Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Agentury NSA a GCHQ nabouraly roku 2010 výrobce SIM karet, šmírují všechny

Pokud je to pravda, pak bych očekával že to je obráceně, tj. novější karty s novějším klíčem (pokud byl změněn) budou vůči odposlechu imunní, proti starým SIM, které mají jednak omezené možnosti updatu (vůči modernějším USIM) a jednak budou jejich klíče nejspíše již v rukách agentur.

Další aspekt je ten, že moderní USIM mají mechanismus pro vzdálený update a celkem pokročilý a programovatelný mikrokontrolér, což je silně dvousečná zbraň...

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Je dost dobre mozne, ze nebyl zmenen. Ale ano, to ze ma nekdo starsi SIM neznamena automaticky, ze nepouziva ten ukradeny klic ... ted hlavne uvidime, ktere firmy jak rychle zareaguji se zmenou klice ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ako zistim kde bola vyrobena moja Sim karta? mam O2, je tam nejaka seria cisel, ale ziaden vyrobca

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Nech si vypočujú ako mi žena hovorí ako sa malý dosral a čo sa dozvedela od susedy :D ROFL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

njn, pokud nechceš, aby se něco dozvěděli, tak to nikam nepsat a do žádnýho mluvítka povídat ;)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Což už platí od dob vynálezů pošty/telegrafu/telefonu/rádia.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že od té doby, co je v Rusku, nelze nijak ověřit, co je opravdu od Snowdena a co je cílená dezinformace. A taky jak dlouho případně má takový přístup KGB/FSB :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vazne doslo ke zcizeni? To jako ze se NSA nabourala a na zaklade toho jim vyrobci SIM karet prodali sifrovaci klice? Nebo to NSA zdedila? Predpokladam ze tak to nebylo.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se dnes nejaky hacker nekam naboura a najdou si ho, tak vyfasne poradnou palku i kdyz nezpusobi zadnou skodu.Kdyz se naboura NSA k nekomu kdo neni oznacen jako horozeni narodni bezpecnosti tak je to v poradku?

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu, že tomu většina Američanů fandí tak asi jo

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

me by spise zajimalo, kam se NSA "nabourala" a s kym spolupracovala....
ta spoluprace by byla asi zajimavejsi...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem jeden z mála, kterým to je jedno... Soudní povolení dostala NSA a další beztak do pár minut (dnu?), takže o co jde? :-) ať si mě odposlouchává kdo chce...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

tak jsou takovy kterym je jedno ze je kdekdo muze smirovat ze si o nich muze cokoliv zjistit a odposlouchavat. to uz si rovnou svuj profil na facebooku dej jako verejny kdyz ti to je tak jedno voe

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslet si, že zrovna GSM odposlouchávat nepůjde, by bylo trochu naivní, když všechny předchozí systémy šly. Když ne přímo spoj telefon-BTS, tak někde dál po cestě.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde o to, že když budou chtít, tak tě odposlouchávat stejně budou, bo si získaj soudní příkaz. Nebo si snad myslíš, že si řeknou, tak dneska budem třeba odposlouchávat Pepu ze Zlína, třeba od něj něco zjistíme? Vždycky to je z důvodného podezření a soudní příkaz na 99,9% dostanou, takže tak.

Jinak, samozřejmě že mi není jedno, co si o mě kdo přečte, kvůli tomu mám FB neveřejný samozřejmě. Ale už je mi jedno, že mě někdo odposlouchává (ovzlášť tajné služby a další, které to na veřejnost nikdy nedají), bo k tomu mají nějaký důvod a vzhledem k tomu, že já nic protizákonného nedělám (nebo to nestojí za řeč), tak je mi to fuk :-)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Tajný služby žádný soudní příkazy získávat nechtějí, ty si hrajou na vlastním hřišti, přičemž přímo porušují zákony a nebo se je oklikou snaží obejít viz. např. globální odposlechy typu Echelon.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Echelon funguje nějaký pátek, ale odposlech jako takový (od hovoru po poštu) se provádí v automatickém režimu, ve kterém systémy hledají klíčová slova a na jejich základě řetězí spojitosti. Až poté nastupuje lidský faktor, který se cíleně zaměřuje na určitý cíl. Jestli máte rád telecí řízek a nějaký terorista také, tak už existuje spojitost. Samozřejmě to by bylo příliš málo a takové zdroje pro bližší analýzu nemá ani NSA, přesto na tomto principu funguje data mining. Seber co můžeš a až potom se zabývej co s tím budeš dál dělat. Sbírá se a uchovává se i DNA, ČR nevyjímaje, protože od roku 1980 jsou uchovávány vzorky všech narozených a nedělejme si iluze, že se to nedá použít.

Po Patriot Act přišel CIPAV a další regulace, které nařizují backdoor pro tajné služby, FBI a další tupce s plackou, kteří ten přístup mají. Stejně tak jsou jím vybavené notebooky, telefony, software, které se združují do aliancí a tam spadají vlastně všichni. Problém ovšem tkví v průmyslové špionáži např.: Enercon, který vymyslel technologii a kterou ukradla vláda pro své vojenské projekty spadající pod organizace jako DARPA. Na patenty se opravdu ohledy neberou a na celý řetězec se nabalují soukromé firmy, subdodavatelé, kteří získávají přístup a technologie zadarmo. Nakonec ten, kdo to vymyslel nezíská nic. Jedině zákazy a ztráty.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Asi dost o něčem jiném, ne? Zpracování takového množství dat jistě provádí počítače a zaměřují se na určitá slova či slovní spojení - jak také jinak vyselektovat. A až když eventuelně projde přes tohle síto nějaký telefonát/zpráva, až potom se o to možná začne zajímat podrobněji někdo z tajné služby a využití bude pro vnitřní účely. Vystavení na FB je veřejné a vystavovat si tam důvěrná data o své osobě může jen imbecil, neboť (zne)užít to potom může kdokoliv a použít to veřejně. Takže dokud jsou mezi námi grázlové, potom ať tajné služby konají svojí práci a klidně si odposlechnou těch mých pár telefonátů, voe.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Svoje 3 čísla mám nakopírovaná na Taiwanské Magic-SIM kartě 6-in-One a kdo mě odposlouchává netuším... :p

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys prosím k té kartě napsat víc detailů a/nebo hodit odkaz? Čísla si můžeš přidávat sám - ano / ne / po koupi programátoru? Magic-SIM "pouze" kolonuje jiné SIM, nebo přidává i vlastní SIM Toolkit aplikace? Pokud ano, jsou dostupné na webu? Za jakých podmínek - cena? Jak je řešeno jejich nahrávání? Narazils v praxi na nějaký problém? Dík!

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Dnes to v době dual SIM nebo triple SIM mobilů asi nemá smysl - pořízoval jsem to v době, kdy nebylo z čeho vybírat. Karta se ale pořád prodává, programátor je v ceně... http://www.dx.com/p/2008-edition-6-number-in-1-multi-operator-magic-sim-...
Karta je na úrovni roku 2008, tzn. novější SIMky nebudou fungovat, mám tam na tom číslo ještě od Pegasu a protože dost cestuju, tak tam mám i dvě zahraniční čísla, SIM toolkit funkční není. Software je sám o sobě strašný, celý proces rozkódování SIMky a jejího zkopírování trvá věčnost....soft občas spadne a je třeba začít znovu :))) ale když se to podaří, tak to funguje...Jinak před kopírováním SIMky zálohovat všechny kontakty jinam, SIMka se totiž dá nesprávným postupem i zlikvidovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odpověď! Nojo, tak s aktuální generací SIM mám smůlu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní USIM už "doma" nenaklonuješ, to šlo pouze se starými SIM kartami.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsi posel špatných zpráv, ale díky za info!

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jak už naznačil Jirka1 - jak pravdivá je tato informace, zda to není další tah KGB nebo NSA ? Co když se podařilo KGB/NSA dostat se k novým klíčům a touto dezinformací možná doufají, že si cílová skupina lidí začne měnit karty za nové, které už dokáže KGB/NSA odposlouchávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odposlouchavani vsech telefonnich hovoru na planete je narodnim sportem USA uz od te doby, co vyletely na orbitu prvni satelity. Neni to zadna novinka. Dulezite je, ze USA ziskane informace pouzije jen na ochranu sve zeme a svych pratel. A dnes, v dobe eskalujiciho terorismu je to zvlast nalehave.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

"Dulezite je, ze USA ziskane informace pouzije jen na ochranu sve zeme a svych pratel. A dnes, v dobe eskalujiciho terorismu je to zvlast nalehave."

Ježiši, to sou kecy... Nepracuješ náhodou v NSA?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne zavidim lidem, kteri jsou na takove urovni, ze veri v to, co jste prave napsal. Nicmene je to 50/50 s naprostyma paranoikama verici v chemtrails a vesmirne lidi :) Takze si clovek nevybere :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No nevim jak je to s tou ochranou zeme, ale me osobne nenaplnuje dvakrat nadsenim, ze tyto informace USA pouzije na ochranu svych pratel jako napr. Disney, Microsoft, Apple ... a nebyla tuhle afera, ze pomohli Boeingu (proti Airbusu)?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

pele si robi srandu snad si nemyslite ze idiot s takym nazorom cita diit

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak Davide ty máš simku z roku 2001, ok, a co tě vede k přesvědčení, že se tenkrát používaly jiné šifrovací klíče než ty ukradené před 5 lety?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že až se Američané doví, co vše je u nich odposloucháváno z Ruska, tak se z toho osypou. Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.