomínala, že vydáním osmiček stolní počítače nezanikly a nepatrně vyšší spotřeba estetičtějšího grafického rozhraní použitelnost desktopu neovlivní."

Nic proti slozitym souvetim, sam se v nich vyzivam, ale musi mit nejaky smysl. Ne jako toto.
"..pod petici..." CO?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a víš co je to petice? [phethytse]nevidím problém nikde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cetl jste tu vetu vubec_?
Tam proste chybi dokonceni "CO/PROC/KDO/JAK "...protoze pod petici..." - vse zatim je jen rozsireni te petice ale jaksi uplne chybi CO POD tou PETICI (je xy podpisu?, se podepsal sam Lucifer?, je nas**no? - CO pod tou petici)...
Koukam, ze i funkcni negramotnost (neschopnost napsat vetu, aby mela vecny smysl, a stejne tak evidentni neschopnost odhalit takto napsanej blabol) se masivne rozsiruje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, jsem si tam intelektuálně domyslel "se podepsali i ti, kteří Microsoftu připoměli" nebo cokoliv, jj rychločetl jsem to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně Win7 Aero vyhovuje a v podstatě se mi kvůli jeho absenci nechtělo na W10 přecházet. Vyhovuje mi z toho důvodu, že mívám většinou tmavý desktop, díky čemuž jsou panely a skleněné UI méně nápadné a vynikne lépe obsah okna. To považuji za ergonomické. Kdežto u klasických solidních barev jde pořád o barvy a hrany, které mají rovnocenný optický význam s obsahem okna.
Aero je pro mě nejméně rušivým UI za celou éru Windows a nedokázal jsem přijít na to, proč ho z dalších generací Windows definitivně odstranili.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Patřím k těm, kterým se Aero líbí. Nejvíc se mi líbilo na Vistách, nejmíň na 3.11. Jsem rád, že MS mění přístup ke svým zákazníkům. Tak to má být. Ostatně bude to ideální stav. Ten komu nechybí jej nezapne, ten, komu se líbí zapne. Klidně ať je to defaultu vypnutý, ale ať je možnost volby.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Patřím k těm, kterým je to srdečně jedno a dělalo se mi velice dobře i na 8.1. Člověk se musí zahloubat nad tím, jak to programátoři mysleli, a přizpůsobit se. A pak najednou vidí, že to jde.

Ano, tupouni budou do omrzení tvrdit, že OS je od toho, aby se přizpůsoboval jim. Není. I GUI OS se musí nějak vyvíjet. A žádný vývoj není rovný, bez překážek a zákrutů.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za kardinální pitomost, že se člověk MUSÍ přizpůsobovat nástroji?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jak pitomost ? Rád si sám cokoliv přiohnu, ale...

Když si koupíš novou TV, musíš se jí naučit znova ovládat, totéž telefon, foťák atd.
Do nedávna jsem jezdil jen v autě, pak jsem si koupil sportovní motorku. No musel jsem se jí přizpůsobit ! (Pokud bych nechtěl, tak si ji nekoupim, snadné.)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsme u těch zavádějících příkladů, co kdyby sis koupil nové auto a tam by se volantem točilo na opačnou stranu než bys chtěl jet a pedály by byly přeházené, protože podle studie XY to tak je více ergonomické? :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Není nutno chodit tak daleko. Doma už je kolik 10-12 let tv panasonic. Já si 2014 nebo 15 koupil taky tv panasonic. Změnily se barvičky, přibyly aplikace a funkce, ale světe div se, logika zůstala (i dálkáč kromě přidání pár čudlíků) furt stejná. A pak že to nejde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nebo si koupíš jeep jak kráva, nepřizpůsobíš se ruční brzdě a umřeš na vlastní auto... Nástroj se nikdy nepřizpůsobuje, jinak bysme na poli měli místo šutrů přizpůsobený mobily, za tu dobu, co člověk šutr používá

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem, je to tak. Jezdíš v osobáku. Naučíš se. Pak sedneš do náklaďáku a nemůžeš čekat, že se přizpůsobí on tobě, tvé jízdě s osobákem.

Vím, že někdo bude oponovat, že desktop není náklaďák (možná server ?), ale je to příklad, kterej jasně říká, že uživatel se přizpůsobuje, nikoli stroj, sw.

Doopravdy je to tak, že nástroje a stroje se přispůsobují tak, jak je to maximálně možný. Pak se musí člověk naučit něco nového. Někdo to zvládne, jiný ne. Ten nemůže postoupit dál.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě to není v rovině, kdo jak dobrej nástroj vymyslel (objevil), to si asi rozumíme... pokud nepoužíváš vlastní design, musíš se přizpůsobovat cizímu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže osobní auto a náklaďák jsou nástroje na jiný účel. S náklaďákem taky nepojedeš do Chorvatska na dovolenou.

V OS pro PC chci ovládat mé programy klávesnicí a myší a nepotřebuji aby mě někdo nutil dotyk a primitivní UWP aplikace. Nepotřebuji náklaďák, ale pohodlný a bezpečný osobák s volantem na levé straně a s pedálama jak jsem zvyklý.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

a co když seš menšina? pořád já já já, seš jak Lister v láhvi )))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já já já a další, opovážil bych se tvrdit i většina, která si chce zachovat produktivitu a soukromí jako dosud.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No víš ...já já já jenom já... vypadá to divně, viď ? Ale pořád je to mnohem lepší, než když někdo nevolený mluví za většinu. Ať hezky každej mluví sám za sebe, jak to vidí, jaký má zkušenosti ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lenost je přirozená vlastnost člověka, líní jsou do jisté míry všichni lidé. Proto se dá říci, že změny nemá rád nikdo. Na druhou stranu, změny mohou být užitečné, protože mohou přinášet nějaká zlepšení. A dostáváme se k jádru pudla, přinášejí změny (z uživatelského hlediska) ve W10 nějaká zlepšení?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nástroj dosáhne ideálu a pak jsou zásadní změny často kontraproduktivní. Kladivo je kladivem už od doby železné a nikoho nenapadne mu místo kulaté násady dělat hranatou. Když se rozeberou jednotlivé změny W7 proti W10, o mnoha se dá říci, že nejsou v zájmu uživatelů.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdím, zcela vážně, že i v Desítkách základní funkce zůstaly stejný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen se staly zase o něco hůře přístupné :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Sám tušíš, že říkáš nesmysly. Na motorce se řídítky točí doprava, chci-li zatočit doprava, stejně jako v autě točíš volantem doprava. Akorát tedy nesmíš točit tak moc jako volantem, místo toho se nakloníš. A děláš to tak proto, že na motorce je to ergonomické. Anebo: Srovnej Š120 s libovolným automatem. Taky se automat ovládá jinak, než Š120, že ? A je to super pro mnoho lidí. (Pro mě ne. Avšak s TV, fonem a foťákem potíž nemám)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, že mít inverzní volant a zpřeházené pedály je nesmysl. Pak mě ale řekni, proč se MS k takovým nesmyslům uvolil ve Windows 10.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Ale souhlasím s teorií, že spousta dobrejch věcí musí odejít, aby se prodal novej produkt za nějakou dobu s tou samou věcí "vyslyšeli jsme přání uživatelů". A není to jen slepá větev, opravdu si z nás dělají prdel."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Snad jen, že chcete-li na motorce zatočit doprava, zatlačíte do pravého řidítka -- je to tedy přesně naopak, než by se zdálo. Tím se vám motorka sama nakloní, řidítka se přitom sama srovnají a motorka zatáčí. Budete-li při zatáčení doprava točit řidítky doprava, rozbijete si v první (nebo druhé) zatáčce hubu ;)

Nicméně pokud jedete opravdu pomalu, pak při zatáčení doprava opravdu točíte řidítky doprava. Nebo pokud jedete na tříkolce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, fakt netlačíš na řídítka, zatačí se tělem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty se musíš hádat za každou cenu :) Chceš-li odbočit doprava, stočíš řidítka doleva abys padal na pravou stranu. Až náklon motorky odpovídá požadované ostrosti odbočení, začneš řidítka srovnávat aby ses udržel v setrvalém náklonu (padání) doprava. Až chceš odbočovací manévr ukončit, stočíš řidítka doprava ještě víc a náklon (padání) doprava vyrovnáš. Tělem si při padání pomáhají zkušení jezdci aby posunovali těžiště ze strany na stranu a nebrousili stupačky.

Žasnu o jakých blbostech se dokáží někteří diskutující hádat až do krve.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, nechci se hádat, ale mám na to jiný názor, to není těžký pochopit, ne ? Navíc opravdu řídím motorku. Chtěl-li bych se na to podívat tvým zrakem, proč by ne, řeknu, že si toho úkonu, co popisuješ nejsem vědom. A teď ty, mohl by ses podívat na tyto odkazy, kde je řečeno, že tlačení na řídítka nezpůsobuje zatáčení ? Co myslíš ? :)
https://www.youtube.com/watch?v=BGfQT4yH9oI
https://www.youtube.com/watch?v=JWuTcJcqAng

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že si z nás kyo kyo dělá legraci ;)

Takže si to zopakujme: pokud chci na motorce zatočit doprava, zatlačím do pravého řidítka, tj. tlačím pravé řidítko od sebe, tj, fakticky otáčím řidítky doleva. Tím se motorka nakloní na pravou stranu, srovná řidítka a začne zatáčet doprava.

Což je přesně totéž, co popisuje Keith Code v druhém odkazovaném videu a čemu se říká "counter steering". Ještě zajímavější je, že velkou část videa stráví vysvětlováním a ukazováním, že na motorce se tělem opravdu nezatáčí ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak. V tom videu je jasně vidět, že na řídítko tak tlačí, až na motorce hopsá a ono to nic nedělá. Nakonec musí pootočit řídítkem.

Aby to dokázal, na motorku přivařil nehybný řídítka. Těma se nedá zatočit a tak jsou ta ta druhá, původní, kterými se točit dá.

EDIT: Kdo ví, jestli si Kyo dělá srandu ? Pravda je taková, že jinak řídíš, pokud jedes 20-30km/h do 90° křižovatky (no zkus nezatočit doprava, chceš-li jet doprava), jinak zatáčíš v serpentýnách při devadesátce a jinak se jezdí na okruhu. Něco říká Keith něco říká Sršeň.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O čem jsme se vlastně bavili?

Nejprve jsem vysvětlil, jak se na zatáčí na motorce -- popsal jsem techniku zvanou counter steering. kyo kyo nesouhlasil a na podporu svého tvrzení dal odkaz na video, ve kterém se ukazuje, co je to counter steering a které vysvětluje, proč to funguje a proč se jinak na motorce ani zatáčet nedá.

Ještě předtím kyo kyo psal: „Ne, fakt netlačíš na řídítka, zatačí se tělem.“ Nicméně v jím odkazovaném videu se ukazuje, že s tělem na motorce může člověk dělat skoro cokoliv a motorka jede rovně, tedy nezatáčí (to je ten důvod přivaření druhých řidítek a Keith to ve videu jasně říká).

Možná kyo kyo neumí anglicky a tak neví, co Keith a ostatní ve videu říkají.
Nebo kyo kyo anglicky umí a jen si z nás dělá legraci.
Ale zatím budu věřit tomu, že v tom má prostě jenom zmatek.

------

kyo kyo, pokud opravdu jezdíš na motorce (nebo na kole / koloběžce / odrážedle pro děti), pak zatáčíš přesně tak, jak jsem popsal. Ono to na první pohled vypadá nelogicky a tak spousta lidí tvrdí, že to oni rozhodně nedělají (včetně Sršně). Ale tohle není věc názoru nebo výběru. To je věc fyziky. Pokud jedeš rychleji než těch 20--30 km/h, používáš pro zatočení counter steer. Děláš to zcela intuitivně a přirozeně a ani o tom nevíš. Doporučuju ti si to někdy vědomě vyzkoušet -- zaznamenáš obrovské zlepšení techniky řízení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedeš rovně, těžiště máš nad spojnicí mezi dotyky kol (spojnice je tedy souběžně se směrem jízdy). Kola se otáčí, stávají se z nich gyroskopy a stabilizují jezdce v přímé jízdě, proto nemusíš při dostatečně rychlé jízdě držet řidítka. Pokud chceš začít zatáčet, musíš dostat těžiště mimo spojnici procházející koly. A to uděláš jak? No zatočíš na opačnou stranu než chceš odbočovat! Tohle je relativně jednoduchá fyzika a stačí na to i obyčejný selský rozum. Chceš se hádat za každou cenu a děláš ze sebe hlupáka.

Pro připomenutí tvé výroky
"Sám tušíš, že říkáš nesmysly. Na motorce se řídítky točí doprava, chci-li zatočit doprava, stejně jako v autě točíš volantem doprava."

"Ne, fakt netlačíš na řídítka, zatačí se tělem."

"Hele, nechci se hádat, ale mám na to jiný názor, to není těžký pochopit, ne ? Navíc opravdu řídím motorku."
Názor máš, ale blbý :) A když se tě někdo snaží argumenty přesvědčit o opaku, oháníš se, že řídíš motorku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tonkatsu+giff> Kluci díky za názor (Ani tak si to, minimálně v tý křižovatce, neumím představit). Zmínil jsem, že pokud to dělám, pak nevědomky. Tento názor jsem ověřoval nezávisle na vás a jednoznačně mi to nikdo nepotvrdil ani nevyvrátil. Ty odkazy záměrně byly daný na videa, který si odporujou.

Jsem rád, že věcně diskutujete, že jsem se nedozvěděl akorát, že jsem kokot a mám použít gůgl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je zrovna ten případ, kdy pomůže názor třetí, nezaujaté osoby. Já jsem na motorce nikdy nejel a tak nemůžu posoudit, co je třeba k zatočení doprava. Ale je jasné, že jádro vašeho sporu tkví v pojmech "otočit řídítky" a "zatlačit na řídítka". Evidentně těmito pojmy myslíte ten stejný úkon, jen vás irituje, že ten druhý to říká jinak. Dejte si přes hubu, potřeste si pravicí a buďte dál kamarádi. Pravdu máte oba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je velmi zavadejici pohled. Clovek se nema prizpusobovat "programatorum" a to rikam jako nekdo, kdo 20 let taky programuje. Developer a s nim samozrejme cely tym se vsemi managery, maji dodat produkt, ktery je pro zakaznika zajimavy, v ramci nutneho pokroku v nem treba udelat zmeny, klidne jej i napsat znovu, ale ma byt vzdy "pro zakaznika". Nikoliv "zakaznik pro produkt".

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"jiná možnost": Jaké styly jsou k dispozici by mi bylo z principu jedno, pokud by byla zachovaná možnost uživatele si tyto styly pomocí jednoduchého editoru nadefinovat. Uvítal bych editor oken co býval v win98/xp. Kde jste mohli nastavit šířky posuvníků, lišt, barvy jednotlivých částí oken, jak aktivních, tak neaktivních. Kdyby k tomu přidali posuvník na průsvitnost a rozmazání, tak by byli lidi spokojeni. Ve win10 na tento starý nástroj sice existují odkazy, ale není bohužel funkční. Vypadá to, jaky by ho na poslední chvíli odstranili. Pokud se pokusíte výše zmíněné položky editovat ručně configem v registru, tak narazíte na to, že ač se OS jmenuje Windows, tak pro správu oken se starají 3+ služby, jenž nesdílí grafické nastavení.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Volil jsem poslední možnost a tady bych to rád vysvětlil:
Hodně záleží na tom, jak to implementují. Minimalistické rámečky mi vyhovují (ten 1 pixel je v pohodě), ale té horní liště okna by imho Aero mohlo slušet. O zpomalení se nebojím, něco na způsob Aera vlastně v těch desítkách už je (okolí oken má stíny opticky „kompenzující“ ten 1px rámeček). Ale když by to nebylo, vůbec nic se neděje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stíny okolo oken je první věc, kterou vypínám aby to nevypadalo hnusně.

Dále je dobré zapnout ve W10 barvičky v záhlaví a tak podobně aby šlo poznat aktivní okno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tím nastavení záhlaví bojuju. U některých aplikací je to dobrý, ale třeba Firefox má vždy šedé... Jestli to lze nastavit líp, tak prosím o radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak hlavně u Firefox nemám záhlaví žádné, že, pouze záložky, a ty jsou bohužel šedé kzblití... jinak určitě Aero jo, design musí být příjemný a to se jim povedlo. Pokud někdo touží po Windows 1.0 vzhledu, je to spíš na dobrého psychologa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tam, Prizpusobeni -> Barvy -> Zobrazit barvu v zahlavi.
Pribylo to tusim s tou prvni vetsi aktualizaci. Kazdopadne je to defaultne vypnute, coz absolutne nechapu .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tohle nastavení ve windows 10 se neprojeví ve firefoxu kde je záhlaví stále stejně hnusně šedé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je chyba kazdopadne ve firefoxu. Ja mam firefox a nedela mi to. Ale docela ti verim, firefox od te doby, co ho predelali do androidiho enginu tak je dost nepouzitelny, jako aby mi prohlizec lagoval na nejnovejsi i7, tak to jako panove pozor!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už vím kde je zakopaný pes. Kvůli úspoře místa mám hlavní nabídku přesunutou do záhlaví. Používám totiž classic theme restorer kde to lze navolit. Nicméně ve win8.1 to fungovalo a záhlaví bylo podle windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mimochodem, pujde taky nekdy casem odstranit sipka zastupce?

Ve Win7 to slo zasahem do registru, ale ve Win10 to nejde, odstranenim klice znefunkcnite polozku "spravovat" a nahrazenim ikony sipky nejakou 1px pruhlednou nefunguje, vytvari to 50px cerny ctverecek. :-/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, že pôjde. Pilne sa na tom pracuje. Výhľadovo to bude hotové.. hmm tak za rok.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dodnes jedu na vzhledu Windows 2000 s černou plochou. Na omalovánky a barvičky dlabu. Proto je pro mě přechod na W10 velice nepříjemný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byly Wokna stále stabilnější, lépe konfigurovatelné, nešmírovaly uživatele, pak by byl čas vybírat si vzhled.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Co skutecne chteji uzivatele Windows(10)?:

-moznost trvale zakazat aktualizace
-moznost integrace api DirectX 12 i pro Windows 7 SP1 a 8.1
-jednoduchou volbu: aktivovat/deaktivovat telemetrii ktera sa zapne/vypne kompletne
-zadne updaty typu RedStone ale poradne/odskousene service packy
-normalni ponuku Start(Menu) bez dlazdic
-zadne duplicitni Control Menu(ovladaci panel)
-volbu Metro chci/nechci
-zakazanou inovaci ovladacu zarizeni(zakaznik/uzivatel vi sam co chce, ne Microsoft...)

Kdyz tenhle zaklad chlapci v Microsoftu zvladnou a nasledne vydaji jiz takto upraveny Windows 10.1, osobne si pujdu nove desitky koupit na podporu vyvoje, zatim necht si naserou, indicky blbove.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Uživatelé něco chtějí, ale v zájmu udržení si stabilního příjmu jim to Microsoft nemůže dát, protože kdo by pak kupoval nové verze. Ještě nedávno měly problémy s vytěsněním Windows XP, stejný problém mají nyní s Windows 7 a jedinou cestou pro Microsoft do budoucna je aby uživatel neměl na výběr jaké Windows bude používat. Musí dostat uživatele do vleku a ti budou moci pouze přijímat výsledky práce vývojářů z Redmondu. A když nikdo nechce přecházet na nové Windows 10, museli udělat hurá akci upgrade zdarma a vymyslet způsoby jak budou ždímat peníze dodatečně (telemetrie, store, reklamy v OS, tlačení Edge s Bingem atd.).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

spíš udělali osekaný systém a pak s velkou slávou přichází s dávno známými věcmi jako s horkou novinkou... Pokrok v podání MS - vydat základ a pak k němu známé, lehce oprášené funkce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tím pádem ale Microsoft "prostě skončí", protože to pouze dokázal dostat do stavu, kdy nadává i většina BFU, což je stav dost tristní. Naštve je ještě párkrát a u těch co nechtějí nic řešit a chtějí jisté prostředí a relativní stabilitu vyhraje Apple, a u těch ostatních vyhraje cokoliv jiného - Android, nějaký opensource (Linux, Unix, BSD), nějaký closed-source jako např. Elementary OS aj. - možností je poměrně dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že chýba ešte jeden bod. Užívatelia Windows10 chtejí aby zase normálne fungovali aktualizácie vo Windows 7.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jako uzivatel W10, je to pro me taky zcela neprekousnutelny problem, ze nejaky 10 let stary, davno prekonany system nema aktualizace ..... TVL, co se to tu zas dnes seslo???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Robíš sa blbý ? Do čisto nainštalovaného w7 je problém dostať staré aktualizácie. Dôvod prečo sa tak deje je zrejmý asi všetkým okrem teba. Že w10 vracia pomaly nazad všetko čo od w8 drzo a arogantne vyhádzal je len potvrdenie jeho úbohosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mela byt samozrejme ironie ..... uzivatelum W10 jsou u prdele nejake davno mrtve W7. Jinak verim, ze updaty na stare W7 jdou v pohode stahnout .... a ze microsoft nepridava nove funkce do davno nepodporovaneho systemu, ehm, to ti prijde opravdu zvlastni? Nove veci se snad delaji do posledni verze .... vyjimecne do stare.
Jeste by me pobavilo, kdybys byl nestastnik s androidem, ktery si stezuje na windows, ze dostanes na 10 let stary pocitac update zdarma a budes si stezovat ze stara verze nedostala nove funkce. LOL!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Keď napíšem staré aktualizácie, ty to prečítaš ako nové funkcie ? Už sa nečudujem, že diskusie s tebou nikam nevedú. Nové funkcie sa pridávajú akurát do tvojej w10. Ak nevieš ktoré, to sú tie z 10 rokov zastaralého systému.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ktere tedy konkretne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stačí si prečítať nadpis.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo ty veris. Tak si stahni cistou instalacku win 7, nainstaluj a pak se hodiny a dny koukej jak windows update vytezuje jedno jadro cpu a marne hleda updaty. Snad je to dostatecne jednoduse vysvetleno, aby to pochopil i nekdo s tak nizkou inteligenci jako si ty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a) proc by dnes nekdo instaloval ciste W7
b) nemas pravdu, to je cele

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protoze microsoft neposkytuje instalacky windows 7 s integrovanymy updaty. Bud puvodni 7 nebo win 7 s integrovanym SP1. Ani na jedny aktualizace nefunguji. Muzes si to overit, ze mam jako vzdy kdyz opravuju tvoje nesmysly 100 % pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nadšenci na určitých "w" fórech už dávno vytvářejí instalačky win7 se všemi integrovanými updaty, ovladači usb 3.0, NVMe i s podporou bootování přes UEFI. Rovněž tyto instalačky mají vyřešen problém s dlouhým vyhledáváním a instalací updatů, které trápí všechny co chtějí win7 přeinstalovat.
Na rozdíl od MS tohle funguje bez problému a navíc je řešení možných problému okamžité.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste. Ale znam lidi, pro ktery instalacka z takoveho zdroje neni duveryhodna. Co kdyby tam byl pribaleny nejaky bonus... Navic jen za poslednich 23 mesicu od me posledni instalace win 7 ty updaty microsoft znovu rozbil minimalne 2 krat. Postup je vzdycky stejnej. Nazhavit google a najit, ktera aktualizace to opravuje tentokrat a rucne ji nainstalovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě od toho jsou ty fóra. Hned je vidět reakce těch, kteří to vyzkoušeli. Pochybné bonusy tam určitě nejsou. S tím si tahle komunita (česko-slovenská) umí dobře poradit = delete + ban.
A nikomu nebrání nic v tom, aby celou tuhle upravenou instalačku vyzkoušel ve virutálním PC. Ale každý ať udělá to co mu nejvíce vyhovuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chces nepodporovany system, tak to holt bude trvat, bud rad, ze to vubec jede, taky to mohli zariznout jak treba stary lagroid. Taky absolutne nechapu, kdyz se tu bijete za vypinani aktualizaci, tak je neinstaluj ne??? Nebo si nainstaluj linux .... lol:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blby Tupy Jelimane.. windows 7 maj podporu do roku 2020. Ani poradnyho trolla uz microsoft nedokaze zaplatit :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prvne si precti, co je mainstream a extended support. Veskere zaruky na funkcnost systemu, stejne jako podpora skoncily uz pred vic jak dvuma rokama na W7. Stejne tak podle ujednani nevychazeji ZADNE nove funkce, celkem logicky muzes zapomenout na ty vykriky zdejsich, at tam daji DX12 a podobne ....... vychazet muzou uz POUZE a JENOM bezpecnostni updaty, ktere byly nahlaseny externimi zdroji. Microsoft uz tyhle stare lezaky davno netestuje, pokud prijde problem, vyresi ho ..... na novou funkcionalitu nebo na to, ze neco prestalo jet, muzes zapomenout! W7 jsou mrtve, konec finito, smir se s tim! Jeste necely rok je budou otravovat W8 a pak uz jen nejnovejsi servicepack W10, na vse ostatni muzou hodit velky sranec a jedine, co je bude na starsich verzich zajimat jsou maximalne nahlasene chyby, pripadne propagace opravenych chyb, ktere se tykaji i novejsich verzi, cili spotreba zdroju navic nulanula nic ...... je to logicky krok, je nesmysl udrzovat 15 starych verzi! Zvlast kdyz vidi, co se deje u mobilu, ze tam na to serou kardinalne (pravda, to jsou systemy pro deti, tem to neva) ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zase kecu. Podporu to proste ma. To je fakt ktery nevyvratis. Ostatne i to, ze vydaji update co opravi ty rozbity updaty o tom svedci. Mrtvy system to proste neni. Stale je to nejlepsi operacni system jaky kdy microsoft dokazal vyplodit. Od ty doby to s nima jde z kopce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej, jako nebudu se hadat s clovekem, co zna nekoho, komu nekdo rikal v saline o W10, pritom to nikdy nevidel ..... ja se v IT pohybuju uz dost dlouho a presne podobne blbeckovske nazory jsem roky slychal o XPckach a to je ubijejici se dohadovat s clovekem, ktery o technologiich nic nevi. W10 jsou proste technicky, bezpecnostne a technologicky mnohem dale nez W8, natoz W7, ale to je proste fuck no ..... za 5 let tu budes pet ody na W10, protoze uz vyprchaji ty HOAXy o sledovani a podobne ..... vzdyt to bylo u XPcek, omalovanky, DRM, sledovani, predcitala se EULA, pritom je ve W10 uplne stejna .... dela se to s kazdou verzi, na to vidim na zhrzene linuxaky a pitomce, co proste pomlouvaji a maji to za svate poslani ..... a rikam, je mi to fuck .... BYLO TOHLE U KAZDEHO SYSTEMU! Je to ohrane .... mrkni na 10, 15 let stare clanky a diskuze primo tady na CDR ..... uz tenkrat jsem tu byl jako BTJ! Uz tenkrat jsem podobnym blbeckum rikal, ze DRM v XP NICEMU NEVADI ..... a byli tu kokutci, uz si ani nevzpomenu na ty trolli nicky, kteri se se mnou do smrti hadali, ze W98 jsou nejlepsi ..... W2000 jsou nejlepsi ..... ze v XPckach si neprehrajes ani film. Kdyz si pustim nelegalni film, ze se to posle info do microsoftu a prijde BSA, protoze to maji v EULE ..... a ja rikam "picove! ja to mam nainstalovane, je to blbost" .... a oni ne .... jsi picus, nerozumis, jsi blbec tele jelito ..... a ti sami lidi potom vychvalovali XPcka do vysin .... to je proste smutne ..... muze to znit az rasisticky, ale nema smysl se bavit s clovekem na jine urovni znalosti, vedomosti nebo intelektu .... vsichni nadavali na visty, a pritom to byl REVOLUCNI a dobry system, jenom byl proste revolucni, prinesl spousty novych zabezpeceni, novy driver model, XP je proti tomu naprosto derava sracka ..... to same W8 prinesly sandboxovane aplikace, minimalne zmenene GUI, hlavne nabidku start, pritom se ovlada UPLNE STEJNE jako ve VISTACH/W7, chapes? Je blbost microsoftu, ze v RC verzi bylo mozne zapnout klasickou a z RTM ji vyhodili, to kazdopadne. Je blbost microsoftu, ze ve W10 neni metro IE a je tam jen EDGE (pritom opet v RC fungovalo v RTM prestalo), ktery se ovlada blbe dotykem skoro jak chromajzl, je blbost microsoftu, ze vyslovene vypli dotykovy skype (to absolutne nechapu) ...... ano, jsou to zmeny, mnohe nepochopitelne k horsimu (jako treba zakazani FM aplikace), ktere clovek rozumem nepochopi. Ale dnes je to proste to technologicky nejvyspelejsi a nema smysl se o tom hadat ..... za necele 3 roky budou W7 uplne mrtve, dnes uz dost dlouho nic nez W10 nekoupis .... a za 3 roky tu bude PPK vykladat, jak jsou W10 bozi .... a ze je microsoft zesral v nejakem milestonu (samozrejme ze!:o) .... nebo prejdes na linux (asi tezko) a budes nadavat na linux jak jezek .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je uzasny, jak dokazes napsat sahodlouhy roman ktery je vlastne o nicem. Nijak nesouvisi s predchozimy prispevky a dokonce ani s nicim co sem napsal... Tak hlavne ze ses tu vyzvracel. P.S. opet ses mimo. Stale lze koupit nove zelezo s Windows 7 a to i u velkych firem jako je Dell.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-moznost trvale zakazat aktualizace - NE, to opravdu nikoho nezajima, kdo chce si je vypne a kdo to neumi, tak na to nema co sahat!
-moznost integrace api DirectX 12 i pro Windows 7 SP1 a 8.1 - delas si prdel? Ano, to jiste vsichni uzivatele W10 chcou:o)
-jednoduchou volbu: aktivovat/deaktivovat telemetrii ktera sa zapne/vypne kompletne - telemetrie sbira kazdy web, sbiraji se anonymni statistiky, tak je to vsude i ve starych windows
-zadne updaty typu RedStone ale poradne/odskousene service packy - a co to je? Pochopil si kontinualni updaty W10? Asi ne ....
-normalni ponuku Start(Menu) bez dlazdic - kdo neumi ovladat poradne pocitac, ten to jednak oceni a jednak je mu to jedno, kdo to umi (uz od vist pomoci psani nazvu po stisku win klavesy), tomu je to u prdele a wannabe, ti at si vyserou voko .....
-zadne duplicitni Control Menu(ovladaci panel) - tak si ho nepoustej ne? Jsi uplny sulin???
-volbu Metro chci/nechci - co je doPC metro? Jakoze nechces mit moznost instalovat univerzalni aplikace, tak je neinstaluj .... znova se ptam, jsi uplny sulin???
-zakazanou inovaci ovladacu zarizeni(zakaznik/uzivatel vi sam co chce, ne Microsoft...) - zakazana inovace ovladacu zarizeni? Co je to za vetu? Aha +12, myslim, ze i diskutujici se shodli, ze placas kraviny .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Poslední připomínkou bylo pravděpodobně míněné generické peklo, které Windows invazivním způsobem zavedl. Ono ani nejde tak o inovaci, jak si ve své neskonale jednoduché naivitě myslíš. Dokonalou hloupost Windows 10 lze demonstrovat různě (vysvětlím níže), třeba jedinečnou schopností odstřelit 2pin>USB a RS232>USB funkční ovladač a nahradit ho nefunkčním (generickým). Konkrétně se jedná o převodník Profilic 2303 a jeho odvozeniny (XHA, X, a dalších verzí P2303. Hrát na PID/VID ani nezkoušej). Konkrétně Redmondští a evidentně ani Vy, netušíte a jedete svou generickou cestou.

Co se stane? Tak přestane fungovat programátor radiostanice Motorola (1pin-USB PX-2R s čipem Profilic 2303), Kenwood (2pin-USB PX-888K/PX-777) a další vybavení. Takových hraček za hodně peněz má každý druhý modelář, programátor a radioamatér v jedné osobě. Vem si helmu, dvoje chrániče a běž hlásat inovaci cestou generických ovladačů. Jehovisté dopadnou lépe.

Další fronta, na které musím bojovat a stále dokola ověřovat a hlídat, protože důvěra v ochotu Windows 10 akceptovat uživatelské nastavení, nikdy neexistovala a dělají vše proto, aby se tomu systému nedalo věřit. Vám je to možná jedno, ale mně ne.

"WE ARE THE BORG. LOWER YOUR SHIELDS AND SURRENDER YOUR SHIPS. WE WILL ADD YOUR BIOLOGICAL AND TECHNOLOGICAL DISTINCTIVENESS TO OUR OWN. YOUR CULTURE WILL ADAPT TO SERVICE US. RESISTANCE IS FUTILE"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

BTJ je znamy Mrkvosofti troll s velkym T. Vubec nema cenu se nad nekteryma jeho prostoduchyma prispevkama pozastavovat ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nemas co komentovat, napises picovinu .... to je trolling. Jinak jsem rad se s mym vysvetlenim tech bodu souhlasis.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Staci si precist tvuj prvni naprosto prostoduchy prispevek..
"-moznost trvale zakazat aktualizace - NE, to opravdu nikoho nezajima, kdo chce si je vypne a kdo to neumi, tak na to nema co sahat!"
..dale uz clovek nemusi cist, protoze dalsi prispevky uz jsou jen horsi..nekdo kdo napise takovy nesmysly, uz muze byt s prominutim opravdu jenom Troll a nebo Pablb.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom konkretne spatne? Myslim si a vim to (protoze to tak je), ze uzivatele NEMAJI MIT PRAVO VYPINAT AKTUALIZACE! Proste pravidelne clanky jeste pred par lety o tom, ze miliarda pocitacu s windows je napadnutelnych, pritom chyba byla opravena uz pred 10ti lety, MI DAVA ZAPRAVDU, ZE MICROSOFT UDELAL VELMI ALE OPRAVDU VELMI DOBROU VEC, ZE ZAKAZAL BFU AKTUALIZACE VYPNOUT! Tady mas dukaz tautologii!
Vypnout upgrady ma moznost uzivatel, to je zcela v poradku, ale bezpecnostni updaty MUSI ZUSTAT ZAPNUTE! Tak to proste je! SESTIMSMIR!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve stavu kdy microsoft opakovane lidem rozbiji pocitace tim, ze posila neotestovane updaty NELZE mit aktualizace zaple. Je to zpusobeny tim, ze nejakej magor sveril vedeni microsoftu opici z indie, ktera prakticky testovani v ramci firmy zrusila. Vypnuti aktualizaci je tudis NUTNOST, aby se ten system vubec dal dlouhodobe pouzivat. TO JE PROSTE FAKT, TAK SE S TIM UZ KONECNE SMIR!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidis a me, ani nikomu z meho okoli, ani nikde lidem na internetu se tyhle veci nedejou .... to je zvlastni ze?:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja vlastne zapomel... ty mas palici tak hluboko v microsoftim analu ze nemuzes videt co se deje okolo. Na internetu je toho halda.. .staci se zeptat google (chtel sme napsat bing, ale ten se stale hledat nenaucil). Win 10 microsoft rozbil od vydani minimalne 4.. jen co vim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty asi nechodis ani na stranky mrkvosoftu, ale hlavne ze se to nikomu nedeje :))
https://www.techpowerup.com/229501/windows-10-kb3213986-update-cripples-...
Posledni ukazka jednoho z genialnich automatickych updatu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdy je pravdepodobnost, ze se neco dojebe. Si vem ty gugli smartphony bez OS, vyrobce jich proda par kousku od jednoho typu, udelaji update presne na ten typ s aspon rocnim zpozdenim a stejne se to spouste lidi rozjebe, jak je to mozne? Je to presne jeden konkretni HW ..... microsoft jich spravuje miliardy v (tusim, ze posledne to psali) 300 tisicich ruznych HW konfiguracich ..... nekdy se neco proste nepodari.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja proti tomu ze se neco nepodari nic nemam. Mrkvosoftu se toho sice nejak nedari vice, ale tohle nikdy nebyla firma, ktera dodavala kvalitni software ;)
Clovek ale ma mit moznost se rozhodnout, jestli mu tam Mrkvosoft takovou "kvalitni" zaplatu supne nebo ne. A mrkvosoft tohle odmita. Nikdo nema pravo rozhodovat za druheho co je pro nej dobre a co neni. Kazdy ma mit moznost volby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nainstaluj si linux a neprud tady ...... ja jsem proste toho nazoru (SPRAVNEHO nazoru, ktery jsem dokazal tautologii nahore!), ze BFU nema mit pravo na to, jestli odmitnout bezpecnostni update, proste NEMA na to mozkove bunky tak rozhodnout. Upgrady zakazat jdou, to je v poradku, to at se BFU rozhodne, ale kde by jsme byli v roce 2017, aby nejnovejsi vlajkova lod nejvetsi SW firmy na svete, trpela na roky stare a OPRAVENE chyby! Neni mozne, aby se objevil nejaky vir a na hovinkach psali, ze je zranitelna temer miliarda zarizeni, ktere nemaji vyple updaty ..... takhle to proste NEJDE a microsoft udelal to nejlogictejsi, co u BFU udelat jde. Proste jim system zazaplatuje, stejne jako to treba dela apple.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele BTcko.. ty jsi mega Troll, bez spetky zdraveho usudku a jekehokoliv vnimani potreb jinych, nez tvuj vyidealizovany smer. To nebude nahoda, ze jsi takovy zaryty privrzenec mrkvosoftich nesmyslu, kteri maji taky tendence jet pres mrtvoly.
Cusburt
ps:..hlavne ze Ty mas bunky na to, aby jsi mohl rozhodovat "spravne" za druhe :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeste neco...Kdyz uz si tu beres do huby Apple, tak si aspon napred zjisti, jakym zpusobem jsou updaty reseny u neho. Jinak jen ukazuje, ze o tom vis uplne kulove, jako ostatne o spouste jinych veci...
https://www.tekrevue.com/tip/disable-automatic-updates-el-capitan/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby windows 10 instalovali z donuceni jen bezpecnostni updaty (coz mimochodem delaji win 10 enterprise ltsb), ktere projdou patricnym testingem tak neni problem. Bohuzel je tohle nekolik poslednich let mimo microsofti schopnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

erm... pokud ti nakej driver vychcipe tak si nainstalluj zpatky ten starej funkcni a novej vypni
wushowhide ti asi nic nerika
a zakazat obence update driveru pres windows update jde taky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze jinak jsem mel pravdu, OK. Jinak by si asi s vyse popsanym problemem, bylo dobre stezovat spis u vyrobcu HW.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale jasně že máš pravdu. Když je člověk fanda nebo je servis Windows jeho náplní práce, tak se naučí cokoli. Ale po pravdě - kolik času jsi těm Win10 věnoval, abys uměl to, co umíš? Nářky nejen tady v diskuzích jsou lidí, kteří musí pracovat a Win jsou pro ně jen prostředek. A ve chvíli, kdy jim win tu práci znemožní, tak pochopitelně skřípou zuby. To je krásný, že umíš zakázat, aby se ovladače samy nepřeinstalovávaly. Ale jak dlouho myslíš, že bude trvat běžnému uživateli, než zjistí, jak to udělat? I kdyby byl mistr světa a do hodiny si to vygůglil, tak přijde o hodinu práce, kterou za něj nikdo neudělá. A to zrovna v tomhle případě bude určitě trvat dýl. Takže je fajn, že máš Win10 a že jsi z nich nadšený. Já mám Win7, samovolnou přeinstalaci ovladačů neřeším a ušetřený čas věnuji třeba manželce. A jsme spokojeni já i ona. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to se nekdy stava?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NE nemel si pravdu. Vyrobce hw opravdu nemuze za to, ze nejaka parodie na operacni system pro jeho hardware likviduje ovladace a instaluje misto nich nefunkcni verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc to teda pouzivas?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš tu parodii na OS, který odstřelí funkční ovladače? Fakt se ptáš, proč ty Win10 vlastně používá? Už jen chybí, aby jsi řekl, že si klidně mohl používat Win7, že mu ty Win10 nikdo nenutí. A celá ta akce Win10 zdarma, proti které se jen těžko bránilo, je zapomenuta?
:-) Ty jsi číslo. Už vím, co je to troll. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem se rohozdl nepouzivat parodii na OS (asi vsichni vime, co to v dnesni dobe znamena), tak jsem presel na windows mobile. Pokud povazujes windows za parodii, tak sice s tebou bude cirka 95% lidi nesouhlasit, ale mas moznost ..... priklon se k linuxove "majorite" a prestan tu brecet!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano vsichni vime co to znamena.. ma to v nazvu 10 :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to doPC neinstaluj a nebrec tady v diskuzi pod W10, proste nemas co rict, tak napises komentar na cdr .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tu nebrecim. Ja vyvracim tvoje opakovany nesmysly co tu meles.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clovek, ktery to ani nema ..... super .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne, ze mas aspon ten jablecny OS, o kterem tu basnis a davas za priklad, jak ma OS fungovat s updaty..samozrejme uplne blbe ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A na to si prisel jak ? Insider od 1 rijna 2014. Od ty doby 2 krat preinstalovano, protoze to umrelo. Vedle toho dvoje 10 pro a jedny enterprise ltsb. A k tomu nekolik dalsich verzi windows na testovani, par linuxu, bsd, haiku, dyson, solaris a mac os. Narozdil od tebe mam diky tomu docela slusny srovnani jak vypadaji ruzne operacni systemy a jak moc spatne na tom microsoft s 10 je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win 10 jsou stále betaverze .... vždyť ani rozhraní si nemůžete jednoduše nastavit dle svých preferencí jako kdysi ...:/

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

já z Aera nikdy nepřešel ani ve W8.1 - ClassicShell umožňuje aktivaci Aera, Metro jsem úplně přeskočil. A "pod kapotou" jsou W8.1 mnohem lepší jak Sedmy. Větší stabilita a stačí jen velmi jednoduchá údržba a OS je pořád jak čerstvě nainstalovaný. To v předchozích verzích nebylo. Jen je škoda že alespoň na ně nepovolili DX12. Desítky už jsem několikrát zkoušel, ale vždy jsem se rád vrátil k záloze Osmiček. Běží mi prakticky od vydání updatu co je povýšil na verzi 8.1 a pořád spolehlivě a hlavně svižně. To v XP, Vista i Sedmách nebylo, cca rok po instalaci už zpomalení bylo dost znát i přes pravidelné čištění a defragmentaci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já za sebe přidám, že při představení prvních DirectX 9.0 grafik (rozuměj Radeon 9000+ pod XP), když jsem uviděl průhledný okna u kamaráda, přišel jsem si jak v budoucnosti a běžel koupit komp. Nevím už, kdo to "aero" dělal, mám pocit, že to byla funkce ovladačů grafiky, ne MS. nVidie to tenkrát neuměly. Pak to tak nějak přestalo fungovat (doplň konspirační teorii). Nakonec jsem éru XPéček uzavřel černým lookem, kterej v podstatě vypadá velice podobně, jak teď u Windows 10.

Analogie se vzhledem oken, jakoby byla z plastu, mi dává smysl - esteticky i intelektuálně - a uspokojuje mě to, zpřehledňuje, zefektivňuje práci.

Ale souhlasím s teorií, že spousta dobrejch věcí musí odejít, aby se prodal novej produkt za nějakou dobu s tou samou věcí "vyslyšeli jsme přání uživatelů". A není to jen slepá větev, opravdu si z nás dělají prdel.

Nicméně obecně chovejte se k pokroku a k desítkám s pokorou, protože když už nic, jsou nejrychlejší a nejlepší ale hlavně, někdo to musel vymyslet a naprogramovat. Se k tomu chováte jak víš co, nechutnají mi rajčata a tak jsou špatná.... Není to dar z nebes, někdo si nad tím lámal hlavičku, abyste mohli mít doma ty internety.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aero je totalny dizajnersky humus a fail.
W10 je omnoho lepsie natom, ak odmyslim metro srajda apky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já nechápu, jak se mohl nápad na Aero v roce 2017 dostat do takového stádia? WTF?

To mají tolik množství ubrečených uživatelů s Windows XP co touží po omalovánkách?

To je prostě krok zpátky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

W8 mi prisly daleko uhlazenejsi. Ikdyz jsem si na aero nestezoval, bylo to decentni, pouzitelne (staci srovnat s perverzi copiz, kde byla videt totalni nesoudnost pri kopirovani aera). A W10 jsou zase o kousek dal, je to takove hranatejsi, hezci. Jako aero se muze cloveku libit, co k tomu poprve sedne. Ale pro me by to byl proste navrat do minulosti k vistam/7, coz je uz proste davno prekonana minulost a nechapu, kdo by se k tomu chtel vracet? W10 se mi libi nejvic, je to navrat k jednoduchosti, ale nejsou to uplne jednoduchosti jako v 95/98/2000/XP, kde to proste z dnesniho pohledu neni ono. W10 jsou takove ostre, hranate (dlazdicove), proste esteticky pekne a nejake rozmazane aero tam konceptualne nepatri.
Jeste si pamatuju, jak jsem si rikal, ze ty W8 vypadaji nejak divne, obycejne, ze si na to nezvyknu, ale po pul dnu pouzivani, bych se k W7 nevratil .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

gratuluji všem, kteří mají OS pro parádu ... já ho mám proto, abych si pouštěl ty aplikace kvůli kterým jsem se stal vlastníkem stroje zvaného počítač ... aero se mi líbilo, win10 se mi taky líbí, předtím se mi líbily i XP ... a 2000 ... a 98 ... a 95. Naopak 3.11 se mi nikdy nelíbily :-)
Koneckonců je to putna ... hry běží na fullscreen, grafika běží na fullscreen, filmy běží na fullscreen, na hudbu nepotřebuju monitor a když běží web, tak sleduju to co je mezi těmirámečky ...

ne opravdu ... běžte se s takovým problémem vycpat

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji vsem, kteri nemaji esteticky vkus ani zamak :))
To ze ty mas estetiku a praci s tim na haku, neznamena, ze to nekdo jiny nevnima jinak.
Takze se s tim prispevekem bez taky vycpat :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

estetika OS :-D si upaluj koupit jablíčko. Ne vážně - to že je mi ukradený jak vypadá OS windows neznamená, že nevím nic o estetice a designu, akorát prostě nečučím na rámečky oken programů a rozhodně když přijde návštěva, tak se nebavíme u PC ... Ale obývák mi to nekazí, mám slušivý monitor designovou bednu, krásnou myš a za repráky se taky nestydím (za zvuk jo, ale zase jsou krásný) a celé to mám na slušivém kusu dřeva.
jen si tě dovolím odhadnout (možná se pletu) - asi máš auto značky škoda, že? možná VW .... a budeš mi tady grcat něco o estetice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) hele vedle jak ta jedle.. auto a ani apple nemam a nikdy jsem nemel.
Jenom zopakuji co jsem napsal.. OS se nepise jen pro cloveka se zkratkou s3icc0, ale taky pro jine uzivatele. A uzivatelum stejne jako ve vsech jinych oblastech toho co se vyrabi jde i o design. Tudiz znovu..tvuj pohled je ok pro Tebe, mnoho jinych lidi ma jiny pohled, ale to neznamena, ze je treba je posilat do 'pusteven' ;)
ps: On design neni jen ciste o designu, ale o i efektivite prace. Mne napriklad "plochy industrial" design nevyhovuje, protoze se mi v tom spatne orientuje a tudiz i "klesa" moje produktivita. Proto mam rad design ala W7, jelikoz je pro mne jednoddussi v tom mit prehled. Urcite jsou lidi co to maji treba i obracene, ale urcite jsou i lidi, co jsou na tom podobne jako ja.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pozoruji, že Škodovka bývá takový vděčný terč. V březnu to bude rok, co jezdím se Scoutem a koupil bych si ho zase. Skvěle se do něj nakládá i vykládá, projede rozbahněnou lesní i polní cestu až k vodě a nemusím s soutěžním RC modelem tahat vozík. Pobere kurf a rakev. Plast chrání auto, vnitřní se dobře čistí a pohodlně doveze i odveze. Možná není nejkrásnější, ale svůj účel plní.

Nastartovala i mrazech na Šumavě (-28°C), což se o estetických kouscích na parkovišti říci nedalo a vyloženě komické bylo pozorovat boj s nepraktickým kufrem. Ježek v kleci, v kose a zasněženém parkovišti. Není nad estetiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taktiez som dal poslednu volbu.
na testovacom stroji (Dell GX620 P4 3GHz,4GB ram, 320GB hdd nVidia GT210) mi bezi w7 HP a WinX.
osobne mi pride dizajn aera cistejsi a hlavne customizovanejsi.
Momentalne ale davam prednost Mate s temou Macbuntu.
WinX pokial nedojde k zmene na normalny OS (to znaci platformu pre komunikaciu medzi mnou spustanymi aplikacia mi a hardverom) tak do ineho ako testovacieho PC nesmie a nepachne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlasoval jsem "Jiná možnost, vysvětlím v diskusi", takže abych dostál svému slibu, tak jdu vysvětlit že používám Windows XP a GNU/Linux (32bit, s RPM). Windows od sedmiček nahoru jsem nikdy neměl, Linux používám už od dob kdy to Microsoft pos*al poprvé, tj. "say WOW" Vist. Poslední dobou linux čím dál častěji, XP nabootuju tak jednou za čtvrt roku jen proto abych zjistil, jestli ještě žijou a pustil HD Tune.

Linux už má přes 2 % a budou přibývat. Hodně velkých firem do něj lije veliké peníze a navíc se Microsoft nyní licenčně dost otvírá a zároveň kráčí směrem k POSIX standardu, takže to taky může dopadnout tak, že se za čas jedna z unixových / linuxových distribucí bude jmenovat "Windows".

Krom toho by to nebylo zdaleka poprvé co by MS "dělal do Unixu / Linuxu", už v Minixu měl prsty a v SUSE je má doteď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vo Win10 ktore mam v praci mi Aero chyba, ale uplne najviac mi vadi ten podivny theme, ta jeho paleta farieb. U Win 7 boli okna s nadychom do modrej, u Win 10 je okno svetlo sede az biele, viac kontrastne, co nie je velmi prijemne pre oci ked na to cumim cely den. A ked sa k tomu este prida cierny monitor tak mam o bolehlav postarane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, cela ergonometrie s prichodem plochych kontrastnich industrialnich designu s win8 vzala za sve. Staci si otevrit v defaultnim nastaveni office2013..musel jsem k vuli tomu zacit ladit nastaveni monitoru a ubirat modrou, protoze se to nedalo vydrzet..a samozrejme mrkvosoft doda jen 2 dalsi temata, kdy jen jedno z nich je aspon jakz takz pouzitelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.